az-öz

Magazine
Go Back   Bilgisayar Suyu > Bilgisayar Donanımı > Genel Donanım Sohbet

Register

Kısaltmalar

Reply

Konu Araçları
Old 13 Mayıs 2007, 15:58
Bağış Grubu

Default Kısaltmalar

Hiç insanlar "Ben bir Intel işlemci satın say you've ne anlama geldiğini merak ettiniz, onun bir LGA775 soketi, DDR2 2 1GB DIMMS 6400 RAM birlikte 800MHz at da DDR3 RAM 1400mhz çalışan bir PCI-E GPU var çalışan ve GPU 550mhz çalışıyor "etkili
Olarak Wikipedia ama anlamak için neden bu sizin için bütün bu zor işi yaptık bunu, ve tek bir yerde bu sitelerin arama yapabilirsiniz!
Gibi koymak sonra birçok Eğer herhangi bir (benim gibi burada gönderemezsiniz) am ve ben) o / dahil edeceğiz göndermekten çekinmeyin cevapsız think I've olarak i, düşünebilirim. Umarım bu yararlı bulabilirsiniz.
Hepsi alfabetik inceleyen yardımcı listelenen.

AA - Anti-Aliasing ', yapay (veya) 3D oluşturulurken çizilen grafik hale gelen tırtıklı kenarları çıkarmadan.
ACPI - 'Gelişmiş Yapılandırma ve Güç Arabirimi. Ile anakart ve çevresel cihazlar, tanınmış ve yapılandırılmış, daha da önemlisi, kendi güç kullanımını yönetilen Standart.
ADSL - Asimetrik Sayısal Abone Hattı. Bir DSL bağlantısı nerede akıntıya bağlantısı aşağı farklı bir hızda çalışır.
AF - Anisotropik Filtreleme. 3D doku netlik artırma yöntemi.
AGP - Hızlandırılmış Grafik Bağlantı Noktası '. Bir grafik kartı arayüzü. Şimdi oldukça fazla PCI-E arayüzü ile aşamalı.
AMB - Advanced Memory Buffer. Bu FBDIMM mimarisinin bir parçası.
AMD - Advanced Micro Devices'. Üretici CPU'nuzun ve grafik kartlarının ATI satın alma sonra.
API - Uygulama Programlama Arayüzü. Yazılım sürücüleri yazılım bir parçası "olarak konuşmak için izin başka bir" veya PC'nin donanım.
ASIC - Uygulama Özel Entegre Devre. Bir çip belirli bir görevi çalıştırmak için tasarlanmıştır. Bir hesap makinesi çalışıyor gibi. Ayrıca anakartlar üzerinde bulabilirsiniz.
ATA - Advanced Technology Attachment '. PC'nize depolama aygıtları bağlamak için Standart arayüz bağlantısı. Sen S-ATA (Serial) ve P görürsünüz-ATA (Paralel).
ATX - 'İleri Teknoloji Genişletilmiş. Anakartlar ve durum için Standart FormFactor.
BIOS - Temel Giriş Çıkış Sistemi. Bir kod parçası, ana kart, bu yükleri bir PC bileşenleri ve çevre birimleri için tüm kontrolleri devam etti.
BSOD - 'Blue Screen of Death'. Bu monitörde bu görünen bir arıza veya bir PC ile hataları değil, ciddi olanlar Theres görüntüleninceye Mavi ekran.
Codec - Sıkıştırma Açma Algorithm ', Bir video veya ses sıkıştırma kodu. MPEG4 veya MP3 örnektir.
CPU - Merkez İşlem Birimi ', Bu yorumlar ve talimatları yazılım içinde yürütür PC, birincil parçası.
dBA - 'desibel, A-ağırlıklı, akustik ses bir ifadesi olan frekansları en psiko-akustik sesliliğinin insan algısı için önemli vurgular ve 'A' ağırlık kullanarak.
DDR - Çift veri hızı, bir RAM sistemi üzerinde veri transferi artan ve saat sinyali kenarlarında düşüyor.
DIMM - in 'Çift hat bellek modülü', 64-bit veri yolu ile bir RAM modülü yapılandırma.
DOS - 'Disk işletim sistemi', Son Microsoft yazılımları düzgün çalışması için en az 2GB RAM talep etme.
DRAM - dinamik rasgele erişim belleği ', RAM bir depolama için kapasitörler kullanan bir türü. Bu kapasitörler doğal olarak uçucu, veri siliniyor sürece düzenli olarak yenilenir.
DSL - Dijital Abone Hattı, geniş bant sistemi vasıtasıyla sinyal geniş bir frekans spektrum üzerindeki kodlanmış ve bakır bükümlü çift kablo telefon hizmeti tarafından kullanılan indirdik.
