rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Making My First komputera.

Reply

Narzędzia wątku
Old 18 grudnia 2007, 17:33
Nowe państwa grupy

Witaj! Jestem zainteresowany podejmowania komputera. Jestem gotów zapłacić około 600 $ -1000 $. Nie chcę działać jak kretyn, ale potrzebuję trochę pomóc w części I potrzeby i na stronie internetowej I powinno się go. Będę kupić książkę aw razie powiedz mi jakiekolwiek (lemme guess .. "Making komputerów dla Dummie"). Dzięki

Counterstriker

~ Steve
Old 18 grudnia 2007, 17:38
Banned Grupa

Ok .. Po pierwsze jego twarde nigdy nawet nie myśleć, że w głowie, albo zakończy się niepowodzeniem.
Co będzie potrzebne
Motherboard (główne pokładzie komputera)
CPU (centralna chip)
Power Supply (lol)
Chasis (w tym przypadku mówiąc wszystkich)
Dysk twardy (przechowywania rzeczy)
Memory (RAM DDR prolly pamięci do czasowego używania programu)
Video Card (jeśli nie jest na płycie głównej)
DVD (self explanitory)
Następnie należy umieścić je wszystkie razem z fanów, aby to wszystko nie przegrzać i voala komputerze
Czy mogę zasugerować newegg.com lub części komputerze lokalnym sklepie.
Sposób wprowadzenia ich wszystkich razem jest w drodze kabli (Zaufaj mi kable są tak unikalne i bardzo niemożliwe do wprowadzenia złego kabla lub w niewłaściwym kierunku i śrubokręt (nie twarde) do śruby z Mobo na swój chasis
Spróbuj także klawiaturę, mysz, monitor, głośniki, drukarki i jest dobrym pomysłem, jak dobrze.
I tak w serii for Dummies ma ", jak zbudować komputer" książki
Ostatecznie każdy z procesora i płyty głównej wraz z instrukcją obsługi, w jaki sposób to zrobić.
Old 18. grudnia 2007, 17:56
Nowe państwa grupy

Będzie ono działało jak wokół mnie dużo? Mam komputer o nazwie sklep kehtron o mile od mojego domu. One niestandardową Comps So I guess one sprzedawać rzeczy. Ale istnieje anyplace online mogę get it.
Old 18 grudnia 2007, 18:03
Banned Grupa

Cena jest zawsze co masz płacić za to .... (co mam na myśli)
Możesz kupić superkomputer z najnowszymi Intel quad core qx6800 i miły twój komputer tylko do około 3000 dolarów
Można też kupić mniejsze części, a komputer cały koszt około 400 dolarów. Zależy .. Obecnie w sklepie, że czyni niestandardowe Comps. Są to sprzedać wszystkie urządzenia następnie dodać jak 100 dolarów na rachunku umieścić je wszystkie razem (około 45 minut pracy)
teraz instalacja systemu operacyjnego. Jeśli to z nich można płacić pełnej ceny, że zacerować os. Jeśli nielegalnie go pobrać samodzielnie jej wolny:-p i jeśli kupić i zainstalować go sobie również jego pełną cenę tak thats też coś wiedzieć. Najnowsze Vista będzie jak dodać 400 do 800 dolarów USD do równania (potrzebne, aby przekształcić go w walucie miejscowej, jeżeli stosuje
Old 18 grudnia 2007, 18:06
Grupa dawcy

Jeśli powiesz nam, co chcesz go do moglibyśmy powiedzieć, które części, aby zapisać pieniądze na. Na przykład można wont chcą procesorów quad core i 2GB pamięci RAM, jeśli zamierzamy używać go tylko do surfowania w internecie.

My System: Komputera

Procesor (y):
Intel Core Quad Q6600
Płyta główna:
Abit IN9
Pamięć RAM:
2x 1GB Patriot
Karta graficzna (y):
XFX 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Hard Drive (s):
Internal 750GB, 400GB zewnętrzne
Optical Drive (s):
LG DVD 20x ponownie pisarz
Case / PSU:
Enermax Infiniti 650W
Chłodzenie:
Zalman HSF
Sieć / Internet:
Monitor (y):
LG 19 "LCD
Operating System (-y):
Windows XP Media Center 2005
Old 18 grudnia 2007, 18:09
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by dice14u View Post
Cena jest zawsze co masz płacić za to .... (co mam na myśli)
Możesz kupić superkomputer z najnowszymi Intel quad core qx6800 i miły twój komputer tylko do około 3000 dolarów
Można też kupić mniejsze części, a komputer cały koszt około 400 dolarów. Zależy .. Obecnie w sklepie, że czyni niestandardowe Comps. Są to sprzedać wszystkie urządzenia następnie dodać jak 100 dolarów na rachunku umieścić je wszystkie razem (około 45 minut pracy)
O ile nie są one godne budowniczy i stress test na kilka dni (który coraz bardziej się robi).

Zapytaj ich mimo CS.

Koszt ci (spróbuj www.newegg.com dla składników, można uzyskać mail w gotówce powrót na wiele elementów na nie) będą uzależnione od składników zakupu. Składniki zakupu będzie zależeć od potrzeb. Wszystkie te koszty będą się różnić.

