![]() |
| |||||||
| Zarejestruj się | Strona Spy | Lista Użytkowników | Darowizna | Szukać | Dzisiejsze Posty | Mark Forums Read | Regulamin forum |
|
![]() |
| | Narzędzia wątku |
|
| |||
| |||
| To jest długi post, ale naprawdę potrzebujemy Twojej pomocy tak, proszę zająć się czytać! Ja patrząc na zakup serwera dla małych firm oraz odpowiednie oprogramowanie (system operacyjny, oprogramowanie kopii zapasowej, itp.). Mam bardzo ograniczony budżet (Chciałabym dostać coś poniżej £ 500, najlepiej mniej, ale również spędzić trochę więcej, jeśli to konieczne). Musi ona posiadać serwer Microsoft OS na to jak ja się do uruchomienia bazy danych serwera aplikacji CRM intensywne jej w przyszłości. To są podstawowe zadania serwera musi wykonać: - Wsparcie klienta 3 szt - Drukowanie - Przechowywanie wspólnej spółki dokumentów i plików - Central lokalizacji kopii zapasowej dla wszystkich klienta szt. - Zdalny dostęp do dokumentów spółki - Uruchamianie serwera bazy danych intensywnego stosowania / CRM - Nie wiesz, co jest zaangażowany w prowadzenie własnej Exchange Server system e-maile, ale jestem obecnie płaci 20 funtów miesięcznie przez 3 X 2GB wymiany wiadomości e-mail z pola fasthosts. Było by miło, aby pozbyć się tego kosztem Z moich badań i biorąc pod uwagę mój ograniczony budżet, miałem na myśli się na następujących ustawień: - Serwer HP ProLiant - Windows Small Business Server 2003 - 1 x 500GB HDD (3 miejsce dla dodatkowych dysków) - gorący wymienialnych - Dwa rdzenie procesora - 1GB RAM - Stosowanie zewnętrznego dysku twardego USB 1 TB (LaCie) na serwerze kopii zapasowej Mam wypowiedziane do kilku osób, które dały mi różne zalecenia, więc chciałem się na tutaj, aby uzyskać ekspertyzy. Podobnie jak swój porady, odpowiedzi na niektóre z tych pytań byłoby docenione: - Napędy taśmowe wydaje się najbardziej powszechne serwerem, kopia rozwiązanie, ale napędy są tak drogie? Dlaczego napędy taśmowe do najbardziej wspólnego rozwiązania? Czy to zły pomysł, aby zrobić kopie zapasowe do 1 TB USB HDD LaCie zewnętrznych? (Wybrałem to ograniczyć koszty na razie) - Po drugie, należy mieć na myśli coraz więcej niż jeden dysk twardy? - Nie wiem, co to jest kontroler RAID, ale mówi mi, należy rozważyć uzyskanie jeden? - Czy mam coraz więcej pamięci RAM lub większych HDD, lub jest to wystarczające do teraz? - Windows Small Business Server 2003 brzmi jak byłoby trochę łatwiej zarządzać niż Windows Server. Czy mam prawo wyboru tego serwera OS? Nie chcę, aby przejść do trybu Overkill jak każdy grosz muszę mogę dostać moje ręce w tej chwili, ale również nie chce fałszywych gospodarek. PROSZĘ możesz pomóc ludzie mnie tutaj. Jaki serwer Czy poleciłbyś idę do? Proszę można zapewnić mi link do jakieś dobre prekonfigurowanymi systemów tam (np. sklepy, takie jak www.ebuyer.com ). Wreszcie, spróbuj wyjaśnić terminy techniczne w odpowiedzi, tak jak Ja nie jestem ekspertem w ogóle! Dzięki |
|
| ||||||||||||
| ||||||||||||
| O nie! Zgubiłem mój cały post! Eek. Well I'll Retype go. USB będzie dużo wolniejszy niż myślisz, nawet jeśli uruchomić crona pracy nocnej do tworzenia kopii zapasowych. Posiada również awarii stawka jest taka sama jak regularne dysku twardym, dlatego lepszym rozwiązaniem jest dwa lub trzy dyski w RAID 5, co oznacza, że jeśli jeden lub kilka HDD nie można zastąpić go / je i dane nadal. Taśma jest tylko warto je dobrze .. .. it's worth it. Korzyści są zdolności, kosztów (w szczególności tych dwóch, możesz po prostu zachować zakupu więcej taśma) oraz niezawodności, jeśli te są lepiej obsługiwane przez więcej HDDs to jest do zrobienia. I poważnie rozważyć budowę serwera lub zwracając się do budowania ktoś go stracić napowietrznych HP's gonna rzucać na siebie. Przynajmniej coś podobnego wykorzystania Ibuypower, że nie będzie za dużo jest w tym względzie. Serwer kupujących je gorzej niż pulpicie kupujących jak to założyć, że każdy, kto kupuje serwer będzie w stanie wypłacić nosa. Dobry serwer przypadku powinno pozwolić modułowość, więc nie należy tracić niczego się z prekompilowanych. A Xeon E3110 systemu na wszystkich dyskach twardych (chyba 3) w RAID 5, dobry ilość pamięci RAM (2GB to naprawdę minimum dla systemów desktop i jeśli będzie intensywne działanie stuff chcesz mieć jak najwięcej) , sprawa, która pozwala na swap tych HDDs i bez otwarcia Całość powinna budżetu. Jeśli to nie jest opcja, ja bym nad zakupem HP jako podstawy i zamawiania przynajmniej innym GB pamięci RAM (jeśli nie więcej) i co najmniej jeden dodatkowy dysk twardy. Zdolność wydania będzie subiektywny: nie wiem, jak wiele danych jesteś będzie pożerające i 500S czy dwa lub trzy 350s lub trzech 250s lub itd. będzie wystarczające, ale należy pamiętać, że dobrze się ją na wielu dyskach, jak to możliwe.
