פחותה-equity

Magazine
Go Back   מחשב מיץ > חומרת המחשב > כללי חומרה צ 'אט

Register

בניית מחשב מחשב! החלק הראשון.

Reply

שרשרת כלים
Old 29 מרץ 2007, 11:47
קבוצת תורמים

Default בניית מחשב מחשב! החלק הראשון.

מבנה המחשב שלך זה לא קל. אתה צריך לעבוד על הבנת סימני קצור השתמשו ב הפועל התייחסות רכיבים בודדים, אתה צריך לדעת לגבי פלט חום, wattage הדרושים, ATX spec ב לגבי לוח האם של המקרים ו ו PSU's. הרשימה ממשיך.

Bascially, המחשב הוא רק jigsaw: זה מתאים רק ביחד, נכון, באופן זה. אבל ניתן להשיג את זה לא נכון, ועל כך אתה יכול לעזוב אדום פרצופי ריק ו-pocketed.

הזכות של כלי עבודה:
מברג הוא ללא ספק די חשוב, לכן יש לוודא את ראש מברג פיליפס. זה רעיון טוב להגיע מגנטי-tipped אחת, שכן פעולה זו תהפוך את החיים שלך הרבה יותר קל (הברגה לתוך לוח האם המקרה הוא ראש לדוגמא) וכן זוג מספריים או חוט מספרים עשויים לבוא גם שימושי עבור דברים כמו כבל -הקשרים.

אם כבר מדברים על הקשרים כבל, זה רצוי לרכוש כמה כאלה, וגם כמה sprial כבל רעלה. שני אלה יעזרו לשמור על בהמה כבלים ו צפית. זו היא הכרחית עבור מחשב פנימי כדי להראות טוב, זה יהיה גם לסייע להאיץ כל לפתרון בעיות. צפית הכבלים גם לשפר airflow בכל מקרה מדי. עושה עבודה שווה שווה עושה טוב.

אנשים שיש להם בנוי אחד או של כמה המחשב יהיה יותר סביר להגיד לך את לא שווה את הטרחה עם אנטי סטטי wristband, או קרקוע עצמכם על הרדיאטור. אבל בתור לראשונה Builder מה שאתה צריך לזכור הוא כי הרכיבים במחשב מאוד מאוד רגישים לחשמל סטטיוהם זה בקלות שנפגעו.

זה מאוד חשוב לקחת כמה אמצעי זהירות, כי אילו הייתם מעדיפים? £ 5 ההוצאות על אנטי סטטי wristband, או לסכן 350 £ ruining כי כרטיס המסך, כי אתה פשוט כבר קנה?

בצע את הנקודות שלהלן ואתה לא יכול ללכת רחוק הלא נכון:
כשעובדים עם רכיב במחשב לטפל בו רק בקצוות שלה.
או לרכוש אנטי סטטי כבל מפרק כף היד, על הקרקע עצמך הרדיאטור או לשמור נוגע PSU מקרה (יחידת החשמל) עבור המחשב, כי אתה חייב להפסיק לבנות א 'של חשמל סטטי.

זה לגמרי לא הכרחית, אבל אם אתה רוצה עוד יותר שקט נפשי אתה גם יכול לרכוש אנטי סטטי Mats. אלה שימושיים כאשר מתאם את CPU (יחידת עיבוד מרכזית) Cooler על לוח האם.

קח את הזמן שלך! אני מקבל את המחשב realise והפעלה יהיה עליון בראש שלך. אבל בסופו של דבר, ייתכן שתצטרך לפתור בעיות אם זה הבלאגן אשר יעלה לך זמן תוכל להציל.

קודם כל, לוודא שיש לך מספיק שטח גדול כדי לבנות את המחשב.

השלב הבא הוא לבנות את התכנון; בעזרת כלים כדי לתקן את היד, לדעת היכן כל רכיב הולך, מה הסדר שאתה הולך לחבר את הרכיבים, מצרף את הכוח כבלים (לוקח בחשבון את כבל ניהול כדי לסייע airflow), ולבסוף בעל הוראות עבור כל רכיב צריך למסור אתה נתקל בבעיות, כך שאתה יכול לפתור.

