![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| Mam kilka starszych komputerach kupiłem na sprzedaży stoczni, a im dążenie do nowych części do nich. Więc wpadłem na kilka problemów. Podczas rozruchu i komputer z nowszą HD w nim, ono przyzwyczajenie boot. To mówi coś o błędzie 14 D Grub ... Myślę, że coś o tym. Any Advice? |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Zakładając, że nowsze dyski twarde były używane przed ...
Instalacji systemu Windows na dysku twardym są specyficzne dla sprzętu w komputerze były pierwotnie zainstalowane cala Tak więc biorąc dysk z jednego komputera i umieszczenie go na inny i spodziewam się, że do startu jest raczej optymistyczny. Czy nową instalację. My System: Hybr! D
|
|
| |||
| |||
| Nową instalację? |
|
| |||
| |||
| Yar, get CD z systemem Windows lub Linux i zainstalować system operacyjny. |
|
| |||
| |||
| I cant, to robi dalsze dysku ... |
|
| |||
| |||
| Czy wykryje dysk w BIOS na ustawienia auto? |
|
| |||
| |||
| nie, mówi błąd odczytu dysku |
|
| |||
| |||
| Czy na pewno są w BIOS, BIOS nie daje komunikaty o błędach, to albo pojawiają się lub ono przyzwyczajenie. Jeśli nie jest to albo źle podłączony lub uszkodzony. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Myślę, że komunikat o błędzie, że dostajesz to, ponieważ ten dysk był wcześniej używany z Linuksem i bootloadera Grub jest nadal na dysku.
Przejdź do BIOS i zmienić kolejność uruchamiania dysków CD, aby pierwszy dysk rozruchowy, a drugi dysk twardy, a następnie uruchomić z dysku XP, przejdź do konsoli odzyskiwania i wpisz fdisk / mbr następnie zamknij i zyski z XP CD ponownie i sprawdzić, czy dysk nie jest teraz gotowy do użycia. My System: Start Build
|
![]() |
|
| Zakładki |