rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Budowa nowych rig-potrzeba opinons mój wybór części

Reply

Narzędzia wątku
Old 11. czerwca 2008, 18:03
Grupa dawcy

Default Budowa nowych rig-potrzeba opinons mój wybór części

Cóż, myślę, że swój czas i zbudować nową platformę. Oto rzeczy Pomyślałem uzyskania.

https: / / secure.newegg.com / Wishlist / P...shListTitle = moje

i to heatsynk (uwaga-do 120mm wentylator na liście w link powyżej zastąpi jeden tutaj)

http://www.pcuniverse.com/Thermaltak..._source=google

so, what do you think wszystkich?

My System: Góra Secrit

Procesor (y):
Core 2 Duo E8500 @ 4GHz OC
Płyta główna:
Gigabyte GA-EP45-UD3P (P45)
Pamięć RAM:
mushkin 4GB DDR2 1066MHz
Karta graficzna (y):
GTX280
Karta dźwiękowa:
pokładowej (przynajmniej na razie)
Hard Drive (s):
WD WD6401AALS 640GB
Optical Drive (s):
Kliknij na link w podpisaniu więcej
Case / PSU:
Corsair CMPSU-750TX (750 WATT)
Chłodzenie:
XIGMATEK HDT-S1283 120mm Rifle
Sieć / Internet:
DSL średnich
Monitor (y):
30 cali 2650x1600 (i tak szybko)
Operating System (-y):
XP Home
Old 11. czerwca 2008, 18:26
Grupa dawcy

1: Jeśli będzie oparty na płycie głównej Nvidia, można uzyskać do innego Radiator Northbridge chip to skłania się dość gorąca. I zastępuje zasobu aluminium Radiator na mojej Mobo z właściwego miedzi jeden (nie potrzeba wentylatora) i nie było ogromny postęp.

2: 150GB 10000 obr. / min w połączeniu z 1.5Gbps dysków twardych 640GB 7200 rpm 3.0Gbps jednego ... I don'r uderstand wybór naprawdę. What are you going to umieścić na swojej 150GB dysk twardy? Osobiście (i podkreślam, że jest to osobisty wybór) I'd do do 36GB na Raptor 10000 obr / min z 3.0Gbps szybkość transferu i otrzymać większy dysk twardy sekund.

Inne następnie, że bardzo dobry wybór zestawu. Po studiach został oczywiście węgla jest jak sprzęt listy.

Cheers:
Chris

My System: Willy Wonka's Factory Wielokąt

Procesor (y):
Core 2 Duo E8500 2x3.16Ghz 1333GHz
Płyta główna:
Gigabyte GA-EP35 DS3R Socket 775
Pamięć RAM:
4GB Micron PC-6400 (800MHz)
Karta graficzna (y):
XFX 8600GT 256MB DDR3 540Mhz
Karta dźwiękowa:
Onboard Sound 7.1
Hard Drive (s):
Samsung 400GB / 36GB Raptor (x2)
Optical Drive (s):
Optiarc AD-7200D 20x DVD-RW (x2)
Case / PSU:
Cosmos RC-1000 / Arctic 600W PSU
Chłodzenie:
Zalman CNPS9700 / Noctura NC-U6
Sieć / Internet:
Onboard
Monitor (y):
Samsung 2232BW 22 "(x2)
Operating System (-y):
Win XP (SP2)
Old 11. czerwca 2008, 18:37
Grupa dawcy

I nigdy nie czytaliście jego listy XD nie wiedziałem, że istnieje aż mi. lol. ale zamierzam używać 10.000 obr / min na moim głównym dysku, na którym mój OS będzie. i moje 640GB do mojej gry. pomysł jest do 10.000 obr / min, aby uruchomić moich super szybki komputer, a także oprogramowanie i będzie używać dużo i 640GB posiadać wszystkie swoje gry, ponieważ zajmują tak wiele miejsca. każdy dysk twardy ma szczególny powód do nich. Jak już wyjaśniono. : P i ciepła synk co Pan poleca na północ mostu?
Old 11. czerwca 2008, 18:45
Grupa dawcy

Mam Noctura NC-U6 (http://www.specialtech.co.uk/spshop/...cat=608&page=1), Ale domyślam się coś z miedzianą płytkę tne heatpipes zrobi to podstęp. Jak powiedziałem, to musi być miedź i to ciepło odprowadzane jest dużo skuteczniej niż aluminium.

