rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Dell E520 właścicieli beware!

Reply

Narzędzia wątku
Old 28 maja 2007, 07:56
Członek grupy

just got a bargain maszyny Dell (E6600, 2GB, itp. ..) oparte na e520 i podwozia pod £ 400, jednak nie są rzeczy, które Rosy pod maską. W PSU jest bzdura, jego mocz biednych być szczery. Great Oceny na szynach jednak istnieją 3 główne problemy.

Po pierwsze, to tylko 305W PSU grr ..... Po drugie, tylko SATA PSU moc, nie jednej MOLEX! Po trzecie nie ma 6 pinowe PCI-E uprawnienia przewidziane.

Więc moja gra tania opcja jest trochę pijany, nowe PSU tylko do wsparcia 8600GT/GTS jest irytujące. Istnieje kilka z 8600, które nie wymagają zasilania 6-pinowe wtyczki, ale nie wiele. W 8600 potrzebuje min 350w, ale zakłada, że przy pełnym obciążeniu systemu, więc może to ryzyko.

więc uważaj!
Old 28 maja 2007, 08:01
Administrator Group

Jeśli chcesz dodać wydajność karty GFX stanowczo zaleca się coraz lepiej PSU, 350w tylko nie będzie go wyciąć.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 28 maja 2007, 08:01
Banned Grupa

Ja biorę to ciągle tak lekko denerwować następnie pana Millera? : D

My System: #

Procesor (y):
Intel P4
Płyta główna:
ECS 915pla2
Pamięć RAM:
1gb
Karta graficzna (y):
ATI Radeon x1050
Karta dźwiękowa:
diament xtreme 7.1
Hard Drive (s):
160 GB
Optical Drive (s):
DVD-ROM napęd combo DVD + /-RW
Case / PSU:
antech/x-power585
Chłodzenie:
powietrze
Sieć / Internet:
bezprzewodowe
Monitor (y):
Philips 109b6 19 "CRT
Operating System (-y):
Windows XP
Old 28 maja 2007, 08:20
Członek grupy

aye, plan jest dopasowanie jednego z tych szczeniąt, które miejmy nadzieję, nie będzie smażyć DVD.

http://thermaltech.co.uk/shop/therma...card-p-74.html

Nicejskiego systemu za wyjątkiem Grafika problemu.
Old 28 maja 2007, 11:15
Grupa dawcy

Dell basha!

Crappy PSU!

Założę się, że może mnie salivating nie można WOLF.

W odniesieniu do przodu gniazda PSU choć pana Millera. You know thats nie będzie głośno i Buzzy don't you? Wszystko z 40mm wentylatora do chłodzenia ma dźwięku straszne, zwłaszcza jak będzie z przodu przypadku tak będzie, że znacznie bardziej inwazyjne.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 28 maja 2007, 13:14
Członek grupy

yep Buzzy i hałaśliwym loverly. Damn Dell wielkiego pola kupić dla urzędu, ale nie do domu nigdy .... Czy nie uważasz, które ciułać na PSU. Aby wymienić PSU muszę odchylać mocowania szyn, nie jest zbyt wiele kwestii, ale jej nowy polu! Plus I'd niczego nie pasuje większy niż 8600gts BTX ze względu na układ ... Don't ever ever ever kupić do gry.

cheers do słuchania w rant.
Old 28 maja 2007, 13:52
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by mr_miller View Post
yep Buzzy i hałaśliwym loverly. Damn Dell wielkiego pola kupić dla urzędu, ale nie do domu nigdy .... Czy nie uważasz, które ciułać na PSU. Aby wymienić PSU muszę odchylać mocowania szyn, nie jest zbyt wiele kwestii, ale jej nowy polu! Plus I'd niczego nie pasuje większy niż 8600gts BTX ze względu na układ ... Don't ever ever ever kupić do gry.

cheers do słuchania w rant.

Nie fella przepraszam, ja i Dave zostały mówiąc całkiem tak samo od wieków.

Widzę to, co piszesz o karcie, I wątpienia serii 8800 może pasuje. Lub X2900XT w tej sprawie.

-Kanoakavirus
Old 29 maj 2007, 09:01
Członek grupy

wystarczy znaleźć kogoś uruchomiona 8600GT w tej samej sprawie nie probs woot! made my day, że ma. Wciąż nie polecam go jednak. ATI X1300 w nim wydaje się uruchomić najwyższego dowódcy naprawdę dobrze, ale Lost Planet = utraconych przyczyny. hopefully najwyższym dowódcą będzie zajęty wystarczy do mnie mogę pozwolenie od missus uzyskać 8600gt. :) Relacje i gra jest trudna do mieszania.
Old 30 maja 2007, 22:56
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by mr_miller View Post
wystarczy znaleźć kogoś uruchomiona 8600GT w tej samej sprawie nie probs woot! made my day, że ma. Wciąż nie polecam go jednak. ATI X1300 w nim wydaje się uruchomić najwyższego dowódcy naprawdę dobrze, ale Lost Planet = utraconych przyczyny. hopefully najwyższym dowódcą będzie zajęty wystarczy do mnie mogę pozwolenie od missus uzyskać 8600gt. :) Relacje i gra jest trudna do mieszania.
Wiem, poczucie dobrze, była ok tylko z moja nowa zbudować kilka miesięcy temu, bo "zaskoczony" jej z wad tak mogłaby iść na zakupy. Hej, dostałem ją z domu, podczas gdy byłem budynku didnt go to. Zobacz, zawsze metody;)

-Kanoakavirus
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.