![]() |
| |||||||
| Регистрация | Карта на Spy | Списък с потребителите | Donate | Търся | Днешните постове | Марк Форуми Прочети | Форум Правила |
|
![]() |
| | Thread Инструменти |
|
| |||
| |||
| Привет, С надеждата някой може да ми помогне с глупав въпрос. Имам четири годишен компютър (ОС Windows XP), което е малко по-раздразнителен. Тя все още е много бързо, но има всички видове малко бъговете, които мисля, че може да бъде разрешен, като го вземат обратно към фабрика състояние. Дито моя лаптоп. Реших да сортирате лаптоп посочени на първо място в случай на проблеми, и познайте какво - сега съм в пълна туршия! Аз извърши изцяло нова инсталиране на Windows XP на лаптоп с помощта на правилното диск, който дойде с SP2 заредени. Всички е наред, но аз не разбирам за разделяне така да завърши с ОС, натоварени на лаптопа четири отделни пъти (преди това са били направени два пъти с приятели). Намерих настойнически в интернет, който обясни за тях, и как да го инсталирате една след изтриването им и осъзнах, че това, което аз трябваше да направя като ОС сега се до 34% от моя твърд диск. Така ....... изглежда разумно да се опитате отново, изтриване на дялове и след това направете една чиста инсталация. Но ми Windows XP диск сега няма да работи в лаптопа. Просто няма да го признае. В устройството е добре и други дискове са признати, на диска е добре, тъй като е призната от моя компютър, но просто няма да работят в лаптопа. Моля, някой може да помогне с някакви предложения, както аз съм се доста разочаровани. На второ място, сега съм много предпазливи, когато правят нещо на моя компютър, въпреки че наистина е необходимо да бъдат върнати обратно към фабрика състояние. Това вероятно е един наистина глупав въпрос, но има ли някаква причина защо не трябва да използват "Формат" избор на моя шофиране С (след гръб на всичко, разбира се)? Изглежда, че трябва да постигне това, което ми трябва, но след като на лаптопа опит съм уплашен да се забъркваш, че до, както добре! Благодаря за всяка помощ Ивон |
|
| |||
| |||
| Здравейте Yvonnet Добре дошли на TCF Звучи ми като ви натиснат "Натиснете произволен клавиш, за да стартирате от CD" повече от веднъж, когато инсталирате XP. Това не е по твоя вина и то в действителност не е обяснено от "Майкрософт", че не трябва да го направи или ще се окажете с натоварване на дялове. Можете ли да публикувате снимка на проекта си до опции като една по-долу? [Boot Loader] изчакване = 1 подразбиране = мулти (0) диск (0) rdisk (0) дял (4) \\ WINDOWS [операционни системи] мулти (0) диск (0) rdisk (0) дял (4) \\ WINDOWS = "Microsoft Windows XP Professional" / fastdetect Тази информация се намира до прав щракване My Computer / Advanced / стартиране и възстановяване след това щракнете върху раздела Настройки след това щракнете върху раздела Редактиране. Това ще доведе до това, което са поставени в Notepad файла, копирате това и го поставете обратно тук. Ваш очевидно ще се различават от моите, не се тревожи за това. |
|
| |||
| |||
| Благодаря ви за добре дошли, както и бърз отговор. Очевидно куп хубави хора тук, може би някой ден може да допринесе, вместо да питам глупави въпроси ..... Благодаря също и за изричните инструкции, те са много полезни при идва с това: зареждане изчакване = 30 подразбиране = мулти (0) диск (0) rdisk (0) дял (1) \\ WINDOWS операционни системи мулти (0) диск (0) rdisk (0) дял (1) \\ WINDOWS = "Microsoft Windows XP Home Edition" / noexecute = OptIn / fastdetect мулти (0) диск (0) rdisk (0) дял (1) \\ WINDOWS.1 = "Microsoft Windows XP Home Edition" / fastdetect / NoExecute = OptIn мулти (0) диск (0) rdisk (0) дял (1) \\ WINDOWS.0 = "Microsoft Windows XP Home Edition" / fastdetect Ивон |
|
| |||
| |||
| Няма такива неща като глупави въпроси Yvonnet Сега Изтрийте тези редове по-долу в Notepad и "Спасете мулти (0) диск (0) rdisk (0) дял (1) \\ WINDOWS = "Микро меките Windows XP Home Edition" / noexecute = OptIn / fastdetect мулти (0) диск (0) rdisk (0) дял (1) \\ WINDOWS.1 = "Мик rosoft Windows XP Home Edition" / fastdetect / NoExecute = OptIn мулти (0) диск (0) rdisk (0) дял (1) \\ WINDOWS.0 = "Мик rosoft Windows XP Home Edition" / fastdetect Също така промените изчакване = 30 до изчакване = 1 Рестартирайте и че би трябвало да реши проблема. |
|
| |||
| |||
| За съжаление, все още има проблем. Знаете диск, както е предложено, но все още не са признати. Опитах рестартиране с диск в устройството, а също и опита вмъкване диск след компютъра си и текат, но няма радост. Добра работа, че е твърде рано за едно питие! |
|
| |||
| |||
| Отидете в BIOS и се уверете, че сте зареждане от твърдия диск не CDROM. Знаете ли как да стане това? |
|
| |||
| |||
| Мислиш ли, че ще бъде по-добре с някои инструкции - по-малък шанс да ми причинява още по-хаос. Наистина оценявам всички помощ и време сте ми дава Ивон |
|
| |||
| |||
| Добре Вземете диска XP от CDROM. Рестартирайте и гледам, когато черен екран идва за съобщението; "Press F2 (например) да влизат в Setup" Това ще ви отведе в BIOS Да погледнем в този екран и промяна на първата поредица зареждане на твърдия диск, или с други думи, IDE 0 Уверете се, че освен настройка, когато си излизане. |
|
| |||
| |||
| Благодаря за този голям обяснение - моят екран изглежда по различен начин на твоя, но последователността е определена като: 1-ви твърд диск 2-ра CD-ROM 3-то дискета така че не са докосна нещо и да го остави като е. Вярно ли е? Ивон |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| CD ROM трябва да бъде първа, за да зареди от XP CD
|
Подобни Теми | ||||
| Нишка | Thread начинаещи | Форум | Отговори | Последно мнение |
| Трябва ли да hardrive формат и повторно инсталиране на Windows? | nick1346 | Windows операционни системи | 12 | 13-ти март 2010 г. 06:44 |
| Един от начините за създаване на дял, без да се налага да формат ми твърд диск в Windows 7 | Razer | Устройства & сменяемите носители | 14 | 18-ти май 2009 12:12 |
| Как да се възстанови формат, след което инсталирайте Windows PC | Tinkerbell | Windows операционни системи | 10 | 25-ти февруари 2009 година 11:08 |
| Windows Logo чака след формат | завоевател | Windows операционни системи | 1 | 4-ти октомври 2008 година 18:45 |
| Настанявам XP от компютъра резервно копие на нов твърд диск | Омер | Windows операционни системи | 9 | 2-ри август, 2007 02:35 |
| Thread Инструменти | |
| |