menší majetkové -

Magazine
Go Back   Počítačové Juice > Počítačový hardware > Obecné Hardware Chat

Register

Prosím, můžete mi pomoci vybrat vhodný server pro mé malé podniky

Reply

Thread Nástroje
Old 2. června 2008, 15:00
Nový člen skupiny

Default Prosím, můžete mi pomoci vybrat vhodný server pro mé malé podniky

To je dlouhý příspěvek, ale já opravdu potřebují vaši pomoc, tak prosím vzít čas číst! Já jsem se na nákup serveru pro mé malé podniky a vhodný software (OS, zálohovací software, atd.). Mám velmi omezený rozpočet (rád bych si něco pod 500 liber, nejlépe menší, ale také bude trávit trochu víc pokud je to nutné). Musí mít Microsoft server OS na to, jak jsem se na spuštění databáze intenzivní CRM aplikace na serveru je v budoucnosti.

To jsou hlavní úkoly serveru musí provést:
- Podpora klienta 3 ks
- Tiskárny
- Skladování společného podniku, dokumentů a souborů
- Centrální záložní místo pro všechny klientské ks
- Dálkový přístup společnosti dokumentů
- Běh databázi intenzivní server application / CRM
- Nejste si jisti, co se podílejí na chodu svého vlastního serveru pro e-maily, ale já jsem vyplacením 20 liber za měsíc, za 3 X 2GB výměně email krabice od fasthosts. By hezké, jak se zbavit tohoto úkor

Z mého výzkumu a zvažuje můj omezený rozpočet, jsem myslel ze jde o následující nastavení:
- HP ProLiant server
- Windows Small Business Server 2003
- 1 x 500Gb HDD (prostor pro 3 extra disky) - teplé prohoditelný
- Dvě jádra CPU
- 1GB RAM
- Použití 1Tb externí USB pevný disk (LaCie) pro záložní server

Mluvila jsem s několika lidmi, kteří mi odlišná doporučení, tak jsem chtěl přijít na to, aby tady nějaký znalecký posudek. Stejně jako vaše rady, odpovědi na některé z těchto otázek by ocenili:
- Páskové jednotky Zdá se, že nejčastější server záložní řešení, ale disky jsou tak drahé? Proč jsou páskové mechaniky na nejčastější řešení? Je to špatný nápad udělat zálohu na 1Tb USB LaCie externí HDD? (Jsem si vybrala tuto mezní náklady nyní)
- Za druhé, mám myslet, jak se více než jeden pevný disk?
- Nevím, co je to RAID řadič je, ale lidé říkají mi, že by měla zvážit, jak se jeden?
- Měl bych být větší RAM nebo větší HDD, nebo je to dostatečné pro teď?
- Windows Small Business Server 2003 to vypadá jako by bylo o něco snazší než pro správu systému Windows Server. Mám právo při volbě tohoto serveru OS?

Nechci jít do přemíra Způsob, jak potřebuju každou penny Můžu mé ruce hned, ale také nechtějí nepravdivé ekonomik. PROSÍM můžete lidé pomáhají mi. Jakou server by vám doporučujeme jdu pro? Prosím, můžete mi poskytnout odkaz na nějaké dobré předem systémy venku (např. od podobné obchody www.ebuyer.com ). Konečně, zkuste vysvětlit technické podmínky ve Vaší odpovědi nejsem odborník na všechny! Díky
Old 2. června 2008, 17:17
Dárce Skupina

Ach ne! Ztratil jsem celý příspěvek! Eek. No uvidíme ji přepsat.

USB bude mnohem pomalejší, než si myslíte, i když spuštění Cronu dělat každonoční zálohování. Má také selhání, které je stejné jako pravidelný pevný disk, takže je lepším řešením jsou dva nebo tři disky v RAID 5, což znamená, pokud jeden nebo více HDD nezdaří můžete jej nahradit / a mít vaše data stále.

Páska je jen za to, pokud .. dobře .. stojí to za to. Výhody jsou kapacity, náklady (zejména ty dva, stačí zachovat nákupu více pásku), a spolehlivost, jsou-li více prospělo více HDDs pak je to správná cesta.

Já bych vážně uvažovat o vybudování server sami nebo platební někdo stavět ji ztratit režijní HP bude hodit na vás. Přinejmenším používat něco jako Ibuypower že nebude nadsadit vás v tomto ohledu. Server kupujících mít horší než desktopu jako kupující je to předpokládat, že každý, kdo si koupí server bude moci zaplatit z nosu. A dobrý server případu by měl umožnit, modularita, takže byste neměli přijít o něco jde z prebuilt.

A Xeon E3110 systém s více pevných disků (asi 3) v RAID 5, dobré paměti RAM (2GB je opravdu minimum pro desktopové systémy, a pokud vy budete dělat tak intenzivní, že chcete mít co nejvyšší možné míře) to, že věc, která vám umožní swap ty HDD a bez otevření celá věc by měla svého rozpočtu. Pokud to není volba, já bych zvážila nákup HP jako základnu a objednávání minimálně další GB RAM (ne-li více) a alespoň jeden pevný disk. Kapacita otázkou bude subjektivní: Nevím, kolik dat jste bude křupavý a zda 500s dva nebo tři 350s nebo tři 250s nebo podobně bude dostatečná, ale mějte na paměti, že je to dobré rozložit ji na více disků, stejně jako je to možné.
"Miloval jsem na P182 tolik, že při mé manželky byl systém všech hlučných a potřebné nejrůznější čištění, koupil jsem jí jeden. Potom, když jsem chtěla kočku jsem koupil P182. K P182 není kočka sama o sobě, ale je to stále vynikající koupit. "

