manji kapital -

Magazine
Go Back   Computer soka > Computer Hardware > General Hardware Chat

Register

Cannot boot from CD - pomoć molim!

Reply

Thread Tools
Old 4 siječnja 2008, 07:44
Novi član grupe

Hello ja sam nova na forumima, nadajući netko može pomoći ...

Neki dan moj laptop (Toshiba equium) pala bez očitih razloga, a sada neće pokrenuti na sve. Odluka nije siguran način rada, a sve to će učiniti je otići na Windows loading screen za nekoliko sekundi, a zatim ga ponovo pokreće ponovo.

Pogledamo dečko je za mene i mi preuzeti ovu datoteku KNOPPIX_V5.1.1CD-2007-01-04-EN.iso na drugo računalo (nadamo se da to znači da je nešto za nekoga!), A zatim ga spremljene na CD-R disk. Promijenjen boot sequence na laptop kako bi to čizma iz CD-a prije nego što hard disk, stavite CD u i ponovno pokretanje i ništa! Njezina i dalje samo radiš točno istu stvar. Može se čuti CD stvaranje buke, ali se ništa ne događa.

Nadam se netko može pomoći kao što mi treba da dođem do datoteka na moj laptop, o, moj bože Mrzim kompjutere!

Kitty x
Old 4 siječnja 2008, 13:48
Zabranjen Group

mabye ur harddrive se pokvario

My System: #

Procesor (i):
Intel P4
Matične ploče:
ECS 915pla2
RAM memorija:
1GB
Grafička kartica (e):
ATI Radeon x1050
Sound Card:
diamond Xtreme 7,1
Tvrdi disk (i):
160GB
Optički pogon (e):
DVD-ROM Combo drive DVD + /-RW
Case / PSU:
antech/x-power585
Hlađenje:
zrak
Network / Internet:
bežični
Monitor (e):
109b6 Philips 19 "CRT
Operacijski sustav (e):
Windows XP
Old 4 sij 2008, 14:46
Donatorska Grupa

Ne možete jednostavno spali file - morate spaliti ga kao image kako bi se boot off to.

My System: 日夏子

Procesor (i):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Matične ploče:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
RAM memorija:
2GB Patriot Extreme Performance
Grafička kartica (e):
PNY 8800GTS 320MB
Sound Card:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Tvrdi disk (i):
80GB + 500GB
Optički pogon (e):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Hlađenje:
4x-120mm Yate šunjalo + 200mm top
Network / Internet:
Qwest
Monitor (e):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operacijski sustav (e):
Windows XP + 7
Old 4 siječnja 2008, 15:15
Donatorska Grupa

Bio cd izgorjeti kao boot CD-a, ako to nije onda kada izgleda za bios boot record on neće naći jedan na cd, a zatim premjestite na sljedeći u boot sekvenca koja je hard disk, a zatim vaš zaglavi u istu petlju kao imate sa svojim laptop u ovom trenutku. Znate li da Knoppix je verzija linux prozora, a ne (samo obložiti ste mislili vaše računalo će se vratiti u normalan)

My System: --

Procesor (i):
Intel 2.4Ghz core 2 quad
Matične ploče:
ACER EG31M
RAM memorija:
2 čeze DDR2 667
Grafička kartica (e):
NVIDIA GeForce 8400GS
Sound Card:
Realtek High Definition Onboard
Tvrdi disk (i):
500gb + 180gb + 250GB SATA 2
Optički pogon (e):
DVD-RW + DVD
Case / PSU:
Case PSU Unbranded i @ 500 Watt
Hlađenje:
Stock
Network / Internet:
Realtek PCI-E gigabite NIC
Monitor (e):
19 "LCD i 15 inčni LCD
Operacijski sustav (e):
Triple boot - Windows Vista Ultimat
Old 5 siječnja 2008, 06:00
Novi član grupe

Hvala momački,

Tako izgleda kao da ja nisam napravio CD pravo, samo sam vukao datoteku u mapu i CD-a kopirati kao što bi inače. Ako netko mogao reći mene pravi način za to onda bi to bilo super. Sve što ste pročitali sugerira da bi trebalo raditi, to je tako fustrating!

