az-öz

Magazine
Go Back   Bilgisayar Suyu > Bilgisayar Donanımı > Genel Donanım Sohbet

Register

PC bilgisayar Bina! Bölüm bir.

Reply

Konu Araçları
Old 29 Mart 2007, 11:47
Bağış Grubu

Default PC bilgisayar Bina! Bölüm bir.

Kendi PC Bina kolay değil. Sen kısaltmalar kullanılan bir çalışma anlayışı zaman bireysel bileşenlerine referans kullanılan gerekirse, ısı çıkışı hakkında bilgi almak, vat miktarı in ATX özel gerekli ihtiyacı konusunda anakart ve durumlarda ve PSU's. Liste uzayıp gidiyor.

Bascially, bir PC sadece parçalı ise: Sadece birlikte, doğru bir şekilde uyuyor. Ancak, yanlış yapan ve bu nedenle kırmızı izin verebilir yüzlü ve boş cebe almak mümkündür.

Doğru Araçlar İş için:
Bir tornavida açık oldukça, bu nedenle, olması önemli bir Phillips başlı tornavida. Bu çok daha kolay (durum içine anakart screwing hayatını yapacak iyi bir fikir manyetik bir uçlu almak için, bir ilk örnek) ve tel kesme veya makas de kullanışlı bir şeyler için kablo gibi gelebilir bir perdir -bağlar.

Kablo ilişkilerin konuşan ve de bazı sprial kablo kesmek bazılarını satın önerilir. Her ikisi de düzgün ve düzenli kablolar tutmamıza yardımcı olacak. Bu bir PC için dahili bakmak gerekiyor, bu da herhangi bir sorun hızlandırmak için çekim yardımcı oluruz. Tidy kablolama da dava boyunca hava akımı da artıracaktır. Yapmaya değer bir iş iyi değer.

Bir veya birkaç PC daha sizi rahatsız bir anti-statik bileklik veya radyatör kendinizi topraklanması değer söyler olasılıkla olacak yerleşik İnsanlar. Ama ilk defa üreticisi olarak size hatırlamanız gerekir PC bileşenleri bulunmaktadır çok yüksek statik elektrik maruzVe kolayca tarafından zarar.

Çok bazı önlemlerin alınması için, bu, çünkü tercih edeceğini önemlidir? anti üzerinde harcama £ 5-statik bileklik veya £ 350 grafik kartı ki satın ettik bozma riske?

Aşağıdaki noktaları takip edin ve çok yanlış değildir:
Bir bilgisayar elemani ele ile kenarları sadece çalışıyorum.
Ya satın anti-statik bilek kablo, bir radyatör kendinizi zemin veya PC için (güç kaynağı) bir yığılma statik durdurmak zorundayız PSU durumda dokunmadan tutun.

Tamamen ancak gerekli eğer ayrıca anti-statik paspaslar satın alabilirsiniz aklın daha fazla barış istiyorum değildir. Bu zaman uyan CPU (merkezi işlemci birimi) ana kart için soğutucu yararlıdır.

Acele etmeyin! Ben PC edin gerçekleştirmek ve akılda upmost olacaktır çalışıyor. Ama eğer bu size kaydettiyseniz Mayıs zaman mal olacak acele sorunlarını gidermek zorunda sonu olabilir.

Her şeyden önce, bir PC oluşturmak için yeterince büyük bir yer olduğundan emin olun.

Bir sonraki aşama olarak planlıyor; el için doğru araçları alarak, her bir bileşen gidiyor bilmek ne size bileşenleri bağlamak için, olacak elektrik kabloları bağlama (dikkate hava akımı yardım için) kablo yönetimi almak ve nihayet böylece giderebilirim sorunları yaşamamanız el her bileşen için talimatları sahip.

Şimdi kendini inşa etmek. Bu sırada i bileşenlerin uygun tavsiye ederim, ama sadece bir rehber's.

Gibi durumda sizin onun en iyi yer bilgisayar tüm bileşenleri ev için kullanılan başlatın.
-Yan paneli (lar) çıkarın.
-Bazı durumlarda çıkarılabilir anakart tepsiler var, eğer şimdi kaldırmak gelmez.
(Her iki yapmak yukarıdaki yardımcı bileşenler uygun erişimi olan).
-Dava çeşitli 'somunlar ve civatalar, bu elle için bir çanta ile birlikte gelecek.

Ve PSU (güç kaynağı) olacaktır uyması için ilk bileşeni. Ben önceden bu davanızı bir zaten yüklü değilse çalışıyorum.
Eğer dikkate nasıl rota için PSU kabloları aldım (yukarıda) nerede ve kullanmak için ihtiyacımız olacak hangileri onları yere gidiyoruz biliyor olacaksınız söyledi.

