menšie majetkové --

Magazine
Go Back   Počítačové Juice > Počítačový hardware > Všeobecné Hardware Chat

Register

Budovanie PC počítače! Prvá časť.

Reply

Thread Tools
Old 29. marca 2007, 11:47
Darcu Skupina

Budovanie vlastné PC nie je ľahké. Potrebujete pracovné pochopenie skratky, ak je použitý vo vzťahu k jednotlivým zložkám, čo potrebujete vedieť o tepelný výkon, príkon potreby ATX spec vo vzťahu k základnej doske a prípady a PSU to. A zoznam pokračuje.

Bascially, PC je len vykružovačka: Je len zapadá dohromady, správne, jedna cesta. Ale je možné, aby si to zle, a tak mohol nechať červeno-stretávajú a prázdne-přivlastnil.

Správnych nástrojov pre prácu:
Šrobovákom je samozrejme dosť dôležité, aby zabezpečili, že máte-Phillips hlavu skrutkovača. Je dobré získať magnetické-sklopiť jedno, pretože to bude váš život oveľa jednoduchšie (priskrutkovaním k základnej doske v prípade, je ukážkovým príkladom) a pár drôtov rezačky alebo nožníc môže prísť vhod k veciam, ako je kábel -väzby.

Rečnícky káblových zväzkov, je to vhodné ku kúpe niektoré z nich a tiež niektoré sprial kábla zábal. Obe tieto pomôže udržať káble úhledné a upratané. To je zásadný pre PC vyzerať dobre vnútorne, že vám tiež pomôžu zrýchliť akúkoľvek trouble-shooting. Tidy kabeláže tiež zlepšia prúdenie vzduchu v celom prípadu príliš. A práca stojí za to robiť, je dobré sa im darí veľmi dobre.

Ľudia, ktorí si vytvorili jednu alebo niekoľko počítača bude viac než pravdepodobné, řeknu svoj nestojí trápi s anti-static náramok alebo uzemnenia sami na radiátora. Ale ako prvý stavitel čo musíte pamätať je, že PC komponenty veľmi vysoko citlivé na statickú elektrinuA sú mierne poškodená, že.

Je veľmi dôležité, aby prijali určité opatrenia, kvôli ktorej by ste najradšej? výdavky 5 libier na anti-static náramok alebo hrozí zničenie, že 350 libier grafické karty, ktoré ste si práve kúpili?

Dodržujte nižšie uvedené body a môžete nejde zle:
Pri práci s PC komponenty spracovávať iba jeho okraje.
Buď kúpiť anti-static zápästie káblové, pozemné sami na radiátora alebo zachovať dotýka PSU veci (napájací jednotka) pre PC, ktoré budete musieť zastaviť budovať-až statickú.

Nie je to úplne nevyhnutné, ale ak chcete ďalšie pokoji môžete aj zakúpiť Anti-statickú rohože. Tie sú užitočné pri montáži CPU (centrálna procesorová jednotka) chladiče na doske.

Daj si na čas! I realizovať dostať do vášho počítača a prevádzku bude nanajvýš vo vašej mysli. Ale môžete skončiť so riešiť problémy, ak si to úspech, ktorý vás čase môžete mať uložené.

V prvom rade sa uistite, že máte dostatočne veľký priestor k budovaniu vášho PC.

V ďalšej fáze sa plánuje vybudovať, so správne nástroje na strane vedia, kde každá zložka je, aby bolo čo vy budete připojovat komponenty, pripojenie na napájacie káble (s prihliadnutím k vašej káblové vedenia na prúdenie vzduchu), a napokon s pokynmi pre každý výrobok, ktorý má ruky by ste mali problémy, takže si môžete odstrániť ťažkosti.

Teraz sa stavia sám. To je v poriadku aj odporučia vám vhodné komponenty, ale je to len orientačné.

Vzhľadom k tomu, že prípad sa používa k domu všetky komponenty počítača svoje najlepšie miesto na štarte.
-Odstráňte bočný panel (y).
-Niektoré prípady sú vyberateľné doske vaničky, keď sa vaše odstrániť hneď.
(Doing oba vyššie pomáha s prístupom k uloženiu súčasti).
-V prípade dorazí s vaky rôznych 'skrutky a matice', majú tieto ruku.

V prvom dieli, aby sa vošli bude PSU (napájacieho zdroja). Som pracujúci na predpokladu, že váš prípad nie je inštalovaná už jedna.
Ak ste sa vziať do úvahy, ako sa vaše cesty PSU káble (ako je uvedené vyššie), budete vedieť, kde ste sa na mieste, a ktoré z nich budete musieť použiť.