עכשיו כדי לבנות את עצמו. זהו סדר אני ממליץ לך להתאים את הרכיבים, אבל זה רק מדריך.

כמו המקרה משמש הבית את כל הרכיבים של המחשב את המקום הטוב ביותר להתחיל.
-הסר את פנל צד (S).
בכמה מקרים, יש מגשים נשלפים לוח האם, אם האם להסיר את זה עכשיו.
(עושים את שניהם מעל מסייע עם גישה בכושר רכיבים).
-המקרה יגיעו עם התיקים השונים של 'משוגע bolts ו', יש להעביר אותם עכשיו.

הרכיב הראשון כך שיתאים יהיה PSU (יחידת החשמל). אני עובד על הנחת יסוד כי במקרה שלך, אין אחד כבר מותקן.
אם מביאים בחשבון את אופן התוואי PSU כבלים (כאמור לעיל) שתדע איפה אתה הולך למקם אותם אילו אתה הולך צריך להשתמש.

כדוגמה על מחשב עם 1 SATA HDD, 1 כרטיס המסך, כונן אופטי אחד תצטרך:
A-SATA הכוח של מחבר HDD (כונן קשיח)
A-molex מחבר עבור כונן אופטי.
A-PCI-E מחבר את כרטיס המסך.
] עליך גם לקחת בחשבון את 24-PIN מחבר 12v של לוח האם, ה-PIN 4 או 8-PIN ATX מחבר עבור לוח האם (אם של אחד כזה מחייב).

האמור לעיל אינו כולל את כבלי תקשורת, כבלים רק את הכוח. אז תצטרך גם כבל של IDE עבור כונן אופטי, עם כבל SATA עבור הכונן הקשיח.

זוהי רק spec בסיסיים, כמו שלך עשויים להיות שונים. ייתכן גם אוהד-Controller, שנייה או כונן אופטי אכן כרטיס המסך השני. אולי גם כרטיס קול. לקחת את כל זה בחשבון בעת רכישת PSU שלך כפי תצטרך החשבון עבור כל רכיב שדורש כוח מן PSU.

כמו כן לקחת בחשבון PSU ביותר של 2 connectors יש לכל כבל; יש 2xmolex או 2xSATA, אך חלקם של כל אחד. אבל רוב גבוהה יותר של כוח PSU (500w +) בדרך כלל יש לכל כבל 4 connectors, 2 של כל אחד.

אתה יכול גם להשתמש בכבל sheathing ל 'לקשור' כבלים ביחד, להשאיר אותן neater, או אכן כבל-הקשרים לקבוצה כבלים ו-צמוג כבל לקשור בסיסי כדי לעזור להם התוואי למשעי.

מקומות מתחבא / כבלים tidying משם:
למעלה על הצדדים של החשמל.
מתחת ללוח האם מגש.
ב הכונן הקשיח / כונן אופטי לכלוב.

אלא אם כן אתה ממלא את הדף PC עם רכיבים זה דווקא לא סביר כי יהיה עליך להשתמש בכל הכבלים שסופקו לכן על מנת לחסוך לך צורך גדול למדי של כל חילוף מהמקום בתוך התיק יהיה זה מועיל לקבל Modular PSU. זה רק אומר שאתה יכול להתחבר / לנתק את הכבלים / PSU מתוך כ ו בעת הצורך.

עכשיו יש לך את PSU מצויד בתוך מקרה השלב הבא הוא להתקין את לוח האם. אבל לפני שאתה עושה את זה לוודא הסרת הקיים backplate (זהו נתק על החלק האחורי של התיק, כי יש בצורת חורים מראש עבור Sockets שונים על לוח האם) ולהתקין את backplate כי הגיע עם לוח האם.

זה הכרחי לעשות את זה פשוט כי motherboards נוטים לקבל יציאות שונות על הגב או באותה יציאות אלא במקומות שונים על לוח האם.

כמו כן, לפני התקנת לוח האם תצטרך לדפוק את לוח האם עמדה-off של לוח האם כדי מגש. ברוב המקרים ניתן להתאים שונים בגודל ATX motherboards כך שאתה עשוי לראות המון חורים מוכנים ל-offs לעמוד על מגש. אל תהיה מודאג גם את זה כמו תרגיל מאוד פשוט להחזיק את לוח האם מעל מגש ולראות בו את standoffs צריך ללכת.

