![]() |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Vai esat kādreiz radās jautājums, ko cilvēki domā, viņi saka: "Es esmu nopircis Intel CPU, tā LGA775 socket, kopā ar 2 1GB DIMM DDR2 6.400 RAM darbojas ar 800MHz, arī ieguva PCI-E GPU ar DDR3 RAM sācies 1400MHz efektīvu un GPU darbojas ar 550MHz " Jūs varat meklēt šādās teritorijās, kā Vikipēdijā, lai iegūtu izpratni, bet kāpēc darīt, ja es esmu darījusi visu smago darbu jūsu vietā, un to visu vienā vietā! Esmu nodot tik daudz, kā es varēju iedomāties, ja domājat, ka es esmu neatbildētos jebkurā lūdzu, atsūtiet man pm (kā jūs nevarat ievietot šeit) un es arī to / tiem). Cerams, ka jūs atradīsiet noderīgu. Tās visas ir uzskaitītas alfabēta atbalstam apskatei. AA - "Anti-aliasing" mākslīgi novēršot robainas malas, no grafika kausētiem (vai stiepti) 3D rendering. ACPI - "Advanced Configuration and Power Interface". Standarts, ar kuru mātesplatē un perifērijas ierīces ir konfigurēta, atzīti un, vēl svarīgāk, to enerģijas patēriņa pārvaldīts. ADSL - "Asymmetric Digital Subscriber Line". DSL pieslēgums, ja pirms savienojuma darbojas ar dažādu ātrumu lejtecē. AF - "anizotropo filtrēšanas". Metode, kā uzlabot 3D tekstūras asums. AGP - "Accelerated Graphics Port". Grafikas karte interfeisu. Tagad diezgan daudz pakāpeniski veic PCI-E interfeisu. AMB - "Advanced Memory Buffer". Daļa FBDIMM arhitektūru. AMD - "Advanced Micro Devices". Ražotāja CPU un tagad Grafiskās kartes pēc iegādes ATI. API - "Application Programming Interface". Programmatūras draiveri, kas ļauj no viena gabala programmatūras "runāt uz otru", vai datora aparatūru. ASIC - "specifiska lietojuma integrēto shēmu". Chip konstruēts darbināšanai ar viena specifiska uzdevuma izpildei. Piemēram, ekspluatācijas kalkulators. Jūs arī atrast tos motherboards. ATA - "Advanced Technology Attachment '. Standarta saskarni savienojumu savienojuma uzglabāšanas iekārtas uz datoru. Jūs redzēsit, S-ATA (Serial), kā arī P-ATA (paralēli). ATX - "Advanced Technology Extended". Standarta formfactor par mātesplatēm un kastes. BIOS - "Basic Input Output System". Gabals no koda, ko tur uz mātesplates, kas slodzi visas vadības datora sastāvdaļas un perifērijas ierīces. BSOD - "Blue Screen Of Death". Zils ekrāns, kas parādās monitorā, kad theres kļūdas vai defekti ar datoru, diezgan nopietni tie, ja tas parādās. Codec - "Kompresijaizdedzes dekompresijas algoritmu", Video vai audio kompresijas kods. MPEG4 vai MP3 ir piemēri. CPU - "Central Processing Unit", galvenā daļa no jūsu datora, kas interpretē un izpilda instrukcijas ietvertas programmatūru. dBA - "decibeliem, svērto" izpausme akustisko tilpumam, izmantojot "A" koeficientu, kas uzsver frekvences visvairāk psiho-akustiski svarīga cilvēka uztveri skaļumu. DDR - "Double Data Rate" RAM sistēmu, kas nodod datus par rising and falling mala pulksteņa signāla. DIMM - "Dual in-line memory module", RAM moduļa konfigurācijas ar 64-bitu datu ceļu. DOS - "Disk operētājsistēmu", pēdējā Microsoft programmatūru, nepieciešams mazāk nekā 2GB RAM iespējas labai darbībai. DRAM - "Dynamic Random Access Memory" tipa RAM, kas izmanto kondensatoru uzglabāšanai. Jo kondensatori ir būtībā svārstīgi, dati zūd, ja vien regulāri