![]() |
|
|||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
|
|
Narzędzia wątku |
|
|
|||
|
|||
|
Cześć,
Ja patrząc na budowę nowego komputera w kopalni jest dostawanie nieco zużyty, mam naprawdę nie było, ponieważ patrząc na sprzęt I zbudował ten jeden. I starałem się wokół, ale widzę to Intel / AMD haters, Windows / Linux haters, itp. .. Anyways, I am looking spędzić sporo i udało się z tego bankomatu: XFX nForce 680i SLI SKT 775 Zintegrowany, 8 kanałów audio płyty głównej ATX Intel Core 2 Extreme QX6700 Quad Core (4x2.66Ghz) 8MB Cache 1066FSB OEM Procesor 2x Point of View 8800GTX 768MB DVIx2 TVO PCI-E Karta graficzna 2x Liteon 20x SATA DVD ± RW / RAM Z Beige Black & Silver kant + Nero - Handel 2x Corsair 2GB Kit (2x1GB) DDR2 800MHz/PC2-6400 XMS2 Memory Non-ECC Unbuffered CL4 (4-4-4-12) 2x Maxtor SMT3500630AS 500GB SATAII Twardy dysk 16MB Cache - OEM ZXT Lexa aluminium przypadku temperatury Wyświetlacz LCD Coolermaster RealPower Pro 850W PSU - 6x 12v Rails, 4x PCI-E Złącza, 13.5cm Fan Zalman RESERATOR XT Black Edition Hybrid Liquid Cooling System ***** Anyways, chcę ekspertyzy, np. zmiany osób pozwoliłaby i dlaczego, a także wszelkie niezgodności ludzie mogą sprawdzić, czy istnieją, Dzięki, Gareth |
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
I'll leave ekspertów w celu nadania bardziej szczegółowych odpowiedzi, ale chciałbym powiedzieć 2 rzeczy:
1. Twoja PSU jest prawdopodobnie bardziej skuteczne niż jest to naprawdę potrzebne. 2. I dont know about cen w Wielkiej Brytanii, tutaj, w Japonii cena z QX6700 jest super drogie. Można je zobaczyć na Q6600. Jego znacznie lepiej wycenione i overclocks dobrze. Mam jedną i jego aktualnie wyświetlane na 3.2Ghz bez problemu. Nadzieja jest to przydatne. My System: The Elephant
|
|
|
|||
|
|||
|
Cześć,
W Q6600 jest o wiele tańsze, ale są zauważalne różnice? Czy ktoś wie? Also, I was wondering o PSU, Myślałem, że może zaistnieć konieczność bardziej silne, jak zostanie uruchomiony 2x GeForce 8800 GTX w SLI, może ktoś zweryfikować? |
|
|
||||||||||||
|
||||||||||||
|
Nie ma niezgodności, że mogę zobaczyć. W PSU ocena wygląda dobrze, jak 8800GTX jak dużo soku. I wolisz zanotowały Enermax Galaxy tam zamiast do Coolermaster ale bardziej niż cokolwiek osobistych preferencji.
Cyber czyni dobrym punkcie dotyczące procesora, ale jeśli nie będzie to overclockingu to dobry chip rozważa reszty budowania spec. Jestem ciekaw, dlaczego Zalman though. Jest to duże, drogie, musi być tylko prawo do schłodzenia do najlepszych (tuż nad CPU). I naprawdę nie oferują żadnych korzyści w pojedynczych 120mm wentylator chłodnicy, która może być umieszczona wewnątrz, sprawa wielkości i układu utrzymaniu kursu. Jeśli to było do mnie byłbym Patrząc na Swiftech H20 120 kompaktowych. I'm with you on się cieczy do chłodzenia procesora, a swój quad, ale można zrobić lepiej i taniej, niż Reserator. Zamieniać Maxtor's for Samsung T166 lub Hitachi Deskstars i będziesz złote.