אבל להבטיח לך רק להתאים את כמות הנדרשים לעמוד-off של לוח האם, כי יש חורים ל. מתאים גם בתור אחד נוסף, כי אין בורג-החור יכול להרוס את לוח האם.

לוח האם ניתן להתקין עכשיו, אבל לפני זה עושה רק בדוק היטב את האופן שבו הוא מותקן CPU Cooler, כמו כמה מחייבים את fitment של backplate על החלק האחורי של לוח האם.

אם יש לך מגש נשלף ללוח האם שלה מועילות, בשלב זה, כפי שאתה יכול גם להתאים את CPU, CPU Cooler ו לזיכרון כי יהיה פחות fiddly. לא הייתי ממליץ חיבור כל דבר אחר שאינו נעול במקום אך ורק על ידי mountings על לוח האם עצמו (כגון כרטיס המסך).

כפי שהוא יהיה תלוי בו CPU ו CPU Cooler אתה משתמש אני לא הולך להיכנס כיצד להתקין אותם אלא להבטיח, כמו תמיד, אתה אחר ההוראות.

Fitting את רם על לוח האם הוא באמת מאוד פשוט כפי שהוא נכנס רק דרך אחת, דרך משבצת של ראם כי מעשי בתור מפתח. אבל בדוק היטב את לוח האם כפי ביותר כיום יכולים לנצל את היתרונות של הפעלת רם ב ערוץ כפול. ככל כפולה ערוצי משבצות להשתנות מבין motherboards הייתי ממליץ בחום לקרוא את ההוראות מתייחסות ל fitment של רם שהגיעו עם לוח האם.

עכשיו שעשית את כל זה, אתה יכול להתאים את לוח האם ו מגש חזרה לתוך התיק.

(כמובן, אם את לא מקרה יש מגש נשלף ואז זה יהיה כבר להיות המקרה)

עכשיו לחיבור חוטי שמגיעים קבוע את התיק המקבילה מספרי זיהוי אישיים על לוח האם (שוב, קרא את ההוראות שהגיעו עם לוח האם) זה נותן כוח לכל הוביל על המקרה, וכן כל יציאות USB ו FireWire על המקרה.

שים לב אם הם אינם פועלים לאחר Powered רק להפוך את הכבלים באמצעות 180 מעלות על לוח האם connectors.

עכשיו אתה יכול להתקין את HDD (S), שוב, המפנים את הוראות motherboards, להבטיח לך לצרף את כבל SATA מהכונן שבו אתה רוצה להיות הראשון כדי לתקן את יציאת SATA על לוח האם.

אם במקרה שלך יש קליטה מול אוהד עם כלוב HDD מאחורי זה (כמו רוב לעשות) להבטיח לך מקום ב-HDD של קו עם הרכזת של המאוורר כי 1) יחסמו את זה, הסכום הנמוך ביותר של airflow לתוך התיק ו 2) זה יאפשר HDD להיות מקורר על ידי אוויר זורם הן שמעליו ותחת זאת.

אם התקנת שניים או יותר HDD של למרות, מנסה להשאיר את הפער בין אותם כמו שהם יכולים לקבל מאוד חם אם תשים אותם ביחד. זה יכול להיות אפילו יותר של הבעיה אם יש לך אותם מוגדר בתוך מערך RAID שכן הם יוכלו להיות יותר סביר לעבוד בו זמנית.

אם יותר משני של HDD, זה יכול להיות שווה גם לרכוש מתאם של aftermarket עבור אחד אופטי bays כך שתוכל להתאים את HDD או שניים מהם (אם כבר יש להם חילוף), כי יותר HDD של התקנת מאחורי קבולת מעריץ, פחות את האוויר הוא נכנס כדי לעזור במקרה שלך מגניב רכיבים אחרים.

עכשיו להתקין את אחד או שני כוננים אופטיים יש לך, כל אחד שקף לתוך מפרץ במקרה ולהשתמש כל בורג חורים בתנאי לאבטח את הכונן של Bay (להיות עצלן ופשוט להתקין אחד או שניים לכל צד יכול להביא את הכונן צמרמורת כפי spins למעלה, ליצור הרבה רעש!).

