rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Framerate kwestii

Reply

Narzędzia wątku
Old 14 lutego 2008, 10:18
Nowe państwa grupy

Default Framerate kwestii

Jestem zły doświadczającymi klatek za pomocą powercolor x1950 pro AC2

Things I've done:

- Próbowano stare sterowniki ATI zaleca z danym polu

- Próbowano ATI catalyst 8.1

- Przebudowany OS incase prostu starych sterowników sprzecznych

- Sprawdzane, gdy wszystkie wentylatory pracują. Wszystkie są

- Sprawdzane hardrive. Wszystko wydawało się dobrze

- Masz nową powersuply. W Arktyce 600W z dużą Amps na szynach

- Większość kierowców są aktualne z systemem.

System Specs:

Intel Pentium D 3.2ghz
Maxtor 7200rpm 150gb
2GB pamięci pc5300
Asus P5VD2-MX SE płyta

Im używasz OMEGA kierowców. Udało się zdobyć pozbyć z choppyness, ale okropne ramki pozostać.

I've done CPUz i mam dowiedziałem się, że moja CPU Wydaje się, że będzie od 2,4 GHz do 3.2ghz ciągły. Mam zakupione wklej mojej Heatsink i czyste, że i ponowne jej później.

Gry i grać naprawdę suck w ramkach. I've testowane IL2 sturmovik i Oblivion i oba są bardzo podobne w ramkach. Jeśli niższe ustawienia i uzyskać zwiększenie o 4 może ramek: /, które są zazwyczaj 14-20 klatek MAX, ale jeśli ja twarz ścianie i dostać około 60

rozdzielczość: 1024 x 768

Jeśli potrzebujesz więcej informacji, I'll be happy, aby dodać więcej szczegółów, jeśli to konieczne.
Old 15 lutego 2008, 01:08
Grupa dawcy

sprawdzić w poszukiwaniu wirusów. they're innym czynnikiem duże problemy z klatek. także zdefragmentować dysk twardy. że może przynieść kolejne 1 lub 2 ramki. może to nie brzmi jak dużo, ale biorąc pod uwagę okoliczności, 1 lub 2 klatki tutaj może wnieść świecie różnicy.

sprawdź, czy Twoja karta graficzna jest umierający. jeśli masz go wiele lat temu, może to być spalanie się powoli.

zupełnie szczerze, myślę, że może być tylko kilka wirusów. również, sprawdź, czy żadne dodatkowe procesy są uruchomione w tle podczas gry. te skłaniają do wielkiego różnicy.

My System: Ezechiela

Procesor (y):
Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz
Płyta główna:
MSI P-35 Neo Combo chipsetem
Pamięć RAM:
2 koncerty G. Skill DDR2 800MHz
Karta graficzna (y):
BFG NVIDIA GeForce 9800gtx + 512mb
Karta dźwiękowa:
Creative 7.1 soundcard
Hard Drive (s):
160 kabriolet SATA dysk Western Digital
Optical Drive (s):
ASUS CD-ROM 16x DVD-RW combo drive
Case / PSU:
CoolerMaster przypadku Antec Earthwatts 500W
Chłodzenie:
3x stanie 120 fanów, 1 zasobów procesora wentylator
Sieć / Internet:
Brighthouse Kabel 1MB / s
Monitor (y):
22 calowy panoramiczny Samsung
Operating System (-y):
Windows XP Pro SP2
Old 15 lutego 2008, 03:12
Nowe państwa grupy

Cytat:
Originally Posted by link590o View Post
sprawdzić w poszukiwaniu wirusów. they're innym czynnikiem duże problemy z klatek. także zdefragmentować dysk twardy. że może przynieść kolejne 1 lub 2 ramki. może to nie brzmi jak dużo, ale biorąc pod uwagę okoliczności, 1 lub 2 klatki tutaj może wnieść świecie różnicy.

sprawdź, czy Twoja karta graficzna jest umierający. jeśli masz go wiele lat temu, może to być spalanie się powoli.

zupełnie szczerze, myślę, że może być tylko kilka wirusów. również, sprawdź, czy żadne dodatkowe procesy są uruchomione w tle podczas gry. te skłaniają do wielkiego różnicy.

