![]() |
| |||||||
| Регистрация | Карта Spy | Държава Списък | Дарения | Търся | Днешната Постове | Марк Форуми Прочети | Форум Правила |
|
![]() |
| | Нишка Инструменти |
|
| |||
| |||
| Това е дълъг пост, но аз действително нужда от вашата помощ затова моля да време да чете! Аз гледам да закупите сървър за моя малък бизнес и съответния софтуер (операционна система, резервна софтуер и т.н.). Аз имам много ограничен бюджет (Бих искал да си взема нещо по-долу, £ 500, за предпочитане по-малко, но също така ще похарчите малко повече, ако е необходимо). Тя трябва да има Microsoft Server OS върху него, както аз съм гледам да тече интензивно CRM база данни на сървъра прилагането на него в бъдеще. Това са основните задачи на сървъра трябва да изпълни: - Подкрепа 3 бр клиента - Отпечатване - Съхраняване на общи фирмени документи и файлове - Централна резервно място за всички на клиента бр - Отдалечен достъп на фирмени документи - Направи база данни сървър интензивно прилагане / CRM - Не съм сигурен за това какво се занимава в работно моя сървър система за обмен на електронни съобщения, но аз съм изплащане £ 20 на месец за 3 X 2GB обмен пощенски кутии от fasthosts. Би било хубаво да се отървете от този разход От изследванията си и обмисля ми ограничен бюджет, аз си мислех за отиваш за следващата настройка: - HP ProLiant Server - Windows Small Business Server 2003 - 1 X 500Gb HDD (място за 3 допълнителни устройства) - гореща swappable - Dual ядрото на процесора - 1GB RAM - Използвайте 1Tb външен USB твърд диск (Lacie) за резервна сървъра Аз говорих с няколко души, които са ми даде различни препоръки, така ми се искаше да дойде, за да можете да получите някои експертно мнение. Както и своите съвети, за да отговори на някои от тези въпроси, ще бъдат оценени: - Лентови устройства изглеждат най-често сървъра резервната разтвор, но устройства са толкова скъпи? Защо лента управлява най-общо решение? Дали това е лоша идея да направите резервни копия на 1Tb USB Lacie външен HDD? (Аз избрах това да се ограничат разходите за сега) - На второ място, трябва ли да се мисли за повече от един твърд диск? - Аз не знам какво е RAID контролер е, но хората са ми казваш, че трябва да се разгледа една? - Трябва ли да бъдат намалени още RAM или по-голям твърд диск, или това е достатъчно за сега? - Windows Small Business Server 2003 звучи като това ще бъде малко по-лесно да се управлява от Windows Server. Прав ли съм в избора на този сървър OS? Аз не искам да отида в overkill режим, както ми трябва всяка стотинка Не мога да си ръце на точно сега, но аз също не искам фалшиви икономики. МОЛЯ, можеш ли да ми помогнете приятели тук. Какъв вид сървър ще ви препоръча да отида за? Моля, можеш ли да ми линк към някоя добра предварително системи там (например от магазини като www.ebuyer.com ). И накрая, моля те се опитват да обяснят техническа гледна точка във вашия отговор, както аз не съм експерт по всичко! Благодарности |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| О, не! Аз загубих моята целия пост! EEK. Ами аз ще Въведи го. USB ще е много бавен, отколкото си мислиш, дори и ако вие изпълнявате cron работа за вършене вечер архивирания. Тя също има неуспех ставка, която е същата като редовен твърдия диск, така че по-доброто решение е две или три дискове в RAID 5, което означава, ако един или няколко HDD не успее да го замени / ги и вашите данни все още. Касетата е само ако си заслужава .. .. и е на стойност то. Предимствата са капацитет, разходите (особено на тези две, може просто да купуват по-лента), и надеждност, ако тези са по-добре обслужвани от повече HDDs тогава това е начин да отида. Бих сериозно да обмислят създаването на сървъра си, или някой, който да изгради разплащателна тя да губи режийни HP ще хвърлят по вас. В много малко, използвай нещо като Ibuypower, че няма да надписвам вас в това отношение. Сървър купувачите имат по-лошо, отколкото десктоп купувачи, както се предполага, че всеки, който купува сървър ще бъде в състояние да изплатят на носа. Един добър сървър случай трябва да се позволи modularity, така че не трябва да загубят нещо става от prebuilt. А Xeon E3110 система с множество твърди дискове (може би 3) в RAID 5, добро количество RAM (2GB е наистина минимум за десктоп системи и ако ти си отиваш да се правиш интензивен неща, които искате да имате толкова, колкото е възможно) , случай, който ви позволява да суап тези HDDs в и без отваряне на цялата работа трябва да отговарят на вашия бюджет. Ако това не е опция, бих обмислят закупуването на HP като база и поръчване на най-малко на друга GB RAM (ако не и повече) и най-малко един допълнителен твърд диск. Капацитетът въпрос ще е субективна: Аз не знам колко много данни, което ще бъде crunching и 500s дали две или три 350s или три 250s и т.н. ще бъдат достатъчни, но имайте предвид, че това е Радвам се да го разпространи сред многобройни кара колкото е възможно.
