rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Gaming rig ftw.

Reply

Narzędzia wątku
Old 21 listopad 2008, 06:53
Członek grupy

Default Gaming rig ftw.

Jestem w trakcie konfiguracji mojego komputera do gier ostatecznego widowisko przed kupić to tylko po Bożym Narodzeniu i był dziwić się jeśli ty faceci wiedzieliby najlepsze części można uzyskać następujące specyfikacje:

Quad Core 3.0GHz + 64 bit
8GB DDR2 RAM
+ 250GB dysk twardy (500 + preferowane)
Karta graficzna 512MB + (ATI preferowane, GDDR3 +)
Antec 1200 case (fani są włączone?)
600W PSU

Monitor, mysz i klawiatura są już posortowane i mój budżet to około £ 800 chętnych do pchania, jeśli istnieje wystarczający powód! Mam już posortowane OS, oprogramowanie nie problem dla mnie jest.

Wszelkie ceny lub zalecenia są mile widziane, dzięki za pomoc chłopaki!

Razer

PS Mój kolega powiedział: "Musisz" tak:
Old 21 listopad 2008, 08:11
Grupa dawcy

Default Gaming rig ftw.

CPU: Polecam Duel rdzenia procesora niż Quad do gier, co będzie mieć lepsze wyniki od pojedynku, polecam Intel E8400 lub E8500, w zależności od ceny, o ile jesteś z zakupu, jeśli nieprawdaż E8500 't o wiele więcej niż E8400, przejdź do E8500, E8400 inaczej będzie dobrze.

RAM: To zależy, jeśli chcą OC procesora, jeśli jesteś, idź na 2 zestawy 2x2GB kije na PC2-8500 (1066MHz), pamięci RAM, jeśli nie chce się do podkręcania, przejdź do PC2-6400 (800MHz) kijów.

HDD: pójść na kawior czarny WD 640GB dysk, to pojedynek orczykowe tak jest szybciej niż w większości innych napędów (które są 3 + talerzy)

GFX: To zależy, w jakiej rozdzielczości pracujesz w?

W sprawie: Niektórzy fani są włączone, to obejmuje: 3 LED fanów z przodu, duży wentylator LED na górze i dwa tylne LED fan, jednak jeśli chcesz wentylator na panelu bocznym, będziesz musiał kupić jeden seperatly.

PSU: Przejdź do Corsair 650W, jeśli nie chcesz modułowe i chcesz zaoszczędzić trochę pieniędzy, jednak jeśli chcesz modułowe PSU, i nie przeszkadza wydatki dodatkowe, przejdź do 620W jednostki.

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 21 listopad 2008, 11:02
Członek grupy

Default Gaming rig ftw.

Dzięki kolega pomógł trochę. Jedynym powodem, I'm looking for Quad Core, ponieważ to będzie główny komputer w domu, mój laptop jest ledwo fandabbytastic maszyn i mój stary forsą PC jest o co jej koniec natury. Ten komputer ma do mnie przez około 10 lat i tak w zależności od okoliczności i wiem Quad Core pozwoli mi zachować ten sam procesor przez dłuższy okres czasu. Nie jestem zainteresowany w ciągu podkręcanie, to robi naprawdę przemawiają do mnie, ponieważ wszystko, co robię w tym względzie wydaje się iść źle haha tak powiedziałbym wolniejszy RAM będzie więcej niż wystarczający.
Jak to jest platformę do gier, I don't want to za najlepsze amatorskie gry ziemie jakie kiedykolwiek widziałem, więc modułowe isnt PSU konieczne, ponieważ strona mojego przyzwyczajenie przypadku ever come off bar czyszczeniu i nie martwię o prowadzenie kabli za dużo. Jestem również rozważają o tej maszyny na Windows 7 gdy wychodzi i pozbawiona ostateczne specyfikacje chcę być pewien, że będzie go uruchomić. Jeśli amatorskie patrzę na przyzwyczajenie go uruchomić to może naf off
Jeśli chodzi o stosunek do piksela Im patrząc po 1440x900 na pulpicie, ale nie jestem maniakiem grafiki i szczęśliwie przejść do niskiej rozdzielczości ze względu na kilka dodatkowych klatek. Monitor I'm getting jest proporcjach 16:10 to coś, co może wyświetlać w tych wymiarach i gry na temat "będzie więcej niż wystarczający dla mnie =)
Reszta specyfikacji masz wysłana wydają się całkiem jasne i bardzo dobrym wyborem so thank you very much for that! Wszelkie inne rady, na której wersji systemu Windows należy uzyskać, w trosce o DX10.1 patrzę Vista wiem, ale tam 168753965 wersji i nie jestem pewien, czy ostatecznym jest najlepszym wyborem?

