![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Hi guys, W niedalekiej przyszłości zamierzam mieć komputer (albo małe lappie lub desktop), które na zawsze, zarówno dla celów służbę (np. e-mail lub www, prawdopodobnie), a także szybki dostęp do "sieci. Jednak czuję się nieco sumienia na fakt, że rachunki za energię elektryczną idą w górę, więc to, co jest najbardziej energooszczędny 2GHz komp? Nie mam nic przeciwko, jeśli jest to lappie lub grupy składników, tylko tak długo, jak to sucks najmniej kwotę sok! Cheers jednego i wszystkich |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Szczerze mówiąc nie ma będzie znacznie między maszynami, nie warto martwić się o $ $ $ mądry anyway.
| |||
| |||
| To dziwne, usłyszałem, że nowe 45nm chipy zużywane mniej energii, a ja wiem, że zintegrowane Gfx = mniej energii zbyt ... Czy mówiąc to nie ma wpływu na to, że dużo? I nie czytać statystyk, więc nie wiem szczerze |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Jak powiedział Dave, masz mało prawdopodobne, aby zobaczyć wiele różnica w rachunków za energię elektryczną. Ale jeśli naprawdę chce oszczędzać energię, złapał 250-300W PSU, targu 45nm jak 8200, a płyta micro-ATX z grafiką na pokładzie (np. this). Jeśli cokolwiek będzie ona o wiele spokojniejsza, a ponieważ jest mały, możesz trzymać ją w dowolnym miejscu. Stałym, jeśli możesz sobie pozwolić na to, jak dobrze, to pomoc dla serwera stuff i być bardziej efektywne energetycznie i cichsza. Naturalnie, może to być trochę spendy dla próbuje zaoszczędzić na energii elektrycznej, rachunki;) Moja propozycja jest zamiast kupić używane starsze i używania go jako serwera.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
![]() |
|
| Zakładki |