manji kapital -

Magazine
Go Back   Computer soka > Computer Hardware > General Hardware Chat

Register

Common hardverski problemi FAQ

Reply
Thread Tools
Old 7. listopad 2008, 23:09
Donatorska Grupa

Default Common hardverski problemi FAQ

Većina problema s novim gradi sići na nekoliko jednostavnih pogrešaka. Evo nekoliko savjeta o tome kako riješiti uobičajene one.

Moj ponovnog pokretanja računala u sredini igre Oh no sad sam da tuku da robot Gvido sa lansiranje raketa opet pomoć

Ste kupili loše PSU. The PSU tržište sisanje i to je zapravo prilično jednostavan za napraviti. Ova lista je prilično dobar za provjeru ako je dobio jedan jebani ali stvarno je gusar 450s su stvarno jeftini tako popravljanja ovog ne bi trebalo biti preskupo. Dobro PSUs su velika ulaganja kao i možete ih koristiti zauvijek, sve dok stvari ipak pokreću na struju, koji su vjerojatno će za neko vrijeme.

Moj računalo je beeping i buđenja gore svi i njihove mačke su meowing i neki su čak woofing i to je strašno

Beeps može značiti mnogo stvari. Najbolji dio o beeps je da imate govornika, jer većini slučajeva nemaju govornici više. Ovaj zvučnik će vam omogućiti da sastavite mnogo zanimljivih starih-timey medleys i pretendirati na to da koristite MS-DOS-u 1995 ili možda se nalazite u vrlo lošem filmu o video igrama sa puno beeps i boops ili nešto.

Ali ti ne mogu to učiniti samo još kao vaše računalo ne radi! Pa pokušajte čitanje ovaj fascinantan članak na bip koda. Provjerite svoje BIOS vidjeti što zaglavlje sekcije trebate biti obličje at - najviše koristiti AWARD BIOS, ali se razlikuje diljem proizvođača.

Kad pritisnete power gumb na moje računalo ga ne pokrene

Mnogi ljudi čine pogrešku mišljenja da vijak njihove matične ploče u slučaju. To nije dobra ideja, tako i mnogi drugi ljudi napraviti grešku i nikad screwing njihove matične ploče u slučaju rebounds iznutra i to zbog zamah CPU fan predenje i da ruąevine sve.

Nemojte biti jedan od tih ljudi. Koristite one standoffs mjedi koja je s predmeta i / ili matična ploča, odgonetnuti gdje se vijcima se postroje na matičnoj ploči i staviti na standoffs tih rupa. Na taj način, u vodljivi vijaka ili bumps na matičnoj ploči neće uzrokovati kratki spoj off slučaj. Obično to nije velika stvar, ali provjerite hardverske štetu.

Konačno, uvijek možete provjeriti moć prebaciti sama po povezivanju zaglavlja na matičnoj ploči, gdje se moć prebaciti kabel ide stavljajući jedan odvijač se između dva. Ovo je 100% siguran.

Ja sam gledajući čudno obojen ili deformiran stvari na zaslonu kada igrate igre. Ponekad vidim Djevice Marije u njima. JA pravedan ištanje to raznijeti stvari bez božanske intervencije, osim ako to čini napuhati stvari bolje u tom slučaju da bi se veliki

One se nazivaju artefakata i oni znače da Vaše video kartice otkrivajući nove i zanimljive činjenice o dugo mrtav civilizacije. To može značiti nekoliko stvari: Vaš video memorije je loše, ili Vaše napajanje je loš, a ja nemam za taj vic jer se ne bi nikada vic o power supplies. Trebali RMA vaše grafičke kartice, kao što je više vjerojatno da, ali ako imate drugi napajanje baratanje ići naprijed i pokušati da prvi.

Ja sam težak to zaključati u LGA775/Core 2 Duo procesora. Bojim se da je potrebna Nevjerojatno Hulk.

Natrag na Pentium 4 dana postojala je stvar zove umetanje nula snagu utičnicu. Sada je naziva "pakao od puno ubacivanja sile" utičnicu. Provjerite da li je CPU postrojilo se ispravno. Ako je, prevladati vaš strah od lomljenja stvarno skupe stvari i gurnuti dolje da polugom kao tvrdo kao možete.

Nakon što je dolje ići naprijed i gurnuti ga u stranu za zaključavanje i stavite ga na vaš heatsink. Zabavite se podstava na guranje igle, jer to je samo kao loše. Zapamtite, strijela ne znači ništa ako si umetanja, samo ako si vučenje Internet vanjska strana, tako da ih zanemariti. Najlakši način da to učinite je da učine pushpins dijagonalno jednaka snazi tako da se primjenjuje na utičnicu.

Ja mogu boot sa jednom stick memorije, ali ne i dvije / Ja sam uzimajući BSODs.

To može značiti mnogo stvari. Trebali biste uvijek provjeriti svoje memorije's zaliha napon zahtjevima vidjeti što napon trebao bi raditi na matičnim pločama, jer će ih i često undervolt uzrok svih vrsta problema (vidi popis dolje). Ako je sve ostalo ne uspije, možete pokušati memtest86.

