kisebb-sajáttőke

Magazine
Go Back   Számítógép Juice > Számítógép hardver > Általános fémáru Chat

Register

Acronyms

Reply

Téma eszközök
Old Május 13 2007, 15:58
Donor Group

Default Acronyms

Gondolkozott már azon, mit jelent, ha az emberek azt mondják, hogy "Én már vettem egy Intel CPU, hogy a LGA775 socket együtt 2 1GB DIMM DDR2 6400 RAM A futó 800MHz, továbbá van egy PCI-E GPU a DDR3 RAM futó 1400mhz hatékony és a GPU futó 550mhz "
A keresés ezen oldalak Wikipedia, mint hogy annak megértése, de miért, hogy amikor csináltam a kemény munka a számodra, és minden egy helyen!
Én már fel több mint tudtam gondolni, ha úgy gondolja, amit nem fogadott bármilyen bátran küldjön nekem egy pm (mivel nem tudja elküldeni itt), és én azt / őket). Remélhetőleg talál ez hasznos.
Mind felsorolt Alphabetically támogatási megtekintésére.

AA - Anti-Aliasing " mesterségesen eltávolítva a csipkés szélű a grafika teszi (vagy húzott) 3D rendering.
ACPI - Advanced Configuration and Power Interface ". A szabvány, amely az alaplap és a perifériás eszközök konfigurálva, elismert, és ami még fontosabb, a teljesítmény használat kezelni.
ADSL - aszimmetrikus digitális előfizetői vonal ". A DSL-kapcsolat, ha a beszállítói kapcsolat fut egy másik sebességgel, hogy a későbbi.
AF - anizotrop szűrés. A módszer javítja 3D textúra élességét.
AGP - gyorsított grafikus port. A grafikus kártya interface. Most elég jól kivonják a PCI-E interface.
AMB - 'Advanced Memory Buffer. Egy része a FBDIMM építészet.
AMD - Advanced Micro Devices ". Gyári a CPU és a grafikus kártyák után most beszerzési ATI.
API - Application Programming Interface ". Szoftver meghajtók lehetővé teszik, hogy egy szoftver, hogy "beszélgetni egy másik", vagy a számítógép hardver.
ASIC - "alkalmazás-specifikus integrált áramkör". A chip-üzemre tervezték egy adott feladatot. Mint például a futás egy számológépet. Ön is megtalálja őket alaplapok.
ATA - 'Advanced Technology Attachment'. Standard interfész kapcsolat csatlakozó tárolóeszközök a számítógépre. Látni fogod, S-ATA (Serial) és P-ATA (Parallel).
ATX - 'Advanced Technology Extended ". A standard formfactor az alaplapok és eseteket.
BIOS - Basic Input Output System. A kódrészletre tartott az alaplapon, amely betölti az ellenőrzés a PC komponensek és perifériák.
BSOD - Blue Screen Of Death ". Kék képernyőn megjelenik a monitort, ha ott a hiányosságoknak vagy egy PC-hez, hanem komoly is, ha ez jelenik meg.
Codec - Kompressziós dekompresszió Algorithm ", A video-vagy audio tömörítés kódot. MPEG4 vagy MP3 példái vannak.
CPU - központi feldolgozó egység, Az elsődleges része a PC-t, amely értelmezi és végrehajtja az utasításokat tartalmaz szoftvereket.
dBA - decibel, A-súlyozott, kifejezése, akusztikus volumene az "A" súlyozás, amely hangsúlyozza a frekvenciákat legtöbb pszicho-akusztikus fontos, hogy az emberi érzékelés a hangerőt.
DDR - Dupla adatátviteli sebesség " RAM-rendszert arra, hogy az adatokat az emelkedő és csökkenő szélén az órajel.
DIMM - "Dual in-line-memória modul, RAM modul konfiguráció egy 64-bites adatok útját.
DOS - Disk operációs rendszer " A legutóbbi Microsoft szoftver kevesebb, mint 2 GB RAM a megfelelő működéshez.
DRAM - dinamikus véletlen hozzáférésű memória " típusú RAM, hogy használja a kondenzátorok tárolására. Mivel a kondenzátorok önmagukban változékony, az adatok elhalványul, ha rendszeresen frissítjük.
DSL - digitális előfizetői vonal " A szélessávú rendszer, amelyben a jel kódolt széles frekvenciatartomány és küldi meg a sodrott réz pár vezetékezési használják a telefonszolgáltatás.
