![]() |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Přemýšleli jste někdy, co si lidé myslí, když říkají "Koupil jsem procesor Intel, jeho socket LGA775, spolu s 2 1 GB moduly DIMM DDR2 6400 paměti běží na 800MHz, dostal také PCI-E GPU s DDR3 paměti běží na 1400MHz účinné a GPU běží na 550MHz " Můžete vyhledávat takové stránky jako dosud získat pochopení, ale proč to udělal, když jsem udělal veškerou těžkou práci za vás, a vše na jednom místě! Já jsem dal tolik, jak jsem mohl myslet, pokud si myslíte, že jsem vynechal všechny neváhejte a napište mi pm (as, nemůžete zde psát tady) a já ti patří / y). Doufám, že budete považovat za užitečné. Jsou to všechny uvedené abecedně na podporu v prohlížení. AA - 'Anti-Aliasing', uměle odstranění zubatých hran z poskytnuté grafiky (nebo tažené), ve 3D rendering. ACPI - 'Advanced Configuration and Power Interface'. Standard, podle kterého základní desce & periferních zařízení jsou konfigurovány tak, uznávané a co je důležitější, jejich moc využití podařilo. ADSL - 'Asymmetric Digital Subscriber Line'. DSL připojení, kde upstream připojení běží na různých rychlost proudu. AF - 'Anizotropní filtrování'. Metoda zlepšení 3D textury ostrost. AGP - 'Accelerated Graphics Port'. Grafickou kartu. Nyní do značné míry postupně ukončeny do PCI-E rozhraní. AMB - 'Pokročilé vyrovnávací paměti'. Část architektury FBDIMM. AMD - 'Advanced Micro Devices'. Výrobce karet CPU a hned po zakoupení grafika ATI. API - 'Application Programming Interface'. Softwarové ovladače, které umožňují z jednoho kusu softwaru "mluvit s jinou", nebo do PC hardwaru. ASIC - 'Application Specific Integrated Circuit'. Čip, který umožňuje spustit jeden konkrétní úkol. Jako běh kalkulačku. Můžete také najít na deskách. ATA - 'Advanced Technology Attachment'. Standardní připojení rozhraní pro připojení úložných zařízení k počítači. Uvidíte, S-ATA (Serial) a také P-ATA (paralelní). ATX - 'Advanced Technology Extended'. Standardní formfactor pro základní desky a pouzdra. BIOS - 'Basic Input Output System'. Kus kódu, chovaných na základní desce, která načte všechny ovládací prvky pro PC komponent a periferií. BSOD - 'Blue Screen Of Death'. Modrá obrazovka, která se objeví na monitoru, když je ještě zavinění nebo chyby s PC, ale vážně ty, pokud se to jeví. Codec - 'Komprese Dekompresní algoritmus', Video nebo audio komprese kódu. MPEG4, nebo MP3 jsou příklady. CPU - 'procesor', základní části počítače, které interpretuje a vykonává instrukce obsažené v softwaru. dBA - 'Decibely, A-weighted', vyjádření akustických hlasitost pomocí 'vážení', který zdůrazňuje frekvence nejvíce psycho-akusticky důležité pro lidské vnímání hlasitosti. DDR - 'Double Data Rate', RAM systém, který přenáší data o stoupající a klesající hraně hodinového signálu. DIMM - 'Dual in-line paměťový modul', RAM modul konfiguraci s 64-bitovou datovou cestu. DOS - 'Disk operačního systému', Poslední software společnosti Microsoft potřebuje méně než 2 GB paměti RAM pro hladký provoz. DRAM - 'Dynamic Random Access Memory', Typ paměti RAM, která používá kondenzátory pro skladování. Vzhledem k tomu, kondenzátory jsou ze své podstaty nestabilní, data slábne, pokud pravidelně aktualizována. DSL - 'Digital Subscriber Line', širokopásmový systém, ve kterém je signál zakódován v celém frekvenčním spektru a seslal kroucené měděný pár vodičů používaných telefonních služeb. DSP - 'Digitální signálový procesor', specializovaný mikroprocesor zaměřené na digitální zpracování signálů, jak její název napovídá. D-SUB - 'D-subminiaturní', D-formoval elektrický konektor sloučení více kolíky nebo zásuvky. To obvykle se odkazuje na video VGA připojení. DVI - 'Digital Visual Interface', video konektor, který prochází grafiky signál digitálně s cílem maximalizovat kvalitu obrazu. ECC - 'Chyba-opravovat kód', Metoda kódování dat, které odpovídá zvláštní pravidla tak, aby odchylky lze zjistit, jak chyby a opravit automaticky. Používané v některých RAM. EDO - Extended Data Out DRAM EDO DRAM je podobná Rychlé Page Mode DRAM s dalším rysem, že nový přístup cyklus může být spuštěn při zachování výstup dat z předchozího cyklu aktivní. To umožňuje jisté množství překrývání v