עכשיו לצרף את כבל IDE על לוח האם, ולאחר מכן הכניסו את מחבר הנקרא 'הראשית' לתוך הכונן אתה חושב תוכל להשתמש ביותר והשני מחבר הנקרא 'משנית' לתוך כונן אחר (אם אתה משתמש בכונן השני ).

עכשיו אתה מוכן להוסיף כל כרטיס המסך (S) כרטיס קול או כל התקן PCI. שוב, מנסה להפיץ את אלו ככל האפשר. כמו כן, כמו הרבה כרטיסי מסך אלה הם ימים פעמיים רוחב בסופו של דבר הם יכולים לקחת את השטח של שני כרטיסים במקרה זה, כדי להבטיח לפני רכישה אתה מודע זה, כך שאתה יכול לבנות את התוכנית accordingley. זהו בעצם מטה את העובדה כפול רוחב כרטיס יחסמו את הגישה ל-PCI היציאה היא לצד יציאת PCI-E של הכרטיס, ואם היו על תכנון ראוי של soundcard שם אז אתה לא תהיה מסוגל.

הרבה motherboards יש אחד או יותר של PCI-E משבצת, אבל רוב אלה הם משניים או משבצות 1x 4x או 8x ו-PCI-E פועל המהיר לעבר 16x. אז להבטיח לך לשים את כרטיס המסך הראשי ב-PCI-E משבצת.

בתקווה שכבר עכשיו כל הרכיבים המותקנים לתוך התיק ואת יש לך את הכבלים הצליחו לעזור כדי להפחית כל הגבלה על airflow. עכשיו לשים בצד פאנל (S) על הגב.

Thats את זה עכשיו. אני עובד על חלק שני וזה הכל על הגדרות ה-BIOS וכמה עצות מועילות אחרות.

חלק שלוש הוא על התקנת מנהלי ההתקן של חלונות, וגם כמה עצות מועילות.

התקווה זה הגיוני אין לכך לעזור. אלכס. :)

-Kanoakavirus

המערכת שלי: Zoomy

מעבד (ים):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
לוח האם:
ASUS P5K Premium
זיכרון RAM:
2GB Dominator 8500
כרטיס מסך (S):
BFG 8800GT
כרטיס קול:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
שלוחה 3.35TB אחסון. 2TB int אחסון
כונן אופטי (S):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Cooling:
AC7
רשת / אינטרנט:
צג (S):
245B, 931B (Samsung)
מערכת הפעלה (S):
Vista 32P
Old 3 ינואר 2008, 18:37
קבוצת מגורש

אני בנוי על המחשב שלי! אני באמת צריך כבל אבל ניהול כבלים arnt מספיק זמן O גם חולה קצת extenders

המערכת שלי: #

מעבד (ים):
אינטל P4
לוח האם:
ecs 915pla2
זיכרון RAM:
1GB
כרטיס מסך (S):
ATI RADEON x1050
כרטיס קול:
Diamond xtreme 7.1
Hard Drive (s):
160GB
כונן אופטי (S):
DVD-ROM Combo כונן DVD + /-RW
Case / PSU:
antech/x-power585
Cooling:
האוויר
רשת / אינטרנט:
אלחוטי
צג (S):
Philips 109b6 19 "crt
מערכת הפעלה (S):
Windows XP
Old 4 ינואר 2008, 06:11
קבוצת תורמים

אחלה מדריך אלכס

המערכת שלי: בניית הבית

מעבד (ים):
AMD 64 X 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
לוח האם:
ASUS M2V סבוב 1.
זיכרון RAM:
4GB (3.25gb גלויים)
כרטיס מסך (S):
NVIDIA GeForce 7300 GS
כרטיס קול:
5.1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
כונן אופטי (S):
חלוץ 110 x 2
Case / PSU:
מניות / 550w שותק
Cooling:
מניות
רשת / אינטרנט:
10/100 NIC / 20MB הבתולה כבל
צג (S):
Fujitsu Siemens 22 "TFT היה
מערכת הפעלה (S):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 2 פבואר 2008, 08:23
חבר קבוצת

Lol, כמה דברים שאני יהיה נוח לשימוש עבור אזור 2 לבנות. : D
Old 23 פבואר 2008, 07:17
חבר קבוצת

תודה על המדריך. באמת שימושי
Old 24 פבואר 2008, 00:31
קבוצת תורמים

אולי כדאי לכלול קצר על יישום והסרה תרמית הדבק. אנשים רבים מקבלים את זה לא נכון. הרבה.