papildināts. DSL - "Digital Subscriber Line" platjoslas sistēmu, ar kuru signāls ir kodēts plašā frekvenču spektra un nosūtīja nosaka vara vītā pāra vadu, ko izmanto jūsu telefona pakalpojumu. DSP - "Digitālā signāla procesors" specializētu mikroprocesoru, kuru mērķis ir pārstrādes digitālo signālu, jo tā nosaukums liecina. D-SUB - "D-miniatūrās" D-veida elektrisko savienotāju apvieno vairākas adatas vai rozetes. Tas parasti attiecas uz VGA video savienojumiem. DVI - "Digital vizuālo saskarni, video savienotāju, kas iet grafika signālu digitāli, lai palielinātu attēlu kvalitāti. ECC - "kļūdu labojumiem kods", datu kodēšanas metode, kas atbilst īpašiem noteikumiem, lai novirzes varētu tikt konstatēts, kļūdas un labojumi automātiski. Izmanto dažās RAM. EDO - Extended Data Out DRAM EDO DRAM ir līdzīgs Fast Page Mode DRAM ar papildu funkciju, ka jaunā pieeja ciklu var sākt saglabājot izejas datu par iepriekšējā ciklā aktīvas. Tas ļauj zināma pārklāšanās darbībā (pipelining), kas ļauj nedaudz uzlabot ātrumu. Tas bija 5% ātrāk nekā Fast Page Mode DRAM, kuru tā sāka aizvietot 1993. EEPROM - "Elektroniski pārprogrammējamo lasāmatmiņu" tipa ROM, kurus var dzēst un pārrakstīt, bet parasti tur savas datus bez nepieciešamības ārējo barošanas avotu. EIDE - "Paplašināta integrētu drive elektronika", priekštece ATA, atbalstot diskus līdz 8.4GB. EPS12V - "Uzlabota barošanas 12V" pagarināts ATX barošanas savienojums ar 24-pin pamatskolas un 8-pin vidējo spraudni. FAT - "File piešķiršanas tabulu", disk partition formāts ieviesti novēloti 70's. FBDIMM - "Fully buffered DIMM ' jauna tipa sērijas atmiņas, izmantojot AMB palielināt apjomu adres RAM. FSB - "FSB", ātrgaitas savienojums starp CPU un Northbridge Chipset, kas tad vēršiem pieprasījumus perifērās ierīces un atmiņa. FTP - "File Transfer Protocol" standarta sistēma, failu pārsūtīšanu pa internetu. FPU - "Peldošākomata vienība", no CPU puses, lai aprēķinātu darbības ar peldošo punktu numuri (kas satur decimal points). GPU - "Grafikas apstrāde vienība", specializētas grafikas procesors, kas veido pamatu datora 3D skatu apstrādi. HDD - "Cietie diski" Pastāvīga glabāšana vienību datoru OS, programmatūra uc HDCP - "Augstas joslas platuma digitālā satura aizsardzība" kodēšanas sistēma, kas pārtrauc jūsu pirātismu HD saturu, izmantojot DVI un HDMI savienojumus. HDMI - "High-definition multimedia interface", jaunu digitālo savienojumu, kuri pamatojas uz DVI un dual-link DVI, bet ar papildu vadu audio un kontroles signāliem. HSF - "Heatsink un ventilatoru" Dzesēšanas montāža nodrošina radiatora spuras un piespiedu gaisa plūsmas pār CPU vai citu siltuma ražošanas sastāvdaļas. HT - "Hyper-Transports" (AMD procesoriem, ko sauc arī htt) vai "Hyper-Threading" (Intel procesoriem) seriālās kopnes savienojumam perifērijas ierīces, izņemot atmiņu, un veidu, kādā diviem diegiem vienlaicīgi uz vienu NetBurst kodols. ISP - "interneta pakalpojumu sniedzējs", uzņēmums, kas nodrošina interneta savienojumus. JPEG - 'Joint Photographic Experts Group " izmanto, lai apzīmētu attēlu saspiešanas formāts, ko radīs šī grupa. LAN - "Vietējais tīkls" lokāli vadu tīkla darbības sistēmu. MCE - "Media Center Edition, versiju Windows XP ir optimizēta