![]() |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Gondolkozott már azon, mit jelent, ha az emberek azt mondják, hogy "Én már vettem egy Intel CPU, hogy a LGA775 socket együtt 2 1GB DIMM DDR2 6400 RAM A futó 800MHz, továbbá van egy PCI-E GPU a DDR3 RAM futó 1400mhz hatékony és a GPU futó 550mhz " A keresés ezen oldalak Wikipedia, mint hogy annak megértése, de miért, hogy amikor csináltam a kemény munka a számodra, és minden egy helyen! Én már fel több mint tudtam gondolni, ha úgy gondolja, amit nem fogadott bármilyen bátran küldjön nekem egy pm (mivel nem tudja elküldeni itt), és én azt / őket). Remélhetőleg talál ez hasznos. Mind felsorolt Alphabetically támogatási megtekintésére. AA - Anti-Aliasing " mesterségesen eltávolítva a csipkés szélű a grafika teszi (vagy húzott) 3D rendering. ACPI - Advanced Configuration and Power Interface ". A szabvány, amely az alaplap és a perifériás eszközök konfigurálva, elismert, és ami még fontosabb, a teljesítmény használat kezelni. ADSL - aszimmetrikus digitális előfizetői vonal ". A DSL-kapcsolat, ha a beszállítói kapcsolat fut egy másik sebességgel, hogy a későbbi. AF - anizotrop szűrés. A módszer javítja 3D textúra élességét. AGP - gyorsított grafikus port. A grafikus kártya interface. Most elég jól kivonják a PCI-E interface. AMB - 'Advanced Memory Buffer. Egy része a FBDIMM építészet. AMD - Advanced Micro Devices ". Gyári a CPU és a grafikus kártyák után most beszerzési ATI. API - Application Programming Interface ". Szoftver meghajtók lehetővé teszik, hogy egy szoftver, hogy "beszélgetni egy másik", vagy a számítógép hardver. ASIC - "alkalmazás-specifikus integrált áramkör". A chip-üzemre tervezték egy adott feladatot. Mint például a futás egy számológépet. Ön is megtalálja őket alaplapok. ATA - 'Advanced Technology Attachment'. Standard interfész kapcsolat csatlakozó tárolóeszközök a számítógépre. Látni fogod, S-ATA (Serial) és P-ATA (Parallel). ATX - 'Advanced Technology Extended ". A standard formfactor az alaplapok és eseteket. BIOS - Basic Input Output System. A kódrészletre tartott az alaplapon, amely betölti az ellenőrzés a PC komponensek és perifériák. BSOD - Blue Screen Of Death ". Kék képernyőn megjelenik a monitort, ha ott a hiányosságoknak vagy egy PC-hez, hanem komoly is, ha ez jelenik meg. Codec - Kompressziós dekompresszió Algorithm ", A video-vagy audio tömörítés kódot. MPEG4 vagy MP3 példái vannak. CPU - központi feldolgozó egység, Az elsődleges része a PC-t, amely értelmezi és végrehajtja az utasításokat tartalmaz szoftvereket. dBA - decibel, A-súlyozott, kifejezése, akusztikus volumene az "A" súlyozás, amely hangsúlyozza a frekvenciákat legtöbb pszicho-akusztikus fontos, hogy az emberi érzékelés a hangerőt. DDR - Dupla adatátviteli sebesség " RAM-rendszert arra, hogy az adatokat az emelkedő és csökkenő szélén az órajel. DIMM - "Dual in-line-memória modul, RAM modul konfiguráció egy 64-bites adatok útját. DOS - Disk operációs rendszer " A legutóbbi Microsoft szoftver kevesebb, mint 2 GB RAM a megfelelő működéshez. DRAM - dinamikus véletlen hozzáférésű memória " típusú RAM, hogy használja a kondenzátorok tárolására. Mivel a kondenzátorok önmagukban változékony, az adatok elhalványul, ha rendszeresen frissítjük. DSL - digitális előfizetői vonal " A szélessávú