Ako príklad pre PC s 1 SATA HDD, 1 grafické karty, optické mechaniky a jedna budete potrebovať:
A-SATA napájací konektor na HDD (Hard Disk Drive)
-A MOLEX konektor pre optické mechaniky.
-A PCI-E konektor pre grafickú kartu.
] Ďalej je potrebné brať ohľad na 24-pin 12V konektor pre základnú dosku, na 4-pin a 8-pin ATX konektor na základnej doske (ak máte to vyžaduje jednu z nich).

Vyššie uvedené nezahŕňa komunikačné káble, prostě moc káblov. Takže budete potrebovať aj IDE kábel pre váš optickej mechaniky a SATA kábel pre váš pevný disk.

Toto je len základné parametre, ako vy sa môžu líšiť. Môžete mať aj fan-controller, druhú optickú mechaniku alebo druhú grafickú kartu. Možno aj zvuková karta. Take to všetko do úvahy pri nákupe vášho PSU budete musieť pre každú zložku, ktorá si vyžaduje napájanie z PSU.

Brať do úvahy aj väčšina PSU majú 2 konektory na kábli, niektoré majú 2xmolex alebo 2xSATA, ale niektoré majú jeden z každého. Ale väčšina z vyššej-Power PSU to (500 w +) majú obvykle 4 konektory na kábel, 2 každého.

Môžete tiež použiť kábel opláštenie na 'kravatu' káblov dohromady, ich uchovávanie krásnější, alebo kábel-väzby na skupiny káblov a lepivými kábel-kravatu základní na pomoc cestou im pekne.

Miesta pre skrytie / úpravy káblov dál:
Vyššie, a to na oboch stranách napájania.
Pod dosky zásobníka.
V pevnom disku / optickej mechaniky klietky.

Ak si nie ste vyplnení vášho PC do top s komponenty je to skôr nepravdepodobné, že budete musieť použiť všetky káble tak, aby ušetriť museli uklidit žiadne náhradné to preč vnútri prípade, že by bolo prospešné získať modulárnych PSU. To jednoducho znamená, že môžete pripojiť / odpojiť káble do / z PSU, ak je vyžadovaný.

Teraz ste sa dostali PSU montovať vnútri prípade, že ďalším krokom je inštalácia základnej dosky. Ale skôr, ako to urobíte zabezpečiť odobratie súčasných backplate (je to výrez na zadnej strane v prípade, že má pred-tvarované otvory pre rôzne zásuvky na základnej doske) a nainštalovať backplate, ktoré sa stalo s vašej základnej doske.

Je potrebné, aby to jednoducho preto, že základné dosky majú rozdielne porty na zadnej strane alebo rovnaké porty, ale v odlišných miestach na základnej doske.

Tiež pred inštaláciou doske budete musieť skrutku na doske stand-voľno je na doske zásobníka. Väčšine prípadov je vhodné rôzne veľkosti ATX motherboardy takže môžete vidieť veľa dier pripravené pre stand-off na plech. Nenechajte sa príliš znepokojovať takto ako veľmi jednoduché cvičenia držať nad dosky zásuvky a pozrite sa, kde by malo ísť standoffs.

Ale len za vhodné zabezpečiť potrebné výške štát-mimo to, že základná doska má otvory pre. Ako montáž dokonca jeden navyše, že nemá skrutkovacou-díra mohla zničiť vaše základná doska.

Základná doska môže byť inštalovaný teraz, ale pred robíš len prekontrolovať, ako váš CPU chladič je namontovaný, ako sa niektorí vyžadujú vybavenie a backplate na zadnej strane základnej dosky.

Ak máte základnú dosku s odnímateľným zásobník jeho skutočného na tomto mieste, ako by ste tiež mohli vybaviť Procesory, chladiče CPU a pamäti, ako to bude menej nešikovný. Chtěl bych odporučiť, nie je nič iného, že pripojenie nie je zamknutá v čisto úchytky na doske samotnej (napr. grafická karta).

Vzhľadom k tomu, že bude záležať na ktoré cpu a cpu cooler ste pomocou Nejsem chystá odísť do jak nainstalovat, ale zabezpečiť, ako vždy, budete postupovať podľa návodu.

Montáž ram na doske je naozaj veľmi jednoduché, ako to zapadá len jedna cesta cez slot na ram, ktorá funguje ako kľúč. Ale ho skontrolujte doske ako väčšina dnes môžu využiť beží v ram duální kanál. Vzhľadom k tomu, že dvojitá cestou sloty líši od základnej dosky bych rozhodne odporučiť čítanie pokyny týkajúce sa vybavenie RAM, ktoré sa stalo s vašej základnej doske.