TV ierakstīšanu un izmanto tālvadību. Zvaniet - "Vairāki ievades, vairākas izejas", metode palielināt joslas platumu, uz WLAN, izmantojot vairākus antenas tā pārdomas un iejaukšanās var veicināt signālu kvalitāti, nevis samazina to. Modems - "Modulator / demodulators" Ierīce, ko izmanto, ka jūs izveidojat savienojumu ar datoru un tālruņa līniju ar internetu. NTFS - "Jaunās tehnoloģijas failu sistēmas" Cietā diska nodalījuma formāts iepazīstināja ar Windows NT un turpmāk. OS - "Darbības sistēma", piemēram, Windows vai Linux P2P - "peer to peer" forma failu koplietošanu, ja dati nav centralizēti rīkot un klientu ieguldījumu pirms joslas, jo tās lejuplādēt. PCB - "Printed circuitboard" padome slāņu izolatora un vadošs shēmas lamināta kopā, lai elektriski savienot sastāvdaļas, kas uzmontētas uz virsmas kuģa. PCI - "perifērā detaļas savienot" standarta savienojumu papildus adapteri. PCI-E - "PCI Express" PCI augsta joslas platuma sērijas nomaiņu. POST - "Power On Self Test" ikdienas datoriem iet cauri, lai pārbaudītu, vai galveno komponentu strādā pirms booting up OS. PPU - "fizikas procesors" Jaunais procesors sākts ar Ageia in Sony Cell CPU. PRML - "Daļēja atbilde maksimālā varbūtība", cietā diska kodēšanas tehnoloģiju, kas palielina spēju nolasīt vāju datu signālus, tādējādi palielinot iespējamo datu blīvumu cietajos diskos. PSU - "barošanas bloks" liels sudraba ķieģeļu kas aug jūsu lieta, ka piegādes jauda ar datoru. RAM - "Random Access Memory" datu glabāšanas formātu, izmantojot integrētās shēmas. Datiem var piekļūt jebkādā secībā, nevis pēc kārtas, atšķirībā no kasešu uzglabāšana. RAID - "Redundant Array of lētu disku", sistēmu, kurā vairākas operētājsistēmas ir svītrains ar viena datu struktūra. Tas var palielināt efektivitāti, izmantojot lasīšanas un rakstīšanas vienlaicīgi palielināt pieļaujamo kļūdu robežu noteikšana, rīkojot datiem vairāk nekā vienā vietā, vai abus. RGB - "Sarkans, zaļš, zils" piedevu krāsu modeli, kas balstīts uz trīs primārās krāsas gaisma, kas kopā rada tīras baltas. RISC - "RISC" CPU, kas izmanto ierobežotu vienkāršas darbības, piemēram, IBM PowerPC. ROM - "Read-only memory" atšķiras RAM jo tas ir ieprogrammēts ar datiem. Jūs varat lasīt, bet nevar rakstīt tam pāri. ROP - "rastra operāciju" vai "Render rezultātu vienība", Pirmo izmanto pēdējo daļu 3D izciršanas procesā, ko veic savu GPU. Tā ir daļa no GPU, kas veic šo darbību. SDRAM - "Synchronous Dynamic Random Access Memory" tipa RAM. Atšķirībā no regulārā DRAM, kas ir asinhroni, SDRAM skan un raksta datu sinhronizācija ar pulksteni signālu. VDI - "Scan-line interleave" (3dfx) vai "Scalable link saskarni (Nvidia), lai gan vairākas grafikas kartes process 3D utilizācijas paralēli. SM - "Shader Model", par pikseļu un vertex shader instrukcijas vākšana iekļauj kā daļu no DirectX grafisko API. SIMM - "Single in-line memory module", RAM moduļa konfigurācijas ar 32-bitu datu ceļu. SODIMM - "Mazo formu divējāda in-line memory module", standarta veidlapu faktors klēpjdatora atmiņa. SRAM - 'statiskās brīvpieejas atmiņas " tipa RAM, kuram datus tik ilgi, kamēr tos pieslēdz strāvas blokiem bez regulāras atsvaidzinoša. T & L - "Transform & Lighting" 3D pārstrādes sistēmas, kas