по-малко капитал

Magazine
Go Back   Компютърна сок > Компютърен хардуер > Общи Хардуер Чат

Register

Обща хардуерни проблеми Често задавани въпроси

Reply

Нишка Инструменти
Old 7 октомври 2008, 23:09
Номер на групата

Default Обща хардуерни проблеми Често задавани въпроси

Повечето проблеми с нови изгражда слезе до няколко лесни грешки. Ето някои съвети за това как да се определят най-често такива.

Моят компютър отново в средата на игри О, не сега аз трябва да победят тези роботи тип с ракети българско отново помогне

Ти купи лошо PSU. В PSU пазар е гадно, и това е всъщност доста лесно да се направи. Този списък е доста добра за проверка, ако имаш crappy, но наистина корсар 450s са много евтини, така фиксиране това не бива да бъде прекалено скъпо. Добър PSUs са големи инвестиции, както можете да ги използвате завинаги, докато нещата все още работят на електроенергия, които те вероятно ще се за известно време.

Моят компютър е beeping и събужда всички и техните котки са meowing, а някои дори са woofing и е ужасно

Знака Сигнал може да означава много неща. Най-добрата част около издава сигнал е, че имате високоговорител, защото повечето случаи не са високоговорителите повече. Този говорител ще ви позволи да състави много интересна старост timey medleys по него и да претендирате, че използвате MS-DOS през 1995 г., или може би са в много лошо филм за видео игри с много издава сигнал и boops или нещо такова.

Но не можеш да направиш, че просто още като вашият компютър не работи! Така че, опитайте четене този завладяващ статия относно сигнала кодове. Проверете вашия BIOS да видите каква част заглавието не трябва да се търси най - повечето използвате НАГРАДА BIOS, но тя е различна в различните части на производителите.

Когато натиснете бутона на захранването на компютъра ми, че не стартира

Много хора правят грешката да мислиш, че те трябва да винт дънната си в случая. Това не е добра идея, така че много други хора правят грешката да им никога не завинтване дънната в случай, и то борби вътре, защото на инерция на вентилатора на процесора се върти и че руините всичко.

Да не бъде един от тези хора. Използвайте тези духови standoffs, което дойде със случая, и / или дънната платка, фигура, ако съответното винтове се към ред на дънната платка, както и стик за standoffs в тези дупки. Този начин, проводими винтове или bumps на дънната платка, няма да предизвика късо съединение от случая. Обикновено това не е голяма работа, но провери за хардуерна повреда.

И накрая, винаги можете да проверите силата превключвате самото свързване на заглавките на дънната платка, където властта преминаване кабел отива чрез поставяне отвертка между двете. Това е 100% сигурно.

Аз виждам странни цветове или деформиран нещата на екрана, когато се играят игри. Понякога виждам Дева Мария в тях. Аз просто искам да раздухат нещата без Божията намеса, освен ако не е, че прави нещата взриви по-добре в този случай това ще бъде страхотно

Те се наричат артефакти и те означават, че вашата видео карта се откриват нови и интересни факти за дългосрочно мъртви цивилизации. Това може да означава няколко неща: вашата видео памет е лошо, или вашето захранване е лошо и аз не се шегувам за това, защото вие никога не трябва да виц за захранвания. Трябва да RMA вашата графична карта, тъй като той е по-вероятно е, но ако имате друг захранващ удобен отида напред и опитайте тази първа.

Аз съм се опитват да заключите в LGA775/Core 2 Duo процесор. Боя се да изискват Incredible мечка.

Връщане в Pentium 4 дни имаше нещо наречено нулева вмъкване сила гнездо. Сега е наречен "дяволски много вмъкване сила" гнездо. Уверете се, че процесора е облицована конфигуриран правилно. Ако е, да преодолеят страха си от чупене наистина скъпите неща и натиснете този лост, както твърди, колкото можете.

След това е предвидена давай и натиснете го отстрани да го заключите и сложи heatsink Включено. Забавлявайте лигавицата на тласък закрепване, тъй като това е толкова лошо. Не забравяйте, че стрелите не значи нищо, ако сте поставяте само ако сте го дърпа, така игнорирай ги. Лесният начин да направите това е да се направи pushpins диагонално, така равна сила се прилага в гнездото.

Не мога обувка с една пръчка на памет, но не и две / съм се BSODs.

Това може да означава много неща. Винаги трябва да проверите вашата памет на запасите напрежение изисквания, за да видя какво напрежение трябва да се пуска по дънни платки, тъй като често ще undervolt им и да причини всякакви проблеми (виж списък по-долу). Ако всичко останало не успее, може да опитате memtest86.

Ново строителство Чеклист:

СЛУЧАЙ PREP:
[] Фактура проверяват всички части осчетоводени
[] Електростатични китката лента / заземен самостоятелно по делото или PSU.
[] Инсталирани захранване в случай.
[] Уредила мрежата мозък да предоставят лесен на земята по време на завършеност (докосвайте PSU често)
[] Инсталиран на всички твърди дискове, оптични дискове и други предния панел устройства.
[] Включен в SATA данни кабели на тези дискове, оставете обесване, докато дънната платка е включен в
[] Инсталирали тънки алуминиеви табела "I / O щит" за дънната платка

MOTHERBOARD ПОДГОТОВКА:
[] Премахнато пластмаса, покриващи на процесора и дънната платка гнездо. Откачам мандало на гнездото.
[] Поставен CPU в гнездото, като се проверяват стрелката посока (то върви само по един начин!). Не пипай или долната или горната част на процесора.
[] Понижава метъл гнездо покриват, избута наистина трудно за мандало и да се отстрани за осигуряване на процесора.
[] Монтирани heatsink с всички четири тласък пина.
[] Уредила CPU_FAN заглавна за охладител на вентилатора
[] Инсталирана памет в двойна-канална конфигурация (ако е приложимо)

