rzadziej kapitałowych

Magazine
Go Back   Komputer Juice > Sprzęt komputerowy > Ogólne Hardware Czat

Register

Play PS2 z laptopem za pomocą wejścia S-Video port

Reply

Narzędzia wątku
Old 9 marca 2007, 19:44
Nowe państwa grupy

Default Play PS2 z laptopem za pomocą wejścia S-Video port

Mój laptop ma S-Video wejściowy portu, a więc jest to możliwe, aby odtworzyć moje ps2 poprzez mój laptop?

Chcę wiedzieć o tym, bo im na uni i dont mieć miejsce i pieniądze dla tv!

ja dont mieć tuner TV, więc zastanawiałem się, czy możesz połączyć je można bez zarabiać

ive wypróbowany:

Kable RCA - żółty do S-Video Adapter
- Czerwone i białe do wejścia audio

i cant get any zdjęcie: (

Mój laptop specyfikacją są:

Systemy operacyjne:

Microsoft ® Windows ® XP Professional Edition

Procesory & Chipset:
2. 2GHz AMD Turion ™ 64 Mobile Processor (800MHz FSB, 1MB L2 Cache)
NVIDIA SLI ChipsetIntel Mobile 915PM + ICH6-M Chipset

Graphics & Video:
- Podwójne karty graficzne
256MB Nvidia GeForce Go 7900 GS SLI ENABLED

Pamięć:
2GB Dual-Channel DDR SDRAM 400MHz na

Przechowywanie:
100Gb

I / O Porty (zewnętrznie dostępna):
Video: Jeden Jedno złącze VGA i DVI-D Connector
TV-out: Jedna S-Video na złączu
Jednym z S-Video Złącze
Audio Jack
TV wejście koncentryczne złącza
IEEE 1394: mini IEEE 1394a (4-pin) portu
USB: 4 Hi-Speed USB 2. 0 portów
Tom Scroll Wheel
1 Centrum głośnik jack
1 Speaker Surround Jack
1 Front speaker jack
1 gniazdo słuchawkowe
1 gniazdo mikrofonowe
AC3 obecnie w / Optical drutu jack
Sieć: Zintegrowany Gigabit Ethernet RJ-45
Modem: Zintegrowany modem 56K V. 92 RJ-11

Old 9 marca 2007, 21:39
Grupa dawcy

Krótka odpowiedź brzmi: tak można, ale nie (osobiście) znacie jakiś sposób za pomocą tylko S-Video z powodu ograniczenia pasma. To samo z koncentryczne złącza.

I would think it's possible komputer może mieć już zdolności. Należy sprawdzić dokładnie, czy przez komputer ręczny lub portów na jednostkę, aby sprawdzić, czy ma to VIDEO-IN VIVO lub graficzna (-ów). Jeśli nie musisz PCMCIA karta tunera TV

Istnieją również USB video i tuner TV pól, które można użyć do tego, co staramy się robić. Ponownie, ponownie pasma, komputer musiałby porty USB 2.0.

Pamiętaj, że szybkość swojego portu USB komputera i architektury określają, w jaki sposób możliwe będzie do gier za pomocą tych urządzeń. W opóźnienia między sygnału wejściowego i jest wyświetlane na monitorze mogą czasami przekracza drugiego, który I'm sure you know, mogłyby grać w gry wyścigowe lub First Person Shooter raczej trudne do gry co najmniej.

Można także podłączyć do ps2 umożliwiają gier online.

musisz podłączyć ps2 do routera za pomocą kabla Ethernet. Następnie należy użyć sieci dostępu do dysku, aby utworzyć konto na swoim ps2. (Jeśli nie masz dysku może nadal być w stanie uzyskać bezpośrednio z Sony).

Nie należy mieć, aby przełączyć ustawienia jeśli już go w Internecie z laptopem. Ale z mojego doświadczenia z sieci domowej, czy cabled lub bezprzewodowej, i nie liczyć na go bez problemów.

Będziesz także potrzebował gry, które pozwala grać w trybie online.

Nadzieję, że to pomogło.

-Kanoakavirus

My System: Zoomy

Procesor (y):
E8400@3.6ghz (400x9) @ 1.15v
Płyta główna:
Asus P5K Premium
Pamięć RAM:
2GB Dominator 8500
Karta graficzna (y):
BFG 8800GT
Karta dźwiękowa:
Xfi Extremegamer
Hard Drive (s):
3.35TB wew składowania. 2TB int składowania
Optical Drive (s):
LG GGC H20L
Case / PSU:
Enermax 720w
Chłodzenie:
AC7
Sieć / Internet:
Monitor (y):
245B, 931B (Samsung)
Operating System (-y):
Vista 32P
Old 10 marca 2007, 06:05
Nowe państwa grupy

okay!

naprawdę noob pytanie!

Jak mogę sprawdzić, czy jego film lub vivo, podręcznik, że dał mi Alienware jest rubish i mówi do mnie nic: (
Old 10 marca 2007, 07:13
Grupa dawcy

Opublikuj model and I'll mają kopać wokół.

-Kanoakavirus
Old 10 marca 2007, 07:48
Nowe państwa grupy

to Alienware Aurora m9700

w podręczniku to list portów z tyłu, jeden mówi, S-Video i jednego mówiąc S-Video out

thats tak dobre, jak w podręczniku dostaje: (

istnieją inne porty, które mogą korzystać z tego, że mogę korzystać z mojego laptopa tylko jako monitor?
Old 10 marca 2007, 08:24
Grupa dawcy

I've had a około nosey i w takiej formie, jeśli nie będzie w stanie to zrobić, jak tylko masz wejście wideo jest s-video i nie będzie działać przy użyciu tego.

You're going to konieczność zakupu karty jak wspomniano wyżej, ale biorąc pod uwagę koszt takich rzeczy i opóźnień I've cytowany powyżej, osobiście, myślę, że byłoby stratą pieniędzy. Oczywiście, to twoja decyzja, aby.

Zdaję sobie sprawę, że nie jest to, co chcesz usłyszeć, ale ja jestem zobowiązany oddać moje uczciwy opinii.

-Kanoakavirus
Old 10 marca 2007, 11:09
Nowe państwa grupy

disapointing: (

oh well thanks for the help!

może rzucić okiem na GameBrigde thing!

Niektórzy mówią jego dobra inni mówią jego ubogich
Reply

Register

Zakładki