"I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". My System: 日夏子
|
|
| |||
| |||
| Carbon Hi, Thanks for your response. Jedynym powodem, dla którego jestem rozważa odłączalnego HDD jest to, że muszę być w stanie podjąć mój zapasowej poza miejsce tylko w przypadku, gdy włamaniem, pożarem, itp. Ponadto, napędy taśmowe są tak drogie! I nie doceniamy jednak, że taśmy mediów jest tani, więc mam prawo myśleć, że Pana zdaniem należy inwestować w stacji taśm i kilka taśm? Byłem też zastanawiać, co sądzisz o oprogramowanie do tworzenia kopii zapasowych serwera kopii zapasowych na taśmie mediach lub odłączalnego HDD. Czy Windows Small Business Server 2003 narzędzie Kopia zapasowa być wystarczająca (kilka osób pracujących w IT odsprzedawcy firm Uważam, że nie ma nic dobrego do poważnego użytkowania), czy powinienem być zwracając uwagę Symantec Backup Exec (co jest sooo expensive!)? Czy są jakieś tańsze alternatywy tam do Backup Exec? Ponadto, jest Windows Small Business Server 2003 roku droga? Jeśli ja go wielu dysków twardych, mam się z kontrolerem RAID? Ponadto, co jest dokładnie RAID, a w związku z kontrolerem RAID? Wreszcie, czy naprawdę myślisz, że możesz zapisać więcej niż 100 GBP, jeżeli mogę otrzymać serwer zbudowany? Rzeczy, które przyciągnęły mnie do uzyskania HP ProLiant jest 3 lata gwarancji dają z nich (np. Dell opłat przez nos do tego) i ktoś powiedział mi, że MOP (zintegrowane świetle obecnie) funkcja HP Proliants jest naprawdę dobra. Przepraszamy za wszystkie pytania, ale ja naprawdę wdzięczni za pomoc. |
|
| |||
| |||
| Może warto to zrobić stację taśm, jeśli zważyć przeciwko HDD rozwiązanie jest tańsze / bardziej efektywne w perspektywie długoterminowej - można także użyć zewnętrznego SATA połączenie, które powinny dać Ci możliwość (i szybkość!), Czego potrzebujesz. W odniesieniu do kontrolera RAID - RAID jest w gruncie rzeczy redundancji systemu, że "Pasy" swoje dane na wielu HDDs, umożliwiając zwielokrotnienie w przypadku porażki. Czasami warto go kupić kontrolera RAID, a czasami na pokładzie RAID (na płycie głównej) jest wystarczający. Oto artykuł. Nie chciałbym zaproponować stworzenie serwera bez pewnego rodzaju RAID! Jeśli chodzi o oprogramowanie, naprawdę nie można powiedzieć. Nie mam doświadczenia z serwerem, kopia Windows stuff. Koszt pytanie jest zmienna - co ProLiant systemu idziesz do zakupu? Gwarancje nie powinno być problemu, serwer części mają zwykle bardzo długa gwarancje, na początku często trwania gwarancji umieścić na komputerze części w ogóle. Jedyną wadą jest konieczność wysłać z powrotem część zamiast całości pole wyboru, jeśli coś się nie powiedzie, a nie tego samego rodzaju "Walk-you-poprzez wsparcie HP ma. Jeśli istnieje znaczna różnica kosztów, to co ja polecam, zwłaszcza jeśli ktoś ma doświadczenie do zarządzania. MOP jest naprawdę będzie znaczące korzyści, jeśli trzymać serwer w danych. Nie wydaje się, jakby to przypadku, musisz fizyczny dostęp niemal cały czas tak zdalnej administracji nie powinny być duże, że na transakcję. I can't believe they'd to funkcja w systemie Windows, gdy pola prosty SSH może zrobić tego samego zadania na polu Unix.
__________________ "I umiłował P182 tyle, że podczas mojej żony systemu wszystkie potrzebne hałaśliwym i wszelkiego rodzaju środków czyszczących, Kupiłem ją jeden. Potem, kiedy chciałam kota, kupiłem P182. W P182 nie jest per se kotów, ale nadal doskonałe kupić ". |