1 SATA HDD, 1 grafik kartı ve bir optik sürücü ihtiyacınız olan bir PC için bir örnek olarak:
-HDD (Sabit Disk Sürücü) için SATA güç konektörü
-Optik sürücü için bir molex konektörü.
-A PCI-E grafik kartı konektörü.
] Ayrıca hesabı almak için 24 pinli 12v konektörü anakart, 4-pin veya 8-ana kart için ATX konektörü iğne için gerekir (eğer's birini gerektirir bu).

Yukarıdaki iletişim kabloları, sadece güç kablosu dahil değildir. Bu yüzden de optik sürücü, sabit sürücü için bir SATA kablosu için bir IDE kablosu gerekir.

Olarak sizin farklı olabilir Bu sadece basit bir spekülasyon değil. Ayrıca, bir hayranı olabilir-kontrol, ikinci bir optik sürücü veya gerçekten ikinci bir grafik kartı. Belki bir ses kartı da. Dikkate gibi o PSU güç gerektiren her bir bileşen için hesap gerekir sizin PSU satın alma tüm bu atın.

De dikkate en PSU's kablo başına 2 konektörler var almak; bazı 2xmolex veya 2xSATA var, ancak bazı birer sahip. Ancak yüksek güç PSU's (500W çoğu +) genellikle her kablo, 2 başına 4 konektörler var.

Ayrıca 'için kravat' Birlikte neater veya gerçekten kablo onları tutmak grup kabloları ve yapışkan kablo bağlantıları onları düzgünlükte rota yardım için üs kravat kablolar kaplama kablo kullanabilirsiniz.

Yerlerde saklanıyor için / tidying kablolar uzaklıktadır:
Yukarıdaki ve güç kaynağı bir taraf için.
Anakartın tepsisini altında.
Sabit sürücü / optik sürücü kafesi içinde.

Bunun yerine size tüm kabloları kullanmak için sağlanan bu nedenle herhangi bir yedek epey uzakta durum içinde modüler PSU almak için faydalı olacağını's zorunda kaydetmek gerekir olası's bileşenleri ile Yukarı PC doldurma olduğunuz sürece. Bu sadece bağlanabilirsiniz / için kabloları kesmek / olarak PSU ve zaman gerekli demektir.

Şimdi size PSU durumunda içindeki sonraki adım monte var anakartın yüklemek. Ama önce bunu yapmak temin etmek , mevcut backplate kaldırmak (bu daha önceden olan davanın arka üzerindeki şalter-anakart üzerindeki çeşitli soketlerini için delik şeklinde) ve bu anakart ile birlikte gelen backplate yükleyin.

Bunu yapmak çünkü anakartlar arka veya aynı port ancak anakart üzerinde farklı yerler üzerinde farklı portlara sahip olma eğilimi gerekir.

Ayrıca, önce siz anakart standı vida gerekir ana-kapatma anakart tepsisi için yükleyin. Çoğu durumda değişik böylece delik standı hazır ve yükler görebilirsiniz finaller tepsinin üzerine ATX anakartlar boyutlu sığdırabilirim. Bu tarafından çok basit bir egzersiz olarak tepsi üzerinde anakart tutun ve nereye standoffs gitmeliyim görmek endişeli olmayın.

Ama sadece stand gerekli miktarda uygun-off bu anakart için delikleri vardır's sağlamak. Hatta ek bir vida yok deliği anakartınızın berbat olabilir uydurma gibi.

Gibi bazı anakart ve arka bir backplate ve teçhizat gerektirir Bu anakart şimdi, ama önce sadece iki kez kontrol nasıl CPU soğutucu monte bu yapan, yüklenebilir.

Siz de bu olacaktır daha az fiddly CPU, işlemci soğutucu ve bellek uygun olabilir Eğer bir çıkarılabilir anakart bu noktada da yararlı tepsisi var. Bunun yerine montaj tamamen tarafından anakart kendi üzerinde grafik kartı (örneğin, kilitli değil başka bir şey bağlantı) tavsiye etmem.

Olarak bağlı olacaktır hangi işlemci ve nasıl yükleneceği ama emin olmak için, her zaman olduğu gibi, bu talimatları takip girmek olacak değilim kullanıyorsanız CPU soğutucu.