Teraz ste sa urobiť všetko, aby si teraz môžete vybaviť doske a zásobník späť do prípadu.

(Je zrejmé, že ak váš prípad nemá vymeniteľný zásobník, potom už bude v prípade)

Teraz pripojte drôty, ktoré prídu montovať na prípad na príslušné piny na základnej doske (opäť, prečítajte si pokyny, ktoré sa stalo s vašou základné dosky) To poskytuje možnosť akéhokoľvek viedlo to k veci, a tiež všetky USB a Firewire porty na prípadu.

Majte prosím na pamäti, keď to nebude fungovať, akonáhle ste zapnutí len otočiť o 180 stupňov káble na základnej doske konektory.

Teraz si môžete nainštalovať na hdd (s), opäť s odkazom na vaše motherboardy inštrukcie, zabezpečí vám pripojiť SATA kábel z disku, ktorý chcete byť primárne na správnej SATA porty na základnej doske.

Ak má váš prípad predné sací ventilátor s HDD klietke za ním (vo väčšine urobiť) zaistiť vám miesto na hdd in-line s nábojom z ventilátora, pretože 1) To bude blok najmenej sumu prúdenie vzduchu v prípade, a 2) umožnia hdd byť chladiť vzduchom prúdiacim ako nad ňou a pod ňou.

Ak inštalujete dva alebo viac hdd to napriek tomu, skúste to tu napísať rozdiel medzi nimi, ako môžu získať veľmi horúce, ak si dát je dohromady. To môže byť aj viac problém, ak máte nich nastaviť RAID poľa, ktoré bude viac než pravdepodobné, bude pracovať v rovnakom čase.

Ak ste sa pred viac ako dvoma hdd to, možno by stálo za to aj jeden nákupný aftermarket adaptér pre jednu z optických zálivy, takže môžete vojsť jeden HDD alebo dva v nich (ak máte ich náhradných), pretože čím viac hdd na inštaláciu za príjem fanúšik, tým menej sa dostáva do ovzdušia v prípade pomoci vychladnúť vaše ostatné komponenty.

Teraz inštalovať jednu alebo dve optické mechaniky ste, šmykľavka každý z nich do zálivu v prípade a použiť všetky skrutkové otvory predpokladu zabezpečenie mechaniky na záliv (je prostě líný a inštaláciu jedného alebo dvoch na každej strane, čo môže viesť k pohonu chvějící ako sa otáča, vytvára veľa hluku!).

Teraz pripojte IDE kabel k doske, potom dať konektor označený 'Primárny' do mechaniky si myslíte, že budete pomocou väčšiny a iné konektory označené 'sekundárnych' do inej disk (Ak používate druhý disk ).

Teraz ste pripravení pridať akúkoľvek grafickú kartu (y) zvukovej karty alebo akékoľvek iné zariadenia PCI. Opäť skúste šírenie týchto čo najviac. Tiež, ako mnoho grafických kariet v týchto dňoch sú dvojité-width, ktoré môžu skončiť so zreteľom na miesto dvoch kariet v prípade, a tak zabezpečiť, pred nákupom si vedomí tohto takže môžete plánovať svoj stavať accordingley. To je v podstate k tomu, že dvojitá šírke-karta bude blokovať prístup k PCI port, ktorý je u PCI-E portu na karte, a ak ste sa plánuje na montáž jedna zvuková tam potom nebude moci.

A veľa motherboardy majú viac ako jeden PCI-E slot, ale väčšina z nich stredoškolské časy sú buď 1x 4x alebo 8x a PCI-E beží najrýchlejšie na 16x. Tak zabezpečila, že ste dať grafickú kartu v primárnej PCI-E slot.

Dúfam, že teraz ste všetky komponenty inštalované do tebe veci a podarilo sa káble tak pomôcť zmierniť akékoľvek obmedzenie prúdenia vzduchu. Teraz dal bočný panel (y) späť.

To je pre túto chvíľu. Som pracujúci na časť, ktorá je o nastavení v BIOSu a pár ďalších užitočných rád.

Tretia časť pojednáva o inštaláciu systému Windows a ovládača a tiež niekoľko užitočných rád.

