Computer Juice  

Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Reply

Narzędzia wątku
Old 13 Wrz 2007, 02:30
Thunderer's Avatar
Członek grupy

Thunderer is on a distinguished road
Default Potrzebujesz opinii

Cześć, mam zamiar kupić nowy zwyczaj budowy PC z następującymi specyfikacjami ale chciałbym prosić o opinie o niej tak, że chciałbym wiedzieć, czy mam prawo zakupu rzeczy, czy też nie.

Tak więc lista jest;

Płyta główna - Asus Blitz Formula SE IP35
CPU - Intel Core2Quad Q6600
RAM - TwinX Corsair XMS2 Dominator PC8500 (1066MHz)
Video-card - 728MB PCI-Express BFG GF 8800GTX
Głośniki - Logitech x540 5.1 Surround Speakers
Hard-Disk - 2 * 500GB 7200rpm - Seagate SATA2
Zasilanie - Enermax Galaxy 1000W
Napęd optyczny - Pioneer DVR-212 18x Black Dual Layer
UPS - 1400VA Centralion Blazer Line Interactive
Windows - Microsoft Windows Vista Home Premium (OEM)
Network - Edimax 54G Wireless USB Adapter
Sprawa - ThermalTake Kandalf
Klawiatura i mysz - Microsoft Natural Ergonomic Desktop 7000

Nie jestem pewien co do drukarki i monitora kupić wszystko, ale wiem, że w odniesieniu do:

Drukarka - To powinno być wszystko w jednym (nr faksu potrzebna), sieć powinna być aktywna i może być wykorzystywany przy głównym komputerze jest zainstalowany w drukarce jest wyłączony, miałoby drukowania wysokiej rozdzielczości, pochodzi także z ekranem LCD i karty czytelnika.

Monitor - Przede wszystkim chciałbym szeroki monitora albo 19 "lub 22" z wyjątkową jakość obrazu oraz że rama będzie w kolorze czarnym.

Również nie jestem pewien, czy zainstalować system chłodzenia wody tak jak to dobrze, ponieważ jestem abit sceptyk na jej temat. Inaczej może ktoś proszę mi zaproponować alternatywny system chłodzenia, który jest bardzo dobry i ostygać system dobrze.

Więc może ktoś mnie sugerują marek i modeli w odniesieniu do drukarki i monitora, ponieważ nie wiem co wybrać exaclty.

Nadzieja nie byłoby zwrotne od I really need it.
Reply With Quote
Old 13 Wrz 2007, 03:20
slipend's Avatar
Grupa dawcy

slipend is on a distinguished road

Czego chcą zrobić z tego komputera? ponieważ są one bardzo wysokie specyfikacją.

Aby zachować cool Będziesz miał kilka wentylatorów się, nie jestem znany z tego sprawy, ale kilka 120mm wentylatory są potrzebne.
Reply With Quote
Old 13 Wrz 2007, 03:35
Thunderer's Avatar
Członek grupy

DO slipend

Potrzebuję go dla AutoCAD, szybkie 3D, Corel, w zasadzie ją wykorzystać do architektury, a także dla celów rachunkowych.

Could you pls sugerują mi monitor i drukarkę jak w 1 post.

Tnx
Reply With Quote
Old 13 Wrz 2007, 05:09
Thunderer's Avatar
Członek grupy

Ponadto chciałbym wiedzieć, ile z nich jest gotów zapłacić za ten komputer.

Wreszcie jestem otwarty na nowe pomysły i zmiany.
Reply With Quote
Old 13 Wrz 2007, 06:33
SocialWarfare's Avatar
Moderator grupy

SocialWarfare has a reputation beyond reputeSocialWarfare has a reputation beyond reputeSocialWarfare has a reputation beyond reputeSocialWarfare has a reputation beyond reputeSocialWarfare has a reputation beyond reputeSocialWarfare has a reputation beyond reputeSocialWarfare has a reputation beyond reputeSocialWarfare has a reputation beyond reputeSocialWarfare has a reputation beyond reputeSocialWarfare has a reputation beyond reputeSocialWarfare has a reputation beyond repute
Send a message via Yahoo to SocialWarfare

Nice zbudować, jak wiele koncertów RAM are you going to do wprowadzenia w? w programach takich jak AutoCAD wymagają całkiem sporo
Jeśli chodzi o monitor Chciałbym przejść z Samsung 226BW Słyszałem, jak wiele wspaniałych rzeczy o niej

Do chłodzenia jeśli jesteś początkującym WC jest trochę skomplikowane rozpocząć z Można też użyć dobrego wtórnym HSF jak Posiec Ninja lub CHŁODZENIE ARCTIC Freezer 7 Pro
Hope that helps

