![]() |
| |||||||
| Registracija | Mapa Spy | Member List | Donacije | Pretraživanje | Today's Posts | Označi Sve Forume Kao Pročitane | Forum Rules |
|
![]() |
| | Thread Tools |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Izgradnja vlastitog PC nije lako. Potrebna vam je radno razumijevanje skraćenice koriste kada se koristi u odnosu na pojedine komponente, što trebate znati o heat output, snagom potrebno, ATX specifikaciju s obzirom na matičnoj ploči i slučajevima i PSU's. Popis ide dalje. Bascially, PC je samo jigsaw: To samo uklapa zajedno, točno jedan način. Ali je moguće da se to krivo, a to bi mogao ostaviti crvena lica i praznih pocketed. Pravo Alati za posao: A šrafciger očito je prilično važno, kako bi osigurali da imate Phillips odvijač glava. To je dobra ideja da se dobije magnetsko-tipped jedan, jer to će učiniti vaš život mnogo lakše (screwing matične ploče u slucaju je primjer) i jedan par žica rezalica ili škare svibanj također doći u ruci za stvari kao što su kabelska -kravate. Govoreći o vezama kabel, to je poželjno kupiti neke od ovih i nekih sprial kabel wrap. Oba ova će vam pomoći da zadržite kabeli uredan i čist. To je neophodno za PC da izgleda dobro interno, ona će također pomoći da se ubrza-gađanje bilo kakvih problema. Uredan kabliranje će također poboljšati protok zraka u cijeloj slučaju previše. Posao vrijedan događaj je vrijedan radiš dobro. Ljudi koji su izgradili jedan ili nekoliko računala će vjerojatno više nego ti reći svojoj ne vrijedi gnjavi sa anti-statični manšeta ili uzemljenje sebe na radijator. Ali, kao prvi put graditelja što treba zapamtiti je da su PC komponente vrlo visoko osjetljiv na statički elektricitet, Te su lakše oštećena je. To je veoma važno da se neke mjere opreza, jer koji bi vam je draže? £ 5 na trošenje anti-statični manšeta ili rizika ruining koja £ 350 grafičke kartice koje ste upravo kupili? Slijedite bodova ispod i ne možete dalje daleko krivu: Kada rade s PC komponente rukovati samo po rubovima. Ili kupiti anti-statični zglavak kabel, tlo se na radijator ili voditi dodirivanje PSU slučaja (napajanje jedinica) za računalo koje morate plombirati stvaranje statičkih. To nije nužno potpuna, ali ako želite dodatno mirni također možete kupiti anti-statični Mats. To su korisne kada neuklapanje CPU (centralna procesorska jedinica) hladnjak na matičnu ploču. Uzmi svoje slobodno vrijeme! I shvatili da se vaša računala i prikazivati će biti najviši u tvom umu. Ali možda ima zavrssiti otklanjanja problema ako rogoz to trošak koji će vam vrijeme svibanj imati spremljeno. Prije svega, pobrinite se da imate dovoljno velik prostor za izgradnju svoje računalo. Sljedeći fazi planira se izgraditi; Imajući ispravne alate za ruke, znajući gdje ide svaku komponentu, što naručiti idete za povezivanje komponenti, pridaje moć kabeli (uzimajući u obzir Vaše kabel upravljanje pomoći protok zraka), te konačno s uputama za svaku komponentu u ruci treba da imate problema na taj način možete otkloniti. Sada se na izgradnju sebe. To je poredak bih vam preporučiti stane komponente, ali to je samo vodič. Kao što je slučaj se koristi za kuću sve komponente računala njegove najbolje mjesto za početak. Izvadite-strani ploče (s). -Neki su slučajevi uklonjivim matična ploča trays, ako ne ukloniti vaše sada. (Doing oba gore pomaže s pristupom stane komponente). -U slučaju stiže sa torbama raznih 'orasima i bolts', te da su ruke sada. Prva komponenta da stane će PSU (Power Supply Unit). Im 'rad na pretpostavku da vaš slučaj ne imati jedan već instaliran. Ako ste se uzeti u obzir kako rutu vašeg PSU kabeli (kao što je navedeno gore) da ćete znati gdje idete na mjesto koje im i one koje ćete morati koristiti. Kao primjer za PC sa 1 SATA HDD, 1 grafičkom karticom, a jedan optički pogon, trebat će vam: -A power konektor za SATA