I zbudował nowy komputer trochę sposobów wstecz i mam się w pewne problemy z komputerem stuttering co kilka sekund (trochę wstrzymuje lub zawiesza na obu audio i wideo, a następnie wznowienia działa normalnie). Wydaje się zdarzyć podczas oglądania filmów, słuchania muzyki lub gier. Jest to bardzo frustrujące jak ja nie komputer analfabeci (choć jestem daleki od zaawansowanych), ale po prostu nie może dowiedzieć się czym jest problem. Inną rzeczą jest dziwne, że stuttering zazwyczaj po cichnąć gry niektórych gier na chwilę, ale ja zauważyłem, to wydaje się, że wraca po mogę używać mojego napędu CD. I'll listy specyfikacją poniżej, proszę dać mi znać, jeśli potrzebujesz dodatkowych informacji. I would appreciate any help y'all może zaoferować.
Specyfikacja:
- WD Caviar Dysk twardy - 1 TB
- WD Caviar Hard Drive - 500GB
- HT Omega Striker 7.1 Karta dźwiękowa
- GX285NZDFF XFX GeForce GTX 285 1GB 512-bit GDDR3 Video Card
- Intel Core i7 920 Nehalem 2.66GHz LGA 1366 130w Quad-Core Processor
- G. SKILL 6GB (3 x 2GB) 240-Pin DDR3 SDRAM DDR3 1600 x 2 (Słyszałem posiadające wszystkie szczeliny zajmowanych może spowodować problemy. Thoughts?)
- PC Power & Cooling 750W Power Supply
- Vista 64-bit z dodatkiem SP2, XP 32-bit z dodatkiem SP2, Ubuntu Systemy operacyjne (stuttering występuje we wszystkich z nich)
- Antec Twelve Hundred Black Steel ATX Full Tower Computer Case
- Samsung nagrywarka DVD 22x SATA czarny Model SH-S223F
- Gigabyte GA-EX58-UD4P LGA 1366 Intel X58 ATX Intel Motherboard (na pokładzie ma dźwięku, nie może być konflikt między nim a moim trzeciej karty dźwiękowej?)