Thanks for the help!

Razer
Old 21 listopada 2008, 11:45
Moderator grupy

Default Gaming rig ftw.

Hi there.

thingie dała dobry początek.

Pkt robił o quad core jest poprawna. 8 razy na 10, to jest lepiej z dual core.

Przede wszystkim dlatego, że więcej programów, mogą wykorzystać je skuteczniej niż quad core. Bardzo niewiele programów można korzystać quad core do żadnej przewagi nad dwurdzeniowe. Jednak dwurdzeniowe zazwyczaj ma wyższe taktowanie, więc program może oprzeć się na szybszy niż dwurdzeniowy wolniejszy quad core.

Jest to szczególnie prawdziwe w odniesieniu do gry, a prawie wszystkie automaty do gier, to lepiej z dual core.

Tylko czas myślę quad core naprawdę warto jest podczas korzystania z rzeczy takie jak oprogramowanie do renderingu grafiki lub chcesz uruchomić wiele wirtualnych maszyn, głównie na rzecz rozwoju.

Jednak, jak mówisz, jeśli chcesz w przyszłości, a nie dowód, że fussed o gry, to może quad jest do zrobienia. Tylko Ty możesz zdecydować, że. Po prostu nawet nie za Q6600 mimo, a może Q8200, który jest nowo wydany, byłby wart uwagi. Albo Q9300 za nieco więcej pieniędzy.

Do grafiki, chciałbym zaproponować ATI 4850 lub ATI 4870. 512MB pamięci VRAM będzie dobrze w rozdzielczości.

Dobry wybór będzie z 8GB pamięci systemowej RAM. To ma sens, kiedy jest tak tanio.

O ile Vista jest zaniepokojony, Home Premium jest do zrobienia.

Mam beta build Windows 7 uruchomiony na moim komputerze w momencie (jej zbyt buggy, czy korzystać z though) i nuci wzdłuż ładnie w systemie mojego podpisu.

Mówiąc to wszystko, jak bang aktualne chcesz iść. Możesz być w stanie wycisnąć systemu Core i7, słyszę to jest możliwe za około £ 800 do £ 1K ...

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 21 listopad 2008, 13:00
Członek grupy

Default Gaming rig ftw.

It's not that I'm not fussed o grach, I quite like it, ale jeśli mój komputer nie może działać, to ja zazwyczaj to na moim PS3 najmilszego. £ 40 - £ 50 pop choć może to być bardzo kosztowne i zauważyłem gier na PC może być kilka złotych taniej, który od ponad 10 gier i tak może być kolejną grę za darmo w istocie tak Szukam przede wszystkim do gier na PC tam gdzie to możliwe.

Karty graficzne są takie same miałem na myśli, niczego, co powoduje problemy przypadkiem?

8GB uczyni większość 64-bitowych, jak nie jestem naprawdę zainteresowany będzie 2TB, ponieważ jako dowód w przyszłości może okazać się, że przyzwyczajenie żyć ot punktu minima TB pamięci RAM. Czy muszę się martwić o szybkość i timingi pamięci RAM i takie?

I've kliknięciu w link podpis Thingie i różnice w tej chwili dla Core i7 są zbyt małe dla mnie właściwie chcesz. Jak miło, ponieważ byłoby to myślę, że quad core będzie zupełnie wystarczające. Jeśli cena jest prawo mógłbym nią patrzeć, ale Quady ci zaproponował look pretty good to me. Jak mówię, nie jest jej przeznaczony do najlepszej platformy do gier na świecie, po prostu wystarczająco dobre, aby uzyskać przyzwoity klatek na wszystkie gry gram i to jest CS: S w chwili haha, nie szczególnie trudne do uruchomienia gry!

Thanks for the info mate, będzie musiał sprawdzić w niektórych Core i7 tagi ceny systemu w krótkim czasie. +1!
Old 21 listopada 2008, 13:21
Moderator grupy

Default Gaming rig ftw.

No naprawdę problemy z kartami graficznymi. Tylko nie próbuj CrossFire (dwa z nich razem) z 4870 w tej chwili jak sterowniki nie są jeszcze dobre.

