![]() |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Přemýšleli jste někdy nad tím, co lidé myslí, když říká: "Já jsem koupil Intel procesoru, jeho jeden socket LGA775, spolu s 2 s 1 GB DIMMy DDR2 6400 RAM běží na 800MHz, také mám PCI-E GPU s DDR3 RAM běží na 1400mhz účinné a GPU běží na 550mhz " Můžete vyhledávat takové stránky, jako Wikipedia se pochopit, ale proč to udělal, když jsem udělal všechnu těžkou práci za vás, a to vše v jednom místě! Jsem dát tolik, jak bych mohl myslet, pokud si myslíte, že jsem vynechal jakékoli klidně pošlete mi pm (pokud nemůžete na post zde) a uvidíme ji / je). Doufejme, že ji naleznete užitečné. Jsou to všechny uvedené abecedně na podporu v prohlížení. AA - 'Anti-aliasing' umělému odstranění zubaté okraje z grafiky vydán (nebo tažené) v 3D zobrazení. ACPI - 'Pokročilá konfigurace a Power Interface'. Tento standard, který by desku & periferních zařízení je nakonfigurováno, uznávané a co je důležitější, jejich použití síly řízena. ADSL - 'Asymmetric Digital Subscriber Line'. A DSL připojení, kde se proti proudu připojení běží na různých rychlostí až následný. AF - 'Anizotropní filtrování'. A způsob zlepšení 3D textury ostrosti. AGP - 'Accelerated Graphics Port'. Grafická karta rozhraní. Teď docela daleko, vyřazeny z PCI-E rozhraní. AMB - 'Advanced bufferem'. A část z FBDIMM architektury. AMD - 'Advanced Micro Devices'. Výrobce CPU a hned po nákupu grafické karty ATI. API - 'Application Programming Interface'. Softwarové ovladače, které umožňují z jednoho kusu softwaru, aby "to jiné", nebo na PC hardware. ASIC - 'Specifické Aplikace integrovaných obvodů'. A čip navržen tak, aby běžel na jeden konkrétní úkol. Jako běžící kalkulačku. Můžete také najít na základních deskách. ATA - 'Advanced Technology Attachment'. Standardní připojení rozhraní pro připojení paměťových zařízení k počítači. Uvidíte, S-ATA (Serial), tak i P-ATA (paralelní). ATX - 'Advanced Technology Rozšířená'. Standardní formfactor na základních deskách a případy. BIOS - 'Basic Input Output System'. A kus kódu, chovaných na základní desce, která načte všechny kontroly na PC komponent a periferií. BSOD - 'modrá obrazovka smrti'. Modrá obrazovka, která se objeví na monitoru, když theres vadu nebo vady s PC, spíše vážná, pokud se to jeví jako ty. Codec - 'dekomprimaci Kompresní algoritmus', A video nebo audio komprese kódu. MPEG4, nebo MP3 jsou příklady. CPU - 'centrální procesorová jednotka', hlavní část vašeho PC, který interpretuje a vykonává instrukce obsažené v softwaru. dBA - 'decibelech, A-vážené' vyjádření akustických objemu pomocí 'A' váha, která klade důraz na frekvencích nejvíce psycho-akusticky důležité pro lidské vnímání hlasitosti. DDR - 'Dvojí rychlost přenosu dat', berana, že systém předávání údajů o stoupající a klesající hraně hodin signál. DIMM - 'Duální in-line paměti modulu' jeden RAM modul konfiguraci s 64-bit data path. DOS - 'Diskový operační systém', poslední Microsoft software potřebuje méně než 2 GB RAM pro hladký chod. DRAM - 'Dynamic Random Access Memory' typu RAM, která používá kondenzátory pro skladování. Vzhledem k tomu, že kondenzátory jsou ze své podstaty nestabilní, že data slábne, pokud pravidelně obnovovat. DSL - 'Digital Subscriber Line' širokopásmového systému, kdy je signál zakódován v celém širokém spektru a poslal dolů stočené dvojici měděných vodičů používaných vaše telefonní služby. DSP - 'Digitální signálový procesor' specializovaný mikroprocesor zaměřené na digitální zpracování signálů, jako jeho název napovídá. D-SUB - 'D-subminiature' D-tvaru elektrického konektoru sloučení více vývody nebo zásuvky. Obvykle se odvolává na VGA video spojení. DVI - 'Digitální vizuální rozhraní', video konektor, který projde grafickou signál digitálně s cílem maximalizovat kvalitu obrazu. ECC - 'Chyba-opravuje kód', Metoda kódování dat, která je v souladu se zvláštními předpisy tak, aby odchylky lze zjistit, jak chyby a opravit automaticky. Používané v některých RAM. EDO - Rozšířená Data Out DRAM EDO DRAM je podobný Rychlé Page režim DRAM s další vlastnost, že nový přístup cyklus může být spuštěn při udržení výstup dat z předchozího cyklu aktivní. To umožňuje určitou částku překrývají v provozu (proudové), které umožňují poněkud zlepšila rychlost. Bylo to 5% rychleji než rychlá Page Režim DRAM, které začalo v roce 1993 nahradit. EEPROM - 'Informaticky vymazatelné programovatelné Read-Only Memory' typu ROM, která může být vymazán a přepsán, ale obvykle udržuje data bez potřeby externího napájení. EIDE - 'rozšířený integrovaný disk elektronika' předcházel ATA, podpora disků až do 8.4 GB. EPS12V - 'Užší napájení 12V' rozšířené ATX napájení spojení s 24-pin primární a sekundární 8-pinový konektor. FAT - 'File Allocation Table' disk formát zaveden na konci 70. let. FBDIMM - 'Plně pufrovaným DIMM' nový typ sériové paměti pomocí AMB zvýšit množství adresovatelné paměti RAM. FSB - 'Přední straně autobus', high-rychlost připojení mezi CPU a Northbridge čipset, který pak voly žádostí o periferních zařízení a paměti. FTP - 'File Transfer Protocol', jednotný systém pro přenos souborů po internetu. FPU - 's plovoucí řádovou čárkou jednotky' Součástí procesoru pro výpočet operací v plovoucí-čísla bodu (ty, které obsahují desetinná místa). GPU - 'Grafika jednotkou' specializovaný grafický procesor, který tvoří základ vašeho počítače 3D zobrazení zpracování. HDD - 'z pevného disku' Trvalé skladovací jednotky do PC pro OS, software atd. HDCP - 'vysoký-bandwidth Digital Obsah ochranu', jeden šifrovací systém přestane vám pirátství HD obsahu přes DVI a HDMI připojení. HDMI - 'High-Definition Multimedia Interface' nové digitální připojení založené na DVI či dual-DVI odkaz, ale s dodatečnou kabeláž pro audio a řídicí signály. HSF - 'chladiče a ventilátory' chladicí montážní poskytování chladič ploutví a nucené proudění vzduchu nad CPU nebo jiné tepelně-vyrábějící komponenty. HT - 'Hyper-Transport' (AMD procesory, nazývané též HTT) nebo 'Hyper-Threading' (procesory Intel), sériové sběrnice pro připojení periférií kromě paměti a způsob jízdy dvě vlákna současně na jediném NetBurst jádra. ISP - 'poskytovatele služeb Internetu' firma, která poskytuje připojení k internetu. JPEG - 'Joint Photographic Experts Group', používat pro kompresi obrazu ve formátu vytvořených k této skupině. LAN - 'místní síť', místně kabelové propojení systému. MCE - 'Media Center Edition' verze Windows XP, který je optimalizován pro záznam TV a použití dálkového ovládání. MIMO - 'Hromadný vstup, více výstupů' způsob zvýšení šířky pásma na WLAN pomocí více antén tak odrazy a interference může přispět ke kvalitě signálu spíše než jeho snížení. Modem - 'modulátor / demodulátor' Přístroj používá, které připojíte k počítači a telefonní linku k internetu. NTFS - 'Nové technologie souborového systému' pevný disk, formát zavedený v systému Windows NT roku. OS - 'operačního systému' jako je například Windows nebo Linux P2P - 'Peer to peer' forma sdílení souborů, kde žádná data centrálně konat a klienti přispívají rozvinutějším pásma jako download. PCB - 'Tištěné circuitboard', desky vyrobeny z vrstev izolačních a vodivých obvodů laminovaný dohromady, aby se elektricky připojit komponenty namontované na povrchu desky. PCI - 'Peripheral Component Interconnect' standardní připojení doplňkových adaptérů. PCI-E - 'PCI Express', PCI vysoké-bandwidth sériové náhradní. POST - 'Power On Self Test', běžné PC projít aby se ověřilo, že základní komponenty jsou pracovní před bootování do OS. PPU - 'fyzikální jednotkou' novým procesorem AGEIA průkopníkem je v Sony Cell procesor. PRML - 'Částečná odpověď maximální pravděpodobnosti' pevný disk kódovací technologie, která zvyšuje schopnost číst slabé signály, data, čímž se zvyšuje možnost data hustot pevných disků. PSU - 'Napájení jednotky' velká stříbrná cihla v horní části vašeho případu, který dodává energii do vašeho PC. RAM - 'Random Access Memory' datového skladu formátu pomocí integrovaných obvodů. Tato data mohou být zobrazena v jakémkoliv pořadí, nikoliv v pořadí, na rozdíl od pásek skladování. RAID - 'Redundantní pole levné disky' systém, který více pevných disků jsou pruhované s jednotnou datovou strukturu. To může zvýšit výkon čtení a psaní v paralelním, zvýšení tolerance chyba držením data ve více než jednom místě, nebo obojí. RGB - 'červená, zelená, modrá' aditivní barvy modelu založeného na tři základní barvy světla, které dohromady vytvářejí čistě bílý. RISC - 'Snížené instrukční sady počítač' CPU, který používá omezený soubor jednoduchých operací, jako je IBM PowerPC. ROM - 'Read-Only Memory' liší v tom, že RAM je preprogrammed s daty. Můžete si přečíst, ale nelze na něj zapisovat. ROP - 'Rastrové