HDD (Hard Disk Drive) -A molex konektor za optički pogon. -A PCI-E konektor za grafičke kartice. ] Također ćete morati uzeti u obzir i 24-pinski 12V konektor za matičnu ploču, 4-pinski ili 8-pin ATX konektor za matičnu ploču (ako vaša zahtijeva jedan od tih). Spomenuto ne uključuje komunikaciju kablovima, samo energetski kabeli. Tako ćete također trebati IDE kabela za vaš optički pogon, a SATA kabela za vaš hard disk. Ovo je samo osnovno spec., kao yours svibanj biti različite. Vi svibanj također imaju fan-kontrolor, i drugi optički pogon ili drugi grafičke kartice. Možda i zvučna kartica. Uzmi sve to u obzir prilikom kupovine vaše PSU kao morat ćete račun za svaku komponentu koja zahtijeva struju iz PSU. Također uzeti u obzir većinu PSU-a imaju 2 konektora na kabel, neki su 2xmolex ili 2xSATA, ali neki imaju jedan od svakog. Ali najviše od svega veća snaga PSU-a (500w +) obično imaju po 4 konektora kabla, 2 za svaku. Možete također koristiti kabel za oblaganje 'vezati' kabeli zajedno, čuvajući ih neater ili zaista kabel-vezanost za grupu kabeli i ljepljive kabel-kravata baza kako bi se put ih uredno. Mjesta za skrivanje / čišćenje kabeli udaljeno: Iznad i na strane napajanje. Ispod matičnoj ploči ladicu. U hard disk / optički pogon kavez. Osim ako ste punjenje računala na vrh s komponentama je prilično malo vjerojatno da ćete morati koristiti sve kabele koje ste tako da imate to srediti li rezervnih je daleko u slučaju da će biti koristan da se dobije modular PSU. To jednostavno znači da se možete povezati / odspojite kabele do / iz PSU, kao i kada je potrebno. Sada ste dobili PSU obloženi iznutra slučaju sljedeći korak je instaliranje matične ploče. Ali prije nego što to učinite osigurati uklanjanja postojećih zadnji zid (to je prekidač na stražnjem dijelu slučaju da je prethodno oblikovane rupe za razne utičnice na matičnoj ploči) i instalirati zadnji zid koji je došao sa vaše matične ploče. Potrebno je to učiniti, jer jednostavno imaju tendenciju da imaju Matične ploče različitih portova na stražnjoj strani ili iste priključke, ali u različite lokacije na matičnoj ploči. Također, prije nego što instalirate matična ploča morate pričvrstiti matične ploče stand-off-a na matičnoj ploči ladicu. Većini slučajeva može stati ATX matičnim pločama različite veličine, tako da svibanj vidjeti hrpe rupa spremno za stand me na poslužavnik. Nemojte se previše zabrinuti ovim kao vrlo jednostavne vježbe držati iznad matične ploče ladicu i vidjeti gdje se standoffs hodili. Ali vi samo stati osigurati potrebnu količinu stand-off-a da je na matičnoj ploči ima rupa. Kao još jedan dodatni dolikuje da nema vijak-rupa mogla propast vaše matične ploče. Matične ploče može se instalirati sada, ali prije svega to provjeriti kako vaš CPU hladnjak se montira kao što neki zahtijevaju oprema je zadnji zid na stražnjem dijelu matične ploče. Ako ste je dobio uklonjivim matična ploča ladicu svojim korisnim u ovom trenutku kao što ste mogli stati CPU, CPU hladnjak memorije, kao i ona koja će biti manje fiddly. Ne bih preporučiti povezivanju svega što nije zaključana, u mjestu isključivo mountings na samoj matičnoj ploči (poput grafičke kartice). Kao što će ovisiti o kojima CPU te CPU hladnjak budete koristili Im 'ne idući u ići u kako instalirati ih ali osigurati, kao i uvijek, te slijedite upute. Dolikuje ovnu na matičnoj ploči je stvarno vrlo jednostavno jer je samo jedan način ne uklapa preko utora u ram da djeluje kao ključ. Ali provjeriti vaše matične ploče kao većina danas mogu iskoristiti trčanje ovan u dual kanal. Kao dvojne kanala varira od utora između Matične ploče Preporučio bih jako čitajući upute koje se odnose na oprema za ovna koji ste dobili s vašim matičnoj ploči. Sada ste učinili sve što možete stati matične ploče i ladicu natrag u predmetu. (Naravno, ako je Vaš slučaj