Taktowania pamięci RAM są dużo podobieństwo, wystarczy spojrzeć na coś 8-8-8-12 lub 8-8-8-15. Osobiście lubię OCZ RAM, ale Corsair i Crucuial GeIL oraz G. Skill jest bardzo dobra. Przejdź na cztery 2GB laski oczywiście.

Czy mogę być może skusi cię do podkręcania? Czy naprawdę nie są w dół strony, masz wolny wzrost wydajności (może być dość masywne jeden), a Oferuję poprowadzi Cię przez niego. Tak, powiem Ci dokładnie co zrobić, jeśli chcesz, żebym aż dojdziesz doskonałe overclockingu.

Upewnij się, że po ostatecznej listy części przed dokonaniem zakupu, dzięki czemu możemy uruchomić końcowy oko nad nimi.

Old 21 listopada 2008, 13:46
Członek grupy

Default Gaming rig ftw.

Zrobi, a ja za overclockingu. Wystarczy trochę ostrożny na overclocking kawałek spędziłem blisko tysiąc funtów na lol. Ostatni raz byłem przeszedł przez to skończyło chodzenie do sklepu PC i zamawianie Intel P4 .. zrobił go dobrze haha.

Nie wiesz, kiedy część zostanie zamknięta, jestem zamawiania stycznia choć tak prawdopodobnie około 1 stycznia będę miał bardzo bity będę nakazując, ale włożę przykładów na liście tylko skończę z pracy kolegium haha = P
Old 22 listopada 2008, 04:35
Grupa dawcy

Default Gaming rig ftw.

I po prostu wymienić na karcie graficznej, w tym rezolucji 4870 jest ogromny Overkill, pójść na 4850, biegnę 3850 na 1280x1024 monitor na dowódcę Najwyższego z drugiego monitora w tej samej jakosci na pulpicie, a I get 10 + fps (za grywalna, tak) z każdego ustawienia na max.

Overclocking warto robić, a infact kupiłem części do mojego obecnego budowania właśnie z tego powodu, chciałem coś tanie, ale dobre wyniki, a ja się o tej samej wydajności procesora niż mój brat, który E7200 (co kosztowało około 3 -4 razy, gdy cena zakupu kopalni)

Jeśli chodzi o Core i7, nie jestem tak pewien, że to możliwe, aby uzyskać pełny budowania £ 800, gdy nowe komponenty wyszedł miałem iść na uczynienie sobie Core i7 budowy (tylko w koszach internetowych niestety ) I nie był głupi, coraz najpotężniejszych rzeczy lub cokolwiek, budowa kosztowała mnie ponad 1600 zł. Jeśli pojawi się Core i7 najtańszych składników, można prawdopodobnie uzyskać procesora, płyty głównej i pamięci RAM około £ 800, ale nie dostanie HDD, Case, PSU etc za tę cenę, i to na pewno nie będzie dobrze karta graficzna z tej ceny. Przepraszamy jeśli złamał pęcherzyków ani nic, ale obawiam się, że to prawda, rzeczy jest wszystko to tylko insanly drogie dlatego, że najlepszymi obecnie na rynku.
Old 22 listopada 2008, 05:36
Moderator grupy

Default Gaming rig ftw.

Cóż, jeśli nie zawiera podatku VAT, można wykonać pełny budowania £ 800:)

Wprawdzie z VAT chodzi o wielkim, ale powiedział, że w moim oryginalnym postem.

Co do karty graficznej, może 4870 jest Overkill na rozkład, ale jeśli masz pieniądze i biorąc pod uwagę, powiedział, że chce rzeczywiście budować przyszłość dowodu, może zastąpić monitorowanie itp. Myślę, że to dobre ubezpieczenie.

Ale potem znowu zawsze można po prostu kolejny 4850 w późniejszym terminie, jeśli masz prawo płyty głównej.

Old 22 listopada 2008, 10:53
Członek grupy

Default Gaming rig ftw.

Muszę przyznać, że Core i7 będzie budować kuszące gdybym miał gotówkę, ale z pewnością mógłbym dostać coś z grubsza tej samej mocy i nie trzeba wydawać 150 zł na RAM! jeszcze dobrze budować tam!

Wiem, że procesory rzadko przyzwyczaić się do 100% swoich maksymalnych możliwości, ponieważ są one ugrzęznąć zwykle pamięci RAM i szybkość HDD (krótki 3D projektowanie oprogramowania), więc wątpię Core I7 da mi wielkie korzyści?

System Skonfigurowałem wyglądało: (Im na pewno coś jest nie tak tutaj przy okazji ..)
Reply

Register

Zakładki