NOVO izgraditi za provjeru:

Prep PREDMET:
[] Invoice provjeriti, obračunati u svim dijelovima
[] Elektrostatski manžeta / potkrepljene samouprave na slučaj ili PSU.
[] Installed napajanje u slučaju.
[] Upecan up kabel mains pružiti lak izgraditi tijekom uzemljenje (dotaknuti PSU često)
[] Installed sve hard diskove, optičke pogone i druge na prednjoj ploči uređaja.
[] Priključen na SATA kablove za ove podatke diskovi, ostavite vješanje dok je priključen na matična ploča
[] Instalirali tankih aluminijskih ploča "I / O štit" za matične ploče

Matična ploča PRIPREME:
[] Odstranjena plastični pokrivač na CPU i matičnu ploču socket. Unhooked reza na utičnicu.
[] CPU Stavimo u utičnicu, nakon što provjeri smjeru strelice (to ide samo u jednom smjeru!). Nije ni dotaći dno ili vrh CPU.
[] Spušteni metalni fasung pokriće, gurnula na stvarno teško reza, a na stranu to secure CPU.
[] Montirano heatsink sa sve četiri guranje igle.
[] Upecan up CPU_FAN header za hladnjak i ventilator
[] Installed memorije u dual-kanalni konfiguraciju (ako je primjenjivo)

Matična ploča UGRADNJA:
[] Pronađeno vijak rupa odgovara mom slučaju na matičnoj ploči i staviti standoffs u ove rupe.
[] Stavimo matična ploča, u slučaju i pijan u standoffs
[] Installed grafičke kartice.
[] Installed periferne kartice (zvuk, mreža, itd.)
[] Zakačen do 24 pin ATX konektor za matičnu ploču iz PSU
[] Upecan up 4 pinski CPU konektor na matičnoj ploči od PSU
[] Upecan 6/8/multiple up pin konektor za grafičke kartice iz PSU
[] Upecan up power, reset, LED HDD, etc zaglavlja na matičnoj ploči
[] Upecan slučaju navijače da se matična ploča zaglavlja (ako je primjenjivo)
[] Upecan up USB / FireWire / audio na prednjoj ploči zaglavlja

CABLE UPRAVLJANJE:
[] Upecan se podaci iz kabeli HDD / optički pogoni
[] Zakačen na vlast kabeli HDD / optički pogoni
[] Upecan vlast kabeli za slučaj obožavatelja (sjetite se krasuljak molex-chain!)

/! \ Ako ste u dvojbi Vuci SVE IZ predmeta i staviti matična ploča W / CPU, jedno drvo RAM, i grafika kartice na Karton BOX ILI NON-vodljivi površine i CHECK IT POSTOJI /! \
"Ja ljubio P182 toliko da, kada je moja supruga je sustav bio glasan i sve potrebne sve vrste čišćenja, kupila sam joj jedan. Zatim, kada sam htjela mačku sam kupio P182. The P182 nije mačka po sebi, ali to je još uvijek odličan kupiti. "

My System: 日夏子

Procesor (i):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Matične ploče:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
RAM memorija:
2GB Patriot Extreme Performance
Grafička kartica (e):
PNY 8800GTS 320MB
Sound Card:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Tvrdi disk (i):
80GB + 500GB
Optički pogon (e):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Hlađenje:
4x-120mm Yate šunjalo + 200mm top
Network / Internet:
Qwest
Monitor (e):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operacijski sustav (e):
Windows XP + 7
Old 8. listopad 2008, 16:35
Donatorska Grupa

Vrlo dobar vodič kao i uvijek Carbon, vi rearly učiniti puno potrošiti svoje vrijeme izrade ove. + rep

My System: Prvo OC

Procesor (i):
Intel E2180@2.85
Matične ploče:
Gigabajt GA-P35-DS3L
RAM memorija:
2x1GB OCZ PC2-9200 žetelac CL5
Grafička kartica (e):
Gainward ATI 3850
Sound Card:
na brodu
Tvrdi disk (i):
7200,7 SEAGATE BARRACUDA 120GB
Optički pogon (e):
Hitachi DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Gusar VX450
Hlađenje:
AC Pro freezer7, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Network / Internet:
na brodu / navodno 10Meg djevičansko kabel
Monitor (e):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operacijski sustav (e):
XP Home
Old 8. listopad 2008, 17:01
Donatorska Grupa

Vrlo dobar vodič " Morate širiti neke ugled pred oko davanja ga Carbon ponovno. "
Cant ti rep + pa sam ocijenjeno 5 / 5 zvijezdica
Old 9. listopad 2008, 00:52
Donatorska Grupa

Hvala, što ćete vjerojatno reći iz zadnje pitanje da li staviti kontrolna softver za konfiguraciju BIOS-a kao i već zaboravili.

Pretpostavljiv izgraditi vaš je sve dobro i dobro:

[] BIOS ažurnost (imajte na umu da ne možete to učiniti bez pristupa internetu)
[] Provjereno napon RAM, postavite na što god želi RAM (vidi: pakiranju)
[] Set RAM vrijeme za ono što su ocijenjeno (nemam ga na AUTO!)
[] FSB / brzina procesora je ono što je ocijenjeno na kutiji
[] OS instaliran
[] Matična ploča instalirane upravljačke programe (Sada bi trebali imati pristup Internetu preko USB / Ethernet)
[] Najnoviji video kartice instalirane upravljačke programe (koristite net, a ne one na CD-u)
[] Perifernog PCI instalirane upravljačke programe uređaja (vidi gore)

U tom trenutku možete započeti učitava ga sa svojim softverom i takva. Ako želite particionirati disk, dual boot, nered sa bootloader, što god sad je vrijeme da to napravite.
"Ja ljubio P182 toliko da, kada je moja supruga je sustav bio glasan i sve potrebne sve vrste čišćenja, kupila sam joj jedan. Zatim, kada sam htjela mačku sam kupio P182. The P182 nije mačka po sebi, ali to je još uvijek odličan kupiti. "
Unread Danas, 10:02
Novi član grupe

Default Re: Zajednička Hardverski problemi FAQ

jako lijepo vodič za novorođen Carbon, čuvaj se!
Reply

Register
Thread Tools

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer soka.