DSP - digitális jel processzor " specializált mikroprocesszor célzó feldolgozását digitális jelek, mint a neve is mutatja.
D-SUB - D-Subminiature " D-alakú elektromos csatlakozó amalgamating több csapok vagy aljzattól. Ez általában utal VGA videó kapcsolatokat.
DVI - digitális vizuális interfész " video csatlakozó, hogy átmegy a grafikus jel digitálisan maximalizálása érdekében képminõség.
ECC - hibajavító kód ", adatkódolási a módszert, amely megfelel a különleges szabályokat, annak érdekében, hogy az eltéréseket lehet kimutatni, mint a hibák, és meg automatikusan. Használt néhány RAM.
EDO - Extended Data Out DRAM
EDO DRAM hasonló Fast Page Mode DRAM a további jellemzője, hogy egy új hozzáférési ciklust is indult, miközben a kibocsátási adatok az előző ciklusban aktív. Ez lehetővé teszi, hogy egy bizonyos mértékű átfedés a művelet (pipelining), ami némileg javult sebességet. Ez volt 5%-kal gyorsabb, mint a Fast Page Mode DRAM, amely elkezdte a helyére 1993-ban.
EEPROM - elektronikusan törölhető, programozható, csak olvasható memóriát, egyfajta ROM lehet törölni, és átdolgozták, de általában tart adatokat anélkül külső tápegységgel.
EIDE - kiterjesztette integrált meghajtó elektronika, Az elődje ATA, támogató meghajtók akár 8.4GB.
EPS12V - Megerősített tápegység 12V " kibővített ATX tápegység összefüggésben 24-pin elsődleges és másodlagos 8-tűs csatlakozót.
FAT - File tábla " Egy partíció formátumot bevezetni a késő 70-es.
FBDIMM - "teljesen pufferelt DIMM" egy új típusú soros memóriát használ AMB összegének növelése címezhető RAM.
FSB - Front side bus " A nagy sebességű kapcsolat a CPU és a Northbridge chipset, majd tinók kéri a perifériás eszközök és a memóriát.
FTP - File Transfer Protocol ", szabványos rendszer átadása fájlokat az interneten keresztül.
FPU - "Lebegőpontos egység", egy részét a CPU számítási műveletek lebegőpontos számok (ezeket tartalmazó tizedes pont).
GPU - Graphics egység " egy speciális grafikus processzor képezi az alapját az a PC 3D megjelenítési feldolgozás.
HDD - merevlemez, Állandó tároló egység egy pc az operációs rendszerek, szoftverek, stb
HDCP - High-bandwidth Digital Content Protection " Titkosítási rendszer leállítása akkor kalózkodás HD tartalom a DVI és HDMI csatlakozók.
HDMI - "High-Definition Multimedia Interface" új digitális kapcsolat alapján vagy DVI dual-link DVI, de további vezetékezési audió és ellenőrző jeleket.
HSF - Hűtőborda és ventilátor, hűtőforrás összeszerelő nyújtott radiátor uszonyok és a kényszerített levegő áramlik át a CPU-t vagy más hőt termelő alkatrészeket.
HT - Hyper-Transport " (AMD processzorok, vagy más néven htt) vagy a "Hyper-Threading (Intel processzorok), a soros busz csatlakozó perifériák eltérő memóriát, és olyan módon működni, a két szálat egyidejűleg, egy NetBurst mag.
ISP - Internet szolgáltató, a vállalkozás rendelkezik internetkapcsolattal.
JPEG - Joint Photographic Experts Group ', felhasználni, hogy a kép formátum létre ezt a csoportot.
LAN - Local Area Network, A helyi vezetékes hálózati rendszerre.
MCE - "Media Center Edition" A Windows XP az optimalizált felvétel TV és használ egy távirányító.
MIMO - Multiple input, multiple output " A módszer a növekvő sávszélesség a WLAN segítségével több antennákat úgy gondolatokkal és interferencia hozzájárulhat a jel minősége, nem pedig csökkenti azt.
Modem - modulátor / demodulátor " A használt berendezés, amit csatlakoztatni a számítógéphez és a telefon vonal az interneten.

