![]() |
| |||||||
| Регистрация | Карта на Spy | Списък с потребителите | Donate | Търся | Днешните постове | Марк Форуми Прочети | Форум Правила |
|
![]() |
| | Thread Инструменти |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| На първо място, Overclocking е практиката на движение вашия процесор (или други компоненти) миналото скорост те са оценени в. Основни положения не са толкова трудно, колкото могат да мислят, въпреки че дължимата грижа и търпение трябва да се приема по всяко време и всяко oc'ing трябва да се извърши постепенно. Intel и AMD процесори производството им и след това ги тест с определена скорост. Ако процесора не успее с определена скорост, след това се продава като процесора в следващата по-ниска скорост. Тестовете са много строги, така процесора може да бъде в състояние да се движи с по-високата скорост надеждно. В действителност, тестове често не се използват. Например, веднъж дружеството е производство на известна процесора за известно време, те са придобили в процеса на определяне достатъчно добре, че всички та те ще работят надеждно при най-високата скорост на процесора е предназначено. Така че просто да се постигне на търсенето на пазара, те ще отбележат някои от тях, толкова по-бавно та. Имам да сложите отказ тук все пак: Можете да направите това на свой собствен риск, аз не съм застъпничество да го направиш, просто, че тя може да се направи. Правило: НЕ OC всеки компонент, не може да си позволи да замени като o.c "ING може да съсипеш целия компютър. Отново все пак, ако сте внимателни и отделете време и с всички гаранции построен в които пребивават на компютър, че е малко вероятно, че ще трайно щети компонент. По-често от вашия компютър, не само ще катастрофа или да откаже да зареди. Overclocking може да ви даде ниво на изпълнение на по-високи цени, PC компоненти, затова ви спестяват пари. Има и други опасения, все пак. Най-често е един от топлина. Когато правите PC компонент бягам по-бързо или се е напрежение то се случва да генерира повече топлина. Ако не са достатъчно за охлаждане, вашата система и ще може да прегрява. Сам по себе си, прегряване, не може да убие вашия компютър, все пак. Единственият начин, по който ще убие вашия компютър от прегряване е многократно, ако опитате да стартирате системата при температури по-високи от препоръчваните. С Core 2 (което аз вярвам, че ти трябва) се опитват да останат по-ниски 50c на върха. Бих препоръчал покупка / изтегляне на някои термични софтуер за измерване и / или закупуване на топлина сензори. Някои производители на дъното включва такива неща, с дъното. Не бъдете твърде притеснен за прегряване, все пак. Ще видите знаци на вашата система, преди да стане пържено. Случайни катастрофи са най-честите признаци. Друг dange на oc'ing е, че тя може да намали продължителността на живота на вашите компоненти. Кога ти тичам повече напрежение чрез компонент, неговата продължителност на живота намалява. А малко увеличение няма да има голяма част от оказва влияние, но ако смятате за използването на високо овърклок, вие ще искате да бъдат запознати с намаляването на продължителността на живота. Това обикновено не е проблем, обаче, тъй като някой, който е овърклок-вероятно няма да се използват същите компоненти за повече от 4-5 години, и е малко вероятно, че някое от устройствата ще се провали, преди 4-5 години, независимо от това как много напрежение, вие преминавате през него. Повечето процесори са проектирани да издържат до 10 години, така че загубата на някои от тези години, е обикновено струва увеличение на производителността. За да разберем как да овърклок системата ви, трябва първо да разберем как работи системата. Първият компонент хора OC обикновено е CPU: При закупуването на процесора, ще видите, скоростта му работа. А Core 2 E6400 работи на 2.13GHz или 2130mhz. Това е мярка за това колко много часовник цикли на процесора минава през една секунда. Часовник цикъл е период от време, в което процесор може да изпълнява определена сума от инструкции, (за повече цикли часовник процесор може да изпълни, за една секунда, толкова по-бързо могат да обработка на информация и по-бързо на вашата система ще тичам). Целта на овърклока е да се повиши рейтинга на Вашия GHz процесор, така че да може да мине през повече цикли часовник в секунда. Формулата за скоростта на процесора ви, ако това: ФСБ (в MHz) Множител х = честота на процесора. Сега да обясня какво ФСБ и Множител са: ФСБ, или Front Side Bus, е как цялата си система комуникира с процесора. Колкото по-бързо си ФСБ могат да работят, толкова по-бързо цялата система може да работи. CPU производители са намерили начини да се повиши ефективността на скоростта на FSB на процесора чрез изпращане на повече указания във