![]() |
| |||||||
| Registracija | Mapa Spy | Member List | Donacije | Pretraživanje | Today's Posts | Označi Sve Forume Kao Pročitane | Forum Rules |
|
![]() |
| | Thread Tools |
|
| |||
| |||
| To je dug post, ali JA stvarno potreba vaša pomoć tako da Vas molimo uzeti vremena za čitanje! Ja sam obličje za kupnju poslužitelj za moj mali poslovni i odgovarajući softver (OS, rezervne softver, itd.). Imam vrlo ograničeni budžet (htio bih dobiti nešto ispod 500 £, po mogućnosti manje, ali isto tako će se potrošiti malo više ako je potrebno). Ona mora imati poslužitelj Microsoft OS na njemu kao što sam ja u potrazi za korištenje baze podataka intenzivne primjene CRM poslužitelja na njega u budućnosti. To su osnovne zadaće poslužitelj treba obaviti: - Podrška klijenta 3 komada - Tiskanje - Storage zajedničkih kompanija dokumenata i datoteka - Srednja rezervnoj lokaciji za sve klijente kom - Daljinski pristup dokumentima tvrtke - Pokreni poslužitelj baze podataka intenzivne application / CRM - Niste sigurni što se uključe u pokretanje moj Exchange Server sustav za e-mailove, no ja sam isplate £ 20 po mjesecu za 3 X 2GB razmjenu e-pošte iz kutije fasthosts. Bilo bi lijepo da biste dobili osloboditi od ovaj trošak Iz mog istraživanja i razmatranja moj ograničeni budžet, bio sam razmisljanja ide za sljedeća postava: - HP Proliant poslužitelja - Windows Small Business Server 2003 - 1 x 500Gb HDD (prostor za 3 pomoćni pogoni) - hot swappable - Dual Core procesor - 1GB RAM - Koristite 1Tb vanjski USB hard disk (Lacie) poslužitelj za sigurnosne kopije Sam govorio da je nekoliko ljudi koji su mi dao preporuke za razliku, tako da sam htjela da dođe na to ovdje da biste dobili neki vještačiti. Kao i svojim savjetima, neke odgovore na ta pitanja bi bilo poštovati: - Kazeta pogone čini se da su najčešći poslužitelju backup rješenje, ali su pogoni su toliko skupo? Zašto su pogoni vrpca se najčešće rješenje? Da li je to loša ideja za napraviti sigurnosne kopije na 1Tb USB Lacie vanjski HDD? (Ja izabrao ovo ograničenje troškova za sada) - Drugo, da se misli na dobivanje više od jednog hard diska? - Ne znam što je RAID kontroler, ali ljudi govore mi treba razmotriti uzimajući jedan? - Da li se dobiti više RAM-a ili veći HDD, ili je to dovoljno za sada? - Windows Small Business Server 2003 zvuči kao da će to biti malo lakše upravljati nego Windows Server. Ja sam pravo u odabiru ovom poslužitelju OS? Ne želim ulaziti u modu, kao nuklearnog uništenja na mnogo načina da trebam svaki peni mogu podići svoju ruku na pravo zatim, ali ja također ne žele lažno gospodarstvima. MOLIMO možete ukućani help me out here. Kakav bi li mi preporučiti poslužitelju idem za? Molimo možeš mi dati link na svakom dobrom preconfigured sustavi vani (npr. kao što je iz skladišta www.ebuyer.com ). Konačno, pokušajte to objasniti tehničke uvjete u odgovore jer ja nisam stručnjak na sve! Hvala |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| Oh no! Izgubio sam cijeli post! Eek. Pa ću Ponovo unesite ga. USB je idući u biti puno sporiji nego što mislite, čak i ako pokrenete cron job napraviti sigurnosne kopije svake noći. Također ima učestalost kvara koji je isti kao i redovne tvrdom disku, tako da je bolje rješenje je dva ili tri diskova u RAID 5, što znači da ako je jedan ili više HDD ne možete zamijeniti ga / ih i dalje imaju svoje podatke. Kazeta je samo ako se isplati .. .. to je dobro isplati. Prednosti su kapaciteti, cijene (posebno one dvije, možete zadržati više kupovanja traka), te pouzdanost, ako su one bolje služio više HDDs onda da je to put. Ja bi ozbiljno razmisliti o izgradnji poslužitelju sami ili platite nekome da izgradi ga izgubiti dometnut HP's gonna baciti na vas. U najmanju ruku, nešto slično Ibuypower koristite da Vam neće naplatiti više u tom pogledu. Server kupci su ga gori od desktop kupaca kao što je pretpostaviti da svatko tko kupi poslužitelj će biti u mogućnosti isplatiti nos. Dobar poslužitelju slučaju bi trebalo dopustiti modularity, tako da ne bi trebao izgubiti ništa što ide od prebuilt. A Xeon E3110 sustav s više tvrdih diskova (možda 3) u RAID 5, dobru količinu RAM-a (2GB je stvarno minimum za desktop sisteme, a ako idete da se stvari rade intenzivne želite imati onoliko koliko je moguće) , a slučaj koji vam omogućava da swap one HDDs i odjave bez otvaranja cijelu stvar treba da se uklope proračuna. Ako to nije opcija, ja bi razmotriti kupovinu HP kao bazu i naručivanje barem još jedan GB RAM-a (ako ne i više) i najmanje jedan dodatni tvrdi disk. Kapacitet je problem će biti subjektivan: ne znam koliko je podataka idete crunching biti i da li 500s dva ili tri 350s ili tri 250s ili slično će biti dovoljno, no to treba imati na umu da je to dobro da ga se proširila na više diskova koliko je to moguće.