|
|
|
|||
|
|||
|
Cześć,
Dziękujemy za wiadomość z powrotem, mam zmian do cieczy chłodzącej zestaw i dyski twarde. Mam jeszcze w moim umyśle na temat procesora, miałbym nie być w stanie overclockingu z QX6700? a jeśli były, co mogłoby być lepsze, lepiej działać, itp. .. Ponadto, jak ten system będzie działać jako całość, np. czy karty graficzne obsługują wszystkie uchwytu na nich, co mam być lepiej z AMD na wydajność procesora? Nie mam budżetu (jako takich, oczywiście w granicach rozsądku), I want to be my "Dream" komputera, lol. Oto poprawioną listę: XFX nForce 680i SLI SKT 775 Zintegrowany, 8 kanałów audio płyty głównej ATX Intel Core 2 Extreme QX6700 Quad Core (4x2.66Ghz) 8MB Cache 1066FSB OEM Procesor 2x Point of View 8800GTX 768MB DVIx2 TVO PCI-E Karta graficzna 2x Liteon 20x SATA DVD ± RW / RAM Z Beige Black & Silver kant + Nero - Handel 2x Corsair 2GB Kit (2x1GB) DDR2 800MHz/PC2-6400 XMS2 Memory Non-ECC Unbuffered CL4 (4-4-4-12) 2x Hitachi Deskstar 7k500 500GB SATA2 ZXT Lexa aluminium przypadku temperatury Wyświetlacz LCD Coolermaster RealPower Pro 850W PSU - 6x 12v Rails, 4x PCI-E Złącza, 13.5cm Fan Swiftech H20-120 Compact zestaw chłodzenia procesora Dziękujemy za pomoc. Gareth |
|
|
|||
|
|||
|
Cytat:
I'd polecić chodzenie na Q6600 jako Cyber stwierdził jednak na oc'ing, będziesz najprawdopodobniej osiągnąć taki sam, jak ocena z QX6700 rozważywszy FSB's można dotrzeć do napastnika. To nie chodzi o zaoszczędzenie pieniędzy na cpu, to o bang do złotówki. Jasne, w górę-Q6600 jest zablokowane, ale podniesienie mnożnika na CPU nie jest najbardziej korzystny sposób na oc systemu należy powiedział. Otrzymasz najbardziej korzystne zwiększenie FSB, do czego Striker urodził zrobić. Chciałbym tylko 2 karty, jeśli gra wielu gier, które obsługują podwójne karty ustawień, jeśli nie, to jej sensu coraz dwie karty. Kolejnym punktem istnieje, jeśli gra w coś mniej niż 1920x1200 (24 lub 27 "ekran), to również bezcelowe GTX będzie jak nigdy nie zobaczyć, że korzyści z coraz / tych kart (y). A GTS 640MB zajmie upto 1680x1050 wszystko, nawet wtedy podwójnego karty wont naprawdę oferują wszelkie korzyści, nawet w SLI aktywne gry. Czy może pan powiedzieć różnicy między 60 fps na pojedynczej karty do 70 fps na podwójnej karty w tej rezolucji? Wiem, że nie może. Poza tym, jest to minimalna klatek, które są najważniejsze, nic poniżej 25, a gra jest niemożliwe. Dobry wybór na barana, ale nie martw się o opóźnienia. Dolna latencję barana nie daje żadnych korzyści na wyższe ze względu na sposób pamięć jest kontrolowany w Core 2 ustawień. Można szczęśliwie CL5 umieścić w nim i nie widzę żadnej różnicy. Wiem, że nie mają twarde i szybkie budżetu, ale dlaczego odpadów pieniądze? Przyznane CL4 pozwoli złagodzić czas, że bardziej należy oc barana. Również, jeśli budżet zasadniczo wolny można myśleć o 1066MHz barana jako quad pasma są głodni i że budować you'd hate zobaczyć procesora ograniczane. 800MHz nie ograniczać go jako takiego, ale dlaczego nie uzyskać najlepszą równowagę Jeśli masz pieniądze. G Inne niż to, byłbym patrząc w przypadku większych, a więc nie tylko składniki nie są tak szczelnie zapakowane, ale również pomóc powietrza. I'd sugerują otoczenia ciepła w systemie, jeśli budować to wszystko zrobić i powiedział, ma być wysoki. Nie jesteś sam zabójca, ale ja jestem z hater temps. Może zajrzyj na Lian Li V1000. Ale to tylko mnie próbuje się perfectionist.