provozu (pipelining), což poněkud zlepšila rychlost. Bylo 5% rychleji než rychle Page Mode DRAM, které začalo v roce 1993 nahradit. EEPROM - 'Elektronicky Erasable Programmable Read-Only Memory', typu ROM, které lze vymazat a přepsat, ale obvykle drží svá data bez nutnosti externího napájení. EIDE - 'Rozšířený Integrated Drive Electronics', předchůdkyně ATA, podpora disků až do 8,4 gigabajt EPS12V - 'Užší napájení 12V' rozšířené ATX zdroj spojení s 24-pin primární a sekundární 8-pinový konektor. FAT - 'File Allocation Table' disku formátu zavedena koncem 70. let. FBDIMM - 'FB DIMM', nový typ paměti pomocí sériových AMB ke zvýšení množství adresovatelné paměti RAM. FSB - 'Front Side Bus', high-rychlost spojení mezi CPU a chipset Northbridge, který pak voli žádosti o periferních zařízení a paměti. FTP - 'File Transfer Protocol', standardní systém pro přenos souborů po internetu. FPU - 'Floating Point Unit' část procesoru pro výpočet operací v plovoucí-čísla bodu (ty, které obsahují desetinná místa). GPU - 'Graphics Processing Unit' specializovaný grafický procesor, který tvoří základ vašeho počítače 3D zobrazení zpracování. HDD - 'Pevný disk', Trvalé ukládání jednotky do pc pro OS, software atd. HDCP - 'High-připojení digitálního Content Protection', šifrovací systém přestane vám pirátství HD obsahu přes DVI a HDMI připojení. HDMI - 'High-Definition Multimedia Interface', nové digitální připojení na DVI nebo dual-link DVI, ale s dodatečnou kabeláž pro audio a řídicích signálů. HSF - 'Chladič a ventilátor', chlazení montáž poskytující radiátor ploutve a nucené proudění vzduchu nad CPU nebo jinak tepelně-vyrábějící komponenty. HT - 'Hyper-Transport' (AMD procesory, také volal HTT) nebo 'Hyper-Threading' (procesory Intel), sériové sběrnice pro připojení periferií kromě paměti a způsob řízení na dvě vlákna současně jednojádrový NetBurst. ISP - 'Internet service provider', firma, která poskytuje připojení k Internetu. JPEG - 'Joint Photographic Experts Group', používán se odkazovat na formát komprese obrazu vytvořený k této skupině. LAN - 'Local Area Network', místní kabelové sítě systému. MCE - 'Media Center Edition', verze systému Windows XP, který je optimalizován pro záznam TV a používá dálkové ovládání. MIMO - 'Multiple Input, Multiple Output', způsob zvýšení šířky pásma sítě WLAN pomocí více antén, aby odrazy a rušení může přispět ke kvalitě signálu spíše než jeho snížení. Modem - 'modulátor / demodulátor', Přístroj používán, které připojíte k počítači a telefonní linku k internetu. NTFS - 'Nové technologie souborového systému', pevného disku formátu představil s Windows NT roku. OS - 'operačního systému', jako Windows nebo Linux P2P - 'Peer to peer', forma sdílení souborů, kde se žádná data centrálně v držení, a klienti přispívají upstream šířku pásma, protože ke stažení. PCB - 'Tištěné circuitboard', desky z vrstev izolátoru a vodivých obvody laminované společně, aby se elektricky spojit prvky namontované na povrchu desky. PCI - 'Peripheral Component Interconnect', standardní připojení doplňkových adaptérů. PCI-E - 'PCI Express', PCI-vysoké šířky pásma sériové náhradní. POST - 'Power On Self Test', běžné PC projít ověřit, že základní komponenty pracují před nastartování OS. PPU - 'fyziky procesorovou jednotku', Nový procesor propagoval Ageia s procesorem Cell Sony. PRML - 'částečné odpovědi maximální pravděpodobnost', pevný disk kódování, technologií, která zvyšuje schopnost číst slabých datových signálů, čímž se zvyšuje možnost datové hustoty pevných disků. PSU - 'Napájecí zdroj', velké stříbrné cihly v horní části vašeho případu, který dodává energii do vašeho PC. RAM - 'Random access memory', formát pro ukládání dat pomocí integrovaných obvodů. Tyto údaje lze získat v libovolném pořadí, nikoli v pořadí, na rozdíl od ukládání pásky. RAID - 'Redundant Array of levných disků' systém, ve kterém více pevných disků jsou pruhované s jednou datovou strukturu. To může zvýšit výkon čtení a psaní současně, zvyšuje odolnost proti selhání tím, že drží data ve více než jednom místě, nebo obojí. RGB - 'červená, zelená, modrá', aditivní barevný model založený na tři základní barvy světla, které dohromady vytvářejí