"Ja ljubio P182 toliko da, kada je moja supruga je sustav bio glasan i sve potrebne sve vrste čišćenja, kupila sam joj jedan. Zatim, kada sam htjela mačku sam kupio P182. The P182 nije mačka po sebi, ali to je još uvijek odličan kupiti. " My System: 日夏子
|
|
| |||
| |||
| Carbon Hi, Hvala Vam na Vašem odgovoru. Jedini razlog zašto sam razmatranja uklonjivim HDD je da mi je potrebno da biste mogli uzeti moj off-site backup samo u slučaju jedne provale, požara, itd. Također, traka pogoni su toliko skupo! JA dont cijenimo, ipak, da je vrpca medija jeftini, tako da sam u pravu razmišljam za koju smatrate da bi trebalo uložiti u pogon i kasetu hrpa od kazete? Također sam pitaju što mislite o backup sigurnosne kopije poslužiteljskog softvera za medije na kasetu ili uklonjivim HDD. Hoće li Windows Small Business Server 2003 backup utility biti dovoljno (par ljudi koji rade u IT distributera kompanije misliti svoj 'ne dobar za ozbiljnu upotrebu) ili bih trebao biti isplate za Symantec Backup Exec (koji je sooo skupo!)? Ima li jeftinije alternative tamo do Backup Exec? Također, je Windows Small Business Server 2003 na način da se ići? Ako sam to ići za više tvrdih diskova, trebam da dobijem RAID kontroler? Također, ono što je RAID točno, a svrha je RAID kontroler? Na kraju, da li vi stvarno mislite da mogu spremiti više od 100 £ li dobiti poslužitelju izgrađeno? Ono što me privuklo kako jedan HP Proliant je 3 godine garancije daju s njima (Dell naboja kroz nos za to), a netko mi je rekao da je ILO (integrirana svjetla out) značajka u HP Proliants je stvarno dobar. Žao mi je za sva pitanja, ali ja stvarno poštovati vaša pomoć. |
|
| |||
| |||
| On svibanj biti vrijedan Internet to učiniti jedinica trake ako izmjerih protiv HDD rješenje je jeftinije / učinkovitiji na duže staze - možete koristiti vanjski SATA priključak koji bi vam nosivosti (i brzo!) Vam je potrebna. Što se tiče RAID kontroler - RAID je u osnovi zalihosti sustava da "prugice" vaše podatke za više HDDs, čime redundancija u slučaju kvara. Ponekad se isplati kupiti RAID kontroler, ponekad je onboard RAID (na matična ploča) je dosta. Evo članak. Ne bih predlažemo postavljanje poslužitelja bez nekih vrsta RAID! Što se tiče softvera, ja stvarno ne mogu reći. Nemam iskustva sa Windows server backup stvari. Na pitanje je varijabilni troškovi - što su sustav ProLiant ideš kupiti? Jamstva ne bi trebao biti problem, server dijela obično imaju jako dugo jamstva, na vrhu često doživotno jamstvo zaodjenuste dijelova računala u cjelini. Jedini downside je vlasništvo poslati dio leđa, umjesto na cijelu kućicu ako nešto ne uspije, a ne istu vrstu "hodati ti kroz" HP ima podršku. Ako postoji značajna razlika cijene, to je nešto što bih preporučio, pogotovo ako imate neko iskusan da upravljati. MOR je zaista jedini idući u biti značajna korist ako ste priljepljivanje vašeg servera u Datacenter. To ne izgledaju kao što je to slučaj, da ćete imati fizički pristup gotovo sve vrijeme, tako udaljenog uprave ne bi trebao biti da je veliki posao. Ne mogu vjerovati da bi bi se ova značajka na Windows kutije kad jednostavan SSH možemo napraviti mnogo za iste zadatke na Unix kutija.
__________________ "Ja ljubio P182 toliko da, kada je moja supruga je sustav bio glasan i sve potrebne sve vrste čišćenja, kupila sam joj jedan. Zatim, kada sam htjela mačku sam kupio P182. The P182 nije mačka po sebi, ali to je još uvijek odličan kupiti. " |
![]() |
|
| Bookmarks |
Slične teme | ||||
| Nit | Temu Započeo | Forum | Odgovori | Zadnji Post |
| Izgradnja malih Businss Server | russellwood | General Hardware Chat | 2 | 20. kolovoz 2009 21:21 |
| Windows Business Server za 60 Klijenti | zmaj | General Hardware Chat | 8 | 22. veljača 2009 12:53 |
| Ne može odabrati mnogi predmeti | SirZach666 | Windows Operating Systems | 1 | 17. prosinac 2007 07:05 |
| Kako mogu Buld poslovni sustav, upravljanje poslovnom sustavu? | 597 | Općenito Software Chat | 2 | 3. prosinac 2007 12:30 |
| Bilo koja vlasnicima malih poduzeća? | quinda | Off Topic Discussion | 2 | 17. studeni 2006 05:51 |
| Thread Tools | |
| |