aprēķina 3D stāvokli un dinamisko apgaismojumu un poligoni, ko savējos pikseļu un virsotņu tonēšana. TFT - "Thin-film tranzistors" tranzistors pārklātu substrātu (parasti stikls), lai izveidotu aktīvās matricas mainīt pikseļu plakanā ekrāna displejiem. TIM - "Thermal interface materiāls", Pastveida (vai pad) vielu izmanto, lai nodrošinātu labu siltuma vadītspēju starp čipu un tā HSF. USB - "Universal Serial Bus" sērijas savienojumu ārējās perifērijas iekārtas VGA - "Video Graphics Array" analogās PC displejs standarts, VIVO - "Video ieeja, Video izeja" apzīmē grafikas karti, kurā ir video ieejas un video izeja. VoIP - "Voice over IP", sistēmu, pārvēršot telefonijas vērā datu paketes nosūtīšanas pa internetu. VPN - "Virtual Private Network", drošības sistēma, ko izmanto, lai aizsargātu attālajiem savienojumiem uzņēmējdarbības tīklus pa internetu. VRM - "Sprieguma regulators modulis", mātesplatē mikroshēma, kas regulē sprieguma piegādāta CPU. WLAN - "Wireless Local Area Network", Tāds pats kā LAN, bet bez vadiem. Izmanto vienu no 802,11 protokoliem komunikāciju.
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Tur ir tik daudz, iemācījās dažas jaunas sevi.
| |||
| |||
| wow .. nice vienu. Es tikko uzzināja "dpi", un tas nozīmē "punkti uz collu" .. parasti izmantot jutīguma pelēm .. labi? |
|
| |||
| |||
| Jā, un drukas kvalitāte. |
|
| |||
| |||
| Un skenera izšķirtspēja, neaizmirstiet, ka! = P |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Dažas uz tīkliem: DAN - Desk Area Network - Multimediju darbstacijas balstīta ap ATM starpsavienojumus. PAN - Personal Area Network - Datoru tīkls organizēta ap privātpersona, kas parasti ir mazāks par 10 metriem. SAN - Storage Area Network System Area Network, Server Area Network, vai dažreiz Small Area Network - Saiknes augstas veiktspējas datoru ar ātrdarbīgu savienojumu kopu konfigurācijā. Pazīstams arī kā Cluster Area Network. CAN - Campus Area Network, Controller Area Network, vai dažreiz Cluster Area Network - Tīklu, kas aptver vairākas LAN, bet mazāku nekā MAN, piemēram, universitāte vai vietējās uzņēmējdarbības pilsētiņas. MAN - Metropolitan Area Network - Tīkls aptver fiziskās platība ir lielāka nekā LAN, bet mazāku nekā WAN, piemēram, pilsētas. WAN - Wide Area Network -- ģeogrāfiski izkliedētas kolekcija LAN, piemēram, internetā.
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Un pēc iepazīšanās ar šo visu, mans mīļākais akronīms nāk prātā:
PCMCIA: Cilvēki nevar Iegaumēt Computer Industy Saīsinājumi ... (lol. .. nē nopietni, PCMCIA apzīmē Personal Computer Memory Card International Association) Mana sistēma: Willy Wonka's Daudzstūris Factory
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| vai theres vienmēr
| |||
| |||
| Hmmm .... Microsoft: Lielākā daļa inteliģentiem pircējiem īstenot mūsu programmatūru tikai Fools Pusaudži Windows: Vai Install Lieki Dati par visu sistēmu Macintosh: Lielākā daļa Programmas Crash, ja nav, Operating System uzkaras Pentium: Ražo Erronous Numbers Siles Nepareiza izpratne Matemātika |
|
| |||
| |||
| VDU (Visual Display Unit) Monitor. Šajā Akronīms netiek lietots ļoti bieži šīs dienas, bet domāju, ka man to pievienotu sarakstam. |
![]() |
|
| Bookmarks |