![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| cześć natomiast powrót Alex pomógł mi w arktycznych zamrażarka chłodzenie 7 Pro, który działał świetnie na moim komputerze. mój pc bracia zawsze trochę gorąco, więc tylko wyposażone zamrażarka 7 Pro na tym komputerze też. Jego specyfikacje są następujące: MSI P4N SLI mobo i GeForce Asus EN7500LE karty graficznej. kiedy wyposażony jest mały wentylator na chipsecie spadł i zamrażarka 7 jest zbyt duża, aby zmieścić go z powrotem (muszę wspomnieć, że nie wiem jak poprzedniego właściciela PC wyposażony wentylatorów na chipsecie radiatora, to wyglądało po prostu przycisnął ją i wyraził nadzieję na najlepsze, nie było nic utrzymanie go po prostu tam przez cały czas mieliśmy żadnych problemów z komputerem. nigdzie na śruby lub naprawić wentylator radiator a ja jestem pomylony) Anyway, I choć byłoby ok, bez wentylatorów, myślałem, że zamrażarka 7 CPU HSF korzyścią jest więcej. początkowo temps było trochę lepiej i byłem zadowolony, ale teraz, tydzień lub tak dalej, i reckon temps nie są o wiele lepiej, może mobo temp jest wyższa, ponieważ chipset fan już nie ma. głównie procesora i mobo są teraz na biegu jałowym około 50 stopni, HDD na 41 lub tak: nie super fajny, ale nie wystarczająco gorący być problem. Mój problem jest z grapgics karty, które ha przeszła od 60 stopni w idle do 70 stopni, a ja się BSOD co mam do przeznaczania na ten. GPU była zawsze gorąca (60 stopni), ale komputer był zawsze stabilny. moje pytania to: -Jak to wentylatory Chipset Northbridge przymocowane do radiatora? -klej i należy go tam czy coś (i może trzymać czas na chłodniejsze z powrotem lub mogłem trzymać go tam z AC zamrażarka 7 z niewielką nadwyżkę)? -Myślę, że 70 stopni jest zbyt gorący dla GPU na biegu jałowym i nie jestem z niego zadowolony, jestem zaskoczony, zamrażarka 7 nie kupił temp CPU w dół jak inne moje szt. skorzystało znacznie (o 15 stopni niższa niż czas) należy trzymać czas na chłodniejsze wstecz, należy uzyskać cooler GPU? Po zainstalowaniu zamrażarka 7 Pro Arctic Silver 5 i nie wydaje mi się jakieś błędy, wiem, że sprawa nie jest najlepszym i dodaje do temps, ale przed jej stabilne maszyny i myślę, że może potrzebować chipsetu wentylator chłodnicy ale nie widzę sposobu, aby zabezpieczyć go tam. jakieś pomysły? thanks guys |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Klej działa dobrze, czasami jest to jedyny sposób, a mimo to skuteczny. Thermal epoksydowych z Arctic Silver jeśli jesteś purystą z majątkiem, superglue z szuflady jeśli chcesz tylko wyniki.