Are you a gamer?
Czy będzie ten CAD / video editing pracy?
Wystarczy ogólny biura / internetu?

Jeśli jesteś graczem, rozdzielczość monitora wybrać jest głównym czynnikiem spec'ing odpowiednia karta graficzna, procesor i iść z nim tak, aby nie powodować żadnych ograniczeń.

Chłodzenie powietrzem?
Chłodzenie wodne?
Overclocking?

Musimy wiedzieć, czy na ekranie / klawiatura / mysz i głośniki mają być włączone do budżetu zakres jest cytowany, a rozdzielczość monitora chcesz / mieć przed możliwością dalszego doradzać.

Również wybór OS (system operacyjny) przychodzi do niego. Vista jest o wiele bardziej głodny niż XP.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 19 grudnia 2007, 14:49
Nowe państwa grupy

Cytat:
Originally Posted by alex View Post
O ile nie są one godne budowniczy i stress test na kilka dni (który coraz bardziej się robi).

Zapytaj ich mimo CS.

Koszt ci (spróbuj www.newegg.com dla składników, można uzyskać mail w gotówce powrót na wiele elementów na nie) będą uzależnione od składników zakupu. Składniki zakupu będzie zależeć od potrzeb. Wszystkie te koszty będą się różnić.

Are you a gamer?
Czy będzie ten CAD / video editing pracy?
Wystarczy ogólny biura / internetu?

Jeśli jesteś graczem, rozdzielczość monitora wybrać jest głównym czynnikiem spec'ing odpowiednia karta graficzna, procesor i iść z nim tak, aby nie powodować żadnych ograniczeń.

Chłodzenie powietrzem?
Chłodzenie wodne?
Overclocking?

Musimy wiedzieć, czy na ekranie / klawiatura / mysz i głośniki mają być włączone do budżetu zakres jest cytowany, a rozdzielczość monitora chcesz / mieć przed możliwością dalszego doradzać.

Również wybór OS (system operacyjny) przychodzi do niego. Vista jest o wiele bardziej głodny niż XP.
Jestem graczem. I edycji filmów wideo. Zrobić Html stuff .. Podstawowe rzeczy. Nr Die Hard Gamer tylko World of Warcraft i Counterstrike. Chcę, aby moje szt. .. Ale byłem na Newegg.com i zobaczyłam mojego cen po bouht everytign było 973,12 dolarów. Wiem, że powiedział Chciałbym zapłacić 1k Ale nie oczekując zapłaty. WellI nie chcesz spódnicy problem, ale ja was kinda nadzieję na więcej 600-900. Czy ktoś mógłby starać się znaleźć najlepsze ustawienia. I tak chcę być tym, który przekazuje je razem. I have a nice Acer moniter odpowiedzieć na Twoje pytanie.
Old 19 grudnia 2007, 15:18
Grupa dawcy

gdy u get it all zbudowany i runing i podając fancy modding temu odwiedzić moją stronę pełnego krok po kroku mods ustawić tę stronę do evryone na tej stronie i Evry modder:)

www.myPCbuild.piczo.com

mojej stronie dos nie breatch eney zasady na tym forum:)

My System: P * L * A * Z * M * A

Procesor (y):
2.34GHZ podkręcona! Athlon64 3000 +
Płyta główna:
Asus
Pamięć RAM:
1.50 koncert ddr
Karta graficzna (y):
256mb pci G-force
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster HD 5.1
Hard Drive (s):
1-80gb 1-120gb Western Digital's
Optical Drive (s):
Pioneer DVD-RW
Case / PSU:
przypadku niestandardowego i 650w PSU
Chłodzenie:
DIY radiator chłodzony powietrzem
Sieć / Internet:
Virgin 50Mbps
Monitor (y):
Acer 23 "(X233HB)
Operating System (-y):
Window 7 Ultimate
Old 19 grudnia 2007, 16:19
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by pete21 View Post
gdy u get it all zbudowany i runing i podając fancy modding temu odwiedzić moją stronę pełnego krok po kroku mods ustawić tę stronę do evryone na tej stronie i Evry modder:)

www.myPCbuild.piczo.com

mojej stronie dos nie breatch eney zasady na tym forum:)
Chcemy powiedzieć, jeśli nie Pete.

-Kanoakavirus
Old 19 grudnia 2007, 16:20
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Counterstriker View Post
Jestem graczem. I edycji filmów wideo. Zrobić Html stuff .. Podstawowe rzeczy. Nr Die Hard Gamer tylko World of Warcraft i Counterstrike. Chcę, aby moje szt. .. Ale byłem na Newegg.com i zobaczyłam mojego cen po bouht everytign było 973,12 dolarów. Wiem, że powiedział Chciałbym zapłacić 1k Ale nie oczekując zapłaty. WellI nie chcesz spódnicy problem, ale ja was kinda nadzieję na więcej 600-900. Czy ktoś mógłby starać się znaleźć najlepsze ustawienia. I tak chcę być tym, który przekazuje je razem. I have a nice Acer moniter odpowiedzieć na Twoje pytanie.
Okey doke. I'll mają rozejrzeć za Ciebie.

-Kanoakavirus
Reply

Register