המקום טפיחה על תרמית היא להדביק את חלקה, הכין את פני השטח של המעבד. רק מחיל רזה קו הולך ישירות למטה או באמצע או בין הליבה (S). אל תכסה את כל פני! לא הולך על פני. שני אלה יובילו את הדבק לא עובד כמו ביעילות כפי שהוא אמור.

ברגע שאתה מוכן למקם את יחידת הקירור, להיות לו heatsink או אוהד, הקפד הקש למטה עם קצת לחץ מתון, או לסובב את יחידת הקירור בכיוון השעון או נגד כיוון השעון. זה מבטיח את הדבק היא להפיץ בתוך רקוע ברחבי ביותר של פני השטח. מכסה את כל פני השטח כדי להתחיל עם מותיר מקום להוסיף הרבה יותר מדי. וזה למה שיטה זו מומלצת. יש גם הרבה פחות סיכון עם בטעות התרקעות להדביק על גבי חלקים אחרים.

אם אתה מתכוון להוציא קצת ישן הדבק הראשון לפני יישום חדש, הקפד למרוח אותו באמצעות isopropyl אלכוהול. ידוע גם משפשף אלכוהול. ולהשתמש בו lintless בד. אלכוהול evaporates במהירות, זה מצויין ניקוי הסוכן, וכן להבטיח lintless בד לא תקבל מעט חלקיקי בד תקועה על פני השטח של המעבד או כל דבר אחר הוא שאתה החלים על הדבק. כל שיר, בין אם הוא של עור שמן, מת העור, השיער, או מוך יכול להפחית את היעילות של הדבק.

שמחה בונים:)

המערכת שלי: יחזקאל

מעבד (ים):
Intel Core 2 Duo E6750 2.66ghz
לוח האם:
MSI P-35 ניאו Combo שבבים
זיכרון RAM:
2 gigs G. מיומנות DDR2 800mhz
כרטיס מסך (S):
BFG NVIDIA GeForce 9800gtx + 512MB
כרטיס קול:
Creative 7.1 soundcard
Hard Drive (s):
חלטורה 160 Western Digital כונן SATA
כונן אופטי (S):
ASUS 16x DVD-RW Combo כונן CD
Case / PSU:
CoolerMaster מקרה, ANTEC Earthwatts 500w
Cooling:
בפיקסלים 3x המניה 120mm אוהדים, מניה 1 מעריץ CPU
רשת / אינטרנט:
Brighthouse כבל 1MB / S
צג (S):
22 אינטש widescreen Samsung
מערכת הפעלה (S):
Windows XP Pro SP2
Old 8 מרס 2008, 02:36
קבוצת תורמים

מדריך מעולה כדאי להוסיף כמה דברים התמונות כדי ספייס למעלה
Old 17 מרס 2008, 16:29
קבוצת תורמים

המדריך אכן טוב מאוד.

לאחר כי אני עתה סיימו לבנות שלי 7 ואחד הדברים למדתי מן הראשון הוא להתקין את CPU, CPU Cooler והזיכרון על גבי לוח האם לפני שאתה מתאים את הדבר בתוך התיק שלך.

אם יש לך לוח האם מגש כי ניתן להסיר את מקרה יש לך קצת מזל. אם לא, אני בדרך כלל משהו מאוד רך לשים על השולחן, הניחו את אנטי סטטי אריזה שלי על גבי לוח האם (אם זה מספיק בטוח עבור משלוח של מוצר זה בטוח מספיק לשים את mobo על בערך חצי שעה תוך כדי שיתאים רכיבים).

רק לוודא שלא חלות יותר מדי לחץ כאשר כנה את CPU Cooler ו-RAM.