DSP - Dijital sinyal işlemcisi ' uzman bir mikroişlemci dijital sinyal işleme amaçlı olarak adını gösteriyor.
D-SUB - D-subminiature ', D-şekilli elektrik konektörü çoklu iğne veya soketlerini amalgamating. Bu genellikle VGA video bağlantıları gösterir.
DVI - Dijital görsel arayüzü ', Kanımızca, görüntü kalitesini maksimize için grafik dijital sinyal geçerse bir video konektörü.
ECC - 'Hata düzeltme kodu', Veri hangi kurallara uyarsa şifreleme yöntemi, bu sapmalar hata olarak algılanır ve otomatik olarak düzeltilebilir. Bazı RAM kullanılır.
EDO - Genişletilmiş Veri Out DRAM
EDO DRAM Hızlı Sayfa Modu DRAM için ise bir önceki döngüsü etkin bir veri çıkış tutarak yeni bir erişim döngüsü başladığını olabilir ek özelliği ile benzer. Bu operasyonda örtüşüyor belirli bir miktar (pipelining), biraz geliştirilmiş hız izin verir. 5% Hızlı Sayfa Modu DRAM, onu 1993 yılında değiştirmeye başladı daha hızlı oldu.
EEPROM'a - Elektronik silinebilir programlanabilir salt okunur bellek ", ROM hangi silinebilir ve yeniden yazılmasını bir tip, ama normal bir harici güç kaynağına ihtiyaç duymadan verileri tutar.
EIDE - 'Genişletilmiş entegre sürücü elektronik', ATA için önceki 8.4GB için sürücüler kadar destek.
EPS12V - Gelişmiş güç kaynağı 12V ', 24 ve 8 birincil iğne ile uzun ATX güç kaynağı bağlantı ikincil fişi pinli.
FAT - 'Dosya ayırma tablosu, bir disk bölümünü biçimi geç 70's tanıttı.
FBDIMM - Tam tamponlu DIMM ', seri bellek yeni bir türü adreslenebilir RAM miktarını artırmak için bir AMB kullanarak.
FSB - Ön otobüsü ', bir CPU ve kuzey chipset, daha sonra çevresel cihazlar ve hafıza için istekleri steers arasında yüksek hızlı bağlantı.
FTP - File Transfer Protocol ', Internet üzerinden dosya transferi için standart bir sistem.
FPU - Hareketli nokta birimi ', kayan nokta numaraları işlem hesaplanması için CPU bir parçası olması (ondalık noktaları içeren).
GPU - Grafik işlemci birimi ', PC'nizin 3D ekran işleme oluşturan temel uzman bir grafik işlemci.
HDD - Sabit disk sürücü, OS, yazılım için bir bilgisayar vb içinde Daimi depolama ünitesi
HDCP - Yüksek Bant Genişliği Dijital İçerik Koruması ' bir şifreleme sistemi, DVI ve HDMI bağlantı üzerinden HD içerik pirating durdurun.
HDMI - Yüksek tanımlı multimedya arayüzü ', yeni bir dijital bağlantı DVI veya çift-link DVI dayalı, ama ses ve kontrol sinyalleri için ek kablo ile.
HSF - Heatsink ve fan ', Bir CPU veya diğer ısı üreten bileşenler bir soğutma montaj radyatör fins sağlama ve zorla hava akımı.
HT - Hyper-Transport ' (AMD işlemciler de HTT denir) veya 'Hiper-' (Intel işlemciler için), çevre bellek dışında bağlanmak için bir seri veri yolu Threading ve eş tek bir NetBurst temel iki ipliği çalışan bir yoludur.
ISS - Internet servis sağlayıcısı, sağlam bir Internet bağlantısı sunuyor.
JPEG - 'Ortak Fotografik Uzmanlar Grubu', görüntü sıkıştırma formatı bu grup tarafından oluşturulan başvurmak için kullanılır.
LAN - yerel alan ağı ', yerel kablolu ağ sistemi.
MCE - 'Media Center Edition', Windows XP sürümü TV kaydı için optimum ve bir uzaktan kumanda kullanır.
MIMO - Çoklu Giriş, birden fazla çıkış ', bir WLAN böyle yansımaları ve etkileşim çok kaliteli sinyal bunu azaltmak katkıda birden çok antenler kullanarak bant genişliği artan bir yöntem.
Modem - Modülatör / Demodulator ', Bir cihaz, bilgisayarınıza ve telefon hattı internete bağlanmak kullanılır.

