rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Pomoc należy to kierowcy mnie wściekły

Reply

Narzędzia wątku
Old 20 listopada 2007, 10:23
Nowe państwa grupy

Default Pomoc należy to kierowcy mnie wściekły

Ok zaczynamy. Chociaż istnieje etc moc mojego komputera nie rozpocznie się po naciśnięciu na przycisk sama i muszę odłączyć DVD zasilania z tyłu DVD i podłącz go z powrotem przed rozpoczęciem rozruchu. Mam zamienione prowadzi władzy i próbował różnych kombinacji, ale zawsze takie same. Sprawdzone CMOS początku sekwencji It's OK. DVD całkowicie odłączone, to nadal nie rozpocznie, odłącz 2-ci DVD za, to nadal nie rozpocznie. To zawsze musi sam wtyczka zasilania DVD się w na początku, a następnie odłączyć i ponownie Po naciśnięciu na przycisk, aby rozpocząć sekwencję startową.

Wiem, że prawdopodobnie nie powinny to zrobić ze względu na kolce etc, ale nie można rocket science for you ekspertów tam dać mi wskazówkę - Jestem tylko prostym pół emerytowany inżynier, który jest dość logiczne w swoim podejściu, ale niestety nie ten, który zajmuje się sprzętem komputerowym.

W oczekiwaniu.
Old 20 listopada 2007, 10:43
Grupa dawcy

LOL .... jakże nie pracuje obecnie, że sekwencja pomoże?

To brzmi dla mnie jak masz wadliwego zasilacza ... Ile lat ma ten komputer?

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 20 listopada 2007, 12:23
Moderator grupy

Zgadzam się, że brzmi to jak PSU.

How old is it?

My System: Eclipse

Procesor (y):
Intel C2D E7200 OC'd @ 3.6Ghz
Płyta główna:
Asus P5Q Pro
Pamięć RAM:
OCZ 8GB 800MHz
Karta graficzna (y):
Saphire Radeon 4850
Karta dźwiękowa:
Onboard
Hard Drive (s):
Rozległa
Optical Drive (s):
Sony al cheapo jeden.
Case / PSU:
Antec Three Hundred
Chłodzenie:
Cooler Arctic 7 Pro, 3 przypadku kibiców.
Sieć / Internet:
Titan ADSL
Monitor (y):
Podwójny 19 "LCD
Operating System (-y):
XP SP3
Old 20 listopada 2007, 16:25
Nowe państwa grupy

Cytat:
Originally Posted by philthomas View Post
LOL .... jakże nie pracuje obecnie, że sekwencja pomoże?

To brzmi dla mnie jak masz wadliwego zasilacza ... Ile lat ma ten komputer?
Dziękujemy za odpowiedź na odpowiedź na Twoje pytanie jest sama szczęścia naprawdę, ja szukałem złe połączenie, aby spróbować rozwiązać problem, a ciągnięcie i zastąpienie wtyczki i gniazdka z zasilania i hop szybkie sygnał dźwiękowy i na jej buty (nie wykłady proszę). W każdym razie komputer jest około 13 miesięcy życia (nie są oni wszyscy, gdy coś pójdzie nie tak!)

Jakiejkolwiek logice, dlaczego uważasz, że PSU - tu 2 oddzielne wyjścia 4 pin, które dostarczają energii do Bits and Bobs z których każdy ma kilka 4-pinowe złącza równoległego i próbowałem je wszystkie, ale za każdym razem tak samo. Istnieje również wiele-pinowe złącze, że idzie do MB. Pytanie, dlaczego może to zadziała, jeśli mam odłączony go z zasilania, a następnie podłączyć go ponownie, nie ma uprawnień do MB najszybciej jak mogę włączyć w pierwszej kolejności jako pracę wentylatorów i kilka diod LED come on tak jak można PSU? Nie chcę być nudny to tylko inżyniera we mnie, próbując znaleźć logicznego powodu lub połowa co najmniej jeden.
Old 20 listopada 2007, 17:06
Grupa dawcy

Od objawów opisać i bez wyjścia, bez was odłączyć / replugging w Molex, przyczyną prawdopodobnie jest PSU. Przypuszczam, że będzie PSU jest umierający i zachowuje erraticly i jakoś swoje działania wydają się obudzić go / rozruch go do działania.

Nie może być oczywiście inne przyczyny, takie jak wadliwe płyty głównej lub procesora, ale PSU jest stosunkowo tanie i łatwe do wymiany i jak większość rzeczy, gdy jest to proces eliminacji, musisz spróbować najtańsze rzeczy. tzn. nie ulegnie zmianie przed alternator sprawdzić świece

Istnieją sposoby testowania napięcia wyjścia zasilacza, ale trzeba byłoby przetestować pod obciążeniem i maszyny, wykorzystując multimetr cyfrowy. Strona ta zawiera wiele informacji, jeśli czujesz, tak skłonny, ale gdyby do mnie, chciałbym właśnie momencie go wymienić. Jeżeli nic innego nie będzie go wyeliminować z listy:

http://www.informit.com/articles/art...1105&seqNum=12
Old 21 listopada 2007, 05:48
Nowe państwa grupy

Dzięki Phil - wszelkie wskazówki, gdzie kupić dobry i minimalna moc powinna iść do.
Old 21 listopada 2007, 06:27
Grupa dawcy

Nie znając specyfikacji systemu, jest to trochę trudno powiedzieć, ale po usunięciu starego, należy pokazać moc w tej sprawie. Chciałbym dodać do 100W, co jest tam teraz i powinno być w porządku.
Nie idź do najtańszych, pion na średnich cenach jednostkowych.

Niektórzy producenci, jednak nie pasują standardowe PSUs o niestandardowych wtyczek płyta, więc jesteś podpięty do nich żadnych zamienników, więc przed rozstaniem z gotówką, upewnij się, twoje jest standardową jednostkę. W razie wątpliwości, może to być dobry pomysł, aby znaleźć lokalnego dostawcy, w celu porównania i kto będzie go wymienić, jeśli nie jest to prawo.
Old 21 listopada 2007, 11:03
Moderator grupy

Chciałbym poszukać coś około 450W. To może być trochę overkill, ale są one tak tanie jak teraz można dobrze pracować mocniejsze jeden mniej niż max mniejszym jeden. Tylko moja opinia.

Old 22 listopada 2007, 11:58
Nowe państwa grupy

Dzięki chłopaki bieżących PSU 400 Watt. Myślisz o zakupie Trust 570W Pro Dual Fan psu przez Amazon for £ 26 + P & P. Twoje myśli proszę.
Old 22 listopada 2007, 12:15
Moderator grupy

PSU, że będzie dobrze.

To nie jest najlepszy na rynku, ale wydaje się OK wartości.

Nie należy oczekiwać wysokiej jakości ciche PSU ale jestem pewien, będzie lepiej niż stary.

Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.