rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Często problemy ze sprzętem FAQ

Reply

Narzędzia wątku
Old 7 października 2008, 23:09
Grupa dawcy

Default Często problemy ze sprzętem FAQ

Większość problemów z nowymi buduje zejdź do kilku proste błędy. Oto kilka porad, w jaki sposób ustalić najczęściej spotykane.

Moje ponowne uruchomienie komputera w środku gry oh no teraz mam pobić, że robot facet z wyrzutni rakietowej ponownie pomóc

Zakupu zły PSU. W PSU sucks rynku i to jest rzeczywiście bardzo proste do zrobienia. Ta lista jest bardzo dobra dla sprawdzenia, czy Masz crappy, ale naprawdę Corsair 450s są naprawdę tanie ustalania tak nie powinno to być zbyt kosztowne. Dobre PSUs są ogromne inwestycje, jak można ich używać zawsze, tak długo, jak długo to jeszcze poruszają się na energii elektrycznej, które prawdopodobnie będzie przez jakiś czas.

Mój komputer jest sygnał i budzenie wszystkich kotów i ich meowing a niektóre są nawet woofing i to straszne

Brzęczenie może oznaczać wiele rzeczy. Najlepsze strony o sygnały, że masz głośników, ponieważ większości przypadków nie ma już głośników. Ten głośnik pozwala komponować wiele ciekawych starych timey medleys na nim i udawać używasz systemu MS-DOS w roku 1995 czy może są w bardzo złych filmów wideo o grach z partii sygnały i boops czy coś.

Ale nie można robić jeszcze w komputerze nie działa! Więc próby czytania tego fascynującego artykuł na sygnał kody. Sprawdź BIOS, aby sprawdzić, co nagłówek sekcji powinno być patrząc na - najbardziej używać AWARD BIOS, ale różni się bardzo w poszczególnych producentów.

Kiedy nacisnąć przycisk zasilania na moim komputerze nie rozpocznie

Wielu ludzi popełnia błąd myślenia, że powinny one śrubę płyta w ich przypadku. To nie jest dobry pomysł, tak wielu ludzi popełnia błąd w ich nigdy śrubowania w przypadku płyty głównej i rebounds wewnątrz ze względu na dynamikę przędzenia wentylatora procesora i wszystko psuje.

Nie jest jedną z tych osób. Użyj tych standoffs mosiądz, które pojawiły się tą sprawą i / lub płyty głównej, dowiedzieć się gdzie są wkręty do linii na płycie głównej, a także przyklejenia standoffs tych otworów. To sposób, przewodowego lub bumps śrub na płycie głównej nie spowoduje zwarcie off sprawy. Zazwyczaj nie jest to wielka sprawa, ale sprawdzić, czy uszkodzenie sprzętu.

Wreszcie, można zawsze sprawdzić zasilania przez łączące się nagłówki na płycie głównej, w którym kabel zasilania jest przez umieszczenie w śrubokręt między tymi dwoma. To jest w 100% bezpieczny.

Ja widzę dziwne kolorowe lub zniekształcona rzeczy na ekranie podczas odtwarzania gier. Czasem widzę w nich Marii Panny. Chcę tylko cios rzeczy bez Bożej interwencji, chyba że czyni to cios lepsze w tym przypadku, że będzie wielki

Są to artefakty i oznacza, że karta graficzna jest odkrywanie nowych i interesujących faktów o długich martwych cywilizacji. Może to oznaczać kilka rzeczy: twoje pamięci wideo jest złe, albo zasilacz jest zły i nie mam na żart, że z powodu nigdy nie powinno się żartować na temat zasilaczy. Należy RMA karty graficznej, jak to bardziej prawdopodobne, ale jeśli masz inne źródło energii przydatny do wypróbowania tego pierwszego.

Ja próbuje zablokować w LGA775/Core 2 Duo. I strach I wymagają Incredible Hulk.

Powrót na Pentium 4 dni nie było rzeczą zwane zero wstawiania życie gniazda. Teraz nazywa się "piekło wiele wstawiania życie" gniazda. Upewnij się, że procesor jest liniowane się poprawnie. Jeśli tak jest, przezwyciężyć swój strach przed łamiącym naprawdę drogie rzeczy i nacisnąć dźwignię w dół, że tak trudne, jak możesz.

Gdy jest już w dół i wciśnij ją na bok, aby zablokować go i umieścić na Radiator. Baw się wykładzina Push szpilek, ponieważ jest to tak źle. Pamiętaj, że strzałki nie oznacza nic, jeśli wprowadzenie, tylko jeśli pociągnięcie go, aby je zignorować. Najprostszym sposobem osiągnięcia tego jest to pinezki ukośnie tak równe życie jest stosowany w całej gniazda.

I można uruchomić z jedną trzymać pamięci, ale nie dwa / I am getting BSODs.

To może oznaczać wiele rzeczy. Należy zawsze sprawdzić swoją pamięć w stanie napięcia wymagania, aby zobaczyć jakie napięcie powinno działać na płytach głównych, gdyż często undervolt ich przyczyną wszelkich problemów (patrz poniżej checklist). Jeśli wszystko inne zawiedzie, można spróbować memtest86.