NTFS - 'Yeni teknoloji dosya sistemi', Sabit disk bölümünü formatı Windows NT itibaren ile tanıttı.
OS - İşletim sistemi ', Windows veya Linux gibi
P2P - 'meslektaş', meslektaşların için olarak indirmek dosya paylaşımı Hiçbir veri merkezi tutulur bir formu ve müşterilerine akıntıya bantgenişlikli katkıda.
PCB - Printed circuitboard ', Bir tahta yalıtkan ve iletken devreler için elektrik, pano yüzeyine monte bileşenleri bağlamak için birlikte lamine katmanları yapılmış.
PCI - Çevre bileşen ', bağıntılı ek adaptörler için standart bağlantı.
PCI-E - PCI Express', PCI yüksek bant genişliği seri değiştirme.
Kendi gönderin - 'Güç Testi', rutin PC'ler üzerinden temel bileşenlerini önceden OS kadar önyükleme için çalışıyoruz kontrol gidin.
PPU - Fizik işleme ünitesi, Yeni bir işlemci Ageia ile Sony'nin Hücre CPU de öncülük etmiştir.
PRML - 'Kısmi karşılık maksimum olasılık', bir sabit disk teknolojisi artar yeteneği zayıf veri sinyalleri okumak için kodlama, böylece sabit disklerin olası veri yoğunluğu artmaktadır.
PSU - Güç kaynağı birimi, Durumunuzla üst olarak büyük gümüş tuğla bu güç kaynakları PC'nize.
RAM - rasgele erişim belleği ', Bir veri depolama formatı entegre devreleri kullanarak. Veriler herhangi bir sırada yerine dizisi, şerit depolama aksine ulaşılabilir.
Ve RAID - Redundant dizi ucuz diskler, bir sistem vasıtasıyla birden çok sabit diskler tek bir veri yapısı ile çizgili vardır. Bu okuma ve paralel olarak birden fazla yerde veya her ikisinde de veri tutarak, artış hata toleransı yazarak performansını artırabilirsiniz.
RGB - Kırmızı, yeşil, mavi birlikte saf beyaz ışığı oluşturmak ve üç ana renk dayalı bir katkı renk modeli.
RISC - İndirimli talimat ayarlamak bilgisayar ', bir işlemci bu IBM PowerPC gibi basit işlemleri, sınırlı bir kümesini kullanır.
ROM - Salt okunur hafıza ', RAM için bu veriler ile önceden's farklı. Ancak okuyabilirsiniz bitti yazamazsınız.
ROP - 'Raster operasyon' veya 'Render çıkış birimi', Eski 3D render işlemi için GPU tarafından yapılan son parçasıdır. Bunlardan sonuncusu olan GPU bu işleminin bir parçasıdır.
SDRAM - Senkron dinamik rasgele erişim belleği ', RAM bir türü. Bu asenkron olduğunu düzenli DRAM, aksine, SDRAM okuma ve saat sinyali ile senkronizasyon verileri yazıyor.
SLI - Tarama satırı eklemek ' (3dfx) veya 'Scalable bağlantı arabirimi (Nvidia), paralel gerektiğinin çok grafik kartları süreci 3D görüntüleştirme.
SM - "Shader Model ', piksel ve köşe shade talimatları bir toplama dahil DirectX grafik API parçası olarak.
SIMM - "Single-line bellek modülü ', 32-bit veri yolu ile bir RAM modülü yapılandırma.
SODIMM - 'Küçük anahat çift hatlı bellek modülü', dizüstü hafıza için standart form faktörü.
SRAM - Statik rastgele erişim belleği ', RAM bu güç sürece veri tutan bir tür düzenli yeniliyorsanız olmadan verilir.
T & L - Dönüşüm ve Aydınlatma ', olan piksel ve köşe gölgeleme bir öncü olan 3D konumu ve çokgenler dinamik aydınlatma, hesaplayan bir 3D render sistemi.
TFT - İnce film transistör ', bir transistör bir maddeyi (genellikle cam) üzerine yatırılır düz ekran görüntülerinde piksel geçiş aktif bir matris oluşturmak için kullanılır.
TIM - Termal arayüzü malzeme ', Bir yapıştırın) madde bir fiş ve HSF arasındaki iyi ısı iletkenliği sağlamak için kullanılır (veya yastık gibi.
USB - Evrensel seri veri yolu ', dış çevre için bir seri bağlantı
VGA - Video grafik dizi ', analog bilgisayar ekran standart,
VIVO - Video girişi, video çıkışı, gösterir bir video girişi ve video çıkışı olan bir grafik kartı.
VoIP - IP üzerinden Ses', veri paketleri halinde internet üzerinden göndermek için telefon dönüştürmek için bir sistem.
VPN - Sanal Özel Ağ ', Bir güvenlik sisteminin iş ağlarına Internet üzerinden uzak bağlantıları korumak için kullanılır.
VRM - Voltaj regülatörü modülü ', Bu gerilim CPU için verilen düzenleyen bir anakart yonga.
WLAN - Kablosuz Yerel Alan Ağı ', LAN ancak teller ile aynı. Bir iletişim için 802,11 protokolleri kullanır.