Olarak sadece bellekte bir yer ile bir şekilde uyan anakart için koç gerçekten çok basit Montaj bir anahtar gibi davranır. Ama çift olarak en Günümüzde bellek Çift kanal çalışan yararlanmak için anakart kontrol edin. Olarak çift kanal yuvaları şiddetle bu anakart ile birlikte gelen talimatları koç ve teçhizat ile ilgili okunması tavsiye ediyorum anakartlar arasında farklılık gösterir.

Artık herşey yapılmış sonra, şimdi anakart uygun ve durumda içine geri yerleştirin.

(Açıkçası, eğer durumda o zaman zaten durumunda olacaktır) çıkarılabilir bir tepsi var değil

Şimdi bu anakart üzerindeki ilgili pinler için durum için (tekrar monte gelen teller bağlanmak) Bu bir yol halinde ve en güç sağlayan bu anakart ile birlikte gelen talimatları okuyun, aynı zamanda USB ve Firewire portları davayla ilgili.

Lütfen eğer işe yaramazsa sonra sadece anakart konektörler üzerinde 180 derece üzerinden kablolar çevirmek kadar güç verdik.

Şimdi HDD (ler), yine sizin anakartlar talimatlara, yönlendirme bir sürücüden size ana kart üzerinde doğru SATA bağlantı noktası için temel olarak istediğiniz SATA kablosu eklemek sağlamak yükleyebilirsiniz.

Eğer durumda arkasında HDD kafesi ile ön giriş hayranı var (en olarak) olarak HDD yer satırı fan ve merkezi çünkü 1) Bu durum ve bir hava akımı en az miktar engeller ile sağlamak yapmak 2) bu hava her iki yukarıda ve altında akan tarafından soğutulan için HDD sağlar.

Eğer onları koymak da çok sıcak alabilirsiniz iki veya daha fazla HDD's rağmen, ikisi arasında bir boşluk bırakmak çalıştığınızda yükleme. Olarak daha büyük olasılıkla birden aynı anda çalışma olacak bu hatta bir sorun daha olabilir bunları raid dizisi yapılandırılmış var.

Eğer, bunu size uygun da bir optik koylarından biri için bir satın alma sonrası adaptör değerinde olabilir fazla iki HDD's ettiğiniz bir HDD ya da ikisi de (eğer yedek onları var), çünkü daha fazla HDD yükledikten's bu giriş hayranıyım arkasında, daha az hava durumunda halinde diğer bileşenleri iyi yardımcı olmak için başladı.

Şimdi bir ya da durumunda bir koy içine her bir slayt ve yerinden sürücüyü güvenli tüm vida deliklerini verilen iki optik sürücüler (ve tembel olarak sadece sürücü shuddering neden olabilir bir veya iki tarafında başı yükleme yüklemek olarak, gürültü çok oluşturmaya kadar spin.)

Şimdi anakart, sonra da bağlayıcı 'etiketli koymak IDE kablosu takmak' size 'diğer sürücüsüne ikincil (Eğer ikinci bir sürücü kullanıyorsanız ve diğer bağlayıcı' etiketli en kullanarak olacağını düşündüğümüzde sürücüye birincil ).

Şimdi, herhangi bir grafik kartı (ler) ses kartı veya başka bir PCI aygıt eklemek için hazırsınız. Yine, mümkün olduğunca bu yaymak çalışın. Ayrıca, bu gün iki işlem çift grafik kartları-bir sürü genişliği bu durumda iki kart alanına alarak, bu nedenle, bu böylece accordingley inşa Tarifenize olabilir farkındayız satın almak için önce sağlamak son edebilirsiniz. Bu temelde aşağı olduğu bir çift genişlik kartı ve PCI yanında bir PCI-E portu port kartı için erişimi engeller bir ses montaj konusunda ise o zaman olmayacak planladığını için mümkün.

Anakartlar Bir çok sahip birden fazla PCI-E yuvası, ama bu ikincil yuvaları çoğunluğu ya 1x 4x veya 8x ve PCI-E 16x at hızlı çalışır vardır. Böylece birincil PCI için grafik kartı koymak ettik sağlamak-E yuvası.

Umarım, hava akımı için herhangi bir kısıtlama hafifletmek için yardımcı olması için kablolar başardınız artık ve tüm bileşenleri size bir durumda monte ettik. Şimdi lar) arka yan paneli (koymak.

Bu o an için. Ben iki bölümü üzerinde BIOS ayarları ve birkaç diğer yararlı ipuçları tüm ilgili çalışıyorum.

Bölüm hakkında üç pencere ve sürücüler ve bazı yararlı ipuçları yüklüyor.

