![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Witaj, Newbie tutaj. Jestem budowę nowych gier / użytku domowego komputera po raz pierwszy, i zostały patrząc wokół, ale wciąż nie wiemy wiele o tym, jak to wszystko działa. I am getting prawie wszystkie części z Newegg, jako że jest to, co ja najbardziej komfortowe wyszukiwanie poprzez. Każda z witryn innych porównywalnych cenach byłoby dużo appreciated! I want a nice komputera za <2000 dolarów, które pozwolą mi upgrade w przyszłości w razie potrzeby (te części dodać do około 1400 dolarów bez monitora, zasilanie, sprawa, chłodzenia i dyski: jest to górna granica, co mogę wydatków). To co mam do tej pory, jestem próbuje dowiedzieć się, gdy wszystkie części są zgodne, czy nie (są one w miarę mogę), a jeżeli istnieją "wąskich gardeł" lub zbyt zabija. Ponadto, muszę dowiedzieć się jakie zasilanie trzeba do tego-zaleceń? Wszystkie sugestie / komentarze mile widziane: Jestem nowy w tym i nie chcesz się pomylisz! (Mogę umieścić linki do odpowiadających im aukcji pod newegg) Płyta główna: ASUS P5E3 WS PRO Intel LGA 775 Intel X38 ATX Motherboard http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16813131282 RAM: Patriot Viper 4GB (2x2gb) 240-Pin Dual Channel DDR3 1333MHz z 7-7-7-20 taktowania http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16820220286 ... Ja jestem stara się iść z DDR3, aby wszystko łatwiej aktualizacji w przyszłości, chociaż mam tylko za pomocą FSB 1333MHz na moim procesora. CPU: Intel Core 2 Quad Q9550 Yorkfield 2.83GHz LGA 775 95W Q9550 http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16819115041 ... Jestem również rozważenie Q9400/9450 lub ewentualnie Q6600. Jeśli kompromis w sprawie niektórych innych części Ja również myślenie o Q9650, ale to chyba z mojej cenowym. GPU: PNY GeForce 9800 GX2 1GB 512-bit GDDR3 http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16814133217 ... Czy jest to zbyt zabić? HDD: WD 80GB Raptor 10K RPM SATA 3Gb / s WD800ADFS HARD DRIVE (newegg nie sprzedaje tego) ... Zamierzam umieścić mój OS i kilka gier na jednego I Seagate Barracuda 7200.10 400GB 7200 RPM 16MB Cache SATA 3.0Gb / s http://www.newegg.com/Product/Produc...82E16822148138 ... więcej pokoju. Inne myśli: Myślę, że będę próbuje uruchomić Linuksa (kilka distrobutions) jeden dfreeBSD na to, i to musi być w stanie zorganizowanej. Także później aktualizacje mogą obejmować wody chłodzącej go (istnieją tanie bloki do 9800 gx2's?), A więcej na HDD's w raid. Jak duża w przypadku potrzebuję? Please comment! Ponadto, wszelkie inne witryny, aby opublikować tę kwestię i uzyskać opinie byłyby docenione. Thanks in advance! |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| we wszystkich, bardzo dobry wybór, jednak jest kilka rzeczy, myślę, że można uaktualnić, na przykład karty graficznej, osobiście chciałbym przejść z karty ponieważ jest to nieco mniej pieniędzy, ale wykonuje tylko nieznacznie za Nvidia 280GTX i lepsze w niektórych badań.
Harddrives, stare raptory, że nie są już specjalne, a nie przewidują wiele dodatkowych prędkości w porównaniu do 7200 obr. / min szybkie, kliknij tutaj, a następnie przejdź do dołu i kliknij przycisk "Pokaż wszystkie produkty", a następnie wrócić na górę i wybrać testu, zostanie wyświetlone raptory nie wchodzić na górę (z wyjątkiem nowsze Velociraptor ale koszty $ 300) i drugi dysków twardych można szybciej za to starszych od Seagate jest od 7200,10 zasięgu, jak istnieje szybsze 7200,11 zasięgu. Dla mojego budować when I'm getting it, I'm prawdopodobnie będzie coraz 2 Seagate Barracuda 7200.11 320GB dyski RAID, ponieważ są one jednym talerzu i dlatego bardzo szybko (patrz wykres ponownie), a następnie uzyskanie 750GB dysk kopii zapasowej . PSU: użyłem Kalkulator ten tutaj Uważam, które całkiem dobrze daje moc będzie trzeba. W caclulator zaleca około 550W, więc prawdopodobnie przejść z Corsair 620W Dzieje się tak dlatego, Corsair znaleźć się bardzo dobrze powersupplys i zewnętrzne zasilanie pozwala PSU, aby nie działać na poziomie 100% w związku z tym, co cichszych (fan będzie wolniejsze), a także modułowe rozumieniu wystarczy mieć kabli korzystania w sprawie. My System: Pierwsze OC
