rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

CD Drive kwestii na Dell Optiplex SX260, z systemem Windows Professional 2K ...

Reply

Narzędzia wątku
Old 6 października 2008, 05:17
Nowe państwa grupy

Default CD Drive kwestii na Dell Optiplex SX260, z systemem Windows Professional 2K ...

Hi Guys,

Mam nadzieję, że jest właściwym forum!

Ok, po dziwny problem z CD Drive na Dell Optiplex SX260, uruchomienie programu Windows 2000 Professional:

CD Drive jest uznawany przez komputer - ie. to widać na liście w oknie Mój komputer, sprzęt Manager mówi, sprzęt jest zainstalowany i działa poprawnie, a zasilanie do niego - czyli. napęd będzie otwierania / zamykania po naciśnięciu.

Jednak po włożeniu płyty do napędu, to sprawia, że hałas z oczekiwaniami, podczas ładowania CD, ale nigdy nie wystąpią dalej - zamiast trzyma ten sposób i nigdy nie ładuje CD.

Po kliknięciu na dysk w oknie Mój komputer pojawia się komunikat systemu Windows prosi o włożenie płyty do napędu.

Komputer wydaje się być wolne od wirusów według Avast Pro, CCleaner ma ustalone wszystkie kwestie rejestru okazało itp.

Google = no podobny problem w systemie Windows 2000 lol. HELP!

Jestem dość właściwe z komputera, tak czuje, że potrzebuję pomocy teraz od was chłopaki, ponieważ stracił do mnie!

Dzięki

Bogate
Old 6 października 2008, 08:20
Grupa dawcy

Default CD Drive kwestii na Dell Optiplex SX260, z systemem Windows Professional 2K ...

Czy jest to tylko jeden dysk lub kilka dysków?

Może laser wymaga czyszczenia - jeśli tak jest w przypadku Chciałbym tylko polecić coraz innym dysku, ponieważ są one tak tanio kupić to tylko dużo kłopotów elss!

My System: #

Procesor (y):
Intel Q6600
Płyta główna:
MSI P6N SLI V2
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC6400 Corsair
Karta graficzna (y):
XFX Nvidia 8600GTS 512MB
Karta dźwiękowa:
Zintegrowana 8 kanałowy
Hard Drive (s):
Samsung 320GB S-ATA 7200RPM
Optical Drive (s):
LG LightScribe
Case / PSU:
Thermaltake Soprano & Toughpower 750W
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Bezprzewodowe
Monitor (y):
Samsung SyncMaster 931BW 19 "
Operating System (-y):
Windows XP Professional z dodatkiem SP3
Old 6 października 2008, 08:25
Nowe państwa grupy

To z każdą płytę umieścić tam. CD-R, CD-RW, Microsoft Discs, Music CD's etc etc etc

Chciałbym umieścić na innym dysku, ale jest to model, it's weird one - ultra małe itp. szybki rzut oka na stronie Dell nie rzucać jazdy wymiana: (
Old 6 października 2008, 08:34
Grupa dawcy

Uwzględniając szybkie spojrzenie na to, że ma zwykłe dell CD / DVD, jak używają w swoich laptopów - Wiem, że te mamy w szkole, które są podobne również tych dyskach.

I mają wyglądać i czy mogę znaleźć jeden.
Old 6 października 2008, 08:37
Nowe państwa grupy

Ah ok - nie miałem nawet myśli o możliwości to jest laptop drive!

Jeśli masz coś leżące wokół, proszę dać mi znać, mogą być zainteresowani.

Dzięki

Bogate
Old 6 października 2008, 08:48
Grupa dawcy

Po rozglądać Nie mogę znaleźć zamiennych. Najtańszy w serwisie eBay jest około £ 30 inc P & P.
Old 6 października 2008, 08:53
Nowe państwa grupy

Dzięki, będę się na "zatokę.

Twierdzą, że jest rozwiązanie? Urządzenie nie jest dokładnie wart więcej, więc zastanawiasz się, czy to jeszcze warto teraz lol.
Old 6 października 2008, 08:56
Grupa dawcy

I'm not sure to be honest.

Jeśli nie widząc CD wtedy i guess it's something wrong with DVD-ROM i to mój pierwszy punkt połączenia. Lub, jeśli myślimy o uzyskanie nowego komputera w przyszłości tak, to może dostaniesz USB jeden na teraz, a następnie dostać nowy komputer w późniejszym terminie.

Albo, jeśli loacted blisko mnie można pop i mogłem patrzeć.
Old 6 października 2008, 18:16
Grupa dawcy

Jakie są specyfikacje na komputerze? ile w przyszłości będzie coraz nowe? honeslty nawet nowing widowisko i mogliby powiedzieć, że warto but thats just me Cause I love mieć ton starych komputerów pracujących w domu (ale ja i żadna nie musi więcej !!!!!)

My System: ubr gier komputerowych

Procesor (y):
q6600 G0 @ stanie schłodzić AC zamrażalni
Płyta główna:
gigabajt ep45 ds3r
Pamięć RAM:
2GB DDR2 800
Karta graficzna (y):
4870 1gb
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
160GB 7200rpm ide
Optical Drive (s):
DVD-ROM combo DVD + /-RW
Case / PSU:
modded + malowane przypadku w / 1kw Antec
Chłodzenie:
2 120mm wentylatory 4 wentylatorów 80mm i hdd
Sieć / Internet:
podwójnego gigabajt Lan
Monitor (y):
24 "Acer
Operating System (-y):
Windows XP
Old 8 października 2008, 08:57
Grupa dawcy

Just another myśli - są wszystkie sterowniki aktualne do napędu CD?
Reply

Register

Zakładki