Kitty
Old 5 siječnja 2008, 07:50
Donatorska Grupa

Prije nego što troše previše vremena s KNOPPIX disk, to neće vratiti Windows za vas, (samo neka ti oporaviti neke podatke ako si sretan). Još važnije, da li ste dobili sa sustavom Windows Installation diska? ili Recovery Disk kao dobili sa Laptop?.

Le t znati što nas .... ako je to Recovery Disk, postoji svibanj biti opciju Non destruktivno za oporavak, koji će čuvati vaše podatke netaknute.

Također je ovo jedan XP ili Vista?

Ako vi ili vaš b / f znate što radite i želite da se spali KNOPPIX diska ispravno, zgrabite kopiju IMGBurn (freeware) from ovdje: http://www.imgburn.com/ ili ako imate instaliran Nero možete otvoriti datoteku u ISO Nero.

My System: Početna Build

Procesor (i):
64 x 2 AMD Dual Core 5200 + 2.60GHz
Matične ploče:
Asus M2V Rev 1.
RAM memorija:
4GB (3.25gb vidljivo)
Grafička kartica (e):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Sound Card:
5,1 Reatek On-Board
Tvrdi disk (i):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optički pogon (e):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Nečujni
Hlađenje:
Stock
Network / Internet:
10/100 NIC / 20MB Djevice Cable
Monitor (e):
Fujitsu Siemens 22 "TFT BILA
Operacijski sustav (e):
X32/Windows 7 Vista Ultimate x64
Old 5 siječnja 2008, 09:02
Novi član grupe

Hi Phil,
dobro smo knoppix pokrenuti po spremanja datoteke na novu cdr pomoću programa koji se zove ISOrecorder. Sljedeći korak je bio da se ide na root shell tipa "cfdisk" i enter. To je značilo da nam popis svih particija i bili smo riješili odlaskom na one u kojima je NTFS filesystem. Međutim, samo particiju koja je došla do sda1. Tako smo exited cfdisk, onda se vrati u ljusci i kucanog "ntfsfix / dev/sda1" u nadi da bi mogli nešto napraviti. Isključiti i ponovo pokrenuti knoppix laptop bez CD-a, ali još uvijek ista stara priča.

Misli smo dostigli granicu onoga što možemo učiniti sada, shvatila sam kakav je do sada, ali njegova uzimajući previše tehničkih i sada je još važnije krajnje dosadna.

Laptop je Windows XP, ne razmišljam Imam Windowse na disku, ali sam dobio disk recovery ali je nerado ga koristiti kao bf rekao bi to moglo značiti gubljenje podataka. Je li moguće koristiti Knoppix spremanje datoteke (npr. slike i riječi docs) na memory stick ili CD-a prije nego što sam probati recovery disk? Tada ću učiniti ako izgubite podatke na laptop sam podlogom it up?
Old 5 siječnja 2008, 09:50
Donatorska Grupa

Da budem iskren moje iskustvo sa KNOPPIX i Linux je ograničen, tako da nisam najbolja osoba za savjetovati vas o ovom .... možda je netko na tu će se postavljati ili savjetovati.

To bi moglo biti vrijedno pokretanja Recovery disk da vidim ako se ne Destructibe premda postoji mogućnost oporavka, ako je to će biti jednostavan put. Samo budite oprezni da ne klikaju na sve što se može početi potpuni oporavak, ukoliko sigurnosschu natrag van.

Postoji još jedan način spašavajući svoje podatke, te da bi se to maknuti HDD od laptop i stavio ga na USB External Enclosure. To mogu biti spojeni na neki drugi sustav na provući podataka / datoteka.

HTH
Old 5 siječnja 2008, 09:52
Donatorska Grupa

Trebala bih i rekao je, ako je imao originalnih XP diska, vi svibanj moći provesti Popravak sustava.
Old 5 siječnja 2008, 16:55
Donatorska Grupa

Pokušajte booting sa XP CD-a i koristiti mbrfix na konzolu za oporavak.
Reply

Register
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer soka.