rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Pc część listy plz komentarz

Reply

Narzędzia wątku
Old 5 października 2008, 06:42
Grupa dawcy

Default Pc część listy plz komentarz

hello again I have come up with my ostateczna lista części do mojej platformy do gier. plz comment na nią i konsultant żadnych zmian etc pamiętać, że mój budżet to max 600 zł i jestem świadomy, że mój twardy dysk isnt zawartych w wykazie I allready mieć 1.

Old 5 października 2008, 06:58
Grupa dawcy

Moje osobiste preferencje ma mieć IDE napędy DVD - to uwalnia kanały SATA, dodając dyski twarde, a znaczy, że może mieć o wiele więcej napędów optycznych powinny chcę.

O ile w przypadku idzie, to bardzo polecam Thermaltake jeden. Przepływu powietrza w nich jest po prostu niesamowity, dużo miejsca wewnątrz, jasny panel na boku i bardzo wygodny w użyciu. Mam ten jeden http://www.thermaltake.com/product/C.../vb1000bws.asp i polecam go w dowolnym dniu tygodnia. I got mine z Novatech. Szczególnie, jak patrząc na to jeden, to tylko jeden fan z boku i nie widzę fan spożycia.

Monitor nie jest fantastyczne. Mam kontrast 2000:1 i 2ms reakcji stopy i got mine w podobnej cenie - chociaż mój jest tylko 19 ". Ponadto, jak karta graficzna ma wyjścia DVI, stanowczo zaleca się coraz monitor z wejściem DVI (jak kopalnia ma) inaczej nie będzie widać wymierne korzyści takiej karty dobre.

Just my 2p.

My System: #

Procesor (y):
Intel Q6600
Płyta główna:
MSI P6N SLI V2
Pamięć RAM:
2GB DDR2 PC6400 Corsair
Karta graficzna (y):
XFX Nvidia 8600GTS 512MB
Karta dźwiękowa:
Zintegrowana 8 kanałowy
Hard Drive (s):
Samsung 320GB S-ATA 7200RPM
Optical Drive (s):
LG LightScribe
Case / PSU:
Thermaltake Soprano & Toughpower 750W
Chłodzenie:
Zasób
Sieć / Internet:
Bezprzewodowe
Monitor (y):
Samsung SyncMaster 931BW 19 "
Operating System (-y):
Windows XP Professional z dodatkiem SP3
Old 5 października 2008, 07:31
Grupa dawcy

Wszystkie rarther dobre, ale są ulepszeń, które mogłyby być, w zależności od użytkowania. Czy planujecie podkręcania tej maszyny? Jeśli będzie trzeba lepszego wentylatora procesora, a nawet sprawy z lepszym przepływem powietrza, to nie wygląda, że jest bardzo dobry w tym sensie. Jeśli nie jesteś overclockingu choć uważam te powinny być dobre.

Nie zgadzam się na temat DVD dyski SATA są najlepsze, to o wiele łatwiejsze w obsłudze i bardziej uporządkowane, a większość płyt głównych ma conajmniej 4 porty SATA na nich, więc jeśli nie masz co serwer, lub chcących RAID insane liczby dysków wraz , it's fine. I można mieć tylko max 2 dyski IDE na większości nowszych płytach głównych.

Monitor jest ok, ale jak tomthedrummer powiedział, że lepiej dostać jeden z wejściem DVI. A jeśli nie jest do podobnej ceny z lepszym czasem reakcji, lub współczynnik kontrastu, ale na ten jeden, ale nie zauważysz dużej różnicy między 5ms i 2ms reakcji.

My System: Pierwsze OC

Procesor (y):
Intel E2180@2.85
Płyta główna:
Gigabyte GA-P35-DS3L
Pamięć RAM:
2x1GB OCZ PC2-9200 Reaper CL5
Karta graficzna (y):
Gainward ATI 3850
Karta dźwiękowa:
na pokładzie
Hard Drive (s):
Seagate Barracuda 7200.7 120GB
Optical Drive (s):
HITACHI DVD-ROM GD-2500
Case / PSU:
Corsair VX450
Chłodzenie:
AC freezer7 Pro, 2x80mm, 1x90mm, 1x120mm
Sieć / Internet:
na pokładzie / rzekomo 10Meg dziewicy kabla
Monitor (y):
Viewsonic Vx922; Viewsonic VE702m
Operating System (-y):
XP Home
Old 5 października 2008, 07:46
Grupa dawcy

Myślę, że będziemy po prostu zgodzić się nie zgadza o lol SATA.

Osobiście lubię mieć do napędów optycznych (tylko 1 na chwilę chociaż) i gdybym poszedł SATA Chciałbym tylko mieć możliwość 2 dyski twarde, natomiast mam zamiar mieć w miarę możliwości 3.

Znowu to zależy od tego, ile tam jest SATA na płycie głównej, na przykład, jeśli jest tylko 2, to get IDE optycznych, ale jeśli jest powiedzieć, 6 to nie ma znaczenia. SATA wygląda bardziej uporządkowane choć, jak kable nie są przerzucaniem ogromny!
Old 5 października 2008, 07:50
Grupa dawcy

Och, dobrze, jeśli nie ma wielu portów SATA, to tak, to chyba najlepiej iść IDE, ale większość płyty pochodzą z conajmniej 4 porty SATA (minimum z nich widzę, że nie są dla budżetu pełne wersje)
Old 5 października 2008, 08:51
Grupa dawcy

Dzięki chłopaki. Tak, chcę szatan bo jego bardziej czyste i nie przeszkadza im o utratę SATA Port jak dostanie terabajt dysku, jeśli potrzebujesz więcej pamięci i nie przeszkadza im o RAID czy cokolwiek. I będą moim podkręcania CPU do 4GHz tak myślę, że i będą musiały lepiej chłodnicy, widziałem duorb i wyglądał całkiem dobrze, ale jego ogromny, może ktoś mi dać kilka wskazówek plz. jak na razie i myśli, że 250mm stronie fan dałby przydzieleniu z airfolw allong wszystkich fanów innych ale jeśli ktoś nie może również propozycja dla alternatywnych, ale należy Ming, że im nie będzie zapłacić 100 funtów dla sprawy. w końcu i dont really care o jakości monitora tak długo, jak to działa jak im going to get 24 "później i tak.
Old 5 października 2008, 08:59
Grupa dawcy

oraz na chłodniejsze, dobrze jest chłodniej Noctua NH-U12P nie jest to najtańsze chłodnic, ale opinie Widziałem to działa lepiej niż wieża Tuniq i jest dużo cichszy.

Jeśli chodzi o sprawy, coś Antec 300 jest dobre dla tanich przypadku nawiewu dobre, ale jeszcze stosunkowo tanie.

Oczywiście można przejść do innych stron w odniesieniu do produktów, ale nie byłem pewny co witryny pierwotnie speced z tak nie mogłem się odnośniki stamtąd.
Old 5 października 2008, 09:04
Grupa dawcy

I jeszcze mówi się Thermaltake Twoim przypadku!
Old 5 października 2008, 09:06
Grupa dawcy

Thermaltake są droższe ale
Old 5 października 2008, 09:12
Grupa dawcy

Są droższe, ale tak warto! Szczególnie to idziesz do przyklejania ogromne chłodnice in one również mają lepsze przepływ powietrza, filtra na wentylatorze spożycia, ładne i jasne strony wyglądają zbyt sexy. Można również zablokować przednie, aby zatrzymać osoby, które nie chcą stać w coraz w.
Reply

Register
Narzędzia wątku

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Computer Juice.