operace' nebo 'Vykreslit výstupní jednotky' Bývalé je závěrečná část 3D renderování proces provádí vaší GPU. Ta je z části GPU, které provádí tuto operaci. SDRAM - 'synchronní dynamické paměti s libovolným přístupem' typu RAM. Na rozdíl od pravidelných DRAM, který je asynchronní, SDRAM čte a zapisuje data v synchronizaci s hodinami signál. SLI - 'Scan-line prokládat' (3dfx) nebo 'Scalable Link Interface' (Nvidia), přičemž více grafických karet procesu renderování 3D paralelně. SM - 'Shader Model' kolekce pixel shader a Vertex návod součástí DirectX grafická API. SIMM - 'Jednotný in-line paměti modulu' jeden RAM modul konfiguraci s 32-bit data path. SODIMM - 'Malý nástin dvojí in-line paměťový modul', standardní formulář faktorem pro laptop paměti. SRAM - 'statické paměti s libovolným přístupem' typu RAM, která drží data tak dlouho, jak moc je dodáván bez pravidelného osvěžující. T & L - 'Transformace & Lighting' 3D renderování systém, který počítá 3D pozice a dynamického osvětlení polygonů, což byl předchůdce pixel a Vertex stínování. TFT - 'tenký-film tranzistor' tranzistoru uloženy na substrát (obvykle skleněná) vytvářet aktivní matricí spínacích bodů v bytě-obrazovky. TIM - 'tepelného rozhraní materiál' A-pasta rád (nebo podložku) látky používané k zajištění dobré tepelné vodivosti mezi čipem a jeho HSF. USB - 'Universal Serial Bus' sériové připojení externích periferií VGA - 'Video graphics array' analogový displej standardního PC, VIVO - 'Video vstup, video výstup' označuje grafické karty, která má video vstup a výstup video. VoIP - 'Voice over IP' systém pro převod telefonii v datových paketů pro odeslání přes internet. VPN - 'virtuální privátní síť', bezpečnostní systém používá k ochraně vzdáleného připojení do obchodních sítí po Internetu. VRM - 'modulu regulátoru napětí' základní desku čip, který reguluje napětí dodávané procesoru. WLAN - 'Bezdrátová místní síť', Stejné jako LAN, ale bez drátů. Používá jeden z 802,11 protokoly pro komunikaci.
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Je tu tolik, naučil pár nových sám.
| |||
| |||
| wow .. příjemné jedna. Jen jsem naučil "dpi" a znamená to 'bodů na palec' .. běžně používají k citlivosti a myší .. jo? |
|
| |||
| |||
| Jo, tiskárny a kvalitu. |
|
| |||
| |||
| A skener rozlišení, nezapomeňte na to! = P |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Pár ohledně sítě: DAN - Stolní Area Network - Multimediální pracovní stanice založené kolem bankomatu propojovat. PAN - Personal Area Network - Počítačové sítě organizovaného kolem jednotlivé osoby, které pokrývají obvykle méně než 10 metrů. SAN - Storage Area Network, System Area Network, Server Area Network, nebo někdy i malé Area Network - Odkazy high-výkon počítače s high-rychlosti připojení v cluster konfiguraci. Známý také jako cluster Area Network. CAN - Areál Area Network, Controller Area Network, nebo někdy Shluková Area Network - Síť zahrnující více LAN, ale menší, než člověk, jako na vysoké škole nebo na místní firmu areálu. MAN - Metropolitan Area Network - Síť pokrývá fyzickou plochu větší než LAN, ale menší než WAN, jako město. WAN - Wide Area síť -- geograficky rozptýlených-kolekce sítí, např. internetu.
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| A po přečtení všem, moje oblíbená zkratka pramenů na mysli:
PCMCIA: Člověk nemůže zapamatovat počítačových Industy zkratek ... (lol. .. ne vážně, PCMCIA stojany na osobní počítač Paměťová karta Mezinárodní asociace) Můj systém: Willy Wonka to Mnohoúhelník Factory
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| nebo theres vždy
| |||
| |||
| Hmmm .... Microsoft: Většina inteligentních Zákazníci dosažení našich Software Pouze bláznů Teenagers Windows: Nainstalují třeba Údaje o celý systém Macintosh: Většina aplikací Crash, pokud tomu tak není, Operační systém zatuhne Pentium: Vyrábí Erronous Čísla Trough Nesprávné znalosti z matematiky |
|
| |||
| |||
| VDU (Visual Display Unit) Monitor. Tato zkratka není používán velmi často v těchto dnech, ale myslel jsem si ji přidat do seznamu. |
![]() |
|
| Záložky |
Podobná témata | ||||
| Nitka | Thread Začátečnickou | Fórum | Odpovědi | Poslední příspěvek |
| A Quick Průvodce technickému Zkratky - (pro non-"tech-savy") | 4D (Fordy (Ford) Ollie | Obecné Hardware Chat | 2 | 12. června 2008 10:42 |
| Thread Nástroje | |
| |