Dúfam, že toto má zmysel a je na pomoc. Alex. :)

-Kanoakavirus

Môj systém: Zoomy

Processor (s):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Základná doska:
Asus P5K Premium
Pamäť RAM:
2GB vládca 8500
Grafické karty (s):
BFG 8800GT
Zvuková karta:
Xfi Extremegamer
Pevný disk (y):
3.35TB ext skladovanie. 2TB int skladovanie
Optická mechanika (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chladenie:
AC7
Sieť / Internet:
Monitor (s):
245b, 931B (Samsung)
Operačný systém (y):
Vista 32P
Old 3 januára 2008, 18:37
Banned Skupina

Postavil som svoj počítač! Já opravdu potreba káblové vedenie, ale káble arnt dost dlho o chorých aj nejaký plnivami

Môj systém: #

Processor (s):
Intel P4
Základná doska:
ECS 915pla2
Pamäť RAM:
1GB
Grafické karty (s):
ATI Radeon X1050
Zvuková karta:
kosoštvorcových Xtreme 7.1
Pevný disk (y):
160gigabajt
Optická mechanika (s):
DVD-ROM combo mechaniku DVD + /-RW
Case / PSU:
antech/x-power585
Chladenie:
vzduchu
Sieť / Internet:
bezdrôtové
Monitor (s):
Philips 109b6 19 "CRT
Operačný systém (y):
Windows XP
Old 4 januára 2008, 06:11
Darcu Skupina

Nice sprievodca Alex

Môj systém: Domov Kompiluje

Processor (s):
AMD 64 x 2 Dvou Core 5200 + 2.60GHz
Základná doska:
Asus M2V Rev 1.
Pamäť RAM:
4 GB (3,25 gigabajt viditeľné)
Grafické karty (s):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Zvuková karta:
5,1 Reatek On-rada
Pevný disk (y):
250 GB SATA & 400GB SATA
Optická mechanika (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Sklad / 550W Tichý
Chladenie:
Sklad
Sieť / Internet:
10/100 Nič / 20MB Panny Satelit
Monitor (s):
Fujitsu Siemens 22 "TFT ZS
Operačný systém (y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 2 februára 2008, 08:23
Člen Skupina

Lol, niektoré šikovné veci budem používať pre svoju 2. stavať. : D
Old 23.února 2008, 07:17
Člen Skupina

Vďaka za návod. Naozaj užitočný
Old 24.února 2008, 00:31
Darcu Skupina

Možno je to dobrý nápad, aby obsahovala krátky na uplatnenie a odstránenie tepelných pastu. Mnoho ľudí si to zle. spousta.

miesto pre DAB na tepelnú vložte je hladké, pripravené plochy procesora. uplatňujú len tenká línie prebiehajúcej priamo určí buď na strednej alebo medzi jadrom (y). Nepokrývajú celý povrch! nechodím naprieč. Obe tieto vyústi v pasta nepracuje tak efektívne, ako by mal.

akonáhle ste pripravení na miesto chladiacej jednotky, či už sa jedná o chladič alebo větrák, uistite sa, aby sa s niektorým miernym tlakom a otáčaním v smere hodinových ručičiek a chladiacu jednotku proti-smeru hodinových ručičiek. Tým je zabezpečené, že pasta je šírenie v tenkej vrstve po celej väčšinu povrchu. pokrývajúci celý povrch začať ponecháva priestor pre pridania až príliš veľa. čo je dôvod, prečo je tento spôsob odporučiť. je tu aj oveľa menšie riziko nevyžiadaného šírenie vložte do ďalších častí.

Ak chcete odstrániť niektoré staré pasty prvý pred použitím nového, uistite sa drbat ho za použitia izopropylalkoholu. známy tiež ako odření alkoholu. a použitie lintless handričkou. alkohol vyprchávaniu rýchlo, je to vynikajúci čistiaci prostriedok a handru lintless zabezpečiť nebudete mať malé čiastočky látky prilepené na povrch procesora alebo čokoľvek iného, že je budete uplatňovať vložiť do. žiadne zvyšky, či už je to kožné olej, mŕtvej kože, vlasov, alebo cupanina môže znížiť účinnosť pastu.

