Travel Fans
Go Back   Компютърни сок Компютърен софтуер Windows операционни системи

Register

Windows XP Инсталирането или формат?

Closed Thread

Thread Инструменти
Old 16-ти юли 2007 година, 22:31
Пълноправен член

Привет,

С надеждата някой може да ми помогне с глупав въпрос.

Имам четири годишен компютър (ОС Windows XP), което е малко по-раздразнителен. Тя все още е много бързо, но има всички видове малко бъговете, които мисля, че може да бъде разрешен, като го вземат обратно към фабрика състояние. Дито моя лаптоп.

Реших да сортирате лаптоп посочени на първо място в случай на проблеми, и познайте какво - сега съм в пълна туршия!

Аз извърши изцяло нова инсталиране на Windows XP на лаптоп с помощта на правилното диск, който дойде с SP2 заредени. Всички е наред, но аз не разбирам за разделяне така да завърши с ОС, натоварени на лаптопа четири отделни пъти (преди това са били направени два пъти с приятели). Намерих настойнически в интернет, който обясни за тях, и как да го инсталирате една след изтриването им и осъзнах, че това, което аз трябваше да направя като ОС сега се до 34% от моя твърд диск.

Така ....... изглежда разумно да се опитате отново, изтриване на дялове и след това направете една чиста инсталация. Но ми Windows XP диск сега няма да работи в лаптопа. Просто няма да го признае. В устройството е добре и други дискове са признати, на диска е добре, тъй като е призната от моя компютър, но просто няма да работят в лаптопа.

Моля, някой може да помогне с някакви предложения, както аз съм се доста разочаровани.

На второ място, сега съм много предпазливи, когато правят нещо на моя компютър, въпреки че наистина е необходимо да бъдат върнати обратно към фабрика състояние. Това вероятно е един наистина глупав въпрос, но има ли някаква причина защо не трябва да използват "Формат" избор на моя шофиране С (след гръб на всичко, разбира се)? Изглежда, че трябва да постигне това, което ми трябва, но след като на лаптопа опит съм уплашен да се забъркваш, че до, както добре!

Благодаря за всяка помощ
Ивон

Old 16-ти юли 2007 година, 22:42
Banned държави

Здравейте Yvonnet

Добре дошли на TCF

Звучи ми като ви натиснат "Натиснете произволен клавиш, за да стартирате от CD" повече от веднъж, когато инсталирате XP.
Това не е по твоя вина и то в действителност не е обяснено от "Майкрософт", че не трябва да го направи или ще се окажете с натоварване на дялове.
Можете ли да публикувате снимка на проекта си до опции като една по-долу?

[Boot Loader]
изчакване = 1
подразбиране = мулти (0) диск (0) rdisk (0) дял (4) \\ WINDOWS
[операционни системи]
мулти (0) диск (0) rdisk (0) дял (4) \\ WINDOWS = "Microsoft Windows XP Professional" / fastdetect

Тази информация се намира до прав щракване My Computer / Advanced / стартиране и възстановяване след това щракнете върху раздела Настройки след това щракнете върху раздела Редактиране.
Това ще доведе до това, което са поставени в Notepad файла, копирате това и го поставете обратно тук.
Ваш очевидно ще се различават от моите, не се тревожи за това.
Old 16-ти юли 2007 година, 23:42
Пълноправен член

Благодаря ви за добре дошли, както и бърз отговор. Очевидно куп хубави хора тук, може би някой ден може да допринесе, вместо да питам глупави въпроси .....

Благодаря също и за изричните инструкции, те са много полезни при идва с това:

зареждане
изчакване = 30
подразбиране = мулти (0) диск (0) rdisk (0) дял (1) \\ WINDOWS
операционни системи
мулти (0) диск (0) rdisk (0) дял (1) \\ WINDOWS = "Microsoft Windows XP Home Edition" / noexecute = OptIn / fastdetect
мулти (0) диск (0) rdisk (0) дял (1) \\ WINDOWS.1 = "Microsoft Windows XP Home Edition" / fastdetect / NoExecute = OptIn
мулти (0) диск (0) rdisk (0) дял (1) \\ WINDOWS.0 = "Microsoft Windows XP Home Edition" / fastdetect