MOTHERBOARD INSTALLATION:
[] Намерил винт дупки, съответстващи на дънната ми по случая & standoffs поставени в тези дупки.
[] Поставен дънната в случая и прецака в standoffs
[] Инсталирана графична карта.
[] Инсталирани периферни карти (звук, мрежа и т.н.)
[] Уредила 24 пинов ATX конектора на дънната платка от PSU
[] Уредила 4 CPU пинов конектор на дънната платка от PSU
[] Уредила 6/8/multiple пинов конектор за графична карта от PSU
[] Уредила власт, нулиране, HDD LED и т.н. заглавките на дънната платка
[] Уредила случай феновете на дънната заглавките (ако е приложимо)
[] Уредила USB / FireWire / аудио предния панел заглавките

КАБЕЛ ЗА УПРАВЛЕНИЕ:
[] Уредила данни кабели от HDD / оптични дискове
[] Уредила мощност кабели за HDD / оптични дискове
[] Уредила мощност кабели за случая фенове (Запомнете MOLEX може Daisy верига!)

/! \ Когато се колебаете PULL EVERYTHING OUT на делото и PUT YOUR MOTHERBOARD W / CPU, един жезъл на RAM, графична карта И ЗА картонена кутия или NON-проводими повърхност и CHECK IT THERE /! \
"Аз обичам P182 толкова много, че когато жена ми система е всички шумни и всички необходими видове почистване, Купих си един. Тогава, когато аз искам котка, аз купих P182. За P182 не е котката по себе си, но той все още е една отлична покупка. "

Моята система: 日夏子

Процесор (и):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Дънната платка:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
RAM памет:
2GB Патриотичния Екстремни Ефективност
Графична карта (и):
PNY 8800GTS 320MB
Звукова карта:
Звук Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (и):
80GB + 500GB
Оптично устройство (а):
2x SATA
Дело / PSU:
ANTEC 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Охлаждане:
4x 120 мм Yate-гмуркач + 200 mm нагоре
Мрежа / Интернет:
Qwest
Монитор (и):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Операционна система (и):
Windows XP + 7
Old 8 октомври 2008, 16:35
Номер на групата

Много добро ръководство, както винаги Carbon, Вие rearly да прекарват много време на тези решения. + коцкар

Моята система: Първо OC

Процесор (и):
Intel E2180@2.85
Дънната платка:
Гигабайт GA-P35-DS3L
RAM памет:
2x1GB OCZ PC2-9200 жетваря CL5
Графична карта (и):
Gainward ATI 3850
Звукова карта:
на борда
Hard Drive (и):
120GB SEAGATE Barracuda 7200,7
Оптично устройство (а):
Hitachi DVD-ROM GD-2500
Дело / PSU:
Корсар VX450
Охлаждане:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Мрежа / Интернет:
на борда / мнение 10Meg девице кабел
Монитор (и):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Операционна система (и):
XP Home
Old 8 октомври 2008, 17:01
Номер на групата

Много добро ръководство, " Трябва да разпространи някои репутация около, преди да го Carbon отново. "
Арго + представител ти така и оценени 5 / 5 звезди
Old 9 октомври 2008, 00:52
Номер на групата

Благодаря ти, тъй като може да кажете вероятно от последния въпрос ли да сложите чеклист за софтуер и BIOS конфигурации, но забравих.

Ако приемем Вашата изграждането на всички много добре:

[] BIOS до дата (имайте предвид, че вие не можете да направите това, без достъп до интернет)
[] Проверени RAM напрежение, настроено на каквото иска RAM (виж опаковката)
[] Поставям RAM клиенти "на това, което са оценени (да не са я AUTO!)
[] FSB / процесора скорост е това, което се оценява на кутията
[] OS инсталиран
[] Дънната инсталирани драйвери (Сега би трябвало да имат достъп до Интернет чрез USB / Ethernet)
[] Последно видео карти инсталирани драйвери (използване на мрежата, а не тези на CD)
[] Периферна PCI инсталирани драйвери за устройства (виж по-горе)

В този момент можете да започнете натоварването го с вашия софтуер и такива. Ако искате да деление на устройството, двойствен обувка, забъркваш с bootloader, каквото и сега е моментът да го направите.
"Аз обичам P182 толкова много, че когато жена ми система е всички шумни и всички необходими видове почистване, Купих си един. Тогава, когато аз искам котка, аз купих P182. За P182 не е котката по себе си, но той все още е една отлична покупка. "
Old 23-ти ноември 2009, 10:02
Новите държави Група

Default Re: Обща хардуерни проблеми Често задавани въпроси

много хубаво ръководство за начинаещи Carbon, в крак!
Reply

Register

Маркери

Подобни Конци
Нишка Нишка Начално Форум Отговори Последно мнение
Bluetooth хардуерни проблеми Paul4763 В мрежа, модеми & VoIP 7 23-ти октомври 2009 г 12:43
Проблеми Начално зареждане Windows След майор Хардуер Промяна shuabert Windows операционни системи 18 3-ти октомври 2009 година 14:37
Инсталиране проблеми ... е свързан с моя хардуер? lynxafc Процесори, дънни платки & RAM 9 8 януари 2008 13:52
Хардуер изисквания / Графичен проблеми lloydwoodford91 Графика на карти & Монитори 2 13 Дек 2007 05:17
Хардуерни проблеми insertfunds Процесори, дънни платки & RAM 2 17-ти септември 2007 16:32
Нишка Инструменти

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Компютърни сок.

Осъществено от vBulletin ® Copyright © 2000 - 2009 Jelsoft предприятия ООД SEO от vBSEO © 2009, Crawlability, Inc