rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Dyski twarde

Reply

Narzędzia wątku
Old 7 kwietnia 2008, 03:47
Członek grupy

Default Dyski twarde

Hi, I just kupił Dell 8400 i wraz z dysku twardego w xp z domu, i zastanawiałem się, jeśli to możliwe do dysku twardego z mojego innego komputera i uruchomić z tego w moim Dell. są zarówno SATA,

Zastanawiałem się tylko czy to możliwe?

dzięki
Old 7 kwietnia 2008, 04:51
Grupa dawcy

Default Dyski twarde

Może
Ale wątpliwości co inne h / d będzie musiał xp zarejestrowany na tym komputerze i wszystkie niezbędne sterowniki, a nie dla innych PC również może się okazać, że jeżeli xp buty to wymagać będzie kod aktywacyjny, ponieważ wykrywa Ustawienia sprzętu uległy zmianie (jest to, aby zatrzymać piractwa), chyba że obie sztuk są takie same, wtedy może być szczęśliwy
Im na pewno inne chłopaki z forum będzie wzdłuż i daje swoje poglądy

Komputer raz pokonać mnie w szachach
Ale to nie pasuje do mnie kick boxing.

My System: redden137

Procesor (y):
AMD Opteron 165 o / c
Płyta główna:
ASUS a8n SLI Deluxe
Pamięć RAM:
Corsair 2GB XMS pc3200 platium
Karta graficzna (y):
8800gts O / C
Karta dźwiękowa:
Creative SoundBlaster 4
Hard Drive (s):
1x 80 GB 2x 250GB
Optical Drive (s):
1x Sony DVD RAM dysku 1xphillips dv
Case / PSU:
700w PSU moduler
Chłodzenie:
powietrze
Sieć / Internet:
Monitor (y):
22in widescreen
Operating System (-y):
XP Pro
Old 7 kwietnia 2008, 04:54
Grupa dawcy

Default Dyski twarde

Może ona pracować, ale pamiętać wszystkie sterowniki sprzętu będzie źle, więc jeśli buty, musisz zmienić je wszystkie, w tym sterowniki chipsetu płyty głównej oraz wszelkie materiały na pokładzie.

Jeśli nie chcesz uruchomić, możesz spróbować naprawy systemu Windows, ale musisz jeden Instalacja XP na dysku to zrobić.

Również w zależności od wersji XP jest (OEM, Retail), to może się flaga zmiany sprzętowe i prosić o reaktywacji.

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 7 kwietnia 2008, 04:57
Grupa dawcy

Default Dyski twarde

Przepraszam redden137 ... Byłem wpisując jako byłeś delegowania
Old 7 kwietnia 2008, 08:51
Członek grupy

Default Dyski twarde

Cześć, tu jest pełna problemu Miałem komputer z XP Pro i wszystkie moje prace i programy uni wszystko było dobrze, ale moje Mobo umarł, i chciałem umieścić ten hdd wszystkie moje ustawienia i pracy w nowym dell 8400.

Przy próbie rozruchu z tym chodzi z ekranu "Przepraszam okien nie boot prawidłowo", a następnie Mam listę sposobów górę rozruchu, normalne, tryb awaryjny itd., ale żadna z nich nie działa

mogę dostać się do konfiguracji itp w bios, to clr WOR zrobić różnicę. czy wystarczy, aby uruchomić ponownie
Old 7 kwietnia 2008, 09:03
Grupa dawcy

Default Dyski twarde

Jeżeli stary dysk IDE go zmienić na slave i podłącz go można odzyskać / używać starych plików jeżeli SATA następnie id sugerują połączenie go i naciskając klawisz F8 na uruchomienie i rozruch z h / d, że pochodzi z PC (norma górę opcji bot mode) ponownie można używać plików

Komputer raz pokonać mnie w szachach
Ale to nie pasuje do mnie kick boxing.
Old 7 kwietnia 2008, 09:16
Członek grupy

Default Dyski twarde

Hi, I dont mieć problem z uruchomieniem nowego i starego używając jako niewolnika, aby wyświetlić pliki, ale miałem skonfigurować system operacyjny, jak i chciał go mój programy i ustawienia wszystkich skonfigurować
Old 7 kwietnia 2008, 09:34
Grupa dawcy

Default Dyski twarde

Tylko w jedną stronę, aby dowiedzieć się, czy masz XP na dysku Twojego komputera starszymi?
Old 7 kwietnia 2008, 10:31
Członek grupy

Default Dyski twarde

tak
Reply

Register

Zakładki