rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Karty graficzne - Radeon 9550

Reply

Narzędzia wątku
Old 13. października 2006, 19:11
Członek grupy

Default Karty graficzne - Radeon 9550

I zastanawiałem się, jaki typ karty graficznej każdy ma, bo wiem, że wiele osób wydaje się być swaying od Geforce i będzie Radeon. Ja ma Radeon 9550, nie najnowsze, ale nie jest starożytna, nie uważają, że nawet bardzo stare. I don't think I naprawdę trzeba aktualizować go na wszystko.

Czego wszyscy mają?
Old 14 październik 2006, 18:01
Członek grupy

Mam GeForce 6800 GT chłodzone wodą i ponad clocked do 430 Mhz to zaledwie o ok dla niektórych z moich gier. A serii GeForce 7 lub równoważne whats jest potrzebne do gry wychodzą teraz. I'm waiting chwilę przed uaktualnić swoje karty w nadchodzących obecnie bardzo szybko, że są w pełni kompatybilne Windows Vista. Next Gen karty może zrobić Direct 10 grafiki i uruchomienie kolejnego filmu gen. dysków BlueRay.
Old 19 października 2006, 06:10
Administrator Group

I'd agree with CGMAN, ostatnio dostałem 6800GT, jak to miało wielkie znaczenie teraz.

Seria 7 jest droga tho ', ale będę czekać do spadku cen.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 19 października 2006, 21:07
Członek grupy

GeForce serii 7 jest dostawanie nieco stara się, to Seria 8 listopada duży skok mocy przetwarzania grafiki. Xbox 360 i PS3 już bardzo przestarzałe. To nowe karty uruchamia wszystkie możliwości graficznych systemu Windows Vista, a także odtwarzanie dysków HD DVD wideo. Ich wersja jest tania tylko z 640 MB pamięci.

8800GTX Specyfikacja 649 dolarów

GPU 575 Mhz prawie 700 milionów tranzystorów. Rumered podwójnego GPU
Shader clock 1350Mhz
Pamięć GDDR 3 900MHz 768MB
Szerokość magistrali pamięci 384bit

technologii akceleracji fizyki
128bit HDR
128 jednostek shaderów
Dual DVI monitora gniazd
HDTV obecnie
Water & wentylatora chłodnicy.

Wydajność 38,4 miliardów pikseli na sekundę
86GB na sekundę.

PSU potrzebne 450watt
Old 20 październik 2006, 01:25
Administrator Group

Jest to z pewnością poważny karty graficznej.

Nie wspominając o cenie, ale jego duży zakład.

Wielki post zbyt mate, thanks!

Dave.
Old 20 październik 2006, 02:04
Członek grupy

Po prostu z ciekawości, ile ta karta graficzna to koszt? Założę się, takich jak Dave powiedział, że zakład jest duży!

I wreszcie chcemy, aby dostać się do punktu, gdzie można kupić najlepsze i najlepsze, nie powinny trwać zbyt długo dojechać.
Old 20 październik 2006, 02:17
Członek grupy

W GTX jest likley kosztów Ã, Â £ 300 + jednak, że spadnie do A, A £ 250 na miesiąc lub dwa, a później, Â £ 150 seria 9, kiedy przychodzi ten czas w przyszłym roku. Najlepiej, jeśli chcesz potwora komputerze, który działa w grze 60fps na 16000 X 1200 res jest trzecim najlepiej kupić kartę. Jeśli kupić najlepsze tak można powiedzieć, masz najlepszy będzie zakup nowej karty co dwa miesiące.

Gdy te karty są obecnie serii 7 card ceny plummit i są one już Overkill na dzisiejszym gier. Myślę, że będę kupować serii 7 następna i otrzymać karty serii 8, w którym zaczną robić gry do korzystania z niego.

Następne z Nvidia patrzeć się na to procesor nie pracuje na to samo zadanie, jak i AMD Intels przetwórców. AMD z ATI przystąpiły do pracy nad kolejnym procesorów i GPU. Intel statku ich quad core Core Duo 2 żetony w listopadzie.
Old 20 październik 2006, 02:32
Członek grupy

Thanks for the info, I didn't get one realizowane sobie tak wiele. Podoba mi się twój pomysł zakupu 3. najlepsze karty I że zaoszczędziliby wiele więcej pieniędzy w długim okresie.
Old 20 październik 2006, 05:12
Członek grupy

I'm uruchomiony 2 6800 Ultras w tej chwili - naprawdę chcę uaktualnić, ale nie będzie przez jakiś czas, po prostu nie może sobie pozwolić na coś w tej chwili: (

Kiedy zrobić upgrade Lubię kupić "najlepsze" po prostu trochę przyszłej korekty, I don't mind nie ma "dobrych" cały czas, tak długo, jak co teraz, a następnie uzyskać szklić czynnik, to można zapisać się na rok lub aby kupić szklić czynnikiem ponownie.

Jasne, I'm probably marnowanie pieniędzy, ale jego część zabawy z technologii dla mnie bzdurzyć w górę od linii stuff następnie ostatecznie go:)
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.