rendszer, amelyben a jel kódolt széles frekvenciatartomány és küldi meg a sodrott réz pár vezetékezési használják a telefonszolgáltatás. DSP - digitális jel processzor " specializált mikroprocesszor célzó feldolgozását digitális jelek, mint a neve is mutatja. D-SUB - D-Subminiature " D-alakú elektromos csatlakozó amalgamating több csapok vagy aljzattól. Ez általában utal VGA videó kapcsolatokat. DVI - digitális vizuális interfész " video csatlakozó, hogy átmegy a grafikus jel digitálisan maximalizálása érdekében képminõség. ECC - hibajavító kód ", adatkódolási a módszert, amely megfelel a különleges szabályokat, annak érdekében, hogy az eltéréseket lehet kimutatni, mint a hibák, és meg automatikusan. Használt néhány RAM. EDO - Extended Data Out DRAM EDO DRAM hasonló Fast Page Mode DRAM a további jellemzője, hogy egy új hozzáférési ciklust is indult, miközben a kibocsátási adatok az előző ciklusban aktív. Ez lehetővé teszi, hogy egy bizonyos mértékű átfedés a művelet (pipelining), ami némileg javult sebességet. Ez volt 5%-kal gyorsabb, mint a Fast Page Mode DRAM, amely elkezdte a helyére 1993-ban. EEPROM - elektronikusan törölhető, programozható, csak olvasható memóriát, egyfajta ROM lehet törölni, és átdolgozták, de általában tart adatokat anélkül külső tápegységgel. EIDE - kiterjesztette integrált meghajtó elektronika, Az elődje ATA, támogató meghajtók akár 8.4GB. EPS12V - Megerősített tápegység 12V " kibővített ATX tápegység összefüggésben 24-pin elsődleges és másodlagos 8-tűs csatlakozót. FAT - File tábla " Egy partíció formátumot bevezetni a késő 70-es. FBDIMM - "teljesen pufferelt DIMM" egy új típusú soros memóriát használ AMB összegének növelése címezhető RAM. FSB - Front side bus " A nagy sebességű kapcsolat a CPU és a Northbridge chipset, majd tinók kéri a perifériás eszközök és a memóriát. FTP - File Transfer Protocol ", szabványos rendszer átadása fájlokat az interneten keresztül. FPU - "Lebegőpontos egység", egy részét a CPU számítási műveletek lebegőpontos számok (ezeket tartalmazó tizedes pont). GPU - Graphics egység " egy speciális grafikus processzor képezi az alapját az a PC 3D megjelenítési feldolgozás. HDD - merevlemez, Állandó tároló egység egy pc az operációs rendszerek, szoftverek, stb HDCP - High-bandwidth Digital Content Protection " Titkosítási rendszer leállítása akkor kalózkodás HD tartalom a DVI és HDMI csatlakozók. HDMI - "High-Definition Multimedia Interface" új digitális kapcsolat alapján vagy DVI dual-link DVI, de további vezetékezési audió és ellenőrző jeleket. HSF - Hűtőborda és ventilátor, hűtőforrás összeszerelő nyújtott radiátor uszonyok és a kényszerített levegő áramlik át a CPU-t vagy más hőt termelő alkatrészeket. HT - Hyper-Transport " (AMD processzorok, vagy más néven htt) vagy a "Hyper-Threading (Intel processzorok), a soros busz csatlakozó perifériák eltérő memóriát, és olyan módon működni, a két szálat egyidejűleg, egy NetBurst mag. ISP - Internet szolgáltató, a vállalkozás rendelkezik internetkapcsolattal. JPEG - Joint Photographic Experts Group ', felhasználni, hogy a kép formátum létre ezt a csoportot. LAN - Local Area Network, A helyi vezetékes hálózati rendszerre. MCE - "Media Center Edition" A Windows XP az optimalizált felvétel TV és használ egy távirányító. MIMO - Multiple