Umarım bu mantıklı ve yardım biridir. Alex. :)

-Kanoakavirus

Benim Sistemi: Zoomy

İşlemci (ler):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Anakart:
Asus P5K Premium
RAM hafıza:
2GB Dominator 8500
Grafik Kartı (ler):
BFG 8800GT
Ses Kartı:
Xfi Extremegamer
Sabit Disk (ler):
3.35TB dahili depolama. 2TB int depolama
Optik Sürücü (ler):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Soğutma:
AC7
Ağ Bağlantısı / İnternet:
Monitör (ler):
245B, 931B (Samsung)
İşletim Sistemi (ler):
Vista 32P
Old 3 Ocak 2008, 18:37
Yasak Grubu

benim bilgisayar inşa! Gerçekten kablo yönetimi ancak kablolar yeterince iyi kötü bazı extenders almak ya arnt gerekir

Benim Sistemi: #

İşlemci (ler):
Intel P4
Anakart:
ECS 915pla2
RAM hafıza:
1GB
Grafik Kartı (ler):
ATI Radeon x1050
Ses Kartı:
elmas Xtreme 7,1
Sabit Disk (ler):
160gb
Optik Sürücü (ler):
DVD-ROM COMBO Sürücü DVD + /-rw
Case / PSU:
antech/x-power585
Soğutma:
hava
kablosuz
Monitör (ler):
Philips 109b6 19 "CRT
İşletim Sistemi (ler):
Windows XP
Old 4 Ocak 2008, 06:11
Bağış Grubu

Güzel kılavuzu Alex

Benim Sistemi: Ev Yapı

İşlemci (ler):
AMD 64 x 2 Çift Çekirdekli 5200 + 2.60GHz
Anakart:
Asus M2V Rev 1.
RAM hafıza:
4GB (3.25gb görünür)
Grafik Kartı (ler):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Ses Kartı:
5,1 Reatek On-Board
Sabit Disk (ler):
250 GB SATA ve 400gb SATA
Optik Sürücü (ler):
Pioneer, 110 x 2
Case / PSU:
Stok / 550w Sessiz
Soğutma:
Stok
10/100 Nic / 20MB Virgin Kablo
Monitör (ler):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WAS
İşletim Sistemi (ler):
Vista Ultimate 7 x64 x32/Windows
Old 2 Şubat 2008, 08:23
Üye Grubu

Lol, benim 2. için kullanışlı şeyler kullanmak inşa edeceğiz. : D
Old 23 Şubat 2008, 07:17
Üye Grubu

Rehber için teşekkürler. Gerçekten faydalı
Old 24 Şubat 2008, 00:31
Bağış Grubu

belki de iyi bir fikirdir uygulanması ve termal yapıştırın kaldırma hakkında kısa bir eklemek için. Birçok insan bu yanlış almak. bir çok.

termal üzerine yapıştırmak kurulamak için yer işlemcinin sorunsuz, hazırlanan yüzey bulunuyor. sadece iki veya çekirdek (ler arasında) ince çizgi doğrudan orta aşağı gidiyor geçerlidir. Tüm YÜZEY COVER etmeyin! çapında gidememektedirler. bu en yapıştırın olarak onarılsın olarak verimli çalışmıyor sonuçlanacaktır.

siz soğutma ünitesi yerleştirmek için, veya hayranıyım, bazı orta basınç ile aşağı basın emin olun, heatsink ve soğutma ünitesi saat ve sayaç saat yönünün tersine döndürmek olarak hazırız. bu sorunun yapıştırın yüzeyin en arasında ince bir tabaka yayılmasını sağlar. ile başlamak için tüm yüzeyi kaplayan çok fazla ekleme yer bırakır. bu yüzden bu yöntemi tavsiye edilmektedir. yanlışlıkla diğer parçalar üzerine yapıştırın yayılması ile de çok az riskli.

Eğer yeni, emin uzaklıktadır izopropil alkol kullanarak RUB yaptığınız uygulamadan önce bazı eski yapıştırın ilk kaldırmak niyetindeyiz. Ayrıca ovma alkol olarak da bilinir. ve lintless bez kullanın. alkol hızlı bir şekilde, bu mükemmel bir temizleme aracı ve lintless bez veya bez küçük parçacıklar ve işlemcinin yüzeyine takılıyorum won't ne başka size yapıştırın uygulayarak ettiğiniz sağlamak's buharlaşabilmektedir. herhangi bir tortu, whether it's deri yağ, ölü deri, saç, veya keten tiftiği için pastası etkinliğini azaltabilir.

mutlu bina:)