Reply With Quote
Old 13 Wrz 2007, 09:58
Thunderer's Avatar
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by SocialWarfare View Post
Nice zbudować, jak wiele koncertów RAM are you going to do wprowadzenia w? w programach takich jak AutoCAD wymagają całkiem sporo
Jeśli chodzi o monitor Chciałbym przejść z Samsung 226BW Słyszałem, jak wiele wspaniałych rzeczy o niej

Do chłodzenia jeśli jesteś początkującym WC jest trochę skomplikowane rozpocząć z Można też użyć dobrego wtórnym HSF jak Posiec Ninja lub CHŁODZENIE ARCTIC Freezer 7 Pro
Hope that helps

Cześć, jeśli chodzi o pamięci RAM Mam zamiar kupić 2GB i jak na monitor Samsung 226BW mi temat wydaje się być całkiem dobry, infact jest ona dobra dla mnie. Również na temat chłodzenia uważam, że nie będę wybrać wc, ale zastosowanie alternatywnego.
Reply With Quote
Old 13 Wrz 2007, 10:02
Thunderer's Avatar
Członek grupy

Cytat:
Originally Posted by SocialWarfare View Post

Hope that helps
Hi, I am going to wykorzystanie 2GB pamięci RAM. W odniesieniu do monitora Samsung 226BW wydaje się być całkiem dobry, faktycznie myślę, że to naprawdę apartamenty moje potrzeby. Jeśli chodzi o chłodzenie, myślę że nie będzie zdecydować się na WC, ale pójdę na alternatywę.
Reply With Quote
Old 13 października 2007, 07:57
Thunderer's Avatar
Członek grupy

Cześć, mam zdecydował o monitora i drukarki.

Monitor będzie jeden z najnowszych Samsung 2232BW 22 "szerokości i w odniesieniu do drukarki Byłbym będzie dla Canon PIXMA MP600R, który wszystko muszę.

O sprawy, to ThermalTake Kandalf Silver z boku 25cm wentylator, nie z boku wentylatora sprawia, że wszelkie differance? Ponadto, będąc w przypadku pełnego aluminium (zarówno na zewnątrz i podwozia) nie dokonywać żadnych differance w odniesieniu do chłodzenia.

Nadzieja ktoś może pomóc.
Reply With Quote
Old 14 października 2007, 08:17
alex's Avatar
Grupa dawcy

alex has a reputation beyond reputealex has a reputation beyond reputealex has a reputation beyond reputealex has a reputation beyond reputealex has a reputation beyond reputealex has a reputation beyond reputealex has a reputation beyond reputealex has a reputation beyond reputealex has a reputation beyond reputealex has a reputation beyond reputealex has a reputation beyond repute

Marketing hype bok materiału wykorzystywanego w przypadku nie ma znaczenia co do tego, jak efektywnie swoje komponenty są chłodzone, ponieważ nie używasz przypadku jako Radiator.

Jedyną firmą, która obecnie z powodu tego są Zalman z ich (niezwykle drogich) TN serii przypadków.

Materiał będzie miało wpływ na koszty (stal jest tańsza niż aluminium), waga (stal jest cięższa niż aluminium o grubości grubość).

Grubości materiału można także wpływ na poziom hałasu w cieńszych materiałów (niezależnie od tego, która materiał) bardziej wzdrygać można uzyskać od przypadku wentylatorów przędzenia.

W kandalf jest godna, choć średnio-of-the-road, sprawa. W 25cm wentylator popycha chłodnego powietrza bezpośrednio na jakiekolwiek rozszerzenie karty może być (grafika, dźwięk, itp.). Im większy wentylator tym lepiej rzeczywiście są one w stanie zmienić takiej samej ilości powietrza jako mniejsze wentylatory (80, 92120 mm), ale przy niższych prędkościach obr / min, zmniejszając objętość.

-Kanoakavirus
Reply With Quote
Old 14 października 2007, 09:37
Thunderer's Avatar
Członek grupy

@ Alex 10q za odpowiedź, jeszcze kilka pytań. Mam zamiar zainstalować Zalman CNPS9700-NT dla procesora. Czy będzie żadnych skutków w odniesieniu do obiegu powietrza? Ponadto, będzie Zalman trafić 25cm wentylator stronie?
Reply With Quote
Reply

Narzędzia wątku

Posting Rules
Ty nie może wysyłać nowe wątki
Ty nie może post replies
Ty nie może narzędzia post
Ty nie może edytować swoje posty

Kod BB jest Na
UśmieszkiNa
[IMG] Kod jest Na
Kod HTML Wyłączony
TrackbacksNa
PingbacksNa
RefbacksWyłączony

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Wszystkie czasy w strefie GMT -7. Teraz jest 14:48.