![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| ok to z kolei ja na moim komputerze i usuwa BIOS bez problemu. jak tylko dojdzie do ekran startowy i zacznie do załadowania systemu Windows po prostu umiera. im pretty sure to ma coś wspólnego z dysku twardego, ponieważ jak tylko rozpoczyna się coś z niego, że zgaśnie. I would really appreciate help. dziękuję |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Zacznij od sprawdzenia fanów, prawdopodobnie przegrzanie.
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Jeśli możesz, zainstaluj Motherboard Monitor (nie produkowane, ale jeśli płyta główna jest na liście uczestników ...) lub SpeedFan / CoreTemp i monitorować poziom temperatury w trakcie skanowania. Jeśli strzelają wyższa niż 50 stopni Celsjusza, są zaniepokojeni.
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Cpu zależne. Większość nowszych procesory mają progu termicznego zamykania dużo wyższe niż 50c. Jako przykład Core2 są dobre dla około 70c
|
| |||
| |||
| Masz rację, tylko jak utrzymać ją poniżej 50. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| 1. Sprawdź wentylatora procesora, zapewnia to spinning. Jeśli nie, to sprawdzić czy kabel jest prawidłowo attatched do płyty głównej.
2. Może to być pamięć RAM. Więcej niż prawdopodobne jest to problem. Ile sticksm Ram masz? Jeśli masz 2, następnie jeden z 2. gniazdo i po prostu spróbować uruchomić system z jednym. Następnie, jeśli nie robi praca to swap stick RAM z jednej po prostu wyjął. 3. Sprawdź PSU, ile watów to doprowadzić do skutku? Czy sufficiant. Jeśli masz 3 HDD, Intel Core 2 Duo i 8800 GT, karta Vid działa na 350watt, a następnie thats your winowajcą. My System: Custom Built v1.2
|
|
| |||
| |||
| Nie miałem szczęścia |
|
| |||
| |||
| Myślę, że to mogłaby być związane z wirusem lub temperatura pokrewnych. Miałem Windows problem wyłączania raz postanowił oczyścić komputer. Wentylatora procesora tak zatkany brudem, że ostrza to ledwie ruszyć. Również cieplnej smar pomiędzy procesorem a radiatorem, że całkowicie wyschła. I wszystko dokładnie oczyszczone i stosować nowe tłuszcz i system płynnego do tej pory. |
|
| |||
| |||
| może to być smażone płyta? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Czy uruchomić system w trybie awaryjnym?
|
| Zakładki |