rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Komputer problem

Reply

Narzędzia wątku
Old 26 października 2007, 09:38
Banned Grupa

Default Komputer problem

Hi all,

Mam problem z moim komputerem. To uprawnienia się idealnie czysty, jestem w stanie dostać się do BIOS-u również. Ale nie mogę dostać się do okna. To przychodzi i mówi, proszę wybrać odpowiednie urządzenie rozruchowe, a następnie naciśnij dowolny klawisz. (Nie może być dokładnie słowa).

Dlatego starałem się zrobić nową instalację, przechodząc w BIOS i ustawienie go w trybie uruchamiania z płyty CD, ale mówi to samo, (proszę wybrać właściwe urządzenie rozruchowe, a następnie naciśnij dowolny klawisz). Nie wiem co jeszcze spróbować. Czy to może być złe dysk twardy?

Thanks in advance.

Regards Jase
Old 26 października 2007, 11:02
Banned Grupa

Default Komputer problem

Również światła komputera w przypadku nie zaświeci się. I to nie zawsze zaczynają się po naciśnięciu przycisku zasilania.
Old 26 października 2007, 15:47
Grupa dawcy

Default Komputer problem

Hi Jase.

Po pierwsze, należy odłączyć kabel od każdej części proszę, a następnie ponownie.

Po drugie, podczas rozruchu z optycznym jest to ustawione na mistrza w BIOS? Jumpers (jeśli są) na kapitana, zestaw do pana?

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 26 października 2007, 15:55
Banned Grupa

Default Komputer problem

Mam dysk ustawiony jako master i napęd optyczny jako niewolnik, ale mój komputer nie zawsze zaczynają się i gdy nie świeci na razie nawet nie zaświeci się, ale ja dostać wyświetlacz. Wiem, że to nie jest płyta, jak miałem, że testowane. Nie wiem co jeszcze mogłoby być.

Czy jest jeszcze coś zaproponować?

Regards Jase
Old 26 października 2007, 16:02
Banned Grupa

Default Komputer problem

Prawo dostał światła na pracy przypadku. Ale to jeszcze trzyma powiedzenie "Uruchom i wybierz odpowiednie urządzenie rozruchowe, media Wstaw rozruchu w wybranym urządzeniem rozruchu i naciśnij klawisz" ustawić zbyt rozruch z dysku więc mogę zrobić nową instalację, ale mówi to samo.

Regards Jase
Old 27 października 2007, 04:37
Banned Grupa

Default Komputer problem

W końcu to zrobić nową instalację. Wszystko wydaje się działać dobrze, nawet jeśli przebywa w czarny ekran przy ładowaniu się zaraz po BIOS o 30secs lub tak. Czy to coś się martwić?

Regards Jase
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.