nije dobio uklonjivim ladicu onda će već biti u slučaju) Sada spojite žice koje dolaze opremljeni u slučaju da odgovarajuće igle na matičnoj ploči (opet, pročitajte upute koje ste dobili s vašim matična ploča) To daje snage da se na bilo koji je vodio slučaj kao i bilo koji USB i Firewire priključci na slučaju. Imajte na umu da, ako ne radi nakon što ste powered up samo okret 180 stupnjeva kroz kablove na konektore matične ploče. Sada možete instalirati na hdd (a), opet, misli na svoju Matične ploče upute, provjerite je li pridajemo SATA kabel iz pogona koji želite biti primarni na odgovarajuću sata port na matičnoj ploči. Ako je Vaš slučaj ima prednji usisni ventilator s HDD kavezom stoje iza njega (kao što je to većina) osigurali mjesto na hdd-u skladu s središte ventilatora jer 1) Ovaj blok će najmanji iznos protok zraka u case i 2) će dopustiti da se hdd hlađen zrakom oba teče iznad i ispod nje. Ako instalirate dva ili više HDD-a ipak, pokušate ostaviti prazninu između njih jer oni mogu dobiti jako vruće i ako ih zajedno. To može biti čak i više pitanje, ako ste ih dobili konfigurirana u RAID polje jer oni će više vjerojatno biti rad u isto vrijeme. Ako ste više od dva hdd-a, to bi moglo biti vrijedno i kupnjom jedne aftermarket adapter za jednu od uvala optički, tako da možete pričvršćenje hdd ili dva u njima (ako ih imate na pretek), jer je više hdd's instalacije iza usisni ventilator, manje zraka je uzimajući u slučaju da pomogne svjež vaše ostale komponente. Sada instalirati jednu ili dvije optičke diskove imate, od kojih je svaki slajd u zaljev, u slučaju i koristite sve vijak rupa za sigurnu vožnju u uvali (bitak lijen i samo instaliranje jednog ili dva po strani može rezultirati u pogon shuddering kao što se vrti, stvarajući mnogo buke). Sada pridaju IDE kabel na matičnoj ploči, a zatim stavite konektor označen 'primarne' u pogon vi mislite da ćete se najviše koristi, a drugi priključak označen 'secondary' u drugi pogon (Ako koristite drugi pogon ). Ti si sada spreman za dodavanje bilo kojem grafičkom karticom (s) zvučnu karticu ili neki drugi PCI uređaj. Opet, pokušate širiti izvan tih koliko je god moguće. Također, kao i mnogo grafike kartice ovih dana su dvostruka širina oni kraj gore uzimajući u prostoru od dvije kartice u slučaju, na taj način osigurati prije kupovine da ste svjesni toga, tako da možete planirati izgraditi accordingley. To je u osnovi se na činjenicu da je double-width kartica će blokirati pristup na PCI portu koja je pored PCI-E port za karticu, a ako ste bili na planiranje neuklapanje jedan zvučnu tamo onda neće biti moći. Puno Matične ploče imati više od jednog PCI-E utor, ali je većina tih sekundarnih slotovi su ili 1x 4x ili 8x i PCI-E prometuje najbrži na 16x. Tako bi osigurali da ste stavili vaš grafičkom karticom na primarnu PCI-E utor. Nadam se da ste sada svi ti dijelovi ugrađuju u slučaju i da je uspio u kablovima za pomoć u bilo kojem ublažiti ograničenja za protok zraka. Odmah staviti na stranu panela (e) na leđa. Taj je za sada. Ja sam raditi na dva dijela, koji je sve o postavkama u BIOS i nekoliko druge korisne savjete. Dio je oko tri prozora i instalirate drivere i neke korisne savjete. Nadam se ovo ima smisla, i pomoći. Alex. :)
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| sam sagradio moj računalo! JA stvarno potreba kabel upravljanje kablovima, ali dovoljno dugo arnt studenče bolestan dobiti neki extenders
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Izbirljiv vodič Alex
| |||
| |||
| Lol, neke stvari sam zgodan ćete koristiti za moj 2. graditi. : D |
|
| |||
| |||
| Hvala za jedan dan vodič. Stvarno korisno |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| možda je dobra ideja da se uključuju u kratkotrajnu primjenu i uklanjanje termalna pasta. mnogi ljudi dobili ovaj krivu. mnogo.