Ивон
Old 16-ти юли 2007 година, 23:54
Banned държави

Няма такива неща като глупави въпроси Yvonnet

Сега
Изтрийте тези редове по-долу в Notepad и "Спасете

мулти (0) диск (0) rdisk (0) дял (1) \\ WINDOWS = "Микро меките Windows XP Home Edition" / noexecute = OptIn / fastdetect
мулти (0) диск (0) rdisk (0) дял (1) \\ WINDOWS.1 = "Мик rosoft Windows XP Home Edition" / fastdetect / NoExecute = OptIn
мулти (0) диск (0) rdisk (0) дял (1) \\ WINDOWS.0 = "Мик rosoft Windows XP Home Edition" / fastdetect

Също така промените изчакване = 30 до изчакване = 1

Рестартирайте и че би трябвало да реши проблема.
Old 17-ти юли 2007, 00:45
Пълноправен член

За съжаление, все още има проблем.

Знаете диск, както е предложено, но все още не са признати. Опитах рестартиране с диск в устройството, а също и опита вмъкване диск след компютъра си и текат, но няма радост.

Добра работа, че е твърде рано за едно питие!
Old 17-ти юли 2007, 02:48
Banned държави

Отидете в BIOS и се уверете, че сте зареждане от твърдия диск не CDROM.
Знаете ли как да стане това?
Old 17-ти юли 2007, 02:50
Пълноправен член

Мислиш ли, че ще бъде по-добре с някои инструкции - по-малък шанс да ми причинява още по-хаос.

Наистина оценявам всички помощ и време сте ми дава

Ивон
Old 17-ти юли 2007, 03:15
Banned държави

Добре
Вземете диска XP от CDROM.

Рестартирайте и гледам, когато черен екран идва за съобщението;
"Press F2 (например) да влизат в Setup"
Това ще ви отведе в BIOS
Да погледнем в този екран и промяна на първата поредица зареждане на твърдия диск, или с други думи, IDE 0
Уверете се, че освен настройка, когато си излизане.

Old 17-ти юли 2007, 03:45
Пълноправен член

Благодаря за този голям обяснение - моят екран изглежда по различен начин на твоя, но последователността е определена като:

1-ви твърд диск
2-ра CD-ROM
3-то дискета

така че не са докосна нещо и да го остави като е. Вярно ли е?

Ивон
Old 17-ти юли 2007, 03:54
Номер ВИП

CD ROM трябва да бъде първа, за да зареди от XP CD

Моята система: hAvAAck Build 3

Процесор (и):
Intel Core 2 Duo E6750@2.67GHz
Дънна платка:
Asus P5N-E
RAM памет:
GSkill 4GB DDR2
Графична карта (и):
EVGA Nvidia д-GeForce 8600GT
Звукова карта:
на борда
Твърд диск (и):
Samsung 500GB @ 7200rpm
Оптично устройство (а):
Мъртъв
Дело / PSU:
Generic дело, Generic PSU
Охлаждане:
Zalman 92 mm
Мрежа / Интернет:
на борда
Монитор (и):
Dell 2408WFP UltraSharp 2048 24 "
Операционна система (и):
MS Vista Ult, Ubuntu 7.10 64-Bit
Closed Thread

Register

Подобни Теми
Нишка Thread начинаещи Форум Отговори Последно мнение
Трябва ли да hardrive формат и повторно инсталиране на Windows? nick1346 Windows операционни системи 12 13-ти март 2010 г. 06:44
Един от начините за създаване на дял, без да се налага да формат ми твърд диск в Windows 7 Razer Устройства & сменяемите носители 14 18-ти май 2009 12:12
Как да се възстанови формат, след което инсталирайте Windows PC Tinkerbell Windows операционни системи 10 25-ти февруари 2009 година 11:08
Windows Logo чака след формат завоевател Windows операционни системи 1 4-ти октомври 2008 година 18:45
Настанявам XP от компютъра резервно копие на нов твърд диск Омер Windows операционни системи 9 2-ри август, 2007 02:35
Thread Инструменти

Преводи Осъществено от Powered by Google
Arabic Bulgarian Chinese Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Taiwanese Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2010 Компютърни сок.

Осъществено от VBulletin ® Copyright © 2000 - 2010 Jelsoft Enterprises ООД SEO от vBSEO © 2009 IPS, Inc