"Аз обичам P182 толкова много, че когато жена ми система е всички шумни и всички необходими видове почистване, Купих си един. Тогава, когато аз искам котка, аз купих P182. За P182 не е котката по себе си, но той все още е една отлична покупка. " Моята система: 日夏子
|
|
| |||
| |||
| Здравей Carbon, Благодаря ви за отговора. Единствената причина, поради която аз съм обмислят сменяем диск е, че аз трябва да бъде в състояние да ми подкрепление извън площадката само в случай на кражба, пожар и др Също лента дискове са толкова скъпи! Аз оценявам, обаче, че касетата е медиен евтини, така че аз съм точно в това, че смятате, че трябва да инвестират в касетата шофиране и куп ленти? Аз също се чудех какво си мисля за резервен сървър софтуер за архивиране върху лента сменяемите носители или HDD. Дали Windows Small Business Server 2003 резервна комунални бъдат достатъчни (двойка на хората, работещи в ИТ дистрибутор фирми мислят, че не е добър за сериозна употреба) или трябва да бъде платец за Symantec Backup Exec (който е sooo скъпо!)? Има ли евтини алтернативи там да Backup Exec? Също така, е Windows Small Business Server 2003 начина да отидете? Ако аз да отида за множество твърди дискове, трябва ли да се получи RAID контролер? Също така, какъв е точно, RAID, и целта на RAID контролер? И накрая, наистина ли мислиш, че може да спести повече от £ 100, ако получа сървър построен? Това, което ме привлече към това намира HP ProLiant е 3 години гаранции дават с тях (Dell такса през носа за това) и някой ми каза, че това МОТ (интегрирана светлината изход) функция в HP Proliants е наистина добра. Съжалявам за всички въпроси, но аз наистина оценявам помощта ви. |
|
| |||
| |||
| Той може да си заслужава да го касетата шофиране ако претегля срещу HDD разтвор е евтина / по-ефективно в дългосрочен план - вие може да използвате и външен SATA връзка, която би трябвало да ви преносимостта (и скорост!) От която се нуждаете. Що се отнася до RAID контролер - RAID е основно един редунтантност система, че "ивици" на вашите данни в множество HDDs, позволяваща съкращения в случай на неуспех. Понякога това е си заслужава да се купи RAID контролер, понякога на борда RAID (на дънната платка) е достатъчно. Ето статия. Аз няма да предложи създаването на сървъра, без някаква RAID! Що се отнася до софтуера, аз наистина не може да се каже. Аз нямам опит с Windows Server резервната неща. Цената е различна - това, което ProLiant система бяха ли да закупите? Гаранции не трябва да бъде проблем, сървърът части обикновено имат изключително дълъг гаранции, в горната част на често през живота гаранция, пуснати на компютърни части, като цяло. Единственият downside е да се изпрати част назад, вместо на целия прозорец, ако нещо се провали, а не като на същия вид "разходка-ти-чрез" подкрепата HP има. Ако има съществена разлика разходи, това е нещо, бих препоръчал, особено ако има някой с опит да се администрира. МОТ е наистина само ще бъде значителна полза, ако сте залепване вашия сървър в DataCenter. Той не изглежда като ако това е така, ще имате физически достъп почти през цялото време, така дистанционно управление трябва да бъде толкова голям на сделката. Не мога да повярвам, че искате тази функция на Windows кутии, когато обикновено SSH мога да направя много от един и същи задачи на Unix кутия.
__________________ "Аз обичам P182 толкова много, че когато жена ми система е всички шумни и всички необходими видове почистване, Купих си един. Тогава, когато аз искам котка, аз купих P182. За P182 не е котката по себе си, но той все още е една отлична покупка. " |