|
|||
|
|||
|
Hi again,
Dokonałem kilka zmian, mam zmiana karty graficznej (tylko 1 i innej karty), mój ekran 28 "btw. Mam postanowił przeciw SLI w chwili obecnej, ale postęp w grach można łatwo zmienić zdanie. Procesor został zmieniony na co ludzie zalecane (także, czy istnieje różnica między Q6600 i Q6700? + Stepping G0 to, co jest?). Niniejsza płyta główna została zmieniona i dlatego ma RAM i sprawy (I didn 'podobny wygląd przypadku wspomniano, jest jednym mam wybranego lepszej?) Jest to set-up Ja patrząc na atm, więcej zaleceń, aby ten jeszcze bardziej się z bestią? Asus Striker Extreme 680i Intel Core 2 Quad Q6600 rdzenia G0 Stepping (4x2.4Ghz 1066MHz) 8MB cache 1x EVGA 8800 Ultra Superclocked 768MB GDDR3 PCI-E 2x Liteon 20x SATA DVD ± RW / RAM Z Beige Black & Silver kant + Nero - Handel 2x OCZ 2GB Kit (2x1GB) DDR2 1066MHz/PC2-8500 dual-channel SLI ready wydanie 2x Hitachi Deskstar 7k500 500GB SATA2 Coolmaster Black Stacker 832 Coolermaster RealPower Pro 850W PSU - 6x 12v Rails, 4x PCI-E Złącza, 13.5cm Fan Swiftech H20-120 Compact zestaw chłodzenia procesora Thanks again, Gareth |
|
|
|||
|
|||
|
Cytat:
CPU intensywniejszej kod oznacza zmiany (w tym przypadku, GO jest najnowszym) z rdzeniem procesora, z którym została zbudowana. Podczas trwania rynkowego danego procesora będzie serveral zmian. Te zmiany są w zasadzie gdy producent był w stanie poprawić w sprawie niektórych aspektów architektury procesora, czy to napięcie wymagane, cieplnej itp.. Każda rewizja wyraża pismem, a następnie numer pisma zmiana oznacza znaczące zmiany, w których liczba oznacza niewielkie aktualizacje. Również w tym przypadku jest wzmocnienie GO Intel najnowsze zmiany wprowadzone na QX6850. W Q6600 ostatniej rewizji było B3. GO wygląda jak duża poprawa w tej sprawie. W TDP (wersja skrócona; ciepła odpadowego) zmniejszyło od 105w do 95w i termiczne specyfikacji wzrosła od 62c do 71c, czyli CPU zostanie uruchomiony, stabilnie, przy wyższych temperaturach (jeden overclockers marzenie być szczery), to z kolei oznacza można potencjalnie Push więcej napięcia poprzez procesora podczas oc'ing. Nowy stepping GO jest tylko kilka funciaków więcej niż B3 i warto dostawanie w mojej opinii. Podstawową różnicą między 6700 a 6600 jest w stanie przyspieszyć, 66 wynosi 2,4 GHz stanie, z 67 na 2.67ghz stanie. CM's 832 jest awesome przypadku nie wypełnienia strony panelu z wentylatorów 120mm jako materiału wykorzystywanego w bocznych jest cieńszy niż w przypadku reszty. Otrzymasz wiele dreszcz z dużą ilością fanów. W odniesieniu do 8800 Ultra (i moje wcześniejsze komentarze), co jest rozdzielczość ekranu?
|
|||
|
|||
|
1024x768 atm, ale mogą wspierać upto 1080i HD. Ale kiedy włożył na wyższe res atm wygląda głupie, a czasem są rozmyte (Nie wiem, czy ekran lub kart). I obecnie Gainward Golden Sample GeForce 6800 Ultra 256MB AGP 8x. Czy warto być coraz Q6700 extra?
|
|
|
|||
|
|||
|
A to dlatego, you've got a TV LCD, nie są one porównywalne z prawdą TFT monitory PC do wyświetlania treści.
Jeśli planujesz trzymać z tym ekranie nie trzeba kartę wszędzie blisko waleczność z Ultra, GTX lub w tej sprawie. Wynika to z liczby pikseli. Jeśli planujesz oc'ing, trzymać z 6600. Jeśli masz zamiar trzymać z tym na ekranie komputera, trzymać z 6600 (i otrzymać niższą spec'd karty, być może 320mb 8800GTS). Jeśli planujesz zakup wysokiej rozdzielczości monitora (np. Samsung 244T - 24 "1920x1200 res), a nie oc, a następnie uzyskać ultra i 6700.