Můj systém: 日夏子

Processor (s):
Core 2 Duo E6400 2,13 -> 3.01ghz
Základní deska:
MSI P6N SLI Platinum LGA 775
Paměť RAM:
2GB Patriot Extreme Výkon
Grafické karty (s):
PNY 8800GTS 320mb
Zvuková karta:
Sound Blaster Xtremegamer 7,1
Pevný disk (y):
80 GB + 500 GB
Optická mechanika (s):
2x SATA
Case / PSU:
Antec 900 + 620W Aerocool zeroDBA
Chlazení:
4x 120 mm Yate Loon-top + 200 mm
Síť / Internet:
Qwest
Monitor (s):
Dell 22 "S2209W (1920x1080)
Operační systém (y):
Windows XP + 7
Old 2. června 2008, 17:40
Nový člen skupiny

Ahoj Carbon, děkuji za Vaši odpověď. Jediný důvod, proč jsem zvažuje vyměnitelný HDD je v tom, že bych měl být schopen vzít mou zálohování vypnout-místě jen v případě, že vloupání, požár, atd. Také páskové jednotky jsou tak drahé! Já oceňuji, že páska médií je levná, takže mám právo myslet si, že si myslíte, že bych měl investovat v páskové jednotce a hromada pásky?

Také jsem přemýšlel, co si myslíte o zálohovací software pro server záloh na pásku vyměnitelná média nebo HDD. Bude Windows Small Business Server 2003 zálohovací utilita je dostatečná (pár lidí, kteří pracují v IT prodejce společnosti si myslím, že to není dobré pro vážné použití), nebo by měli platit i pro Symantec Backup Exec (což je sooo drahé!)? Existují nějaké lacinější alternativy tam na Backup Exec?

Také je Windows Small Business Server 2003 je cesta?

Pokud mám jít pro více pevných disků, mám dostat RAID řadič? Také to, co je přesně RAID a účel RAID řadiče?

Konečně, co si opravdu myslím, že lze uložit více než 100 liber, pokud dostanu server postavený? Jde o to, že mě přitahuje k získání HP ProLiant je 3 roky záruky dávají se s nimi (Dell zdarma přes nos pro toto) a někdo mi řekl, že tento ILO (integrované světlo out) je obsažena v HP Proliants je opravdu dobrý.

Omlouváme se za všechny otázky, ale já opravdu vážíme vaší pomoci.
Old 2. června 2008, 19:04
Dárce Skupina

Může být za to udělat páskové jednotce, pokud zváženého proti HDD řešení je levnější / efektivnější v dlouhodobém horizontu - lze také použít externí SATA připojení, která by vám přenositelnost (a rychlost!), Které potřebujete.

Pokud jde o RAID řadič - RAID je v podstatě redundantní systém, který "proužky" Vaše údaje z více HDD, umožňuje redundanci v případě selhání. Někdy je to stojí za to si koupit RAID řadič, někdy se na palubě RAID (na desce), je dost. Zde je výrobku. I nebude navrhovat zřízení serveru bez nějaký RAID!

Pokud jde o software, jsem opravdu nelze říct. Nemám zkušenost s Windows server záložní věci.

Náklady Otázkou je variabilní - co ProLiant systému byly jdeš na nákup? Záruk by nemělo být problém, serverové části mají obvykle velmi dlouhé záruky, na vrcholu často celoživotní záruka kladen na počítačovou částí obecně. Jediná nevýhoda je musel poslat zpět část, nikoli celou krabici, pokud něco selže, a nemají stejný druh "chodit-you-přes" podporu HP má. Pokud existuje podstatný rozdíl náklady, je to něco, co by doporučil, zvláště pokud máte někoho zkušeného na administ.

ILO je opravdu jen bude významným přínosem, pokud jste vykrvovacího serveru v DataCenter. Zdá se, jako by tomu tak, budete mít fyzický přístup téměř po celou dobu tak vzdálenou správu by neměl být velký, že na dohodu. Nemůžu uvěřit, že bych tuto funkci, ve Windows boxů při jednoduchém SSH mohou udělat mnoho stejných úkolů na Unixu.
"Miloval jsem na P182 tolik, že při mé manželky byl systém všech hlučných a potřebné nejrůznější čištění, koupil jsem jí jeden. Potom, když jsem chtěla kočku jsem koupil P182. K P182 není kočka sama o sobě, ale je to stále vynikající koupit. "
Reply

Register

Záložky

Podobná témata
Nitka Thread Začátečnickou Fórum Odpovědi Poslední příspěvek
Vybudování malé Businss Server russellwood Obecné Hardware Chat 2 20. srpen 2009 21:21
Windows Server pro 60 klientů drak Obecné Hardware Chat 8 22. února 2009 12:53
Nelze vybrat více položek SirZach666 Operační systémy Windows 1 17. prosince 2007 07:05
Jak mohu Buld Business System, řídit obchodní systém? 597 Obecné Software Chat 2 3. prosince 2007 12:30
Drobné živnostníky? quinda Vypnout Téma diskuze 2 17. listopadu 2006 05:51
Thread Nástroje

Arabic Bulgarian Chinese (Simplified) Chinese (Traditional) Croatian Czech Danish Dutch English Finnish French German Greek Hebrew Hungarian Italian Japanese Korean Latvian Lithuanian Norwegian Polish Portuguese Romanian Russian Serbian Slovak Spanish Swedish Thai Turkish Ukrainian

Copyright © 2006 - 2009 Počítačová Juice.