rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Komputer problem

Reply

Narzędzia wątku
Old 7 stycznia 2008, 14:35
Nowe państwa grupy

Witaj,

Zastanawiasz się, czy jest to odpowiednie miejsce do przedstawienia moje zapytanie, ale myślałem, że zaczynamy w ogóle, a skupić się mój temat w dół. Więc tu idzie.

Nieco ponad tydzień temu byłem surfing netto na 1 z moich 2 komputery stacjonarne i rozbił się. Moc wyszedł do niego i cały ekran udał się czarny. Nie ma dymu ani zapachu, a myślałem, może być gwałtowny wzrost mocy i tak sprawdziłem listwy zasilającej i wszystkie inne urządzenia były działają poprawnie i światło w sprawie listwy zasilającej. Próbowałem zwrotnym komputer z powrotem i nic się nie stało. I wtedy włączony na przewód zasilający z powrotem z innego kabla zasilającego i była w stanie uzyskać światła komputera come on, wentylatory biegać i wyrzuca tacy na płytę, ale nie ma wyświetlacza, co tak na wieki albo monitora. Wziąłem drugi komputer i podłączyć go do monitorów i działa dobrze. Więc wiem, monitory nie są złe.

Mam od włączony kart graficznych pomiędzy 2 komputery, włączony pamięci i nadal to samo się dzieje. Brak wyświetlania na my 1st komputera, z 2. komputer działa dobrze z oryginalnych pamięci komputera i karty graficznej.

Czy myślisz, że jakoś smażone mojej płyty głównej lub procesora? Szukam wszelkich informacji uzyskanych. Mam dużo plików i projektów na starym komputerze i chciałbym odzyskać, co mogę, ale w tym momencie nie mogę nawet dostać się do wyświetlacza, aby zobaczyć co jest nadal. Z góry dziękuję.

Jeśli jest to złe miejsce na tego typu pytania, to przepraszam.
Old 7 stycznia 2008, 15:08
Grupa dawcy

Może można zmienić moc komputerów dostaw, jak również i zobacz, czy jest to wina.
Nawet jeśli procesora / płyty głównej jest smażone nie wszystko jest stracone, jak mam nadzieję dane nie został uszkodzony i można podłączyć dyski twarde do komputerów PC i pobierania danych.
Wymiana przewodu zasilającego w wyniku którego co najmniej część działalności w PC wydaje się sugerować, że przewód zasilający sam go spowodował.

My System: Krlll

Procesor (y):
Intel Q9550@4.33Ghz
Płyta główna:
Gigabyte GA-EP45-UD3P
Pamięć RAM:
4x2GB OCZ Platinum PC8500
Karta graficzna (y):
Gainward 4870X2 (840 Core 940 pań)
Karta dźwiękowa:
Onboard HDA
Hard Drive (s):
Kilka lol 1650GB oddanych
Optical Drive (s):
1xDVD PHILIPS DVD +-RW
Case / PSU:
Antec 1200/Enermax Infiniti 720W
Chłodzenie:
Tuniq Tower 120
Sieć / Internet:
Dual Gigabit Ethernet
Monitor (y):
Acer 22 "widescreen
Operating System (-y):
Vista x64 Ultimate
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.