Mam absolutnie żadnych wirusów na moim komputerze. Z drugiej strony, moja karta graficzna może być ewentualnie umierania. Kupiłem go w wieku 14-01-08 więc nie martw się. Może to być głupi niesprawności, które mogą z niego busted. Cholera, I've odszedł na dłużej niż 28 dni na zwrot to: (przekonywanie ich jest jedynym sposobem I guess.
Old 15 lutego 2008, 04:45
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by mattg14 View Post
Mam absolutnie żadnych wirusów na moim komputerze.

Nie chcę mówić jak ból w tyłek, ale jeśli nie miałaś po evilfantasy w wątku na usuwanie wirusów i złośliwego oprogramowania zrobić. I nastąpił podobny przewodnik, gdy mój komputer nie działa prawidłowo, a razem z różnego rodzaju rzeczy, pomimo moich Norton nie picking it up.

Niezależnie do powiedzenia nie mam już Norton, i być uczciwym Norton może być uczynienie dość duża różnica do framerates oraz jeżeli jest on zainstalowany!

Anyway, I didn't odpowiedzi do tego wątku do płomienia Norton.
Old 15 lutego 2008, 04:48
Nowe państwa grupy

Cytat:
Originally Posted by Macmac508 View Post
Nie chcę mówić jak ból w tyłek, ale jeśli nie miałaś po evilfantasy w wątku na usuwanie wirusów i złośliwego oprogramowania zrobić. I nastąpił podobny przewodnik, gdy mój komputer nie działa prawidłowo, a razem z różnego rodzaju rzeczy, pomimo moich Norton nie picking it up.

Niezależnie do powiedzenia nie mam już Norton, i być uczciwym Norton może być uczynienie dość duża różnica do framerates oraz jeżeli jest on zainstalowany!

Anyway, I didn't odpowiedzi do tego wątku do płomienia Norton.

Nie mam żadnych wirusów, malware, rootkitów itp na moim komputerze. Używam AVG darmo i już, że działa w tle, aby sprawdzić, czy dokonane skutku. To się 1 ramach różnicy.
Old 15 lutego 2008, 05:03
Członek grupy

Okey Doke.

Blindingly może się wydawać oczywiste, ale w grze takiej jak oblvion nie jest pompowanie ustawienia wszystko na "najwyższy" jesteś. W X1950 jest dobrym średniej karty, ale nic więcej.

Jeśli nie, a procesor pracuje w dobrze, pamięć nie jest martwe, a następnie wydaje się karta graficzna jest umierający. Jeśli telefon je i mają rant może dostać tylko szczęście. Czy overclocked karty?
Old 16 lutego 2008, 04:44
Nowe państwa grupy

Cytat:
Originally Posted by Macmac508 View Post
Okey Doke.

Blindingly może się wydawać oczywiste, ale w grze takiej jak Oblivion nie jest pompowanie ustawienia wszystko na "najwyższy" jesteś. W X1950 jest dobrym średniej karty, ale nic więcej.

Jeśli nie, a procesor pracuje w dobrze, pamięć nie jest martwe, a następnie wydaje się karta graficzna jest umierający. Jeśli telefon je i mają rant może dostać tylko szczęście. Czy overclocked karty?

Ja nie overclocked moich kart w ogóle. Mam spółki wysłać kuriera, aby odebrać to bardzo szybko, więc miejmy nadzieję, będzie ona zastąpiona szybko jak dobrze:)
Old 21 lutego 2008, 09:09
Nowe państwa grupy

Świetny!
Just got a brand new jeden i nadal ma ten sam problem. JESUS!
Old 21 lutego 2008, 15:36
Członek grupy

Cóż, być szczery, to prawdopodobnie wykluczyć faktu, że jest to karta, a punkt do niektórych innych urządzeń.

Run 3DMark i zobacz co masz wynik. Może rzucić nieco światła na sytuację. Czym są gry masz kłopoty z?
Reply

Register

Zakładki