rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Dell modernizacji systemów?

Reply

Narzędzia wątku
Old 25 czerwiec 2008, 12:37
Nowe państwa grupy

Default Dell modernizacji systemów?

Cześć. I'm thinknig uzyskania komputerze Dell i zastanawiałem się, czy będę mógł uaktualnić sprzęt sam tj. kupić nowe części lub kupić drugiej karty graficznej do SLI? I'm thinking of getting jeden XPS 420, jeżeli pomaga w ogóle.
I'm asking ponieważ Słyszałem, że Dell systemy nie pozwalają overclockingu ...

Dzięki z góry za jakąkolwiek pomoc.
Old 25 czerwiec 2008, 12:43
Administrator Group

To zależy od maszyny Mobo spec, możesz być w stanie dodać drugi GFX karty, jest spec-ED jako SLI.

Możesz dodać RAM i twarde / napędy CD, ale niczego innego nie nie jest IMO. Ich mobos / przypadki / PSUs w domu wzorów.

BIOS prawdopodobnie zostanie zablokowany więc wysoce wątpienia będziesz mógł go overclockingu.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 25 czerwiec 2008, 14:32
Grupa dawcy

Tak, jak powiedział Dave bardzo mało prawdopodobne, jednak mogliśmy pomóc położyć podobny system razem prawdopodobnie o tej samej cenie (nawet taniej), który byłby możliwy do overclockingu i aktualizacji jeśli chcesz.

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 25 czerwiec 2008, 14:37
Administrator Group

Tak, zbudować na własny rachunek nie jest tak trudne, jak to wygląda i będzie tańszy, bardziej dostosowywanych i modernizacji w przyszłości.
Old 25 czerwiec 2008, 15:47
Grupa dawcy

Zdecydowanie pobyt z dala od Dell, jeśli zamiarem jest, aby uaktualnić .... w rzeczywistości, pobyt z dala od Dell kropka

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 25 czerwiec 2008, 17:08
Grupa dawcy

Hi Białej.

I zakupiła 420 lub missus kilka miesięcy temu i podczas gdy koszty w porównaniu do specyfikacji jest raczej dobra w stosunku do innych sprzedawców możesz to zrobić dużo lepiej budowania siebie i za mniejsze pieniądze.

Dell także są raczej ograniczone w spec w ofercie, można tylko zmienić procesora o kolejne dwa modele, na przykład, a są one obecnie nie oferują Nvidia najlepszych (moim zdaniem, w oparciu o bang na złotówki) karty do 8800GT, na moment, bo jesteśmy twierdząc they're brakuje. Są one jednak oferuje ATI 3870 .... które w nędzy i przez trounced typowym 9600GT.

Nie, to zdecydowanie nie oc DELL szt. w takiej formie jak obecnie Blokada opcji w BIOSie.

Jeśli po grach maszyny, a nie chcą budować sobie pobyt z dala od Dell.

Jeśli po kodowania maszyny, a nie chcesz zbudować samodzielnie, sprawdzić Dell, ale również rozejrzeć.

Jeśli po torfowiska standardu Internet / biuro PC, i nie chce budować samodzielnie, sprawdzić Dell, ale również rozejrzeć.

Sprawdź, gdzie I'm going?

Dell XPS 630 to jest lepszym rozwiązaniem, ale znowu, you're stuck z 3870 i niewielu możliwości procesora.

Usługa jest również, i mówię z doświadczenia (nie jest tu gdzieś w wątku), zawszony.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 26 czerwiec 2008, 00:02
Nowe państwa grupy

Thanks a lot guys, myślę, że chcesz budować własną PC teraz. I będzie wymagało pomocy, choć tak I'll make nowy wątek tutaj, kiedy wybrałem moje części. Wiem, gdzie wszystko idzie w Mobo, ale ja jestem bardzo ogólnikowy, gdzie wszystkie przewody go, i jeśli będę musiał kupić wireing oddzielnie. I wreszcie, gdzie jest najlepsze miejsce do kupowania komponentów komputera? Uwaga:-Jestem w Anglii tak American witryn nie są dobre.

Jeszcze raz dziękujemy, chłopaki. :)
Old 26 czerwiec 2008, 03:25
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Biały View Post
Thanks a lot guys, myślę, że chcesz budować własną PC teraz. I będzie wymagało pomocy, choć tak I'll make nowy wątek tutaj, kiedy wybrałem moje części. Wiem, gdzie wszystko idzie w Mobo, ale ja jestem bardzo ogólnikowy, gdzie wszystkie przewody go, i jeśli będę musiał kupić wireing oddzielnie. I wreszcie, gdzie jest najlepsze miejsce do kupowania komponentów komputera? Uwaga:-Jestem w Anglii tak American witryn nie są dobre.

Jeszcze raz dziękujemy, chłopaki. :)
Dużo nam już zbudowany ich tak nie będzie w stanie pomóc.

Maplin czasami ma oferty, takie jak Mobo / procesor / RAM, ale to jest restrykcyjne, choć upraszcza swój wybór! Amazon także dostaw komponentów.

Istnieje wielu dostawców, proponujemy udać się do gazeciarz i otrzepać przez kilka komputerów Mags.

Old 26 czerwiec 2008, 03:32
Grupa dawcy

Ebuyer jest dobry
Old 26 czerwiec 2008, 09:16
Grupa dawcy

www.vadim.co.uk

www.scan.co.uk

www.ebuyer.com

www.savastore.com

www.komplett.co.uk

www.cclonline.com

www.dabs.com

www.quietpc.com

I've wykorzystywane je wszystkie i wszystkie są bardzo dobre na ceny, dostawy i usługi. Skanowanie i Vadim to szczególnie dobrze na powrót należy odnotować.

-Kanoakavirus
Reply

Register

Zakładki