NOWE BUDUJ KONTROLNEJ:

CASE PREP:
[] Faktura zaznaczone, wszystkie części stanowiły
[] Elektrostatyczne nadgarstka zespół / uziemionego siebie lub w przypadku PSU.
[] Zainstalowane zasilanie do sprawy.
[] Hooked się przewód zasilania w celu zapewnienia łatwego uziemienia podczas budowania (dotykaj PSU często)
[] Installed wszystkich dysków twardych, napędów optycznych i innych panelu urządzenia.
[] Podłączone kable SATA danych do tych dysków, zostaw powieszenie jest podłączony do płyty głównej w
[] Installed cienkiej aluminiowej tablicy "I / O tarczy" do płyty głównej

MOTHERBOARD PRZYGOTOWANIE:
[] Usunięto z tworzyw sztucznych na pokrycie gniazda procesora i płyty głównej. Unhooked na zatrzask gniazda.
[] Placed procesora w gnieździe, po sprawdzeniu przez strzałkę kierunku (to jest tylko w jeden sposób!). Nie dotykaj ani dolnej lub górnej procesora.
[] Obniżyli metalowe gniazda okładka, nalegaliśmy naprawdę ciężko na zatrzask i do boku, aby zapewnić procesora.
[] Zamont Radiator z wszystkich czterech push pins.
[] Hooked up CPU_FAN nagłówek's wentylatora chłodnicy
[] Installed pamięci dual-channel konfiguracji (jeśli dotyczy)

MOTHERBOARD INSTALACJA:
[] Znaleziono śrubę otwory odpowiadające mojej płyty głównej w przypadku standoffs i umieścić w tych otworów.
[] Placed w przypadku płyty głównej i śrubami do standoffs
[] Zainstalowanych kart graficznych.
[] Installed peryferyjne karty (dźwięk, sieć, itp.)
[] Hooked maksymalnie 24 pinowe złącze do płyty głównej ATX z PSU
[] Hooked maksymalnie 4 pinowe złącze procesora do płyty głównej z PSU
[] Hooked up 6/8/multiple pin złącze do karty graficznej z PSU
[] Hooked do zasilania, reset, HDD LED, itp nagłówki na płycie głównej
[] Hooked up przypadku wentylatorów do płyty głównej nagłówków (jeśli dotyczy)
[] Hooked na USB / FireWire / audio panelu nagłówków

CABLE MANAGEMENT:
[] Hooked danych kable z HDD / napędów optycznych
[] Hooked do zasilania kable do HDD / napędów optycznych
[] Hooked do zasilania kable przypadku wentylatorów (pamiętaj MOLEX może daisy-chain!)

/! \ W przypadku wątpliwości PULL OUT OF EVERYTHING sprawy i PUT YOUR MOTHERBOARD W / CPU, ONE STICK RAM, Karta graficzna I NA POLE LUB TEKTURY NON-przewodowego powierzchni i sprawdź go tam /! \
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 8 października 2008, 16:35
Grupa dawcy

Bardzo dobry przewodnik jak zawsze węgla, można rearly nie spędzają dużo swojego czasu dokonywania tych. + rep

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 8 października 2008, 17:01
Grupa dawcy

Bardzo dobry przewodnik " Musisz się wokół niektórych Reputation przed podaniem go do węgla ponownie. "
Cant + rep you so i ocenę 5 / 5 ilość gwiazdek
Old 9 październik 2008, 00:52
Grupa dawcy

Dzięki, jak można prawdopodobnie powiedzieć od ostatniego pytania mi chodziło umieścić checklist oprogramowania i konfiguracji BIOS-u, jak dobrze, ale zapomniałem.

Zakładając swój zbudować wszystko dobrze i dobra:

[] BIOS aktualne (należy pamiętać, że nie można to zrobić bez dostępu do internetu)
[] Sprawdzone napięcia pamięci RAM, aby ustawić niezależnie chce RAM (patrz opakowanie)
[] Ustaw taktowania pamięci RAM, w jakim są oceniane (nie ma go na AUTO!)
[] FSB / szybkość procesora jest to, co jest oceniane na polu
[] OS zainstalowany
[] Zainstalowane sterowniki płyty głównej (powinno się mieć dostęp do internetu przez USB / Ethernet)
[] Najnowsze sterowniki karty graficznej (korzystanie z sieci, nie te, na płycie CD)
[] Peryferyjne urządzenia PCI sterowniki (patrz wyżej)

W tym momencie można rozpocząć ładowanie go z oprogramowaniem i takie. Jeśli chcesz utworzyć partycję na dysku, podwójny rozruch, bałagan z bootloadera, niezależnie teraz jest czas, aby to zrobić.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Old 23 listopada 2009, 10:02
Nowe państwa grupy

Default Re: Często problemy ze sprzętem FAQ

bardzo miły przewodnik dla początkujących węgla, keep up!
Reply

Register

Zakładki