Cheers:
Chris
Old 11. czerwca 2008, 22:54
Grupa dawcy

A szybciej, lepiej, większej pojemności i tańsza opcja dla os dysk byłby Samsung F1 750gb. Szybciej niż Raptor X na poszukiwanie i trwałe.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 11. czerwca 2008, 23:52
Grupa dawcy

Możesz przejść do nowego Velociraptor który jest szybszy niż w wzorców widziałem niż jakikolwiek inny dysk SATA. ale koszty prawdopodobnie około dwukrotnie zwiększyć Raptor X

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 11. czerwca 2008, 23:57
Grupa dawcy

Tak, Alex, co powiedział.

Tytanu cokolwiek to jest trochę overpriced. Słyszałem o dobro (Uważam, że był) Asus karty dźwiękowej? Istnieje pewne konkurencji z kartami, które mogą naśladować EAX podobnie jak również w oprogramowanie, mają lepsze sterowniki i generalnie nie są tak jak bloaty Creative.

Nie wiem zbyt wiele o Heatsinks, ale co Słyszałem to jeśli nie jest to Tuniq lub AF7, don't bother. Może być stratą pieniędzy.

780is uzyskać naprawdę gorąco wokół Northbridge. Chipset nie jest jeszcze dojrzałe .. można uzyskać 750i z podwójnym x16 pasy. Jeśli wiesz, co robisz, to nie powinno być problemu, upewnij się trzymać wszystkie odpowiednie aktualizacje sterowników na CD, jak również najnowsze BIOS na dysku flash, zanim cokolwiek zrobić.

Dlaczego 4x1gb? Jeśli będzie coraz upgrade, musisz wyrzucać starego modułów. Grab 2x2gb aby można było umieścić dwa kolejne w późniejszym terminie.

Och, i na temat mojej listy: Byłem zaskoczony, zauważa, że prawie całe moje zalecane budowanie został skopiowany przez Wired ostatnim miesiącu w kolumnie mieli o budowaniu gier PC. Great minds think alike, eh?
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 12 czerwca 2008, 06:37
Grupa dawcy

Czy mogę prosić o link do innych dysków twardych Was było opowiadać o? I to jest więcej budżet budować, ale jeżeli istnieją i wydajność sticks RAM tam na temat tej samej cenie, które są następnie 2GB Byłbym szczęśliwy, że zamiast korzystać. powód chcę kartę dźwiękową i pikieta była tak i może mieć normalną sloty PCI dla innych rzeczy, takich jak moja bezprzewodowej karty sieciowej i takie. I'd rather trzymać się 780i płyty głównej. tak długo, jak długo istnieje sposób do schłodzenia go do rozsądnych temps, to pracuje dla mnie.

edit-co o tym chłodnicy do układu?
http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16835116018

W rzeczywistości, ja jestem przy pomocy teraz, że jeden na mojej obecnej rig. myślisz, że będzie salve chłodzenia kryzysu?
Old 12 czerwca 2008, 09:43
Grupa dawcy

oraz jeśli jest to więcej budżetu można zbudować probbaly nie chcą Velociraptor, ponieważ jest to działanie dysku, ale tutaj jest brytyjska link i będę mieć go na znalezienie linku na amerykańskiej witrynie dla Ciebie. A jak dla momory będziesz mieć lepsze wyniki z 2 * 2GB rarther niż 4 * 1 GB pamięci z samego paluszków.

EDIT: Link na newegg
Old 19 czerwca 2008, 16:22
Grupa dawcy

Czy uważasz, że gniazda Dual GPU będzie w sposób kartę dźwiękową? Cuz I pomyśleć, że może być problem, jeśli to robi. Naprawdę chcę podwójnego gniazda na lepsze chłodzenie, cuz pozwala oczy. 2 z tych kart będzie trochę ciepła.
Reply

Register

Zakładki