-Kanoakavirus

Benim Sistemi: Zoomy

İşlemci (ler):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Anakart:
Asus P5K Premium
RAM hafıza:
2GB Dominator 8500
Grafik Kartı (ler):
BFG 8800GT
Ses Kartı:
Xfi Extremegamer
Sabit Disk (ler):
3.35TB dahili depolama. 2TB int depolama
Optik Sürücü (ler):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Soğutma:
AC7
Ağ Bağlantısı / İnternet:
Monitör (ler):
245B, 931B (Samsung)
İşletim Sistemi (ler):
Vista 32P
Old 24 Haziran 2007, 06:24
Yönetici Grubu

Default Kısaltmalar

Burada çok, öğrenilen bir kaç yeni kendimi.

Benim Sistemi: Hybr! D

İşlemci (ler):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Anakart:
HP nForce 560
RAM hafıza:
2GB DDR2 PC2-5300
Grafik Kartı (ler):
Nvidia 7150M Onboard Entegre
Ses Kartı:
5,1 Onboard Entegre
Sabit Disk (ler):
250GB 5400RPM SATA300
Optik Sürücü (ler):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stok HP
Soğutma:
Stok HP
10/100 Nic / 10MB Virgin Kablo
Monitör (ler):
17 "WXGA + HD Parlak Geniş ekran
İşletim Sistemi (ler):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 24 Aralık 2007, 10:32
Üye Grubu

Default Kısaltmalar

vay .. güzel bir. Sadece öğrendik "dpi'a" ve 'inç' başına nokta anlamına gelir .. yaygın bir fare .. hakkı duyarlılık için kullanmak?
Old 24 Aralık 2007, 11:46
Yönetici Grubu

Default Kısaltmalar

Evet, ve yazıcı kalitesi.
Old Mart 2008, 04:11 12.
Üye Grubu

Default Kısaltmalar

Ve tarayıcı çözünürlüğü, unutmayın ki! = P
Old Mart 2008, 05:33 17
Bağış Grubu

Default Kısaltmalar

Bir kaç ilgili ağlar:

DAN - Resepsiyon Ağ
- Multimedya iş ATM bir bağıntılı dayanmaktadır.
PAN - Kişisel Alan Ağı - Bir bilgisayar ağı bir kişi etrafında, çoğunlukla en az 10 metre kapsayan düzenledik.
SAN - Depolama Alan Ağı, Sistem Ağ, Sunucu Ağ veya bazen Küçük Ağ - Bir küme yapılandırma yüksek hızlı bağlantı ile yüksek performanslı bilgisayar bağlantıları. Ayrıca Küme Ağ olarak da bilinir.
CAN - Kampüs Alan Ağı, Denetleyicisi Ağ veya bazen Küme Ağ - Bir ağ birden çok LAN'lar spanning ancak MAN, daha küçük bir üniversite veya yerel işletme kampüs olarak.
MAN - Metropolitan Alan Ağı - Bir ağ fiziksel alan bir LAN daha büyük spanning ancak WAN, daha küçük bir şehir gibi.
WAN - Geniş Alan Ağı -- coğrafi, örneğin LAN'lar toplanması dağınık, internet.

