![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Hi guys, oraz w ciągu ostatnich miesięcy my bros 4 lata stary komp został dając nam problemy, to za każdym razem pozostał ponowne uruchomienie systemu Windows XP lub logo jest na długo trwa do startu, Well I zmienił dysk twardy i rata Windows .. ale czasem pracy a czasem po prostu zostaje ponownie uruchomiony, może być z baterii cmos cos ostatnio jej było przedstawienie mi CMOS checksum error i ja klawisz F1 aby kontynuować i ładuje ustawień defult także Everytime I try inputing USB urządzenie zostanie ponownie uruchomiony ![]() faceci tnx |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Wyczyścić lub wymienić wentylatora procesora, sounds like it's przegrzania.
| |||
| |||
| okrzyki i będzie się starał, że |
|
| |||
| |||
| i oczyścić wentylator, położyć większy Termal pasty na procesor i sprawdzić wentylatora 2700 obr / min, który jest, ale to nadal ponowne uruchomienie wszelkie sugestie more plz tnx dużo |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Może to być RAM, próby zastąpienia pamięci RAM, jeśli czyszczenia wentylatora procesora nie działa
| |||
| |||
| dobrze mam 3X512mb baranów i spróbuje każdy i zobacz czy nadal ponownie tnx |
|
| |||
| |||
| Prosimy nie uruchomić kolejny wątek na ten sam problem, jeden wystarczy. |
|
| |||
| |||
| oh sry uczy różnych ppl odpowie, ok well i sprawdzone pamięci RAM, hear this MB ma 3 sloty i każdy z nich posiada 512MB RAM, również i usunąć wszystkie z nich i po prostu umieścić jeden z nich, uruchomienia komputera, a następnie uruchamia ponownie, to wtedy ja tryed 2nd one jednak uruchomieniu komputera i nie ma sygnału na ekranie, więc ja tryed 3-gie barana i samething w 2. stało, tryed inne 2 gniazda z 2. i 3. RAM i nadal nie ma sygnału na ekranie, Potem tryed 1-gi RAM ponownie każdego gniazda ale potem pokazał mi brak sygnału na ekranie. do u think swojej płyty głównej lub pamięci RAM?, tnx dużo |
|
| |||
| |||
| Wygląda na problemy z płytą główną. przede wszystkim sprawdzić gniazd pamięci RAM na płycie głównej, usunąć kurz wisi na temat. następnie sprawdzić złącza złota na barana na wszelkie zarysowania lub kurz. jeśli nie robi praca spróbuj wbić innego komputera, jeśli to możliwe. wreszcie wyjąć baterii CMOS, oczyść ją następnie umieścić go z powrotem cala jego Bright Silver dysku mało. Bądź ostrożny z nim. jeśli nie robi praca Spróbuj użyć innej baterii komputerów. im nie pewny jeśli występują problemy z wymiany baterii tego badania to tylko okrywać. |
![]() |
|
| Zakładki |