המערכת שלי: וילי Wonka במפעל של מצולע

מעבד (ים):
Core 2 Duo E8500 2x3.16Ghz 1333GHz
לוח האם:
Gigabyte GA-EP35 DS3R Socket 775
זיכרון RAM:
4GB Micron PC-6400 (800Mhz)
כרטיס מסך (S):
XFX 8600GT 256MB DDR3 540Mhz
כרטיס קול:
Onboard 7.1 סאונד
Hard Drive (s):
Samsung 400GB / 36GB Raptor (x2)
כונן אופטי (S):
Optiarc AD-7200D 20x-DVD-RW (x2)
Case / PSU:
קוסמוס RC-1000 / הארקטי 600W PSU
Cooling:
Zalman CNPS9700 / Noctura NC-U6
רשת / אינטרנט:
Onboard
צג (S):
Samsung 2232BW 22 "(x2)
מערכת הפעלה (S):
Win-XP (SP2)
Old 18 מרס 2008, 03:57
קבוצת תורמים

הייתי אוהבת להוסיף משהו כמו זה שלי website.am רק לא יותר מדי teckie enuf מדי
רק סיימתי 2 בונה hehe

www.myPCbuild.piczo.com

המערכת שלי: P * L * A * Z * ז * א

מעבד (ים):
2.3GhZ AMD
לוח האם:
ASUS
זיכרון RAM:
1 חלטורה DDR
כרטיס מסך (S):
256MB-G-כוח
כרטיס קול:
קול Blaster 5.1
Hard Drive (s):
1-80gb 1-Western Digital של 120gb
כונן אופטי (S):
חלוץ של ה-DVD-RW
Case / PSU:
Custom מקרה & 650w PSU
Cooling:
DIY watercooling
רשת / אינטרנט:
בתולה 50mb
צג (S):
Acer 23 "(X233HB)
מערכת הפעלה (S):
Vista Ultimate
Old 18 מרס 2008, 04:33
קבוצת תורמים

ציטוט:
פורסם במקור על ידי pete21 View Post
הייתי אוהבת להוסיף משהו כמו זה שלי website.am רק לא יותר מדי teckie enuf מדי
רק סיימתי 2 בונה hehe

www.myPCbuild.piczo.com
וואו, כי האתר הוא כמו .. מתוך אמצע 90s.
"אני אוהב את זה כל כך הרבה P182, כאשר אשתי של המערכת היה הומה ואת כל הדרוש כל סוגי הניקיון, קניתי אותה אחת. לאחר מכן, כאשר אני רוצה חתול, קניתי P182. ה P182 הוא לא חתול כשלעצמו, אבל זה עדיין מצוין לקנות. "

המערכת שלי: 日夏子

מעבד (ים):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
לוח האם:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
זיכרון RAM:
2GB פטריוט ביצועי אקסטרים
כרטיס מסך (S):
PNY 8800GTS 320MB
כרטיס קול:
Sound Blaster Xtremegamer 7.1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
כונן אופטי (S):
2x SATA
Case / PSU:
ANTEC 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Cooling:
4x-120mm Yate טבלן + 200mm הדף
רשת / אינטרנט:
Qwest
צג (S):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
מערכת הפעלה (S):
ב-Windows XP + 7
Reply

Register

סימניות

פתילים דומים
חוט Thread Starter פורום תגובות הודעה אחרונה
כונן קשיח חיצוני - כיצד לחלק אחד חלק FAT32 & NFTS חלק אחד? ahsanjee כוננים & נשלפת 1 ה -25 במאי 2009 15:52
מבנה המחשב הראשון שלי Dave4468 כללי חומרה צ 'אט 19 7 יולי 2008 18:43
בניית מחשב וגה כללי חומרה צ 'אט 2 ה -25 בחודש ינואר 2008 20:06
מבנה המחשב הראשון שלי XgenAdam כללי חומרה צ 'אט 6 -17 נובמבר 2007 11:39
בניית מחשב חדש MilkshakeMan כללי חומרה צ 'אט 10 13 ספטמבר 2007 18:16
שרשרת כלים

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

כל הזכויות שמורות © 2006 - 2009 מיץ המחשב.