input, multiple output " A módszer a növekvő sávszélesség a WLAN segítségével több antennákat úgy gondolatokkal és interferencia hozzájárulhat a jel minősége, nem pedig csökkenti azt. Modem - modulátor / demodulátor " A használt berendezés, amit csatlakoztatni a számítógéphez és a telefon vonal az interneten. NTFS - "Új technológia fájlrendszer" a merevlemez partíciós formában bevezetni a Windows NT-től. OS - "Operációs rendszer" mint például a Windows vagy a Linux P2P - Peer szakértői " formájában fájlmegosztást, ha nincs adat központilag tartottak, és az ügyfelek hozzájárulnak az upstream sávszélesség azok letölthető. PCB - "Nyomott circuitboard" a fórumon készült, többrétegű szigetelő és vezető áramkört rétegelve együtt annak érdekében, hogy az elektromos alkatrészek csatlakozáshoz felszerelni a felület a fórumon. PCI - Peripheral Component Interconnect " A szabvány kapcsán a kiegészítő adapterek. PCI-E - "PCI Express" PCI nagy sávszélességű soros cserére. POST - Power On Self Test " A szokásos PC megy keresztül, hogy ellenőrizzék az alapvető összetevők dolgozik indítás előtt az OS. PPU - Fizika egység " egy új processzor elsőként Ageia a Sony Cell CPU. PRML - Részleges válasz legnagyobb a valószínűsége, merevlemez kódolási technológiát, amely növeli a képességét, hogy olvassa el a gyenge adatok jeleket, ezáltal növelve az adatokat sűrűségeket merevlemezekhez. PSU - "tápegység" A nagy ezüst tégla tetején a helyzet, hogy ellátja árammal a számítógépre. RAM - véletlen hozzáférésű memória " egy adattároló formátum használata az integrált áramköröket. Az adatokat lehet elérni bármilyen sorrendben, nem pedig egymás után, ellentétben a szalag tárolására. RAID - "redundáns tömbje olcsó lemezek" egy rendszert, amely több merevlemez van, csíkos, egyetlen adat struktúrát. Ez megnöveli a teljesítményt az olvasás és írás ezzel párhuzamosan növeli hibatűrésre tartva adatok több helyen, vagy mindkettő. RGB - piros, zöld, kék, additív színes modell három elsődleges színeket a fény, amelyek együttesen létre tiszta fehér. RISC - Reduced utasításkészletet számítógép " a CPU használó korlátozott egyszerű műveletek, mint például az IBM PowerPC. ROM - csak olvasható memóriát, különbözik a RAM hogy az előre az adatok. Azt is olvastam, de nem írjuk át. ROP - "Raster működés" vagy a "Render kimeneti egység", a volt az utolsó része, a 3D rendering folyamatát végzi el a GPU. Az utóbbi egy részét a GPU végzi, amely ezt a műveletet. SDRAM - Szinkron dinamikus véletlen hozzáférésű memória " típusú RAM. Szemben a rendszeres DRAM, amely az aszinkron, SDRAM olvas és ír adatok szinkronizálása az órajel. SLI - 'Scan-line interleave " (3dfx) vagy "Skálázható link interfész (Nvidia), amelynek több grafikus kártyák 3D rendering folyamat párhuzamosan. SM - Shader Model " gyűjteménye a pixel és vertex shader utasításokat tartalmaz mint a grafika DirectX API-t. Simm - egységes in-line-memória modul, RAM modul konfiguráció egy 32-bites adatok útját. SODimm - "Small outline dual in-line memória modul" formanyomtatvány tényező laptop memória. SRAM - Statikus véletlen hozzáférésű memória " típusú RAM, aki adatokat, amíg erő nélkül rendszeres frissítő. T & L - "Transform & Lighting" 3D rendering rendszer kiszámítja a 3D pozíció és dinamikus megvilágítás a sokszög, ami