![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Mój komputer to: Intel Pentium 4 CPU 3.40GHz 1.5GB RAM NVIDIA GeForce FX 5200 z bezprzewodowego połączenia z 54.0mbps. Jestem nowym overclockingu oraz wszystko, co mam jest CCleaner i AVG, jakie programy lub procesy pomoże mój komputer w żaden sposób możliwe. Nic specificly, ale chcę tylko, aby zwiększyć jego wydajność w jakikolwiek sposób lub gdzie jest to możliwe. Przedstawienie wszystkich swoich pomysłów / programy, które mogą działać dobrze, dziękuję. |
|
| |||
| |||
| Czy myślisz o modernizacji componants lub overclockingu, czyszczenie i uruchomione oprogramowanie i spróbować dostrojenia wydajności Twojego currnent componants. Czy wiesz, że spec od płyty głównej, jest również komputer marki marka (np. Dell, HP ect..) Lub jest to zamówienie? Marka na Twojej płycie może determaine jeśli komputer może obsługiwać szybciej szybkości pamięci RAM, która będzie także zwiększenia wydajności. Również spojrzeć na Anit-Malware wątek na temat wirusów. Znajdziesz evilfantasy ma jakiejś wielkiej porady. |
|
| |||
| |||
| Im właśnie myślenie robi coś mogę poprawić wydajność niczego w ogóle. Moja płyta jest ASUSTeK Computer Inc pokładzie. a także kartę graficzną to 128. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Nowa karta graficzna. That's about it.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
|
| |||
| |||
| co jak programów lub rzeczy, aby rozpocząć overclockingu (ale bezpiecznego overclockingu) |
|
| |||
| |||
| Jeśli chcesz, aby Twoje overclockingu procesora to najlepiej zrobić w BIOS, to daje możliwość bycia w stanie zresetować ustawienia, jeśli źle coś zmienić. Alex's "Overclocking przewodnik" będzie pomóc. Jego na pewno warto robi niektórych czytanie na swój componants pierwsze. Można również Defrag swój HDD, istnieją som programy do pobrania na stronie tej strony, lub możesz użyć Microsoft wydanie. Może się evilfantasy's anti-malware przewodnika, który może być bardzo pomocne. Jeśli zaczyna powoli rozruchu razy to może pobrać "uruchomienie narzędzia" lub użyć uruchomienia narzędzie CCleaner usunąć niektóre programy z listy, który dont potrzeba. Aktualizacja RAM może daje największy wzrost wydajności i jest na ogół bardzo tanie, w zależności od aktualnej RAM i płyty głównej. Może pobrać i uruchomić CPU-Z, aby dowiedzieć się o in-and-out Twojego systemu specyfikacją, a następnie można zobaczyć, co będzie można uaktualnić do na tanie. Zapoznaj się z oprogramowaniem sekcji tego forum choć istnieją pewne dobre rzeczy. |
|
| |||
| |||
| I tak zastanawiałem się, gdyby wszystkie programy, które pomogą Ci z overclockingu cos nie wiem jak to zrobić sam i może to jest zbyt daleko pchania i zabić mojego komputera |
|
| |||
| |||
| urmm usłyszałem abbout programu o nazwie CPUFBS nigdy nie miał on tho., do nich i dont know pogoda jej każdy towar lub pogoda to działa u może moniter pobierając naszego procesora CPU-Z |
|
| |||
| |||
| Szczerze mówiąc, nie korzystać z programów do overclockingu Twojego procesora. Jej o wiele bardziej prawdopodobne uszkodzenie komputera niż robienie tego w BIOS. W BIOS jeśli umieścić FSB, napięcia itp. na zbyt wysokie komputer zrobi PO to prawdopodobnie nie wystarczy do uruchomienia. Dlatego możesz po prostu wejść do BIOSu naciśnij "przywrócić ustawienia" guzik i sortowane. Korzystanie z programu do tego, choć mają zabezpieczeń jest wciąż zapominając, że pierwsza obrona stoping komputer jest niestabilny, zanim został załadowany nawet systemu operacyjnego. Karty graficzne OCing programy są ok, bo możesz zmienić ustawienia, jeśli jego niestabilnych lub obciążenia w trybie awaryjnym i ponownie zainstalować sterowniki. I wouldn't recommend OCing Twojego procesora przy użyciu 3rd Party programy. |
![]() |
|
| Zakładki |