čistě bílé. RISC - 'Reduced Instruction Set Computer', procesoru, který používá omezený soubor jednoduché operace, jako je IBM PowerPC. ROM - 'Read-Only Memory', liší od RAM v tom, že je naprogramovaný s daty. Můžete si přečíst, ale nelze zapisovat nad ním. ROP - 'rastrové operace' nebo 'Render výstupní jednotku', první z nich je závěrečná část 3D vizualizace procesu provádí vaší GPU. Ta je součástí GPU, která vykonává tuto operaci. SDRAM - 'Synchronous Dynamic Random Access Memory', Typ paměti RAM. Na rozdíl od běžných DRAM, který je asynchronní, SDRAM čte a zapisuje data v synchronizaci s hodinového signálu. SLI - 'Scan-line prokládat' (3dfx) nebo 'Scalable Link Interface' (Nvidia), přičemž více grafických karet procesu renderování 3D grafiky souběžně. SM - 'Shader Model', sbírka pixel a vertex shader instrukcí zahrnuta jako součást grafických API DirectX. SIMM - 'Jednotné in-line paměťový modul', RAM modul konfiguraci s 32-bitovou datovou cestu. SODIMM - 'malý přehled dual in-line paměťový modul', Standardní provedení pro přenosné paměti. SRAM - 'Static Random Access Memory', Typ paměti RAM, která drží data tak dlouho, jak moc je dodáván bez pravidelné osvěžující. T & L - 'transformace & Lighting', 3D renderovací systém, který vypočítá 3D pozice a dynamické osvětlení polygonů, který byl předchůdcem pixel a vertex shading. TFT - 'Thin-film transistor', tranzistor uložených na substrát (obvykle skleněná) s cílem vytvořit aktivní matice přechodu pixelů-ploché obrazovce. TIM - 'Thermal Interface Material', Pasta-jako (nebo blok), látky používané k zajištění dobré tepelné vodivosti mezi čipem a jeho HSF. USB - 'Universal Serial Bus', sériové připojení externích periferií VGA - 'Video Graphics Array', analogový displej standardního PC, VIVO - 'Video vstup, video výstup', označuje grafickou kartu, která má video vstup a výstup videa. VoIP - 'Voice over IP', systém pro převod telefonie do datových paketů pro odesílání zpráv přes internet. VPN - 'Virtual Private Network', bezpečnostní systém slouží k ochraně vzdálené připojení k firemní síti přes Internet. VRM - 'Voltage regulator module', deska čip, který reguluje napětí dodávané procesoru. WLAN - 'Wireless Local Area Network', Stejné jako LAN, ale bez drátů. Používá jeden z 802,11 protokoly pro komunikaci.
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Je tolik, naučil několik nových sám.
| |||
| |||
| wow .. nice one. Jen jsem naučil "dpi" a znamená 'bodů na palec' .. obyčejně používají pro citlivost myší .. jo? |
|
| |||
| |||
| Jo, a tiskárna kvality. |
|
| |||
| |||
| A skener rozlišení, nezapomeňte, že? = P |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Několik týkající se sítí: DAN - Stolní Area Network - Multimediální pracovní stanice založené kolem bankomatu propojení. PAN - Personal Area Network - Počítačová síť organizovaného kolem jednotlivé osoby, které pokrývají obvykle méně než 10 metrů. SAN - Storage Area Network, System Area Network, Server Area Network, nebo někdy i malé Area Network - Odkazy vysoce-výkonných počítačích s vysoce-rychlost připojení v konfiguraci clusteru. Také známý jako Cluster Area Network. CAN - Campus Area Network, Controller Area Network, nebo někdy Cluster Area Network - Síť pokrývá více sítí LAN, ale menší než MAN, například na univerzitě nebo na místní firmy areálu. MAN - Metropolitan Area Network - Síť pokrývá fyzickou plochu větší než LAN, ale menší než WAN, jako město. WAN - Wide Area Network -- geograficky rozptýlených-sbírka sítí LAN, například internet.
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| A po přečtení všech, můj oblíbený akronym napadne:
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| nebo theres vždy
| |||
| |||
| Hmmm .... Microsoft: Většina Inteligentní Zákazníci realizovat naši Software Only Fools Teenagers Windows: Instalace bude zbytečné data na celý systém Macintosh: Většina aplikací Crash, pokud ne, Operační systém zasekne Pentium: Produkuje Erronous Čísla Trough nesprávné pochopení matematiky |
|
| |||
| |||
| Monitoru počítače (zobrazovací jednotka) Monitor. Tato Zkratka není používán velmi často v těchto dnech, ale myslel jsem si ji přidat do seznamu. |
![]() |
|