megelőzi a pixel és vertex árnyékolás. TFT - Thin-film tranzisztor, egy tranzisztor elhelyezett szubsztrátja (általában üveg), hogy hozzanak létre egy aktív mátrix Kapcsolási pixel lapos képernyős kijelzők. TIM - Thermal felület anyaga, A paszta-szerű (vagy PAD) anyag, hogy biztosítsa a jó hővezető egy chip és a HSF. USB - Universal Serial Bus " Soros kapcsolat a külső perifériák VGA - Video Graphics array " analóg számítógép megjelenítési szabvány VIVO - Video bemenet, video kimenet, jelöli a grafikus kártya, amely a videó bemenet és video kimenet. VoIP - Voice over IP " rendszer átalakítására telefónia adatok csomagokban történő küldésére az interneten keresztül. VPN - Virtual Private Network " a biztonsági rendszer védelme távoli kapcsolatok az üzleti hálózatok az interneten. VRM - Voltage Regulator-modul " alaplap egy chip, hogy szabályozza a feszültséget juttatni a CPU. WLAN - Wireless Local Area Network, Ugyanaz, mint a LAN, de nem wires. Felhasználás valamelyik 802,11 protokollok kommunikáció.
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Van annyi, tanultam pár új magam.
| |||
| |||
| wow .. szép darab. Én csak tanultam "dpi", és ez azt jelenti, "dots per inch" .. közösen használja az érzékenység egy egereken .. igaz? |
|
| |||
| |||
| Ja, és a nyomtató minőséget. |
|
| |||
| |||
| És szkenner felbontás, ne felejtsd el! = P |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Néhány hálózatok tekintetében: Dan - Desk Area Network - A multimédiás munkaállomás köré egy ATM összekapcsolás. PAN - Personal Area Network - A számítógépes hálózat szervezésében mintegy egy egyedi személy, amely általában kevesebb, mint 10 méter. SAN - Storage Area Network, System Area Network, Server Area Network, vagy néha a kis Area Network - Kapcsolatok, nagy teljesítményű számítógépek, nagy sebességű összeköttetések a klaszterek kialakítása. Néven is ismert Cluster Area Network. CAN - Campus Area Network, Controller Area Network, vagy néha Cluster Area Network - A hálózati feszültséget LANs több, de kisebb, mint egy férfi, mint például az egyetemi, illetve a helyi üzleti campus. MAN - Metropolitan Area Network - A hálózati feszültséget egy fizikai terület nagyobb, mint a LAN, de kisebb, mint a WAN, mint például egy város. WAN - Wide Area Network -- földrajzilag szétszórtan gyűjteménye hálózatok, például az interneten.
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| És miután olvasatra mindez, kedvenc acronym rugók az eszembe:
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| vagy ott mindig
| |||
| |||
| Hmmm .... Microsoft: A legtöbb intelligens fogyasztókká megvalósítása szoftverünk Csak Bolondok Tinédzserek Windows: Telepíti Szükségtelen adatok teljes rendszer Macintosh: A legtöbb alkalmazás Crash, ha nem, az operációs rendszer lefagy Pentium: Gyárt Erronous száma Trough Incorrect Understanding of Mathematics |
|
| |||
| |||
| VDU (Visual Display Unit) Monitor. Ez nem használt Rövidítés gyakran ezekben a napokban, de gondoltam, add hozzá a listához. |
![]() |
|
| Könyvjelzõk |
Hasonló szálak | ||||
| Szál | Thread Starter | Fórum | Válaszok | Utolsó hozzászólás |
| A Quick Guide to Technical Acronyms - (a nem "tech-SAVY) | 4D (Fordy (Ford) Ollie | Általános fémáru Chat | 2 | 12. június 2008 10:42 |
| Téma eszközök | |
| |