NTFS - "Új technológia fájlrendszer" a merevlemez partíciós formában bevezetni a Windows NT-től.
OS - "Operációs rendszer" mint például a Windows vagy a Linux
P2P - Peer szakértői " formájában fájlmegosztást, ha nincs adat központilag tartottak, és az ügyfelek hozzájárulnak az upstream sávszélesség azok letölthető.
PCB - "Nyomott circuitboard" a fórumon készült, többrétegű szigetelő és vezető áramkört rétegelve együtt annak érdekében, hogy az elektromos alkatrészek csatlakozáshoz felszerelni a felület a fórumon.
PCI - Peripheral Component Interconnect " A szabvány kapcsán a kiegészítő adapterek.
PCI-E - "PCI Express" PCI nagy sávszélességű soros cserére.
POST - Power On Self Test " A szokásos PC megy keresztül, hogy ellenőrizzék az alapvető összetevők dolgozik indítás előtt az OS.
PPU - Fizika egység " egy új processzor elsőként Ageia a Sony Cell CPU.
PRML - Részleges válasz legnagyobb a valószínűsége, merevlemez kódolási technológiát, amely növeli a képességét, hogy olvassa el a gyenge adatok jeleket, ezáltal növelve az adatokat sűrűségeket merevlemezekhez.
PSU - "tápegység" A nagy ezüst tégla tetején a helyzet, hogy ellátja árammal a számítógépre.
RAM - véletlen hozzáférésű memória " egy adattároló formátum használata az integrált áramköröket. Az adatokat lehet elérni bármilyen sorrendben, nem pedig egymás után, ellentétben a szalag tárolására.
RAID - "redundáns tömbje olcsó lemezek" egy rendszert, amely több merevlemez van, csíkos, egyetlen adat struktúrát. Ez megnöveli a teljesítményt az olvasás és írás ezzel párhuzamosan növeli hibatűrésre tartva adatok több helyen, vagy mindkettő.
RGB - piros, zöld, kék, additív színes modell három elsődleges színeket a fény, amelyek együttesen létre tiszta fehér.
RISC - Reduced utasításkészletet számítógép " a CPU használó korlátozott egyszerű műveletek, mint például az IBM PowerPC.
ROM - csak olvasható memóriát, különbözik a RAM hogy az előre az adatok. Azt is olvastam, de nem írjuk át.
ROP - "Raster működés" vagy a "Render kimeneti egység", a volt az utolsó része, a 3D rendering folyamatát végzi el a GPU. Az utóbbi egy részét a GPU végzi, amely ezt a műveletet.
SDRAM - Szinkron dinamikus véletlen hozzáférésű memória " típusú RAM. Szemben a rendszeres DRAM, amely az aszinkron, SDRAM olvas és ír adatok szinkronizálása az órajel.
SLI - 'Scan-line interleave " (3dfx) vagy "Skálázható link interfész (Nvidia), amelynek több grafikus kártyák 3D rendering folyamat párhuzamosan.
SM - Shader Model " gyűjteménye a pixel és vertex shader utasításokat tartalmaz mint a grafika DirectX API-t.
Simm - egységes in-line-memória modul, RAM modul konfiguráció egy 32-bites adatok útját.
SODimm - "Small outline dual in-line memória modul" formanyomtatvány tényező laptop memória.
SRAM - Statikus véletlen hozzáférésű memória " típusú RAM, aki adatokat, amíg erő nélkül rendszeres frissítő.
T & L - "Transform & Lighting" 3D rendering rendszer kiszámítja a 3D pozíció és dinamikus megvilágítás a sokszög, ami megelőzi a pixel és vertex árnyékolás.
TFT - Thin-film tranzisztor, egy tranzisztor elhelyezett szubsztrátja (általában üveg), hogy hozzanak létre egy aktív mátrix Kapcsolási pixel lapos képernyős kijelzők.
TIM - Thermal felület anyaga, A paszta-szerű (vagy PAD) anyag, hogy biztosítsa a jó hővezető egy chip és a HSF.
USB - Universal Serial Bus " Soros kapcsolat a külső perifériák
VGA - Video Graphics array " analóg számítógép megjelenítési szabvány
VIVO - Video bemenet, video kimenet, jelöli a grafikus kártya, amely a videó bemenet és video kimenet.
VoIP - Voice over IP " rendszer átalakítására telefónia adatok csomagokban történő küldésére az interneten keresztül.
VPN - Virtual Private Network " a biztonsági rendszer védelme távoli kapcsolatok az üzleti hálózatok az interneten.
VRM - Voltage Regulator-modul " alaplap egy chip, hogy szabályozza a feszültséget juttatni a CPU.
WLAN - Wireless Local Area Network, Ugyanaz, mint a LAN, de nem wires. Felhasználás valamelyik 802,11 protokollok kommunikáció.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Processzor (ok):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Alaplap:
Asus P5K Premium
RAM memória:
2GB Dominator 8500
Grafikus kártya (k):
BFG 8800GT
Hangkártya:
Xfi Extremegamer
Merevlemez (ek):
3.35TB ext tárolására. 2TB tárolási int
Optikai meghajtó (k):
LG GGC H20L
Case / tápegység:
Enermax 720w
Hűtés:
AC7
Hálózat / Internet:
Monitor (ok):
245B, 931B (Samsung)
Operációs rendszer (ek):
Vista 32P
Old Június 24 2007, 06:24
Administrator Group