всяка часовник цикъл. Така че, вместо за изпращане на едно обучение на всеки един часовник цикъл, Intel's 4 изпраща инструкции на часовник цикъл. Така че, когато се погледнете в FSB и да видите скоростта на 1066MHz, то не е наистина работи при тази скорост. Процесори на Intel са "четириядрени изпомпва". Това означава, че на ФСБ на вашия Core2 е много тичане до 266MHz. Това, което виждате е ефективен, когато скоростта, като се вземат предвид Quad-помпено мярка Споменавам това, защото, когато сте o.c "ING имаш работа с действителните ФСБ не е ефективна. Мултипликационният част от уравнението на скоростта е само един номер, който, когато, умножена по скоростта на ФСБ, ще ви даде обща скорост на процесора. Например, ако имате процесора, че има 266MHz FSB (действителната скорост ФСБ) и е с коефициент на 8, то тогава уравнението става: (FSB) х 266MHz (множител) 8 = 2133MHZ за процесора, или 2.13GHz (I реализират тези уравнения, не правят точно, но аз съм използват диапазони на производителя, за да опростим нещата и Херц тук или там не прави разлика) На по-голямата част от процесора на множител е заключена и не може да се увеличи, но може да бъде намалена. Това е известно като най-заключване. На някои процесора, обаче, че е напълно отключен множител (например: X6800), което означава, можете да го смените с произволен брой, което искате. Този тип на CPU е overclocker's нас, тъй като това означава, че можете да овърклок на процесора просто чрез повишаване на коефициента. Тя е много по-лесно да увеличите или намалите множителя на процесора, отколкото на ФСБ. Това е така, защото, за разлика от ФСБ, на множител влияе само върху скоростта на процесора. При промяна на ФСБ, вие сте промяна на скоростта, с която всеки един компонент от вашия компютър комуникира с вашия процесор. Това, в смисъл, е овърклок на всички други компоненти на системата ви. Това може да причини всякакви проблеми при други компоненти, които не възнамеряват да се бутат овърклок твърде далеч и не успяват да работят. След като се разбере как работи овърклок, все пак, ще знаете как да се предотврати тези проблеми. Най-честият начин на овърклока е чрез BIOS. След като в BIOS, като се приема, че имате BIOS, който поддържа овърклок, (продажба на дребно на производителите-Dell и т.н. - са склонни да използват BIOS и дъно, че не поддържат o.c "ING), трябва да имате достъп до всички настройки, необходими за овърклок на вашата система. Настройките, които най-вероятно ще бъде регулиране са: Множител, FSB, RAM скорост, RAM времето, както и RAM Ratio. По принцип, всички се опитвате да направите, е да получите най-висок ФСБ х уравнение Множител, че можете да получите. Най-лесният начин да направите това е да се повиши само множител, но това няма да работи на повечето преработватели, тъй като мултипликатор е заключена. Следващият метод е да се повиши на ФСБ. Това е сам обяснителен, както и всички от RAM въпроси, които трябва да бъдат разгледани при повишаване на FSB са подробно описани по-долу. След като сте открили на скоростта, с която процесора няма да отиде по-бързо, имате още една опция. Ако наистина искате да прокара вашата система, можете да опитате понижаване на коефициента с цел повишаване на FSB, дори по-високи. За да разберем това, представете си, че имате 2.13GHz процесор, който е с 266MHz FSB и множител 8x. (266MHz х 8 = 2.13GHz). Очевидно е, че уравнението работи като това е Tntel материалната честота на E6400, но има и други начини да стигнете до 2.13GHz. Може да се повиши до 10 множител (CPU зависи, разбира се) и по-ниски FSB до 213MHz, или може да повиши с 355MHz FSB и по-ниски коефициент до 6. Тези двете ще ви даде същия 2.13GHz, че сте започнали с. Така че и двете от тези комбинации трябва да ви даде същата производителност на системата. Така ли е? (не са истински цифри света, чисто примери, за да направи една точка) Не е правилно. Тъй като на ФСБ е канал, по който вашата система комуникира с процесора ви, вие искате той да бъде толкова висока, колкото е възможно. Така че, ако сте понижили с 213MHz FSB и мултипликатор повиши до 10, ти все още ще има тактова честота от 2.13GHz, но останалата част от системата ще се общува с процесора ви много по-бавно, отколкото преди, водещи до загуба в производителността на системата. Наистина, вие искате да намали мултипликатор с цел повишаване на FSB толкова висока, колкото е възможно. Това звучи лесно, но това не е така, както трябва да включва останалата част на системата, тъй като останалата част на системата е зависима от ФСБ, както и, най-вече RAM. Когато си купувате RAM, е класиран на определена скорост. Така например, DDR2 6400 е класиран на 800MHz, DDR2 8500 е класиран на 1066MHz За да разберем тези мерки трябва да се разбере как