rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Desperate, Blue Screen Bootup Podejrzane sterownika, ale nie idea Co Doin .......

Reply

Narzędzia wątku
Old 1 lip 2009, 04:49
Członek grupy

Desperate, Blue Screen Bootup Podejrzane sterownika, ale nie idea Co Doin ....... Im komputerze użytkownika, ale na pewno i konserwacji sprzętu I suck at źle. Ale mój komputer został niebieski pokaz źle i wydaje się być coraz gorzej, że właśnie wrócił ze sklepu i dostał sprzęt badane po raz drugi i jeszcze powiedzieli wszystko było dobrze ....

Więc kiedy mam to wszystko i zainstalowanych na nim myślenie to uregulować i to hasn't. I keep getting różnych błędów i jej prowadzenia naprawdę mnie orzechy ....

Czy ktoś może mi pomóc w próbuje wyizolować problem .....

Przepraszamy tę przypadkowo w dziedzinie oprogramowania i nie ma pewności, jak usunąć
Old 1 lip 2009, 05:21
Grupa dawcy

Musimy wiedzieć dokładnie, co o błędach i systemu operacyjnego, aby móc pomóc.

Kiedy mówisz sklepu testy sprzętu, co oni badania, a co sklepie?

Również, gdy mówisz, masz "I got it up zainstalowane wszystko na myśli to, że rozliczenia" .... Chcesz powiedzieć można ponownie zainstalować system Windows? ..... lub?

Im więcej informacji dostarczysz, tym bardziej likelly ktoś będzie w stanie pomóc

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 1 lip 2009, 05:42
Członek grupy

Dobrze przepraszam hadnt i umieścić szczegóły jeszcze cause I wasnt sure którzy odpowiadają lub co mieliby chcieć, tu jest historia .....

W części są o 10 miesięcy stara się ona ma 9600gso karty graficznej na P5n - MX płyta. Ale była stale niebieski pokaz i jak i didnt know-how do zamrożenia ekranach początkowo didnt see wiadomości.

Więc wróciłem do jej naprawy obszaru austins być sprawdzana obecnie jeden problem został było zaktualizować BIOS i nie wiem do zabawek z nim, jeśli dont know what your doing. Oni najwyraźniej Prime95 i myślę memtest 86 i stres badanych zarządu i powiedział, że nigdy nie niebieski ekranowane lub odtwarzane jednocześnie aż tam. Więc i przywiózł go z powrotem do domu ponownie .....

Gdy podłączona była przypominając dokładnie dlaczego i dont like her .... i nadal ...... początkowo kierowcy poziom IRQL błędy i niektóre strony winy w braku stronicowanej obszarze i poziom IRQL.

To był system Windows XP Professional z dodatkiem SP3 na to, (zostały zainstalowane 4 razy przed udaniem się do sklepu - ostatni na kilka dni przed ).... umieścić wszystkie oprogramowania na wątpliwości, jeżeli miałoby to wpłynąć na kierowców ...... następnie znaleźć sterownik karty graficznej i zainstalował go.

raz w górę to tylko zamrażać losowe, to jest tylko na noc lub rano będzie niebieski ekran śmierci, dzisiejszym wiadomości zostały połączenie strona winy w braku stronicowanej obszaru & nv4_mini.sys. Po pierwszym zainstalowaniu wszystkich byłoby powiedzieć NTFS był błąd w przypadku logg i thats about it i podłącz odgrywać menedżer .....

Hope this helps więcej .....
Old 1 lip 2009, 07:56
Grupa dawcy

OK ... Ci nie wspomina, czy masz 1 lub 2 paluszki RAM, ale przy założeniu, 2, próby usunięcia jednego trzymać i sprawdzić, czy to pomaga problem ..... jeżeli nie lepiej swapowego wokół nich, trzymając się tylko jeden drążek.

Ponadto ... sprawdzić brudu i gunge wokół Heatsink & fan, chociaż naprawić swoje facet powinien to zrobić.
Old 1 lip 2009, 08:12
Członek grupy

umm ok i have 2 paluszki RAM 1GB @ każdego, Myślałem, że to było dwa, ale zostały one sprawdzone i wyciągali z okayed kierunki na pootah oficer kopalnię na drugi dzień.

umm nie wiesz o Radiator n wentylatora ale naprawy osób gdyby otwarty i sądzę, że one sprawdzane oraz, jak im na pewno nie wygląda na to, co im tam .....
Old 1 lip 2009, 09:07
Grupa dawcy

Więc .... jest to proces eliminacji naprawdę ..... niekiedy może powodować złe Ram rodzaj masz problemy, więc lepiej go usunąć niż tylko oprogramowanie testowania.
Zaproś znajomego, który pomoże Państwu i zobaczyć jak rzeczy iść.
Old 1 lip 2009, 19:00
Członek grupy

Oni powiedzieć, że testowałem to na Austins i było dobrze, mam być powtórnego testowania? a jeśli tak, to mogę korzystać z memtest 86 jak i think thats to, co oni ?.....
Old 1 lip 2009, 21:51
Członek grupy

Przepraszamy za wprowadzenie specyfikacji nie wcześniej, jak i wziął ich do pracy i couldnt dostępu z mojego domowego komputera.

Dołączone jest lista tego, co jest w nowym dziewczyna ......
Dołączone Miniatury
Desperate, Blue Screen Bootup Suspect Driver but No Idea What Doin.......-copy-acc.jpg  
Old 2 lipca 2009, 00:28
Grupa dawcy

Jak powiedziałem, spróbuj usunąć jeden drążek RAM i sprawdzić, czy to pomaga problem ..... jeżeli nie lepiej swapowego wokół nich, trzymając się tylko jeden drążek.

Pamięć testerów nie są fullproof, ale jeśli masz albo zły kij lub niezgodne trzymać, usuwając kij i zamienić je pokaże go.
Old 2 lipca 2009, 01:55
Członek grupy

umm tak dobrze .... I uruchamiany z każdego zestawu pamięci RAM i było dobrze, to głównie dlatego, że moim przyjacielem i Myślałem wniesiona 4GB Zestaw 2GB i nie byliśmy w błędzie. Ale nie ma problemów z uruchomieniem na nich.

Czy jednak przełączyć je wokół i zobacz, jak dziś idę .......

Również jestem ciekawa, jeśli reformating i kontroli sprzętu isnt podnoszenia kwestii dwóch różnych sklepach i przetestowaniu sprzętu, może to być sterownik lub kabla thats aktualnie podłączony do komputera.

Monitor jest starym stylu, ale z pin konwerter na to, aby połączyć się z zarządu, nie ma modemu, klawiatury i myszy i oczywiście zasilanie.

Będę rebackup ponownie incase z awarii lub sformatować ponownie i odkąd wyłączoną okien aktualizacje myślenia był to problem i wróci z powrotem na te i zobaczyć co się dzieje i wrócić do was z wynikami RAM.

Również pamiętać, aby zachować w pamięci, gdy komputer jest uruchomiony w końcu ona rzadko niebieskie ekrany jeszcze raz, nawet jeśli się ponownie lub w skrócie, to występuje tylko wtedy, gdy w nocy lub w lewo, kiedy wracać do domu z pracy, więc ona musi być zamknięty dla niektórych czas, zanim będzie powtórzyć. Gdy się to tylko zablokować n zamrażać wszystko na nieparzystych okazji.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.