Default Acronyms

Van annyi, tanultam pár új magam.

My System: Hybr! D

Processzor (ok):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Alaplap:
HP nForce 560
RAM memória:
2GB DDR2 PC2-5300
Grafikus kártya (k):
Nvidia 7150M integrált Onboard
Hangkártya:
5,1 Onboard integrált
Merevlemez (ek):
250GB 5400rpm SATA300
Optikai meghajtó (k):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / tápegység:
Stock HP
Hűtés:
Stock HP
Hálózat / Internet:
10/100 Nic / 10MB Virgin Cable
Monitor (ok):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operációs rendszer (ek):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old December 24 2007, 10:32
Csoport tagja

Default Acronyms

wow .. szép darab. Én csak tanultam "dpi", és ez azt jelenti, "dots per inch" .. közösen használja az érzékenység egy egereken .. igaz?
Old December 24, 2007, 11:46
Administrator Group

Default Acronyms

Ja, és a nyomtató minőséget.
Old Március 12, 2008, 04:11
Csoport tagja

Default Acronyms

És szkenner felbontás, ne felejtsd el! = P
Old Március 17, 2008, 05:33
Donor Group

Default Acronyms

Néhány hálózatok tekintetében:

Dan - Desk Area Network
- A multimédiás munkaállomás köré egy ATM összekapcsolás.
PAN - Personal Area Network - A számítógépes hálózat szervezésében mintegy egy egyedi személy, amely általában kevesebb, mint 10 méter.
SAN - Storage Area Network, System Area Network, Server Area Network, vagy néha a kis Area Network - Kapcsolatok, nagy teljesítményű számítógépek, nagy sebességű összeköttetések a klaszterek kialakítása. Néven is ismert Cluster Area Network.
CAN - Campus Area Network, Controller Area Network, vagy néha Cluster Area Network - A hálózati feszültséget LANs több, de kisebb, mint egy férfi, mint például az egyetemi, illetve a helyi üzleti campus.
MAN - Metropolitan Area Network - A hálózati feszültséget egy fizikai terület nagyobb, mint a LAN, de kisebb, mint a WAN, mint például egy város.
WAN - Wide Area Network -- földrajzilag szétszórtan gyűjteménye hálózatok, például az interneten.

