rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Nowy sprzęt Message at Startup?

Reply

Narzędzia wątku
Old 9 listopada 2007, 17:30
Grupa dawcy

Default Nowy sprzęt Message at Startup?

Cześć
Tylko w zeszłym tygodniu tak mi już się komunikat ...

Znaleziono nowy sprzęt

Wiadomość skłania mnie do zainstalowania "Nieznany" sprzętu za pomocą dysków, które mogą pochodzić z tego sprzętu.

Nie mam pojęcia co to jest do mnie z prośbą, aby zainstalować.

Jednak starałem się ponowna instalacja oprogramowania Leadtek w zeszłym tygodniu po tym, jak był problem (Wciąż dostaję komunikat, że plik biblioteki (DLL?) Brakowało), kiedy próbował korzystać z programu Leadtek (DVD Tworzenie / oprogramowanie do edycji).

Teraz przy każdym "rozruchu" I get "Znaleziono nowy sprzęt" wiadomości.

Czy jest jakiś sposób mogę się dowiedzieć, jaki sprzęt to nic do mnie z prośbą o lub po prostu zrobić to tak, nie mam do zamknięcia (pozbyć) go za każdym razem?

Myśli?
Old 9 listopada 2007, 17:51
Grupa dawcy

Jestem całkiem pewny, że oznacza to, że jednym z elementów sprzętowych w komputerze nie ma sterownika. Będzie pokazuj tego komunikatu przy starcie systemu w celu zainstalowania sterowników niezbędnych do korzystania z niego, dlatego, że mówi Ci to zrobić za pomocą płyty, które mogą pochodzić ze sprzętem.

Musisz tylko dowiedzieć się, jakie urządzenia sprzętowego jest, a poprawka go z odpowiedniego sterownika. Po prostu upewnij się, że prawidłowo pozbyć się pozostałości starych sterowników przed instalacją nowych, inaczej można dostać nawet gorsze problemy.

Hope you get it working, good luck!

"Jeśli nie możesz przekonać ich, ich mylić!"
Old 9 listopada 2007, 18:10
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Bezsenność View Post
Jestem całkiem pewny, że oznacza to, że jednym z elementów sprzętowych w komputerze nie ma sterownika. Będzie pokazuj tego komunikatu przy starcie systemu w celu zainstalowania sterowników niezbędnych do korzystania z niego, dlatego, że mówi Ci to zrobić za pomocą płyty, które mogą pochodzić ze sprzętem.

Musisz tylko dowiedzieć się, jakie urządzenia sprzętowego jest, a poprawka go z odpowiedniego sterownika. Po prostu upewnij się, że prawidłowo pozbyć się pozostałości starych sterowników przed instalacją nowych, inaczej można dostać nawet gorsze problemy.

Hope you get it working, good luck!
Dziękujemy za odpowiedź.

Ya - to Mam problem - nie wiem, jaki sprzęt wiadomości odnosi. I naprawdę nie mają wiele tła w komputerach innych niż za pomocą regularnie i instalowanie oprogramowania dziwne tu i tam. Ale, po powiedział, że mogę zazwyczaj po kierunkach i poruszać się w "World Komputer" okay.
To dobra rada, aby upewnić się pozbyć "pozostałości" - byłem w tym kierunku.

Czy istnieje łatwy sposób dowiedzieć się, jaki sprzęt komunikat dotyczy? Jeśli okaże się, że obecnie mogę tylko dostać do dysku i poprawki w sterowniku - prawda?

Więcej myśli?
Old 9 listopada 2007, 18:36
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Kona1984hawaii View Post
To dobra rada, aby upewnić się pozbyć "pozostałości" - byłem w tym kierunku.
Więc mam mój przyjaciel, tak i Ja * shakes head *

Cóż, czym była ta rzecz Leadtek używaną? Przypuszczam, że miało to coś wspólnego z nagrywarki DVD? Nie jestem dokładnie pewna, czy nagrywarki DVD / gracze muszą kierowców, ale być może jest winowajcą.

Prawdopodobnie najlepiej wysłać sprzęt systemowy, dzięki czemu możemy mieć szczęście wewnątrz komputera.

Old 9 listopada 2007, 23:23
Grupa dawcy

Cytat:
Originally Posted by Bezsenność View Post
Więc mam mój przyjaciel, tak i Ja * shakes head *

Cóż, czym była ta rzecz Leadtek używaną? Przypuszczam, że miało to coś wspólnego z nagrywarki DVD? Nie jestem dokładnie pewna, czy nagrywarki DVD / gracze muszą kierowców, ale być może jest winowajcą.

Prawdopodobnie najlepiej wysłać sprzęt systemowy, dzięki czemu możemy mieć szczęście wewnątrz komputera.
Niestety - Byłem z dala od mojego komputera na chwilę.

Czy mogę wysłać mojego sprzętu system łatwo nie patrząc przez wszystkie moje dyski?
Old 9 listopada 2007, 23:41
Grupa dawcy

Nie dokładnie wiem, czy jest sposób prowadzenia ... chyba najlepiej po prostu użyć funkcji diag ... Nigdy nie zażywałem przed więc będę się żadnej pomocy. Wystarczy znaleźć sposób dotarcia do sprzętu i post back here.

Przepraszam!

Old 10 listopada 2007, 01:08
Grupa dawcy

I got it sorted out thanks.
Patrzę na sterowniki urządzeń, i nie było problemu z moim PVR oprogramowania więc odinstalować, a następnie zainstalować oprogramowanie. I don't get that "komunikat" więcej, ale mój pilot do telewizora nie wwork teraz grrrrrrrr!
Próbowałem kilka rzeczy, takich jak zastąpienie baterii i odłączania i podłączania w zdalnej kabel w tylnej części mojego komputera. Nic jeszcze.

Sprawdziliśmy kontrolera urządzenia we właściwościach Mój komputer, a on mówi, że wszystko działa.
O - dobrze - mogę żyć bez pilota, ale potem znowu to prawdopodobnie coś prostego i powinno działać.

Any ideas
Reply

Register

Zakładki