Benim Sistemi: Ezekiel

İşlemci (ler):
Intel Core 2 Duo E6750 2.66ghz
Anakart:
MSI P-35 Neo Combo yongatakımının
RAM hafıza:
2 Gb'lik G. Skill DDR2 800MHz
Grafik Kartı (ler):
BFG NVIDIA GeForce 9800gtx + 512MB
Ses Kartı:
Creative 7,1 ses
Sabit Disk (ler):
160 iş Western Digital SATA sürücü
Optik Sürücü (ler):
ASUS 16x DVD-CD RW COMBO Sürücü
Case / PSU:
CoolerMaster durumda antec Earthwatts 500W
Soğutma:
3x stok 120mm fanlar, 1 stok CPU Fan
Brighthouse Kablo 1MB / s
Monitör (ler):
Samsung 22 inç geniş ekran
İşletim Sistemi (ler):
Windows XP Pro sp2
Old Mart 2008, 02:36 8
Bağış Grubu

büyük kılavuz sizin için bir kaç resim ekleyebilir baharat şeyleri
Old Mart 2008, 16:29 17
Bağış Grubu

Çok iyi kılavuzunda gerçekten.

Bu, sadece benim 7. inşa ve ben ilk öğrendiğim şeylerden biri bitirdiğinizde CPU, CPU soğutucu ve bellek anakartın üzerine önce davanızı içindeki şey uygun kurmaktır söyledikten sonra.

Eğer bir anakart tepsisi bu durumda sizi biraz şans var kaldırılabilir var. Yoksa, ben genellikle, çok masada yumuşak koymak anti-top (eğer yeterince yeterli siz uygun yaklaşık yarım saat için mobo koymak için güvenli ürün nakliye için güvenli benim anakart statik paketleme koymak bileşenleri).

Sadece çok fazla baskı de CPU soğutucu ve RAM montaj geçerli değildir emin olun.

Benim Sistemi: Willy Wonka's Poligon Fabrika

İşlemci (ler):
Core 2 Duo E8500 2x3.16Ghz 1333GHz
Anakart:
Gigabyte GA-EP35 DS3R Soket 775
RAM hafıza:
4GB Micron PC-6400 (800Mhz)
Grafik Kartı (ler):
XFX 8600GT 256MB DDR3 540Mhz
Ses Kartı:
Onboard 7,1 Ses
Sabit Disk (ler):
400GB Samsung / 36GB Raptor (x2)
Optik Sürücü (ler):
Optiarc AD-7200D 20x DVD-RW (x2)
Case / PSU:
Cosmos RC-1000 / Arctic 600W PSU
Soğutma:
Zalman CNPS9700 / Noctura NC-U6
Onboard
Monitör (ler):
Samsung 2232BW 22 "(x2)
İşletim Sistemi (ler):
Win XP (SP2)
Old Mart 2008, 03:57 18
Bağış Grubu

Böyle website.am benim için çok çok teckie değil enuf şey eklemek istiyorum
sadece 2 yapılır hehe oluşturur

www.myPCbuild.piczo.com

Benim Sistemi: P * L * A * Z * M * A

İşlemci (ler):
2.34GHZ overclock! Athlon64 3000 +
Anakart:
Asus
RAM hafıza:
1,50 gig ddr
Grafik Kartı (ler):
256mb pci G-Force
Ses Kartı:
Sound Blaster HD 5,1
Sabit Disk (ler):
1-80GB 1-120gb batı dijital
Optik Sürücü (ler):
Pioneer DVD-RW
Case / PSU:
özel durum ve 650w PSU
Soğutma:
diy soğutucu hava soğutmalı
bakire 50Mbps
Monitör (ler):
Acer 23 "(X233HB)
İşletim Sistemi (ler):
Penceresinin 7 Ultimate
Old Mart 2008, 04:33 18
Bağış Grubu

Alıntı:
Originally Posted by pete21 View Post
Böyle website.am benim için çok çok teckie değil enuf şey eklemek istiyorum
sadece 2 yapılır hehe oluşturur

www.myPCbuild.piczo.com
Vay, o site gibi yerlerde .. olan orta 90s.
"Seni çok o zaman eşimin sistemi gürültülü olan P182 sevilen ve temizlik her türlü ihtiyaç, onu bir aldım. Sonra, ben bir kedi istedim, bir P182 aldım. The P182 bir kedi tek başına değil ancak mükemmel bir satın's. "

Benim Sistemi: 日夏子

İşlemci (ler):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Anakart:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
RAM hafıza:
2GB Patriot Extreme Performansı
Grafik Kartı (ler):
PNY 8800GTS 320MB
Ses Kartı:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Sabit Disk (ler):