Myślę, że trzeba usunąć, ponownie czyste, re-termo-wklej i zamontować nowe chłodzenie CPU też prawdopodobnie mniej wklej. Czystość naprawdę trzeba skończyć z iso-propanol do ostatecznego rozpuszczenia i przetrzeć także i szarpie coś robić, to z. I używać czystej bibuły filtracyjnej kawy. My System: Tim
|
|
| |||
| |||
| Cytat:
I może dobrze przykleić go tam, zobaczyć jak to jest i włożyć z powrotem na czas chłodnicy z nim, jeśli nie robi różnicy, klej to dzięki. Kiedyś prawidłowej kwoty AS5 na pojedynczy rdzeń P4 (i stosowane metody wprowadzania małych kulek z AS5 w centrum procesora, a następnie umieścić na chłodniejsze i niech sam się sortowanie. metoda ta zawsze pracował wielki dla mnie w przeszłości i myśleć i jest zalecaną metodą również), po oczyszczeniu dobrze arctiClean termicznego usuwania materiału (co jest całkiem dobry produkt btw, rozpuszcza TIM o kontakt. łatwe w użyciu) i arcticlean cieplnej oczyszczacz powierzchni. Używam również kłaczków szmatką, które mogę używać wyłącznie do tego celu. I honestly don't think przeróbek chłodnicy będzie inna, w ogóle jeden z powodów, zrobiłem tego wątku, ponieważ nie mogę zrozumieć, dlaczego zamrażarka 7 nie niższej temps więcej i dlatego myślę, że może ona potrzebować chipsetu Wentylator tył |
|
| |||
| |||
| I skopiowaniu tekstu, aby można było właściwie powiedzieć przyszłości querents jak stosować radiatora. Radiator zastąpienia w stanie osiągnąć zmniejszenie wiemy, że ponieważ zrobił to za ciebie wcześniej. Może room got hotter między pomiarowych w starej i nowej? Może na przepływ powietrza w zamkniętej obudowie komputera zmienił - wstążki kabli ale w sposób, wentylator przypadku prowadzić złącze odpadły. To na pewno musi być mechaniczna, ciepło jest ciepło jest ciepło i wszechświat nie zmieniła zasady lokalnie na złość. Nie ktoś kiedyś powiedzieć, że niezależnie od jego lewej jest prawdą jakkolwiek jest to nieprawdopodobne, po usunięciu wszystkich niemożliwości? |
|
| |||
| |||
| er, dziękuję bardzo za cenne miejscu wejścia. Alex jesteś tam? |
|
| |||
| |||
| Czekam na rozwiązanie tego wątku z dużym zainteresowaniem. |
|
| |||
| |||
| komputer-sok jest doskonałym forum z wielu przyjaznych i wiedzę ludzi, którzy regularnie dostarczają dokładne i przydatne informacje dla tych, którzy proszą o nie, robią to bez eliptyczny lub sarkastyczny. i ów, dlaczego ludzie tu. |
|
| |||
| |||
| Przepraszamy z całego serca, nie celowo napisany jota w tym wątku eliptycznym lub sarkazmem. I przyznała, że opis dodając radiator był lepszy ode mnie i to mi chodziło. Moje komentarze na temat przyczyn braku spadku temperatury były dokładnie tak, jak myślałem nich ma być w pełni pomocne. Jestem zupełnie zaskoczony na myśl wydają się bezużyteczne. Pragnę zauważyć, że widziałeś różnicę między dwoma radiatory siebie. Pragnę zauważyć, co oboje wiemy, że fizyka nie jest częściowe, a zatem nie jest to prawdziwy powód do szukał. I oferują wiele rozsądnej alternatywy do rozważenia choć przyznać można je znaleźć uproszczone. Jestem tu, bo jestem zainteresowany na pytanie oraz chętnie odkryć odpowiedź. Wszystko to brakuje, to styl pisania można brać na serio, by spojrzeć na to. Jestem w stanie za pomocą sarkazm, ale na pewno nie w tej wymianie. To ma bawić i informować w tym samym czasie, gdy ja go zatrudnić. Myślę, że znam go raz odkąd tu zarejestrowany. |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Erm ... Spot ... Jesteś języka adwokat jest bardzo formalne i nieco nudne na stronie naprawdę ... Czy może Pan sięgnąć do sarkazm? O wiele bardziej zabawne przeczytać post w ten sposób ...
| |||
| |||
| Nie mogę zarządzać mate, I'm getting uderzył wokół zbyt wiele i jestem nadal próbuje znaleźć styl, które pozwolą mi przetrwać. I'm way out of my depth, it's like Gloria Gaynor przybywających 8 cala platform i kaca starając się zobaczyć przeszłości reflektorami. Jestem jednym otumaniony plakatów w tym tygodniu. |