rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Pomoc wyświetlacz zamrożenie

Reply

Narzędzia wątku
Old 10 sie 2008, 06:26
Członek grupy

Default Pomoc wyświetlacz zamrożenie

Hi everybody,
Ihave problem, jak, kiedy jestem z wykorzystaniem komputera, co nazywam zwykle rzeczy, takich jak przeglądanie / e-maili itp., grzywny, ale jeśli działa to trochę by powiedzieć odtwarzanie DVD lub oglądania filmów wideo w trybie online / filmów
po pewnym czasie to czasami wychodzi albo całkowicie puste lub po prostu zamarza, używać PCchips SocketA matka pokładzie 748,
AMD Radeon 3200 + procesor, 1 GB pamięci Crucial Seagate H / D
to wynosi około 48 stopni, które rozumiem, nie jest zły,
Mam wypróbowany zmianę procesora i Grahics karty, ale wciąż ten sam problem, czy ktokolwiek myśli, że to może być płyta główna, jak to jest wszystko, co mogę myśleć jest w lewo,

Thanks for reading

odniesieniu Tony
Old 10 sie 2008, 07:06
Grupa dawcy

PSU.

GFX karty rysunek ampery więcej, niż może obsłużyć kiedy robisz skomplikowane rzeczy, takie jak oglądanie DVD, system może nie dość soku, umiera.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 10 sie 2008, 09:13
Członek grupy

Dźwięki rozsądną odpowiedź, ale dont spróbować innego komputera chipy m / b, ale nie musi być Skt SIS 748 400DDR

dziękuję
Old 10 sie 2008, 17:35
Grupa dawcy

Tak, chyba, że chcesz kupić nowe części.

Mimo to, nie zamierza pomóc. Oczywistym sprawcy jest tu PSU.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".
Old 11. sierpnia 2008, 09:58
Członek grupy

Cześć kolego, dzięki za odpowiedzi, zmieniłem zasilacz jak najszybciej rozpoczęła się dzieje, mój najlepszy zgadnąć, że Motherboard cant dostaw na poziomie karty graficznej, że chce,
postara pobieranie najnowszych sterowników, jeżeli doesnt pracy ulegnie zmianie karty do mniej wymagających jeden,

Dzięki chłopaki
Old 13 sierpnia 2008, 15:32
Moderator grupy

Cytat:
Originally Posted by tublecain View Post
doesnt work, że jeżeli będę się zmieniać karty do mniej wymagających jeden,
Czy nie zastępując PSU być lepszym rozwiązaniem?

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 13 sierpnia 2008, 20:15
Grupa dawcy

najwyraźniej uczynił, ale nie widzisz, jak to może być mb

op, Pan próbował jazdy memtest86 lub usunięcie kij RAM i próbujesz?
Old 13 sierpnia 2008, 22:44
Grupa dawcy

Może to być również, że karta graficzna może być umierania. Być może czas na zakup nowej karty do komputera PC wraz z nowym PSU aby się upewnić, że wszystko jest zasilany ładnie. Najbardziej może uruchomić ci 200 dolarów dolarów i może tchnąć nowe życie w swoim komputerze.

Większość to tylko spekulacje w tej kwestii, ponieważ wyglądał na bardziej oczywiste culprits dotąd. Zgadzam się jednak z węgla. Objawy nie są skorelowane z braku płyty głównej. Użytkownik będzie doświadcza objawów znacznie gorzej niż takie jak stały ponownym uruchomieniu odmowy rozruchu lub moc, jak również może być kilka poważnych błędów występujących podczas użytkowania. Zamrożone wyświetlaczu, lub, że wyświetlacz nie działa poprawnie, jest ściśle związane z kartą i PSU w mojej książce. Nie wiem, co jest w patrząc na inne składniki.

Wątpię RAM jest przyczyną problemu, ponieważ objawy nie pasują RAM problemu. Stała ponownym uruchomieniu systemu operacyjnego i błędy są oznaki, że Twoje RAM działa up.

My System: Ezechiela

Procesor (y):
Intel Core 2 Duo E6750 2.66GHz
Płyta główna:
MSI P-35 Neo Combo chipsetem
Pamięć RAM:
2 koncerty G. Skill DDR2 800MHz
Karta graficzna (y):
BFG NVIDIA GeForce 9800gtx + 512mb
Karta dźwiękowa:
Creative 7.1 soundcard
Hard Drive (s):
160 kabriolet SATA dysk Western Digital
Optical Drive (s):
ASUS CD-ROM 16x DVD-RW combo drive
Case / PSU:
CoolerMaster przypadku Antec Earthwatts 500W
Chłodzenie:
3x stanie 120 fanów, 1 zasobów procesora wentylator
Sieć / Internet:
Brighthouse Kabel 1MB / s
Monitor (y):
22 calowy panoramiczny Samsung
Operating System (-y):
Windows XP Pro SP2
Old 15 sierpień 2008, 07:08
Członek grupy

Hi Guys Cóż

To musi być oprogramowania problem postanowiłem po znacznie obrady do zrzutu okna, jak mi było uzyskanie zbyt wielu
problemy tylko późno iw tył my mind I miał
podejrzenie, że O / P System jest o mojej strony w problemy byłem ma, więc w punktor bitowych i opowiedziała się za nową instalację Linuksa, a do tej pory mam nie mając żadnych problemów tego typu, które wcześniej napotkanych , więc palce przekreślony,
I będziesz informowany,

BST zakresie i dzięki za pomoc,
Old 15 sierpień 2008, 14:53
Moderator grupy

Cytat:
Originally Posted by tublecain View Post
Hi Guys Cóż

To musi być oprogramowania problem postanowiłem po znacznie obrady do zrzutu okna, jak mi było uzyskanie zbyt wielu
problemy tylko późno iw tył my mind I miał
podejrzenie, że O / P System jest o mojej strony w problemy byłem ma, więc w punktor bitowych i opowiedziała się za nową instalację Linuksa, a do tej pory mam nie mając żadnych problemów tego typu, które wcześniej napotkanych , więc palce przekreślony,
I będziesz informowany,

BST zakresie i dzięki za pomoc,
Zapraszamy do Linux objawienie

Reply

Register

Zakładki