Benim Sistemi: = /

İşlemci (ler):
AMD 64x2 6000 +
Anakart:
Asus M2N32 SLI DELUXE WIFI
RAM hafıza:
Korsan XMS2 DDR800 CL4 2048MB
Grafik Kartı (ler):
BFG 8800GTS 320MB OC2
Ses Kartı:
Onboard
Sabit Disk (ler):
2x36gb RAID0 / 200GB / 500GB
Optik Sürücü (ler):
CDRW + DVD-RW [çift katman]
Case / PSU:
CM Stacker832 / Silverstone DA750
Soğutma:
Zalman CNPS9700NT
Çift Gigabit / 20MB Kablo
Monitör (ler):
19 "HannsG
İşletim Sistemi (ler):
XP Pro 32bit
Old Mart 2008, 16:10 17
Bağış Grubu

Default Kısaltmalar

Ve bu yazıyı okuduktan sonra, benim favori kısaltma akla kaplıcalar:

PCMCIA: İnsanlar edebilir hafzaya Bilgisayar Industy Kısaltmalar ...

(lol. .. hiç ciddiye PCMCIA Kişisel Bilgisayar Bellek Kartı Uluslararası Birliği "dur)

Benim Sistemi: Willy Wonka's Poligon Fabrika

İşlemci (ler):
Core 2 Duo E8500 2x3.16Ghz 1333GHz
Anakart:
Gigabyte GA-EP35 DS3R Soket 775
RAM hafıza:
4GB Micron PC-6400 (800Mhz)
Grafik Kartı (ler):
XFX 8600GT 256MB DDR3 540Mhz
Ses Kartı:
Onboard 7,1 Ses
Sabit Disk (ler):
400GB Samsung / 36GB Raptor (x2)
Optik Sürücü (ler):
Optiarc AD-7200D 20x DVD-RW (x2)
Case / PSU:
Cosmos RC-1000 / Arctic 600W PSU
Soğutma:
Zalman CNPS9700 / Noctura NC-U6
Onboard
Monitör (ler):
Samsung 2232BW 22 "(x2)
İşletim Sistemi (ler):
Win XP (SP2)
Old 16 Nisan 2008, 13:41
Bağış Grubu

Default Kısaltmalar

Theres veya her zaman
Vista - virüs getirmeye trojens casus yazılım ve reklam!

Benim Sistemi: ubr oyun bilgisayar

İşlemci (ler):
stok AC dondurucu soğutmalı @ q6600 G0
Anakart:
gigabayt ep45 ds3r
RAM hafıza:
2GB DDR2 800
Grafik Kartı (ler):
4870 1GB
Ses Kartı:
Teknede
Sabit Disk (ler):
160gb 7200rpm IDE
Optik Sürücü (ler):
DVD-ROM kombo DVD + /-rw
Case / PSU:
modded + durumda w / 1kw ANTEC boyalı
Soğutma:
2 120mm fanlar 4 80mm fanlar ve HDD
Çift gigabayt LAN
Monitör (ler):
24 "Acer
İşletim Sistemi (ler):
Windows XP
Old 16 Nisan 2008, 14:03
Bağış Grubu

Default Kısaltmalar

Hmmm ....

Microsoft: En Akıllı Müşteriler gerçekleştirmek Yazılımlarımız Sadece Fools Teenagers
Windows: Yüklenecek Tabii Veri Tüm Açık Sistem
Macintosh: Eğer En Uygulamalar Crash, İşletim Sistemi Asılı Kalıyor
Pentium: Üretir Erronous Numaraları çukur Hatalı Matematik kavramak
Old 16 Nisan 2008, 14:06
Üye Grubu

Default Kısaltmalar

VDU (Visual Display Unit) Monitör. Bu Acronym çok sık bu gün kullanılan ama listesine eklemek istiyorum düşündüm.
Reply

Register

Bookmarks