|
|
| |||
| |||
| Myślę, że dobrze i powinien pójść na pamięci DDR2 1066MHz, ponieważ są one tańsze niż DDR3 i mają niższe opóźnienia w zasadzie oznacza, że będą się szybciej, i będzie musiała zmienić jeśli zarząd i wybrała tę opcję. idź z q6600 i overclockingu go Q9550 prędkości, aby zapisać kilka sto dollas. ur jeśli się z chipsetem Intel oparty u płyta powinna otrzymać karty AMD i tak możesz dodać inną kartę i umieścić go w trybie CrossFire w przyszłości, i wskazują na 4870 x2. AMD r także lepiej niż nvidia bo ich karty są coraz lepsze i tańsze, a także oni dont lie o ich proudcts jak nvidia zrobić. w raptory są słabe value for money i samsungs F1 serii są szybsze w wielu przypadkach wraz z ich Ci przyznać więcej za twoje pieniądze, nawet więcej prędkości i sugerują kupno tych 2 i oddanie ich w RAID 0 configoration. więc jeśli zdecydujesz się iść z DDR2 oraz u zmienić wybrane płyty głównej i będzie chciała pójść na albo x38 lub x48 i chipsetów należy pobrać jeden z całkiem Heatsinks miedzi i grzewcze na mostek północny, południowy i mostu Vrms. ASUS jest bardzo dobrym uczynić, aby przejść z. jak dla rzeczy havent wymienionych będziesz potrzebował procesora reasonabley dobre chłodnicy, jeśli zdecydujesz się na overclockingu, poszukaj coś około 50 dolarów - 80 dolarów jako znak overclocked quad rdzenie działają bardzo gorąca. jeśli dont wanna overclockingu jeden Artic chłodzenia zamrażalni Pro 7 będzie do.as dla przypadku dosent naprawdę niezależnie wyjedziesz z tak długo, jak jego standardu ATX i atleast 4 otwory do umieszczenia kibiców. Kupując PSU będziesz potrzebował około 650W - 750w do zasilania wszystkich sprzęt, upewnij się, że go z dobrej jakości jeden z nich będzie tanie uszkodzenia sprzętu, modułowym PSU pomoże z kablem porządkowania i powietrza. Mam nadzieję, że oznacza to, że dont ur się linux tylko dlatego, że tylko gry, które mam dla linux jest Quake 4 i Doom 3, ale sądzę, że ur się z okien. oczywiście iść z vista, ponieważ obsługuje DirectX 10 i DirectX 11 ostatecznie. Hope this helps |
|
| |||
| |||
| Wow ... Dzięki przyznać! Jestem zdecydowanie tracąc Raptor, i dzięki za PSU kalkulator i karty graficznej suggestion! Tak, myślę, że teraz będę pewnie go z pamięci DDR2 jeszcze: może uzyskać Mobo które obsługuje zarówno? Obniżenie overclockingu procesora i to wydaje się to dobrym pomysłem: Byłem planowanie na ponad clocking w 2.83Ghz zbyt, ale nie sądzę, że muszę dużo władzy na kilka sto więcej. Miałam naprawdę nie spojrzał na amd, że dużo, ale na pewno to zrobić teraz. Tak, zdecydowanie się z vista dla mojej gier! (I planu na uruchamianie kilku OS's). Czy uważasz, że cena mojego procesora będzie zejść Nehalem kiedy wyjdzie? Dzięki przyznać, to naprawdę pomaga! |
|
| |||
| |||
| Chciałbym powiedzieć tak, procesor prawdopodobnie pójdzie trochę w dół, jednak Q6600 będzie prawdopodobnie zejść mniej niż Q9550, Q9550, co jest droższe, ponieważ jest jednym z najnowszych (i najszybszy) procesorów okolice. |
|
| |||
| |||
| dobrze q6600 overclockingu będzie około 2,8 ish 3.6ghz, ale wydaje się bezpieczniejsze i bardziej stabilne. ASUS p5kc miał zarówno pamięci DDR2 i DDR3 wsparcia i daje Ci moddest overclockingu, jednak, jeśli chcesz, aby przejść do lepszego płyta będziesz musiał przejść z jednego lub drugiego w płytach głównych, które obsługują zarówno pamięci DDR 2 i 3 są głównie buget płytach głównych . można uzyskać prędkość DDR3, ale z kosztami i niską latenticies z DDR2 kupując kilka DDR2 1200hmz i overclockingu to około 1400 - 1500mhz. z i tak będziesz musiał przewodnik do podwójnego rozruchu Vista i Linux, jak trudno jest to zrobić u może skuff swój opcji uruchamiania systemu operacyjnego. upewnij się, że masz Vista instilation dysk poręczne jak trzeba będzie zrobić severial OS napraw podczas instalacji systemów operacyjnych, które dosent jak Vista (wszystkie z nich) |
![]() |
|
| Zakładki |