rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Bios Checksum Error?

Reply

Narzędzia wątku
Old 24 czerwiec 2008, 23:58
Członek grupy

Default Bios Checksum Error?

Witaj,

Odkąd zbudował mój komputer ma się ponownie. Pochodzi z niebieski ekran błędu. Zdarza się to co 10-30mins po starcie. Nawet kiedy byłem instalowania systemu Windows XP, i gdyby upaść. Rzecz jest, gdy mam otwarte gry na pełnym ekranie (np. cod4, wc3, itp.), wówczas nie będzie restart do gry został zamknięty (But it doesnt restart tak szybko, jak i zamknij go, podobnie jak 10-30min po i zamknij go). Czasami, jeśli im za pomocą mojego komputera bez gry otwarte, to będzie się jako coś losowego rozbił: jak Generic Host procesów svchost, a następnie będzie niebieski ekran. Ale nie robi to zazwyczaj pochodzą z tych błędów, to zazwyczaj tylko niebieskie ekrany. Czasami, gdy komputer jest uruchomienie, to wyjdzie z GŁÓWNA BIOS Checksum Error, potem BACKUP BIOS Checksum Error.

Oto moje SPECS:

GA-P35-DS3P
Corsair 800MHz 2GB
Core 2 Duo 2,66
500GB HD
550W PSU
8800GTS 640MB

Uruchamianie Windows XP Pro. Oh yea and it doesnt restart gdy im prowadzenie Ubuntu.
Old 25 czerwiec 2008, 03:37
Moderator grupy

Może to być wiele rzeczy!
Pierwszą rzeczą, jaką chciałbym zrobić, jeśli masz 2x1GB RAM wypróbować jedno w czasie i zobacz, czy to nadal się dzieje
Po drugie spróbuj aktualizacji BIOS
A w ostateczności zastąpienia WOR bateria może pracować!

Edit: Co to jest dokładnie model swojej pamięci RAM? To może być czymś tak prostym, jak mające na celu zwiększenie napięcia RAMu w Bios

My System: Niektóre inne kochanka!

Procesor (y):
E8500 E0@4.1Ghz (akcji V)
Płyta główna:
BIOSTAR TPower I45
Pamięć RAM:
4GB OCZ PC2-8500 PLATINUM
Karta graficzna (y):
X1950 Pro
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
2
Optical Drive (s):
LG GSA-DVD ± RW / DVD ± R / PhillipsDVDRW
Case / PSU:
IQute 0508ula/SILVERSTONE OP850
Chłodzenie:
Big Typhoon VX
Sieć / Internet:
Chorus / NTL 20MB
Monitor (y):
ACER X223W 22 "Widescreen 1680 × 105
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 64bit
Old 25 czerwiec 2008, 19:08
Członek grupy

I wycofał się 1 drążek RAM, a komputer uruchamiany jak normalne, ale to ponownie, a gdy próbował uruchomić ponownie, mam-beep-od komputera. Jej 1 sygnał, jeżeli nie masz pewności, długi lub krótki, jej o dwa razy, tak długo jak zwykły sygnał startowy. Próbowałem wymiany barany wokół, wprowadzając w, zmiana czasu na start lub lądowanie, ale nadal nic. Nie wiem, gdzie dalej.

Edit: Wiem, że nie pakowane mojego barana przez napięcie 0.10V ponieważ mój RAM mówi 1.9V. Jego Corsair 800MHz 5-5-5-12 1.9V jest łącze.
Old 26 czerwiec 2008, 06:39
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Mikel View Post
Wiem, że nie pakowane mojego barana przez napięcie 0.10V ponieważ mój RAM mówi 1.9V. Jego Corsair 800MHz 5-5-5-12 1.9V jest łącze.
Czy próbowali oddania go następnie ponownie?

Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.