mjesto za mrlja na termalne paste u glatku, pripremali površinu procesora. se primjenjivati samo tanka linija ide direktno prema dolje ili na sredini ili između jezgri (e). NE pokrivaju cijeloj površini! ne idu preko. obje ove će rezultirati u tijesto ne radi efikasno kao što bi trebala. Nakon što su spremni da se rashladnih jedinica, bilo da je riječ o heatsink i ventilator, pobrinite se da pritisnete dolje sa nekim umjerena tlaka i rotirati rashladnih jedinica u smjeru kazaljke na satu i suprotnom od kazaljke na satu. Time se osigurava da se zalijepi se širi u tankom sloju preko većina površine. pokrivaju cijelu površinu početi sa ostavlja prostor za dodavanje daleko previše. pa je ova metoda se preporučuje. postoji i daleko manji rizik sa slučajno ssirenje zalijepiti na ostale dijelove. ako namjeravate da uklonite neke stare zalijepiti prvi prije primjene novih, pobrinite se da je udaljen utrljati pomoću isopropyl alkohola. također poznat kao trljanje alkoholom. i koristiti lintless krpom. alkohol Evaporiti brzo, to je odlična za čišćenje agent i osigurati lintless krpicu nećete dobiti malo čestice krpom zaglavi na površini procesora ili bilo što drugo je to da ste se primjenom lijepljenja. bilo koja ostataka, bilo da je koža ulje, mrtva koža, kosa, ili otpaci mogu smanjiti učinkovitost i zalijepiti. sretan zgrada:) My System: Ezekiel
|
|
| |||
| |||
| veliki vodič trebate dodati nekoliko pics to začiniti stvari |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Vrlo dobar vodič dapače.
Poslije rečenog da, upravo sam završio moj 7. graditi i jedna od stvari koje sam naučio od prva je instalirati CPU, CPU hladnjak i memorije na matičnoj ploči prije nego što stane unutar vašeg slučaja. Ako imate ladicu matične ploče koje se mogu ukloniti sa Vašeg slučaju imate sreće. Ako ne, JA obično nešto vrlo mekana staviti na stol, stavite anti-statični pakiranje moje matične ploče na vrhu (ako je sigurno dovoljno za otpremu proizvoda, to je sigurno dovoljno da stavite Vaše mobo na oko pola sata dok ti odgovara komponente). Samo pazite da se ne primjenjuju kada tlak previše montažu CPU hladnjak i RAM. My System: Willy Wonka's poligona Factory
|
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| ja će hatar to dodati nešto kao što je ovaj na moj website.am jednostavno ne previše previše teckie enuf
| |||||||||||||
| |||||||||||||
| Quote:
"Ja ljubio P182 toliko da, kada je moja supruga je sustav bio glasan i sve potrebne sve vrste čišćenja, kupila sam joj jedan. Zatim, kada sam htjela mačku sam kupio P182. The P182 nije mačka po sebi, ali to je još uvijek odličan kupiti. " My System: 日夏子
|
![]() |
|
| Bookmarks |
Slične teme | ||||
| Nit | Temu Započeo | Forum | Odgovori | Zadnji Post |
| Vanjski hard disk - kako jedan dio particije FAT32 i jedan dio NFTS? | ahsanjee | Drives & Izmjenjivi mediji | 1 | 25. svibanj 2009 15:52 |
| Građevinska My First Computer | Dave4468 | General Hardware Chat | 19 | 7. srpnja 2008 18:43 |
| Građevinska računalu | Vega | General Hardware Chat | 2 | 25 siječanj 2008 20:06 |
| Građevinska moj prvi kompjuter | XgenAdam | General Hardware Chat | 6 | 17. studeni 2007 11:39 |
| Izgradnja novih računala | MilkshakeMan | General Hardware Chat | 10 | 13. Ruj 2007 18:16 |
| Thread Tools | |
| |