šťastná budovy:)

Môj systém: Ezechiel

Processor (s):
Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz
Základná doska:
MSI P-35 Neo Combo čipset
Pamäť RAM:
2 koncertoch zručnost G. DDR 2 800MHz
Grafické karty (s):
BFG NVIDIA GeForce 9800gtx + 512mb
Zvuková karta:
Creative 7.1 zvuková
Pevný disk (y):
160 harpúna Western Digital SATA disk
Optická mechanika (s):
ASUS 16x DVD CD-RW combo mechaniky
Case / PSU:
CoolerMaster prípade Antec Earthwatts 500w
Chladenie:
3x skladom 120mm ventilátory, 1 zásob CPU ventilátor
Sieť / Internet:
Brighthouse Kabel 1 MB / s
Monitor (s):
22 in Samsung širokouhlý
Operačný systém (y):
Windows XP Pro SP2
Old 8.března 2008, 02:36
Darcu Skupina

veľký sprievodca, mali by ste pridať pár foto do Korenie veci hore
Old 17 marca 2008, 16:29
Darcu Skupina

Veľmi dobrý sprievodca skutočne.

Ktorý uviedol, že som práve absolvoval mojej 7. stavať a jedna z tých vecí som sa naučil od prvého, je inštalácia Procesory, chladiče CPU a pamäte na doske pred vami uloženie vecí vnútri vášho prípadu.

Ak máte na doske zásobníka, ktoré môžu byť odstránené z vaších prípade máte nejaké šťastie. Ak nie, som zvyčajne veľmi mäkké dať niečo na stôl, dať anti-static balenia moje doska na vrchole (ak je to dostatočne bezpečný pre plavbu výrobku je dostatočne bezpečný na to, aby vaše Mobo na asi pol hodiny, keď zodpovedal komponent).

Len nech si istý, že neplatia príliš veľa tlaku pri montáži chladiča procesora a pamäte RAM.

Môj systém: Willy wonku to polygón Factory

Processor (s):
Core 2 Duo E8500 2x3.16Ghz 1333GHz
Základná doska:
Gigabyte GA-EP35 DS3R Socket 775
Pamäť RAM:
4 GB Micron PC-6400 (800MHz)
Grafické karty (s):
XFX 8600GT 256MB DDR3 540Mhz
Zvuková karta:
Palubný 7.1 Zvuk
Pevný disk (y):
Samsung 400GB / 36GB Raptor (2x)
Optická mechanika (s):
Optiarc AD-7200D 20x DVD-RW (2x)
Case / PSU:
Cosmos RC-1000 / Arctic 600W PSU
Chladenie:
Žalman CNPS9700 / Noctura NC-U6
Sieť / Internet:
Palubný
Monitor (s):
Samsung 2232BW 22 "(x2)
Operačný systém (y):
Win-XP (SP2)
Old 18 marca 2008, 03:57
Darcu Skupina

Veľmi rád by som pridať niečo ako to moje website.am práve ne príliš teckie enuf príliš
len v 2 nadväzuje hehe

www.myPCbuild.piczo.com

Môj systém: P * L * A * Z * M * A

Processor (s):
2.34GHZ přetaktování! Athlon64 3000 +
Základná doska:
Asus
Pamäť RAM:
1,50 koncert DDR
Grafické karty (s):
256MB PCI G-Force
Zvuková karta:
Sound Blaster 5.1 HD
Pevný disk (y):
1-80GB 1-120gigabajt Western Digital to
Optická mechanika (s):
Pioneer DVD-RW
Case / PSU:
vlastné veci & 650W PSU
Chladenie:
diy vzduchom chladený chladič
Sieť / Internet:
panna 50Mbps
Monitor (s):
Acer 23 "(X233HB)
Operačný systém (y):
Okná 7 Ultimate
Old 18 marca 2008, 04:33
Darcu Skupina

Citácia:
Pôvodne Poslal pete21 View Post
Veľmi rád by som pridať niečo ako to moje website.am práve ne príliš teckie enuf príliš
len v 2 nadväzuje hehe

www.myPCbuild.piczo.com
Wow, že web je rád .. z polovice-90s.
"Miloval som na P182 toľko, že pri mojej manželky bol systém všetkých hlučných a potrebné najrôznejšie čistenie, kúpil som jej jeden. Potom, keď som chcela mačku jsem koupil P182. K P182 nie je mačka sama o sebe, ale je to stále vynikajúca kúpiť. "

Môj systém: 日夏子

Processor (s):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01GHz
Základná doska:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamäť RAM:
2GB Patriot Extreme Výkon
Grafické karty (s):
PNY 8800GTS 320mb
Zvuková karta:
Sound Blaster XtremeGamer 7,1
Pevný disk (y):
80 GB + 500 GB
Optická mechanika (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W AeroCool zeroDBA
Chladenie:
4x 120 mm Yate Loon-top + 200 mm
Sieť / Internet:
Qwest
Monitor (s):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operačný systém (y):
Windows XP + 7
Reply

Register
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Počítačová Juice.