работи RAM. RAM, или Random Access Memory, служи за временно съхраняване на файлове, които процесорът трябва да достъп до най-бързо. Например, когато зареждате ниво в играта вашия процесор ще зареди ниво в RAM, така че да получите достъп до информация бързо, когато е необходимо да, вместо на натоварване на информация от (бавен) твърд диск. Това, да знаете е, че RAM функции с определена скорост, която е много по-бавно от скоростта на процесора. Повечето съвременни RAM работи при скорости между 533MHz и 1066MHz. Това е така, защото RAM производители също са били в състояние да направят това, което CPU производители са направили, а именно чрез изпращане на информация два пъти на всеки цикъл RAM часовник. (DDR2 означава "Double Data Rate 2." DDR2 RAM е подобрена версия на RAM DDR, че е по-бързо и по-ефективно. Като стандартна DDR памет, DDR2 памет могат да изпращат данни както на въстание и попадащи краища на процесора часовник цикли. Това почти се удвоява обема на работата на RAM може да се направи в даден период от време). Така DDR2 800MHz RAM означава, че работи с ефективна скорост на 800MHz, на "800" стои за тактова честота. Тъй като това е два пъти изпраща инструкции за часовник цикъл, това означава, че реалните си честота е 400 MHz. Както бе посочено по-горе, при повишаване на FSB, можете ефективно овърклок всичко друго във вашата система. Това се отнася за RAM, както добре. Проблеми могат да възникнат, когато искате да увеличите скоростта на FSB над 400MHz RAM, тъй като е класиран само да се движи при скорост до 400 MHz, повишаване на вашия FSB 400MHz по-високи, отколкото може да доведе до системата ви ще се срине. За решаването на този има три решения: с помощта на FSB: RAM съотношение, овърклока си овен, или закупуване на RAM оценени на по-висока скорост. ФСБ: RAM Ratio: Ако искате да увеличите FSB до по-висока скорост от вашата RAM подкрепя, имате възможността да пуснете RAM на по-ниска скорост от вашия ФСБ. Това се прави като се използва FSB: RAM съотношение. Основно, FSB: RAM отношението ви позволява да изберете номера, които създават съотношението между FSB и RAM скорости. Така че, да речем, който използвате DDR2 800MHz Рам, която работи на 400MHz. Но вие искате да увеличите FSB до 450MHz за овърклок вашия процесор. Очевидно е, че си RAM няма да пожелаят, повдигнати ФСБ скорост и повече от вероятно ще предизвика системата ви ще се срине. За да разреши този проблем, можете да се създаде 5:4 FSB: RAM съотношение. Това съотношение ще означава, че за всеки 5MHz, че си работи на ФСБ, вашата RAM само ще се движи с 4MHz. За да се улесни работата се преобразува в съотношение 5:4 съотношение 100:80. Така че за всеки си 100MHz FSB работи на, вашата RAM само ще работи на 80MHz. Това означава, че вашата RAM работи само при 80% от скоростта на FSB. Така че с 450MHz FSB, работи в 5:4 FSB: RAM съотношение, вашата RAM ще тръгнат на 364MHz, което е 80% на 450MHz. Това е добре, тъй като вашата RAM е класиран на 400MHz. (Това не е идеалното решение обаче. Изпълняването на FSB и RAM със съотношение между причините пропуски в момента, в който ФСБ може да комуникира с Овен. Това причинява забавяния, че няма да има, ако RAM и FSB тичаха в една и съща скорост. Ако искате най-скорост от вашата система, като се използва FSB: RAM съотношение не би било най-доброто решение). Overclocking си Памет наистина е доста проста. Принципът зад овърклока RAM е същата като овърклок вашия процесор: за да получите RAM да се движи с по-висока скорост, отколкото се предполага да тече. За овърклок RAM, просто влезе в BIOS и опит за стартиране на оперативна памет с по-висока скорост, отколкото е класиран на. Например, бихте могли да опитате да тече PC-6400 (DDR2 800) Памет при скорост от 410MHz, което ще бъде 10MHz над номиналното скорост. Това биха могли да работят, но в някои случаи това ще доведе до системата ще се срине. Ако това се случи, не се притеснявай. Проблемът може да бъде решен доста лесно чрез повишаване на напрежението на вашия RAM. Напрежението да си Овен, известен също като vdimm, могат да бъдат коригирани в най-BIOS's. Вдигнете го използвате най-малките стъпки на разположение и тест всяка настройка, за да видите дали работи. След като намерите настройка, която работи, можете да го поддържа или се опитайте да прокара си RAM-далеч. Ако ти дам RAM твърде много напрежение, обаче, може да стане пържено. Единственото друго нещо, което трябва да се тревожи за това, кога овърклока RAM са латентността на времената. Тези времената са закъснения между определени функции RAM. По принцип, ако искате да се повиши скоростта на RAM, може да се наложи да се повиши времената. Това не е изобщо сложно. CAS латентност е минималният брой цикли на овена трябва да изчака, преди