![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| I'm getting nowego komputera i zastanawiałem się, jeśli możesz dać mi jakieś sugestie (oprócz mniej RAM lol: P). I'll probably lepiej procesora Tu jest: Procesor: Intel Core 2 Duo E6600 Overclocked@3.00GHz (prawdopodobnie więcej) Płyta główna: ABIT IN9 32X-MAX WiFi (problemy z gniazd PCI, więc nie mogę to zmienić). RAM: 4GB DDR2 Corsair TWIN2x4096-6400C5DHX Napęd optyczny: 2x ASUS DRW-1814BLT-B (LightScribe, SATA) HDD: 2x Western Digital WD5000AAKS (1 TB razem:)) Karta wideo 1: EVGA e-GeForce 8800 GTS KO w / ACS3 (640-P2-E827-AR) 640MB GDDR3 DX10 Karta wideo 2: EVGA e-GeForce 8800 GTS KO w / ACS3 (640-P2-E827-AR) 640MB GDDR3 DX10 Power Supply: ENERMAX EIN660AWT-650W Chłodziarki: THERMALRIGHT SI-128, 3x AKASA AK-174CG-4GNB (pobranie, wydechowej, Heatsink) Sprawa: AKASA Eclipse 62 A wentylator kontrolera, klawiatury, myszy, zewnętrzne HDD, mousepad, NEONS, kable UV, czytnik kart, i kilka innych rzeczy. Człowieku, ja poważnie nie chcesz napisać, że ponownie xD. Więc, co myślisz? Może innego zasilacza, pamięci RAM, dunno. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Musisz mnie pomylić Pan już własne rzeczy lub że jest to w przyszłości budować?
| |||
| |||
| |
|
| |||||||||||||
| |||||||||||||
| Cytat:
Cpu jest w porządku, to wydaje się godne overclocker. Ale jeśli będzie oc I'd sugerują E6420 i zaoszczędzić trochę pieniędzy, zwłaszcza jeśli wziąć pod uwagę Mobo Ciebie spec'd był urodzony w zasadzie do overclockingu. Jest to odpowiedź na Abit Asus "Striker Extreme. Patrząc na napięcia dostępne (a głupi 1.9v do procesora, 3V do pamięci RAM i podobnie głupie napięć na północy i Southbridges). Tak, idź do E6420, ale jeśli tak nie fussed temat oszczędzania pieniędzy następnie trzymać się E6600. W Mobo, jak stwierdzono powyżej, jest dość dobry. 680i chipset, podwójną x16 PCI-E szczelin. Ale montażu dwa dwuosobowe szerokość karty straci dostęp do PCI-E 1x i 2 sloty PCI. Więc, jeśli chcesz dodać kartę dźwiękową lub lekarstwo kart następnie You're Going to masz problemy, nie tylko z powietrza. Bardzo dobry napędów optycznych, Nuff said. I'd have wolała już Hitachi Deskstar's cytowany w spec zamiast WD's. Same dane gęstość na półmisek Wierzę jednak szukać i czytać czasie staje się szybsza na Hitachi's. Niektóre z nich jest oczywiście do utrzymania prowadzenia de-fragged ale w rzeczywistym świecie użycia. Jeśli wiele SLI zoptymalizowane gry następnie yeah, dwie karty. Jeśli nie, to nie ma punktu, ale thats upto you Vlad. Ale jeśli ocing procesor dlaczego nie tylko uzyska się dwie Vanilla GTS i oc je samodzielnie? Czy nie oc strumień cieniowania jeszcze nie sądzę EVGA uczyniłem, że na karcie you've cytowany anyway. Wentylatory są ok, ale głośne przesunięcie kwoty godnej powietrza. Pozbądź się, że choć HSF i zdobyć posiec Ninja lub AC Freezer 7 Pro. Zwłaszcza jeśli oc'ing. I dont 'wątpliwości to po prostu chłodzenia waleczność 1) Jest to rozmiar w przypadku Ciebie spec'd biorąc wszystko inne. Myślę, że zobaczymy wyższe otoczenia temps wewnątrz przypadku. 2) It's damn głośno! Przełącz w przypadku biorąc pod uwagę wszystkie elementy spec'd oraz fakt, you're oc'ing. You're (I'd zagrożenia) będzie mieć problemy z ciepła i hałasu, ale w szczególności hałasu. Ale jeśli dźwięk łukowaty aż będziesz nie słyszeć go ponownie, upto you. Ale nie ma wiele składników, w tym znaczna się również wszystkie cztery sloty pamięci RAM wypełnione dwukrotnie szerokość karty i że HSF. Powietrza może stanowić problem. Wystarczy moim zdaniem. Dlaczego nie iść za Antec P180 (tylko nieco droższe i awesome przypadku) lub 900 (tańsze i lepsze, a ze starym powietrza). Very nice, aby zobaczyć Enermax PSU cytowany tam. I'd be looking at 700w + chociaż, tak aby się upewnić. Ponieważ po 4 paluszki RAM, 2 karty, 2 hdds, 2 napędów optycznych do władzy, a będziesz oc'ing. Tak, znikają z Enermax Chciałbym zobaczyć 720w infiniti tam. Arctic Silver 5 dla Twojego TIM though.
|
| |||
| |||
| Cytat:
Hey na SW. Twoje myśli?
__________________ wysłuchane wow jest lepszym pigułki antykoncepcyjne, to nie żart Grałam RS za 2-3 lat i 2 tygodnie po zatrzymaniu Zgubiłem moje dziewictwo. -Kanoakavirus |
|
| |||
| |||
| Chciałbym przejść do Asus zamiast do Abit (kinda stracili wiarę w nich po IC7 max3) I w zależności od tygodnia masz do 6600 (wcześniej, tym lepiej) będę trzymać z tym, jak tydzień wcześniej łatwo trafić 3.5Ghz lub więcej W 640MB GPU jest dobrym pomysłem, ponieważ Nvidia jest w trakcie ich tak, jeżeli przerwa Evga będą musieli zastąpić karty czegoś lepszego lol Mimo że w 2x640mb ledwie pokonuje jednego 8800GTX w 3dmark, tak po prostu dostać jeden 8800GTX i jeśli czujesz potrzebę w przyszłości prostu innego 8800GTX |
|
| |||
| |||
| Alex: izolacja akustyczna;) SocialWarfare: Tak, ale ja już hit 4000 dolarów: ( EDIT: Idea! I'll link do niektórych kart graficznych. To w języku rumuńskim, ale w / e, zobaczysz co mam na myśli. Karta I'm getting to 15 mln lei (... umm). Here it is. To karty wynosi 18 mln lei, najbardziej Chyba jestem skłonny wydać. Czy te dwa REALLY lepiej? Jeden. Dwa. EDIT 2: Także: LOL! |
|
| |||
| |||
| 2 640MB są droższe niż 8800GTX, a do odrobineczkę wzrost wydajności można uzyskać z 2 po prostu nie warto IMO |
|
| |||
| |||
| Odczyt powyżej edytować plz! :) |
|
| |||
| |||
| Chciałbym pójść do 8800GTX, KO jest fabrycznie overclocked 8800GTX i Czarnej Perły jest tylko do chłodzenia wodą 2 GTS "będzie Cię kosztować 30 mln lei, które i tak jest o 12mil więcej lei za minutę wzrostu wydajności w GTX |
![]() |
|
| Zakładki |