rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Mój komputer nie uruchamia się na wszystkich

Reply

Narzędzia wątku
Old 4 lipca 2008, 12:16
Członek grupy

Default Mój komputer nie uruchamia się na wszystkich

Cześć
Po prostu nie fabryki przywrócić mojego komputera wszystko działa ok i was wszystkich moich instalacji sterowników na nowo, ponownie je dwukrotnie. Wtedy to nie pozwól mi przeszłości uaktywnić okien i etap, który próbował uniknąć aż everytinhg był konfiguracji. Więc próbowałem kilka razy, ale nie było linii łączących, więc byłem zmuszony do wylogowania ekranu i resetowania komputera i spowodować wyłączenie przycisku nie pokazano. Teraz dostaniesz nic kiedy moc na komputerze nie po bios nie tylko wentylatora i moc światła.
Myślę, że jestem pijany completly chyba ktoś zna wyjście.
Wszelkie sugestie ???????????????????????
Old 4 lipca 2008, 12:18
Administrator Group

Wyjmij przewód zasilający na kilka minut do drenażu o mocy z maszyny tak, aby można zresetować.

Jeżeli okaże się, że nie n't pracy musisz nowego PSU spróbować tego pierwszego.

My System: Hybr! D

Procesor (y):
AMD Turion 64 X2 TL-64 2.2GHz
Płyta główna:
HP nForce 560
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC2-5300
Karta graficzna (y):
Nvidia 7150M Onboard Zintegrowanego
Karta dźwiękowa:
Onboard 5.1 Zintegrowanego
Hard Drive (s):
250 GB 5400RPM SATA300
Optical Drive (s):
18x CD / DVDRW DL-ATA
Case / PSU:
Stock HP
Chłodzenie:
Stock HP
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 10MB Virgin Kabel
Monitor (y):
17 "WXGA + HD BrightView Widescreen
Operating System (-y):
Windows 7 Ultimate 32Bit
Old 4 lipca 2008, 12:38
Członek grupy

Nie, że nie działa.
Widziałem innym forum podobny problem i jak powiedział pan zasilania został zmieniony i rozwiązać problem. Uważam, że dziwi, ponieważ wszystkie światła są włączone, a wentylator jest uruchomiony, oraz w jaki sposób można PSU wkręt do mnie naciskając przycisk REST jest zadziwiający.
Old 4 lipca 2008, 13:56
Administrator Group

Wadliwego PSU będzie szczęśliwy spin kibiców i moc światła.

Są także bardzo zawodna więc mogą się złamać bardzo łatwo.

Jeżeli komputer nie ma zasilania właściwie zawsze jest sprzęt, a PSU najtańszych rzeczą jest, aby spróbować.
Old 5 lipca 2008, 04:22
Członek grupy

Więc kupiłem nowe PSU uruchomić się na barana testowania ekranie ostrzeżenia pojawiły się słowa: "ostrzeżenie nowego procesora (i nie dziwne, ponieważ nic do CPU), poszedł do BIOS kiedy wyszedł ostrzeżenie miał odszedł.
Więc poszli na ekran i pozostał tam na zawsze i tak musiał zresetować i odgadnąć, co innego nie boot. Ale po kilku min i próbował ponownie go uruchomić, ale mam w bios zamiast sprawdzić, czy istnieje jakieś ustawienie, które mogą zatrzymać ich. Więc podczas przeglądania BIOS ekranu i klawiatury zamarzł światła nie były po obu więc musiał zresetować Mam nadzieję, że mogę dostać go uruchomić ponownie będę na innej fabryce przywrócić.
Ktoś ma jakieś pomysły dlaczego tak się dzieje?
Old 5 lipca 2008, 11:31
Grupa dawcy

To może być źle barana. Jeśli masz więcej niż 1 wetknąć, spróbuj usunąć i jeśli nie lepszego, zamieniać je (trzymając się 1).

My System: Start Build

Procesor (y):
AMD 64 x 2 Dual Core 5200 + 2.60GHz
Płyta główna:
Asus M2V Ap 1.
Pamięć RAM:
4GB (3.25gb widoczne)
Karta graficzna (y):
NVIDIA GeForce 7300 GS
Karta dźwiękowa:
5,1 Reatek On-Board
Hard Drive (s):
250 GB SATA & 400gb SATA
Optical Drive (s):
Pioneer 110 x 2
Case / PSU:
Stock / 550w Silent
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Nic 10/100 / 20MB Virgin Kabel
Monitor (y):
Fujitsu Siemens 22 "TFT WS
Operating System (-y):
Vista Ultimate x32/Windows 7 x64
Old 7. lipca 2008, 13:25
Członek grupy

Cóż ja jestem wciąż dostawanie tych boot zamarza, ale teraz może się zdarzyć na każdym etapie po POST i podczas wygrać ekran z logo i gorszy, kiedy XP jest faktycznie się. Przy pulpicie i wszystkie ikony pojawią się w Twoim zdaniem jasne, ale to nie będzie zamrażać aktywności dysku twardego nie ruchy myszy.
Po prostu nie może mieć sens, w jaki sposób nastąpiło to wszystko się zaczęło od niewinnej Resetuj które zrobiła miliony razy rzecz poszła krwawa szalony.
Old 8. lipca 2008, 01:41
Grupa dawcy

Czy spróbować wymiany RAM?
Old 8. lipca 2008, 02:37
Grupa dawcy

_possible_ przegrzać zbyt, choć mało prawdopodobne. bardziej prawdopodobne jest RAM, IMO.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ".

My System: 日夏子

Procesor (y):
Core 2 Duo E6400 2.13 -> 3.01ghz
Płyta główna:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Pamięć RAM:
2GB Patriot Extreme Performance
Karta graficzna (y):
PNY 8800GTS 320MB
Karta dźwiękowa:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Hard Drive (s):
80GB + 500GB
Optical Drive (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chłodzenie:
4x yate-120mm + 200mm Loon górę
Sieć / Internet:
Qwest
Monitor (y):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operating System (-y):
Windows XP + 7
Old 8. lipca 2008, 07:28
Członek grupy

No i nie próbował barana, jej nie Orignal barana, że wraz z komputera z powrotem w 2002 r., mam zainstalowane dwa nowe moduły kilka lat wstecz. Ale załóżmy, może być nadal RAM. Przegrzaniu kwestii wydaje się bardzo ważne, jak zwykle, kiedy opuszczają komputera wyłączyć wtyczki na noc i można uruchomić z funkcji tworzenia kopii zapasowych. Ale wtedy i właśnie kupił nowy PSU i przed tą nową wentylator na początku roku, tak aby w dalszym ciągu być zaskakujący.
Również i zauważyliśmy w BIOS kiedy wyłączyć POST mowy powiadomienia Zakończenie testu POST automatycznie wyłącza również nie byłem świadomy tego skorygować przed i teraz.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.