My System: = /

Processzor (ok):
AMD 64x2 6000 +
Alaplap:
Asus M2N32 SLI DELUXE WIFI
RAM memória:
Corsair XMS2 DDR800 CL4 2048MB
Grafikus kártya (k):
BFG 8800GTS 320MB OC2
Hangkártya:
Onboard
Merevlemez (ek):
2x36gb RAID0 / 200GB / 500GB
Optikai meghajtó (k):
CDRW + DVD-RW [kétrétegű]
Case / tápegység:
CM Stacker832 / Silverstone DA750
Hűtés:
Zalman CNPS9700NT
Hálózat / Internet:
Két Gigabit / 20MB Cable
Monitor (ok):
19 "HannsG
Operációs rendszer (ek):
XP Pro 32bit
Old Március 17, 2008, 16:10
Donor Group

Default Acronyms

És miután olvasatra mindez, kedvenc acronym rugók az eszembe:

PCMCIA: Az emberek nem Kijelölés Computer Industy Acronyms ...

(lol. .. nem komolyan PCMCIA "a személyi számítógép Memory Card International Association)

My System: Willy Wonka's Sokszög Factory

Processzor (ok):
Core 2 Duo E8500 2x3.16Ghz 1333GHz
Alaplap:
Gigabyte GA-EP35 DS3R Socket 775
RAM memória:
4GB Micron PC-6400 (800MHz)
Grafikus kártya (k):
XFX 8600GT 256Mb DDR3 540Mhz
Hangkártya:
Fedélzeti 7,1 Sound
Merevlemez (ek):
Samsung 400GB / 36GB Raptor (x2)
Optikai meghajtó (k):
Optiarc AD-7200D 20x DVD-RW (x2)
Case / tápegység:
Cosmos RC-1000 / Arctic 600W tápegység
Hűtés:
Zalman CNPS9700 / Noctura NC-U6
Hálózat / Internet:
Onboard
Monitor (ok):
Samsung 2232BW 22 "(x2)
Operációs rendszer (ek):
Win XP (SP2)
Old Április 16 2008, 13:41
Donor Group

Default Acronyms

vagy ott mindig
Vista - vírusok behatolókat spyware és adware trojens!

My System: ubr számítógépes játékokhoz

Processzor (ok):
q6600 G0 @ készlet cooled ac freezer
Alaplap:
gigabyte ep45 ds3r
RAM memória:
2GB DDR2 800
Grafikus kártya (k):
4870 1GB
Hangkártya:
fedélzeten
Merevlemez (ek):
160GB 7200rpm IDE
Optikai meghajtó (k):
DVD-ROM Combo DVD + /-RW
Case / tápegység:
modded + festett Case w / 1kw Antec
Hűtés:
2 120mm fans 4 80mm ventilátorok és a hdd
Hálózat / Internet:
dual gigabyte lan
Monitor (ok):
24 "Acer
Operációs rendszer (ek):
Windows XP
Old Április 16 2008, 14:03
Donor Group

Default Acronyms

Hmmm ....

Microsoft: A legtöbb intelligens fogyasztókká megvalósítása szoftverünk Csak Bolondok Tinédzserek
Windows: Telepíti Szükségtelen adatok teljes rendszer
Macintosh: A legtöbb alkalmazás Crash, ha nem, az operációs rendszer lefagy
Pentium: Gyárt Erronous száma Trough Incorrect Understanding of Mathematics
Old Április 16 2008, 14:06
Csoport tagja

Default Acronyms

VDU (Visual Display Unit) Monitor. Ez nem használt Rövidítés gyakran ezekben a napokban, de gondoltam, add hozzá a listához.
Reply

Register

Könyvjelzõk

Hasonló szálak
Szál Thread Starter Fórum Válaszok Utolsó hozzászólás
A Quick Guide to Technical Acronyms - (a nem "tech-SAVY) 4D (Fordy (Ford) Ollie Általános fémáru Chat 2 12. június 2008 10:42
Téma eszközök

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Számítógép Juice.