rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Komputer utkniesz w pętli boot

Reply

Narzędzia wątku
Old 27 stycznia 2008, 13:27
Członek grupy

Default Komputer utkniesz w pętli boot

Hi all

Poszedł do domu ciotki, aby uporządkować jej pececie jak to było za wolne itd. Ale i odwrócił go i zrobiło się aż pasek ładowania systemu Windows a następnie uruchamia ponownie, over and over again. Wziąłem bocznej PC, wasnt Anthing nadzwyczajnego pył małe stworzenia na radiator CPU i opiekowała. Im myślenia może być sprzęt, ale im nie jest zbyt pewny. Any ideas?
Old 27 stycznia 2008, 13:41
Członek grupy

Co o / s jest to działa?
Old 27 stycznia 2008, 13:42
Członek grupy

Windows XP Pro SP2.
Old 27 stycznia 2008, 13:48
Członek grupy

zazwyczaj losowo ponownie jest wynikiem przegrzania, jak można wyraźnie stwierdzić po odkurzone dół h / s / f. gdybyś był okien działa na wszystkich, kiedy poszedł do ciotki? czy był on pierwszy raz uruchomiłeś go on utknął w pętli boot?
Old 27 styczeń 2008, 13:56
Członek grupy

To nie robi w mojej opinii związanych z urządzeń dźwiękowych jako takich, ponieważ zwykle awarii lub zrestartować komputer, pierwszy post i to coraz dalej. Brzmi bardziej związane z oprogramowaniem, które próbowałeś ostatniej znanej dobrej konfiguracji lub sprawdzić, czy można go uruchomić w trybie awaryjnym?
Old 27 stycznia 2008, 14:02
Członek grupy

Poszedłem na PC w zeszłym roku i wszystko było w porządku, występ dostał zaproszenie niedawno powiedział, że somthing was up.

JA kulisy dostać w trybie awaryjnym, przechowywane dotykając F8 ale potem poprosił mnie, które urządzenie do rozruchu z = S, więc wybrane na twardym dysku i załadowaniu XP normalnie .... następnie uruchomiony ponownie.

(modów czuć swobodnie poruszać ten temat w dziale oprogramowania, jeśli uważasz, że nie związanych ze sprzętem)
Old 27 styczeń 2008, 14:11
Członek grupy

errrm .. z góry na głowie można zapamiętać markę i model komputera? Czy nie ma innych opcji Po naciśnięciu F8 niezależnie od posiadanego urządzenia do rozruchu z?
Old 27 stycznia 2008, 14:20
Członek grupy

Jej niestandardowe zbudował jeden

Dane są:

AMD Sempron 2800 + 1.6GHz
1gig RAM
128 Club 3D karty graficznej
Płyta główna ASUS K8V-MX (I think)
Maxtor 80GB dysk SATA.

I nie ma opcji po naciśnięciu F8
Old 27 styczeń 2008, 14:57
Członek grupy

I dont zrozumieć, dlaczego nie ma menu, gdy dotykając F8. Czy wiesz, że jeśli kiedykolwiek było menu? Ive natknąć się to w przeszłości z gotowych PC z preinstalowanym Windows, ponieważ producenci dodać dodatkowe funkcje menu. ale nie zbudowano niestandardowych. Wszystko, co mogę zaproponować to zrobić instalację naprawczą, bo w ten sposób będzie przechowywać wszystkie pliki nienaruszone bez formatowania i konieczności wykonywania ponownej instalacji. Im sorry I could'nt bardziej ..... pomoc

Czy ktoś opracowania na ten problem??
Old 27 stycznia 2008, 15:06
Członek grupy

Albo byłem natarczywy F8 w nieodpowiednim czasie, było mnóstwo postów / BIOS ekranach. które w przeszłości wszystko poszło bardzo szybko.
Reply

Register

Zakładki