да може да чете и пише отново. Колкото по-ниска по-добре разбира се. (CAS4 ще бъде по-добре, отколкото CAS5 например). Или вместо да прави всичко на по-горе можете да купите само овен оценени на по-висока скорост, от кутията, класиран на скоростта, която искате да пускате FSB. Кажи, пак искате да увеличите FSB 450MHz, просто покупка овен класиран да се движи с 450MHz (DDR2 7200 - 900MHz) Няма да има момент, когато сте овърклока и просто не може да се увеличи скоростта на вашия процесор вече без значение какво искаш и колко много са охлаждане. Това е най-вероятно защото вашия процесор не получава достатъчно напрежение. За да разреши този проблем, просто създаване на напрежение към процесора, също така известен като Vcore. Направете това по същия начин беше споменато по отношение на овен. След като сте достатъчно напрежение за процесора, за да бъде стабилна, можете да поддържа процесора на тази скорост или да се опитвате да го овърклок дори още повече. Както в случая с Овен, внимавайте да не претоварване на процесора с напрежение. Всеки процесор има напрежения настройка препоръчва от производителя. Погледни на сайта, за да намерите тези. Не отивай миналото препоръчва напрежения. Имайте предвид, че е вдигнало напрежение към вашия процесор ще предизвика много повече топлина. Ето защо е абсолютно необходимо да имаш добри мрежови охладителни системи при овърклок. И накрая, не всички компоненти овърклок на едни и същи. Може да има точни, и аз искам точно същия изгради като приятел, но няма абсолютно никаква гаранция, твой ще OC, доколкото там. Всеки компонент е уникален по овърклок възможностите си. Но за щастие, повечето са по-скоро добро или никой не би да го правят ще те? 1) Когато достигнете лимита на специално чип тогава този. Има какво да направя, за да увеличи o'c по-нататък. 2) Една добра форма на стрес-тестване на овърклок е чрез провеждане на Orthos за около 8 часа, ако всичко е ще падне върху него ще бъде по време на това. 3) Изберете вашата дънна платка, както мъдро дънни платки могат да предложат различни напрежения за различните компоненти, което ги прави приятелски или не-толкова-приятелски за oc'ing. Запознайте се с напрежение по подразбиране за всеки компонент, които възнамерявате да OC, тъй като това ще ви даде отправна точка, за да видите колко добре ще бъде в състояние да overvolt конкретен компонент трябва да ви е нужно. 4) Прочетете горе на BIOS, някои да oc'ing един doddle, някои могат да съединение на трудност. 5) Overclocking може да е толкова опасно, колкото финансово хазарт, и само като пристрастяване. Така че бъдете внимателни! Надявам се това да е полезно за всички вас, ако имате някакви въпроси вик в др форум на процесора.
|
| |||
| |||
| Пффт .. напълно извън темата съжалявам, но когато ти се, че е цитат от във вашия подпис?! LOL
__________________ Миналата нощ лежах в леглото, погледна към звездите в небето, и аз си помислих, когато по дяволите е тавана. ![]() |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Krlll е член тук, това е цитат от него мисля.
| |||
| |||
| Да, това беше от Krlll. Не знам защо, но ми е в шевове.
__________________ Аз съм благочестиво в Halo 3 ..... Иска Не ме започна по призива на франчайз Задължение Arby и главния е страхотно |
|
| |||
| |||
| Цитат:
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Аз съм sigged.
| |||
| |||
| Thx за статията ми даде по-добро разбиране на OCing |
|
| |||
| |||
| Няма проблем Заразна, благодаря. Това не е действително една статия като такива, но първоначално, отговор направих в темата за държавите, които искаха да знаят за oc'ing си Core2. Така че това е само ограничен до Intel процесор, въпреки че има информация там, че всички хора, които искат да имат разбиране на овърклока могат да може да използва.
__________________ Аз съм благочестиво в Halo 3 ..... Иска Не ме започна по призива на франчайз Задължение Arby и главния е страхотно |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| мил. малко да се чете, но си струва сладко опаковани информация.
| |||
| |||
| Цитат:
За съжаление ПС се опитва да кажеш на някой как да се OC не е нещо, което може да се побере в няколко точки.И ако сте го направиш нещо. Направи го прави.
![]() |
|
Подобни Теми | ||||
| Нишка | Thread начинаещи | Форум | Отговори | Последно мнение |
| Има ли манекени ръководство за ..... | daveonyx | Мрежи, модеми & VoIP | 11 | 6-ти юли 2009 г 02:32 |
| Ръководство за купуване на LCD | Janck | Графични карти & Монитори | 1 | 27-ми декември 2008 година 09:21 |
| Мрежа ръководство помощ | solotekk | Мрежи, модеми & VoIP | 2 | 25-ти март 2008 11:01 |
| UML: The Definitive Guide? | Mike0001 | Off Topic Дискусия | 0 | 15-ти Февруари 2008 08:06 |
| Thread Инструменти | |
| |